Το Φωτογραφικό chat

Με αγχωσες Παναγιώτη και εχω 3 εκδηλώσεις των παιδιών τα επόμενα ΣΚ

Τελικά μάλλον βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος οι πιο ψαγμένοι .

Ποσο δικιο εχεις οπως κι ο cacau!

Απλα πλεον εχει γινει ενα ειδος gadget ειδικα απο τη στιγμη που οι φωτογραφικες μηχανες εγιναν ψηφιακες. Που ακουστηκε να βγαινει καθε χρονο νεο μοντελο καμερας (ακολουθοντας την συνταγη των κινητων) . Αλλα δε φταινε οι εταιρειες, εμεις φταιμε. Anyway πολυ μεγαλη συζητηση.

Ενα ενδιαφερον αρθρο του ken rockwell που νομιζω αξιζει να του ριξουμε μια ματια

http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm

Last edited:
Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Τόσα gadjet εχουν βγεί, για εσωτερικους χώρους μια βεντούζα οροφής με πτυσόμενο ανάποδο μπαστούνι (μονοποδο) και κεφαλή μπίλια θαταν μια λύση για περιπτωσεις σαν του Παναγιώτη ..... οκ σε εξωτερικους το λύσαμε έχουμε τα drone πια!!!

Υ.Σ.
1.- Να γιατι χρειαζεται και η κατηγορία εξοπλισμού :music-smiley-005:

2.- Εγω σαν πατέρας υπερ-ενήλικων παιδιών σας λέω ότι πιο πολύ στέκονται στις παλιές εκτυπωμένες φωτό με τα αλμπουμ που έχω απο το παρελθόν παρά στις ψηφιακές φωτό στον υπολογιστή ή στα βιντεάκια, δεν ξέρω ίσως μοιάσαν σε εμένα σε αυτό αλλά πιστευω ότι η εκτύπωση που πλεον όλοι μας έχουμε παραμελήσει είχε μεγάλη δυναμική, πλεον γεμίζουμε δίσκους με άπειρο υλικό που ίσως δεν θα δούμε ποτέ ξανα πάνω απο 1 φορά.
3.- Οπαδικά σχόλια παρακαλώ να λείπουν, γιατί μπορεί ο Κοντονής να κλείσει και το avclub:smash:

Το οτι βγαίνει κάθε χρόνο μηχανή δεν σημαίνει ντε κ καλά ότι πρέπει να την πάρουμε. Όσο γκατζετακιας κ να είναι κάποιος. Οι εταιρείες πολύ καλά κάνουν κ βγάζουν για να υπάρχουν επιλογές για όλους. Από εκεί κ πέρα εξαρτάται από το πόσο ορθολογικά μπορεί να πράξει ο καταναλωτής κ να να βγει κερδισμένος

καλημέρες

ξέρει κανείς κάποια καλό & απλό app για android box το οποίο να μπορεί να κάνει slideshow τις φωτογραφίες από συνδεδεμένο σκληρό δίσκο?

Δηλ. φιλε teobot συμφωνεις στο να βγαινουν καθε χρονο νεα μοντελα σε κινητα καμερες κλπ κλπ που τις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν υπαρχουν ουσιαστικες διαφορές και οι βελτιωσεις ειναι κατω απο 10% ? Και αυτοματως η αξια του προηγουμενου να πεφτει κατακορυφα? Εγω πχ διαφωνω καθετα με αυτο και σχεδον ποτε δεν παιρνω τελευταιο μοντελο σε τπτ αλλα καποιος που θα το κανει θα βγει τελικα χαμενος. Ειδικα στα κινητα η κατασταση εχει ξεφυγει.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Δηλ. φιλε teobot συμφωνεις στο να βγαινουν καθε χρονο νεα μοντελα σε κινητα καμερες κλπ κλπ που τις περισσοτερες των περιπτωσεων δεν υπαρχουν ουσιαστικες διαφορές και οι βελτιωσεις ειναι κατω απο 10% ? Και αυτοματως η αξια του προηγουμενου να πεφτει κατακορυφα? Εγω πχ διαφωνω καθετα με αυτο και σχεδον ποτε δεν παιρνω τελευταιο μοντελο σε τπτ αλλα καποιος που θα το κανει θα βγει τελικα χαμενος. Ειδικα στα κινητα η κατασταση εχει ξεφυγει.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Συμφωνώ με αυτό που λες για την διαφορά 10% κ εγω όπως εσύ δεν παίρνω τελευταίο μοντέλο. Αυτό για εμένα είναι η ορθολογική συμπεριφορά. Αν θες για κάποιο λόγο να έχεις το τελευταίο μοντέλο είναι προεξοφλυμενο ότι θα χάσεις χρήμα. Κατά τα άλλα ανάλογα την "ψωρα" κ το βαλάντιο πράττεις

Αναμένεται να είναι εξαιρετικό, όπως οι περισσότερες δουλειές του NG. Κατά τα λοιπά από ιστορία μπούχτισα αγαπητοί, ο.κ. να τα θυμόμαστε αλλά αυτό δεν αρκεί...

