Το Φωτογραφικό chat

Re: Panasonic G80/85 Video

Συνεχίζοντας το off topic, έχω κοντινό συγγενή στον χώρο και διηγείται ιστορίες τρέλλας και ξεπεσμού. Πολύ μαυρίλα από πάνω μας και μπροστά μας... :helmet:

Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

Σε νεο καναλι που ετοιμαζεται ν ανοιξει (αλλα και σε αλλα που υπαρχουν ηδη) , ΟΛΑ αυτα θα τα κανει ενας ανθρωπος και μονο!

Το ιδιο και στα εξωτερικα συνεργεια ... υπηρχε παντα ηχοληπτης, φωτιστης , καμεραμαν κλπ
Τωρα ενας για ΟΛΑ!
Αυτο τα λεει ολα....:ernaehrung004:

Η "μόδα" αυτή είναι εισαγώμενη πάντως.
Φίλος μου στο BBC εδώ και αρκετά χρόνια εκπαίδευε δημοσιογράφους που πήγαιναν αποστολές στο εξωτερικό, να μάθουν εικονοληψία, μοντάζ, ηχοληψία κλπ, γιατι το κόστος του να στέλνουν συνεργείο με τρεις τέσσερεις έπρεπε να μειωθεί...
Άσχετα άν γίνονται ακόμη πανάκριβες παραγωγές και ντοκυμαντέρ, η μεγάλη πλειοψηφία ίδίως σε δημοσιογραφικές αποστολές είναι one man show.

Μηπως ειναι και λογικο αφου οσοι παρακολουθουνε tv μειωνονται; Αρα και ολα τα χρηματικα ποσα γυρω απο την tv.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Πάντως η φωτογραφική ποιότητα που δίνουν οι σημερινές ψηφιακές μηχανές "που τα κάνουν όλα" είναι ανώτερη απο αυτήν των παλαιότερων που ήταν μόνο φωτογραφικές.
Όχι όμως και σάν ποιότητα κατασκευής σώματος βέβαια..

Απάντηση: Re: Panasonic G80/85 Video

...στο καναλι μεχρι τωρα που εργαζομουν , υπηρχαν πολυ διακριτοι ρολοι (τμημα trailer) .
αλλος εκανε το μονταζ, αλλος τη σκηνοθεσια, αλλος την ηχητικη επεξεργασια, αλλος το τελικο Post production-grading Κλπ, αλλος τα γραφικα.

Σε νεο καναλι που ετοιμαζεται ν ανοιξει (αλλα και σε αλλα που υπαρχουν ηδη) , ΟΛΑ αυτα θα τα κανει ενας ανθρωπος και μονο!

Αστειεύεσαι έτσι;
Σε ποιο κανάλι γίνονται αυτά;

Μάλιστα...

Προσωπικά σε αυτά που έχω δουλέψει δεν έχω συναντήσει τέτοια πράγματα.

Υπερβολικά έως απίθανα μου ακούγονται.

Σκηνοθεσία, μοντάζ, ηχοληψία, color grading και γραφικά ένα άτομο;

Μήπως βγαίνει και λέει και το δελτίο μετά;

εγω ηδη τα κάνω όλα αυτα, απλα οχι ταυτόχρονα!
σε νεο καναλι που ετοιμάζεται, τα ζητανε κανονικα... δε μπορώ να πω παραπανω, οπως καταλαβαινεις.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Εδώ υπάρχει εκπομπή ήδη που γυρίζεται με action cameras....

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από κανάλια, αλλά εμμέσως από συγγενή γνωρίζω ότι κάποια ήδη συμβαίνουν σε κάποια κανάλια από τα "μικρά", πχ ο παραγωγός να κάνει μετά το μοντάζ.

Αντε να πούμε την όποια "σκηνοθεσία" και το μοντάζ να τα κάνει 1νας. Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό στα κινηματογραφικά χρονικά ας πούμε. Ήδη συμβαίνει αυτό στον χώρο του μουσικού κλιπ. Αλλά και την ηχοληψία; Δηλαδή σκηνοθεσία - εικονοληψία - ηχοληψία ένας; Μήπως θα κουβαλάει / στήνει και τον φωτισμό; Και στις ζωντανές εκπομπές πχ δελτία ειδήσεων με ποιόν θα τα κάνουν; Γιατί προφανώς εκεί δεν γίνεται να μην υπάρχουν...

εγω ξερω για τα in house... αυτα που κανω εγώ στα trailer.
σκηνοθεσια, μονταζ, μιξαζ, grading, graphics... όλα σε ενα, νοικοκυρεμενα!
και όχι σε μικρό αλλα σε ΜΕΓΑλο καναλι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εκπομπές επίσης οπως του Ευτυχη μπλετσα, ειναι one man show (σε αλλο καναλι)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κι αλλο ενα τελευταίο παραδειγμα... ο πιο πετυχημένος βιντεοκλιπας στην Ελλάδα ειναι επισης one man show.

Στα 2 τελευταία αναφερόμουν κι εγώ :-) Βέβαια για τον τελευταίο από όσο γνωρίζω δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά τέλος πάντων ναι περίπου έτσι.

Ποιος ειναι αυτος ο βιντεοκλιπας; Ενας Αλεξης ή καμια σχεση;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro