Το Φωτογραφικό chat

Λοιπον ξερω οτι η ερωτηση μου ειναι χαζη αλλα με το εξοπλισμο που εχω [ nikon d7000 35/1.8 50/1.8 18-105 70/300 vc και sony a6000 kit sel5018 ] μπορω να βγαλω τετοιο αποτελεσμα... δινω μερικα γρηγορα παραγειγματα το τι μου αρεσει. θα ηθελα τις κορες μου και με τετοια αποψη.
η ερωτηση μου εναι απλη . ειναι περισοτερο αποτελεσμα επεξεργασιας η οσο και να το παλεψω η crop μηχανες μου δεν εχουν πχ το απαραιτητο δυναμικο ευρος για κατι τετοιο....?
BL-D3U3j_5G

BL2x_PpD90S

https://www.instagram.com/myphotoshop_/

Επεξεργασία φυσικά , βλέποντας κάποιες με την 7000 και τον 35/1.8 του φίλου μας Κώστα , καταλήγω πως ο εξοπλισμός είναι η μισή δουλειά .
Εννοείται η φαντασία και η γνώση του εξοπλισμού απαραίτητο στοιχείο .

ok τον κωστα τον γνωρίζω και τις περισοτερες φορες αναρωτιέμαι για το αποτελεσμα που βγαζει .... και επειδη ανεφερα και στο καταληλο θεμα οτι πασχω απο υπολογιστη θα ηθελα να ξερω αν μπορω να βγαλω με αυτα που εχω τετοια αποτελεσματα και να ριξω τα λευτα μου σε ενα καλο υπολογιστη η να παω σε ff ...

Εφόσον έχεις τη γνώση στο χειρισμό της κάμερας σου και τι κάδρο θέλεις να τραβήξεις στη συνέχεια Photoshop.

Και εκτός από το PS υπάρχουν ειδικά εργαλεία (προγράμματα) για πορτρέτα, π.χ. το Portrait Pro που διευκολύνουν - επιταχύνουν πολύ κάποιες διαδικασίες. Κατέβασε ένα trial και δοκίμασέ το.

Για να βοηθήσω τη Βανέσα να νοιώσει ακόμη περισσότερη σιγουριά θα της προτείνω το παρακάτω.
Οι πελάτες της σίγουρα θα ενθουσιαστούν...:BDGBGDB55:
48dd0d2d6fbbfce7fca5bb7d60571465.jpg

Η Βανέσα κρίνει από ότι κατάλαβα τις mirrorless από τη Sony και μόνη εμπειρία που είχε.
Τώρα αυτά που γράφει για το μέγεθος της φωτογραφικής και το ποσό ενδιαφέρον δείχνουν οι πελάτες της για τον εξοπλισμό της είναι απλά αστεία.

Οκ, ο ένας λέει ότι οι πελάτες δίνουν σημασία στο μέγεθος της μηχανής και ο άλλος ότι δεν δίνουν. Δεν το λες και πόλεμο επιχειρημάτων!

Ασχέτως image, οι mirrorless έχουν πάρα πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουν μηχανές για επαγγελματική φωτογράφιση τελετών γάμου/βαπτισίων

Ασχέτως image, οι mirrorless έχουν πάρα πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουν μηχανές για επαγγελματική φωτογράφιση τελετών γάμου/βαπτισίων

O Jason Lanier πως τα καταφερνει;;Κ ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι ο μοναδικος. Ισως οι dslr να ενδυκνεινται, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι ακαθρεπτες δεν μπορουν. Που πιστευεις οτι υστερουν;

Από προσωπική εμπειρία το λες;

Συγγνώμη, αλλά πώς την εννοούμε τη προσωπική εμπειρία δηλαδη; Θα δώσει ένας επαγγελματίας το DSLR σύστημά του και θα αγοράσει ένα καινούργιο mirrorless σύστημα ώστε να ελέγξει αν ισχύει αυτό που έγραψε ο billpeppas; κι αν όντως ισχύει, θα ξαναπουλήσει το mirrorless και θα ξαναγοράσει dslr; μόνο τότε θα μπορεί να εκφέρει γνώμη;

Οκ, ο ένας λέει ότι οι πελάτες δίνουν σημασία στο μέγεθος της μηχανής και ο άλλος ότι δεν δίνουν. Δεν το λες και πόλεμο επιχειρημάτων!

Ο αλλος λεει δειτε την δουλεια μου κ κρινετε αν η χρηση ακαθρεπτης για επαγγελματικη δουλεια ειναι ενα αστειο. Εχει μεγαλη διαφορα να λεμε οκ καλες οι ακαθρεπτες, αλλα υστερουν πχ στην γρηγορη εστιαση στο -3ev κ αλλο να λεμε οτι ειναι αστειο. Κ μαλιστα στο παρελθον χρησιμοποιουσε DSLR. Ενταξει υπαρχει παντα η σκεψη να ειναι πληρωμενος κ να κανει προωθηση πωλησεων, αλλα οπως ειπα κ πιο πριν, ολο κ περισσοτεροι επαγγελματιες κανουν την αλλαγη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συγγνώμη, αλλά πώς την εννοούμε τη προσωπική εμπειρία δηλαδη; Θα δώσει ένας επαγγελματίας το DSLR σύστημά του και θα αγοράσει ένα καινούργιο mirrorless σύστημα ώστε να ελέγξει αν ισχύει αυτό που έγραψε ο billpeppas; κι αν όντως ισχύει, θα ξαναπουλήσει το mirrorless και θα ξαναγοράσει dslr; μόνο τότε θα μπορεί να εκφέρει γνώμη;