Αναμένεται να είναι εξαιρετικό, όπως οι περισσότερες δουλειές του NG. Κατά τα λοιπά από ιστορία μπούχτισα αγαπητοί, ο.κ. να τα θυμόμαστε αλλά αυτό δεν αρκεί...

Πολυ σωστα τα λες Δημητρη!

Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι
εσύ κοιτάς τα αρχαία σου τα κάλλη
και στις αρενες του κόσμου μάνα μου Ελλάς
το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς

https://www.youtube.com/watch?v=eSGMs3vyA0E

σορυ για το βιντεο, αλλα νομιζω οτι εδω η εκτελεση του Βασιλη ειναι.... χωρις λογια

Μερικές σκέψεις :
Σήμερα στο λούνα παρκ μου λέει ένας φίλος: "Μα καλά όλη την ώρα με μια κάμερα στο χέρι είσαι, δε ζεις τις στιγμές;"
Τις ζω για αυτό φωτογραφίζω του απάντησα, η φωτογραφία είναι ένα κλικ δευτερολέπτων τα υπόλοιπα ζεις τη στιγμή.
Δεν κρύβω ότι η σχέση μου με τη φωτογραφία είναι σχέση πάθους, έντονη και ακραία.
Συχνά σκέφτηκα να μην ξαναφωτογραφίσω και ξαναβυθίστηκα μετά από λίγο στη φωτογραφία.
Μέσα από τη φωτογραφία ανακαλύπτεις τη ματαιότητα της ζωής , το πρόσκαιρο, το περαστικό ,το αγχωτικά γρήγορο παρόν που γίνεται αστραπιαία παρελθόν.
Είναι ψυχαναλυτική διαδικασία η φωτογράφιση.
Ίσως αυτό προσπαθείς να φυλακίσεις με τη φωτογραφία.
Να παλέψεις το χρόνο ακόμη και αν ξέρεις ότι θα χάσεις.
Θα χάσεις και στιγμές αλλά θα αποθηκεύσεις εικόνες.
Έχεις όμως τη δύναμη να μοιραστείς και να ξυπνήσεις συναισθήματα
Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος για την αξία αυτών των εικόνων.
Η απάντηση αυτή θα δοθεί στο μακρινό μέλλον όταν οι εικόνες αυτές θα είναι η διήγηση των ματιών σου για αυτά που έζησες.
Οι φωτογραφίες σου θα είναι η ζωή που πέρασε από μπροστά σου.
Για αυτό και δεν βγάζω selfie γιατί δεν αποτυπώνω έτσι τη ζωή μου αλλά τη ζωή και τη ματιά των άλλων.
Άσε που υπάρχουν τόσα υπέροχα πράγματα γύρω σου που θα ήταν απόλυτα εγωιστικό να τα παραμερίσεις για να προτιμήσεις τη μουτσούνα σου σε πρώτο πλάνο.
Με αυτά και με αυτά κοντεύει δύο και εγώ ακόμη αρχειοθετώ φωτογραφίες για να τις κληρονομήσω στους επερχόμενους που πιθανόν να αξιολογήσουν τον κόπο μου με δυο κλικ και μια διαγραφή.
Όπως και να χει εγώ προσπάθησα χάνοντας ώρες και στιγμές...κερδίζοντας λεπτά και εικόνες...

Γλυκομίλητος είσαι Παναγιώτη. Εαν για ένα hobby είσαι τόσο φιλοσοφημένος για μια γυναίκα τι θα της έγραφες ? (φαντάζομαι η καλή σου τι θα έχει ακούσει..)

Λίγο πολύ όλους μας έχουν ρωτήσει την συγκεκριμένη ερώτηση, βασικά για κάποιον που δεν ασχολείται με την φωτογραφία ή δεν του αρέσει, δυσκολεύεται να βρει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση και δεν κατανοεί αυτό που κάνουμε....για να μην πω πόσες φορές έχω ακούσει την φράση ''''τι τις κουβαλάς όλες αυτές τις μηχανές κλπ.. πάρε ένα iphone να βρεις την υγειά σου, βγάζει φώτος κρύσταλλο!!''''