Το Φωτογραφικό chat

Τim, την καλυτερη ff εχω, σε sony θα παω:smash:

Κώστα σκέψη έκανα να την δοκιμάσεις κάτι χρήσιμο θα είχες να μας πεις.Πάντως πολλοί επαγγελματιες πήραν την Sony a7rii λόγω μοντουρας καί επεξεργαστή καί κουμπώνουν κάτι εξωτικούς φακούς batis,zeiss,τούς καινούργιους sony καί από ότι βλέπω παίρνουν εξαιρετικά αρχεία,ή Sony έχει προχωρήσει πολύ και αυτό είναι καλό για όλους μας μήπως και αφυπνιστουν οι μεγάλοι οι οποίοι προς το παρόν είναι μπροστά στα μεγάλα σώματα και φακούς για επαγγελματική χρήση,άλλωστε αυτό δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία στο μερίδιο αγοράς.Την df απλά την θεωρώ κόσμημα με διαχρονικότητα άλλωστε αυτό το επισημαίνει το τεχνητό team τής NIKON για διάφορους λόγους,άσχετως αν υπολείπεται στα χαρακτιριστικα είναι pure photo camera καί την έχουν οι ψαγμένοι φίλοι της Nikon.

Last edited:
Ωραία όλα αυτά, αλλά στο ψάξιμο που κάνω εδώ και κάμποσο καιρό διαπιστώνω δυο σοβαρά προβλήματα. Πρώτον κάτω από τα 28mm υπάρχουν μόνο δυο (2) φακοί με AF, o sony 14-35/4 και ο zeiss 25/2 με τιμές πάνω από χιλιάρικο. Δεύτερον οι τιμές των φακών με δυο-τρεις εξαιρέσεις είναι μάλλον αδικαιολόγητες, ειδικά σε σχέση με τις επιδόσεις τους. Π.χ. ο "στάνταρ" zeiss 24-70 είναι μέτριος - τουλάχιστον με βάση τις μετρήσεις - μάλλον δεν έχει και πολλή σχέση με την zeiss. Ομοίως και ο 35/2.8...

Με metabones ή καποιον αλλο ανταπτορα παιζεις με canon,sigma φακους και εισαι μια χαρα.
Ο metabones αναβαθμίζεται διαρκώς και ειναι νομιζω η καλύτερη λύση.Προσφατα αγόρασα εναν και ειμαι πολυ ευχαριστημένος με την λειτουργεια του και τις δυνατότητές του.
Αν κανεις μια ερευνα αρκετοι φακοι (canon ιδιαίτερα) ειναι γρήγοροι και ακριβείς.
Αν τον θες δε για τοπίο η γρήγορη εστίαση δεν σε νοιάζει και ιδιαίτερα.

Ναι τα είδα κι αυτά, αλλά σε βάζει σε σκέψεις το όλο θέμα... Παρεπιπτόντως ψάχνοντας είδα ότι η canon έχει πολύ καλή σειρά φακών, σχετικά μαζεμένους σε μέγεθος και αρκετά οικονομικούς.

Τον είδα κι αυτόν Βασίλη, διάβασα και μερικά user review στα BHPhoto, amazon με αμφιλεγόμενες απόψεις - είναι σε εξέλιξη το firmware με αποτέλεσμα να λένε άλλα αντί άλλων. Μερικοί τον εξυμνούν, ένας παραπονιέται ότι μετά από το τελευταίο update έγινε ποοοολύυυ αργός κ.λ.π. Δεν είναι κι ότι καλύτερο όταν σκέπτεσαι να μπείς σε ένα σύστημα που θα ζητήσει για ξεκίνημα 1500-2500 ...

Προσωπικα Δημήτρη αν θες να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο νομίζω ειναι η καλύτερη λυση ο metabones.Εγω παντος δεν το μετάνιωσα που τον πήρα, ειναι ακριβος αλλα πολυ ποιοτικός και μια και συντομα ελπιζω να περασω σε ff sony (Α7ii)θα ειμαι οκ σε καινούρια update και βελτιώσεις.Καλώς ή κακός ο metabones ειναι ο μοναδικός ανταπτορας που προσφέρει αυτές τις δυνατότητες.

Μόλις πριν λίγο γύρισα από φωτογραφική εξόρμιση που έκανα στο Hotel Radio στα Καμμένα Βούρλα. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για φωτογράφιση απαραίτητα με γρήγορο φακό και τρίποδο. Δεν είχα τα παραπάνω δυστυχώς και δυσκολεύτηκα αρκετά.

Μόλις τις δω και της ξεδιαλέξω θα ανοίξω ένα νήμα αφιερωμένω στο Ράδιο.

Φαίνεται όντως πολύ δυνατό μέρος!
Περιμένω φωτό :)

From Outer Space - Tapatalk

Μου εχει μπει η ιδεα να φυγω απο νικον (D750) και να παω σε Fuji (X-Pro2)

Κινητρο (μεταξυ αλλων) μαζεμενο μεγεθος...

Να την κανω .... ?

Μου εχει μπει η ιδεα να φυγω απο νικον (D750) και να παω σε Fuji (X-Pro2)

Κινητρο (μεταξυ αλλων) μαζεμενο μεγεθος...

Να την κανω .... ?

Ασχετα με ολα τα αλλα, καλυτερα να βγει κ η XT2 κ μετα να αποφασισεις

Κώστα περίπου το 2008 που αποφάσισα να ξανασχοληθώ πιο σοβαρά με την φωτογραφία, πήρα τα λεφτά στο χέρι (κυριολεκτικά!) και πήγα σε μαγαζί να πάρω κάποια Nikon DSLR...

Έφυγα άπρακτος, δεν πήρα τίποτα - δεν είχα δει ποτέ από κοντά και νόμιζα ότι ήταν σαν τις φιλμάτες. Ευτυχώς κάπου εκεί βγήκε η E-P1 και πήρα την πρώτη μου ψηφιακή με εναλλάξιμους φακούς!

Σας έχει πιάσει κάτι με τις μικρές?

Με εχει πιασει λιγο κομπλεξ οταν κουβαλαω μεγαλη μηχανη μαζι... Σχεδον ντροπη καμια φορα με κουμπωμενο τον 70-200 πανω :-/

Ισως βεβαια το σκεφτομαι επειδη μου λειπει μια μικρη & καλη...

Last edited:
Ντίνο, αν τα δεν είναι πρόβλημα, πάρε μια δεύτερη μικρή "για το δρόμο".
Πολλές φορές το σκέφτηκα κι εγώ αυτό που σκέφτεσαι κι εσύ.
Πούλησα ήδη 2 φακούς, και το ψιλομετάνιωσα.
Αν δοκιμάσεις το FF, δύσκολα θα συμβιβαστεις με κάτι λιγότερο.
Θα βλέπεις της φωτογραφίες της και θα αναπολείς .
Εγώ για 2η γρήγορη μικρή, παραγγειλα την Nikon 1 j5 στα 299 με τον 10-30 PD.
Όσο υπάρχει φως, πιστεύω πως θα είμαι καλά.
Για Low Light και ρηχό DOF υπάρχει το θηρίο.
Εσύ κρίνεις.

το να εχεις ff, δεν λεει τιποτα εαν δεν το εκμεταλλεύεσαι
εχει δικιο ο Δημητρης, ισως μια μικρη να σε βοηθησει
φωτογραφικα εχεις χαθει

να παρεις μια μηχανη που θα σε βγαλει εξω, να φωτογραφιζεις... και να μην ντρεπεσαι:flipout:
εαν εχεις χρημα, κρατα την d750 για αντικα:rip: