Το Φωτογραφικό chat

Δυστυχώς! Έχω ακόμα μερικά τεύχη συνδρομή - μέσω Zinio βέβαια, οπότε είμαι καλυμμένος. Γενικώς όμως είναι δείγμα του γενικότερου προβλήματος που επικρατεί στον τύπο: όλοι έχουν συνηθίσει στο δωρεάν και κανείς σχεδόν δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Σε συνδυασμό βέβαια με την απαξίωση της δημοσιογραφίας, αυτό είναι ένα από το "κακά" του διαδικτύου, τα νέα διαδίδονται πλέον από τις "κουτσομπόλες" του παγκόσμιου χωριού - οπότε είναι και ανάλογης αξιοπιστίας...

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Μια χαρά τα λέει...πέρνεις μιά πασπαρτού ΕΜ1 και ξεμπερδεύεις :flipout: ο καθένας με το χαβά του :slapface:

χαχαχα, ωραιος
απο GAS πραμα μπολικο γυρο μας....

""In other cases, they were found slumped over their computers with a few dozen browser windows open to popular photography sites. In an obsessive quest for equipment perfection, they died from simple exhaustion""
θεμα για ταινια αλα χιτσκοκ

Τον τελευταίο καιρό, αρκετό για την ακρίβεια, με τρώει η ανησυχία για το film.... Κάτι η πολυαγαπημένη μου Nikon FM2 κάτι η F90X, κάτι τα παλιά ωραία μου slides, με έκαναν να αναπολώ τις παλιές εποχές. Έτσι πριν μερικές ημέρες φόρτωσα την FM2 με φιλμάκι και φρέσκες μπαταρίες και την πήρα μαζί μου το περασμένο Σάββατο στο Ναύπλιο. Έκανα μια στάση πριν φτάσω στο Ηραίον του Άργους (το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση και όχι μόνο) και θυμήθηκα τα παλιά μου. Ειδικά την αξία του κλικ πριν το πατήσεις ώστε να έχει καδραριστεί το θέμα καλά κλπ.

Μου είχε λείψει.

Εγώ αντιθέτως δηλώνω εραστής της ψηφιακής φωτογραφίας.
Δε γυρνάω με τίποτα προς τα πίσω, η ευκολία σε όλα τα επίπεδα της ψηφιακής φωτογραφίας με εντυπωσιάζει κάθε μέρα και κάθε στιγμή.
Μου αρέσει και τυπώνω αρκετά τελευταία αλλά χαίρομαι που αυτή η φωτογραφία έχει προκύψει πιο εύκολα χωρίς φιλμ και την εμφάνιση αυτού.

Εγώ αντιθέτως δηλώνω εραστής της ψηφιακής φωτογραφίας.
Δε γυρνάω με τίποτα προς τα πίσω, η ευκολία σε όλα τα επίπεδα της ψηφιακής φωτογραφίας με εντυπωσιάζει κάθε μέρα και κάθε στιγμή.
Μου αρέσει και τυπώνω αρκετά τελευταία αλλά χαίρομαι που αυτή η φωτογραφία έχει προκύψει πιο εύκολα χωρίς φιλμ και την εμφάνιση αυτού.

Η ευκολία της ψηφιακής φωτογραφίας είναι ασύγκριτη. Κι εγώ λατρεύω την ψηφιακή ιδιαίτερα για το γεγονός της πιο εύκολης δημιουργικής επέμβασης. Αλλά δεν παύει να αγαπώ και το φιλμ.

μόνο όσοι φωτογραφίζανε με φίλμ μπορούν να καταλάβουν αυτή την αίσθηση κ την μελαγχολία για φιλμ

Ωραίο το φίλμ, αλλά όταν έχεις περάσει άπειρες ώρες στον (πρόχειρο) σκοτεινό θάλαμο ως φοιτητής ενώ οι προθεσμίες για να καταθέσεις την πτυχιακή σε κυνηγούσαν, δεν σου μένει και πολλή διάθεση για νοσταλγία - μάλλον το αντίθετο!

Πέραν αυτού, ναι η "αξία του κλικ" αναμφισβήτητα ήταν άλλη, όπως και η ανυπομονησία για το αποτέλεσμα - συνοδευόταν όμως και από πολλές αποτυχίες. Και για να έρθουμε στο παρόν, έχουμε και... απώλειες, δηλαδή "εμβληματικές" φωτογραφίες με ιδιαίτερη σημασία για εμάς, που απλά χάθηκαν ή καταστράφηκαν, και μαζί με αυτές θαμπώσαν και οι μνήμες... "Κι αν δεν έχω ηλεκτρικό?" Θα ρωτήσει ο ρομαντικός - αιρετικός! Τύπωσε φίλε μου, τύπωσε :a0210:

Άνοιξα συζήτηση. :smile:

Ζαχαρώνω εδώ και καιρό μια Sony A6000 και είμαι στο τσακ να την πάρω.... Με το ζόρι κρατιέμαι....