Αν ειναι σε φαση που θελει να αναβαθμιστει, στο εξωτερικο θα μπορουσε να νοικιασει τον εξοπλισμο κ να τον δοκιμασει. Ή να αγορασει κ αν δεν του κανει να τον επιστρεψει. Στο εξωτερικο ολα αυτα... Ελλαδα παντως θα μπορουσε να μας διαφωτισει ο Γιαννης (Κοτσιδης) ο οποιος εχει εμπειρια κ απο τα 2 συστηματα :)

Ενοικιάζουν και Ελλάδα πχ Sony A7S
όμως προσωπική εμπειρία... να το κάνω λιανά .. έχω δοκιμάσει και δε μου έκατσε
Σε μένα οι κάμερες μου τα πάνε μια χαρά ως καλύτερα από dslr, ένα παράδειγμα τραβώ φωτογραφία και θέλω να δω επιτόπου αν είναι αυτό που ζητώ, κοιτώντας στο οφθαλμοσκόπιο με άνεση το έχω.
Πάνε σε dslr να δεις με ηλιόλουστη μέρα.

Ο αλλος λεει δειτε την δουλεια μου κ κρινετε αν η χρηση ακαθρεπτης για επαγγελματικη δουλεια ειναι ενα αστειο Κ μαλιστα στο παρελθον χρησιμοποιουσε DSLR. Ενταξει υπαρχει παντα η σκεψη να ειναι πληρωμενος κ να κανει προωθηση πωλησεων, αλλα οπως ειπα κ πιο πριν, ολο κ περισσοτεροι επαγγελματιες κανουν την αλλαγη.

Μα και το άρθρο της Βανέσα ταδε λέει ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά με μιρορλες! Δεν είναι αυτό το θέμα που θίγεται!

Αν ειναι σε φαση που θελει να αναβαθμιστει, στο εξωτερικο θα μπορουσε να νοικιασει τον εξοπλισμο κ να τον δοκιμασει. Ή να αγορασει κ αν δεν του κανει να τον επιστρεψει. Στο εξωτερικο ολα αυτα... Ελλαδα παντως θα μπορουσε να μας διαφωτισει ο Γιαννης (Κοτσιδης) ο οποιος εχει εμπειρια κ απο τα 2 συστηματα :)

Οκ, δηλαδή θα νοικιάσει και θα κάνει τεστ σε κάποιον γάμο πελάτη ας πούμε; γιατί το τεστ στο εργαστήριο και στη βόλτα με τη χρήση του εξοπλισμού σε πραγματική δουλειά, διαφέρουν όσο να 'ναι!

Ο Γιάννης θα μπορούσε να βοηθήσει, και η γνώμη του έχει βαρύτητα γιατί είναι πολύ ενεργός επαγγελματίας (δουλεύει συνέχεια δηλαδή, δεν έχει τον εξοπλισμό του να σκονίζεται) αλλά και πάλι μία μόνο γνώμη όση βαρύτητα κι αν έχει, προσωπικά δεν θα μου αρκούσε ώστε να κάνω μια τέτοια μετάβαση (και φυσικά πάλι δεν θα προερχόταν από δική μου προσωπική εμπειρία, όπως ανέφερε ο Apollwn).

Πάνω στα λεγόμενα σου απάντησα.
Αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία δε μπορείς να το γράφεις αν ναι σεβαστή η άποψή σου.
Επίσης έγραψα τη δική μου εμπειρία.

Μα και το άρθρο της Βανέσα ταδε λέει ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά με μιρορλες! Δεν είναι αυτό το θέμα που θίγεται!

Οκ, δηλαδή θα νοικιάσει και θα κάνει τεστ σε κάποιον γάμο πελάτη ας πούμε; γιατί το τεστ στο εργαστήριο και στη βόλτα με τη χρήση του εξοπλισμού σε πραγματική δουλειά, διαφέρουν όσο να 'ναι!

Ο Γιάννης θα μπορούσε να βοηθήσει, και η γνώμη του έχει βαρύτητα γιατί είναι πολύ ενεργός επαγγελματίας (δουλεύει συνέχεια δηλαδή, δεν έχει τον εξοπλισμό του να σκονίζεται) αλλά και πάλι μία μόνο γνώμη όση βαρύτητα κι αν έχει, προσωπικά δεν θα μου αρκούσε ώστε να κάνω μια τέτοια μετάβαση (και φυσικά πάλι δεν θα προερχόταν από δική μου προσωπική εμπειρία, όπως ανέφερε ο Apollwn).

Ο τιτλος του αρθρου ειναι "Γιατι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τις ακαθρεπτες επαγγελματικα;" κ ξεκιναει λεγοντας οτι πριν λιγο καιρο το θεωρουσε αστειο. Κ ο αλλος λεει οτι το κανει πραξη κ το portfolio του μιλαει για αυτον.
Το τεστ θα μπορουσε να το κανει σε εναν γαμο συγγενη, φιλου, συνεργατη φωτογραφου κτλ.
Στα υπολοιπα συμφωνουμε :a0210:

O Γιάννης είναι άλλο επίπεδο στο θέμα βάφτισης - γάμου και είναι κρίμα που δεν έχω γράψει ακόμη την εμπειρία μου μαζί του σε μια βάφτιση.