Το Φωτογραφικό chat

Όταν θα γίνουμε καλύτεροι φωτογράφοι θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα, μέχρι τότε καταναλωτισμός δίχως αύριο.

Εγώ ανάποδα το βλέπω! Μέχρι να γίνουμε καλύτεροι φωτογράφοι είναι που πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα. Μετά, αν κάποια στιγμή γίνουμε έμπειροι και με βαθιά γνώση του θέματος, τότε ναι, μας αξίζουν οι εξωτικοί εξοπλισμοί αφού θα τους εκμεταλλευτούμε.

(Έλα όμως που όλοι είμαστε κατά βάθος και λίγο γκατζετάκηδες...!!)

Last edited:
Μπα, ο καλύτερος εξοπλισμός σε βοηθα να τραβας καλύτερες φωτό, ειδικά εάν είσαι αρχάριος πχ. ένα καλο autofocus σύστημα προφανώς θα σου δώσει περισσότερες in focus φωτογραφίες του θέματος σου.

Εγώ ανάποδα το βλέπω! Μέχρι να γίνουμε καλύτεροι φωτογράφοι είναι που πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα. Μετά, αν κάποια στιγμή γίνουμε έμπειροι και με βαθιά γνώση του θέματος, τότε ναι, μας αξίζουν οι εξωτικοί εξοπλισμοί αφού θα τους εκμεταλλευτούμε.

(Έλα όμως που όλοι είμαστε κατά βάθος και λίγο γκατζετάκηδες...!!)

Βασικά το τελευταίο που είπες, λίγο πολύ όλοι μας είμαστε κάπως γκατζετάκιδες και συνεχώς ψάχνουμε το νέο μας γκάτζετ προσπαθώντας να πείσουμε τον εαυτό μας ότι το νέο μας γκάτζετ βγάζει και καλύτερες φώτος.

Ακριβώς όπως τα λες, δες το παράδειγμα της Samsung, μας έβγαλε την καλύτερη mirrorless της αγοράς με διαφορά εκείνη την περίοδο (nx1) και πούλησε μεταξύ συγγενών και φίλων...ενώ η canon βγάζει το ''έκτρωμα'' eos m1 πριν χρόνια και πουλάει ποιο πολύ από ότι ολόκληρη η γκάμα mirrorless άλλων κατασκευαστών.

Καλύτερη στα χαρακτηριστικά γιατί στη φωτογραφία δεν είδαμε τίποτα αξιοσημείωτο.
Για να καταξιωθει μια καινούργια εταιρεία σε οποιονδήποτε χώρο χρειάζονται πολλά πράγματα να γίνουν σωστά και επιτυχημένα.
Η xiaomi στα κινητά και όχι μόνο έδειξε το δρόμο,οτι μπορείς να έχεις κορυφαία ποιότητα σε λογική τιμή.

Έχεις αναφερθεί ξανά στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι δεν έχει να δείξει κάτι αξιόλογο στο φωτογραφικό κομμάτι η Samsung NX1. Και τότε πάλι είχα ανεβάσει link με φωτογραφίες στο Flickr, αλλά μάλλον το ξέχασες. Πριν ανεβάσω τα link να πω ότι οι φωτογράφοι κάνουν τις καλές φωτογραφίες και όχι οι κάμερες και οι φακοί αποκλειστικά...

https://www.flickr.com/photos/simon-nx/

https://www.flickr.com/photos/andi-cj/

https://www.flickr.com/photos/yamanibrahim/albums

Ο τελευταίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και χρησιμοποιεί πάρα πολλές μηχανές, όπως Fujifilm (GFX50, Xpro-2, XT2), Nikon (D3,D4), Canon 5Dmk3, Pentax 645Z, Sony A7Rm2 και Samsung NX1. Πολλές φορές φωτογραφίζει το ίδιο θέμα με διάφορες μηχανές. Δείτε την δουλειά του και με την ΝΧ1...

https://www.flickr.com/photos/yamanibrahim/sets/72157653886953410

https://www.flickr.com/photos/yamanibrahim/sets/72157653373022490

Δεν είναι πολλοί οι επαγγελματίες φωτογράφοι που δούλεψαν, αλλά και δουλεύουν ακόμη, με την ΝΧ1. Δυστυχώς η Samsung εγκατέλειψε τα φωτογραφικά. Η μηχανές και οι φακοί υπάρχουν και δουλεύουν ακόμη. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν είχε συνεχίσει την εξέλιξη - παραγωγή και υποστήριξη. Τι θα σήμαινε αυτό για τον ανταγωνισμό...

Αυτό έλεγα και τότε φίλε ότι οι καλές φωτογραφίες από Nx1 είναι λόγω πολύ καλού editing μετά στο pc σε σημείο που συχνά αλλοιώνεται υπερβολικά το αρχικό υλικό.

Τι θα πει καλό editing; Μήπως τα JPG δεν έχουν δεχθεί editing από τον επεξεργαστή της κάθε κάμερας; Μήπως υπάρχει φωτογράφος που να χρησιμοποιεί αυτούσια τα RAW;

Στάλθηκε από το E6553 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό έλεγα και τότε φίλε ότι οι καλές φωτογραφίες από Nx1 είναι λόγω πολύ καλού editing μετά στο pc σε σημείο που συχνά αλλοιώνεται υπερβολικά το αρχικό υλικό.
Και πως μπόρεσες να καταλάβεις σε ποιο βαθμό έχει δεχθεί επεξεργασία μια φωτογραφία, τη στιγμή που δεν έχει δει το RAW αυτούσιο. Δες τις φωτογραφίες από τα link του τελευταίου φωτογράφου που έβαλα και σύγκρινε την ΝΧ1 με τις άλλες μηχανές. Εγώ έχω δει πολύ δυνατές φωτογραφίες, απ' όλες τις μηχανές. Μην αποξιώνεις έτσι ένα σύστημα, απλά επειδή δεν σου αρέσει η συγκεκριμένη μάρκα ή είσαι fun κάποιας άλλης. Το σύστημα ΝΧ της Samsung, με τις δύο τελευταίες μηχανές, την NX1 και την NX500 στέκεται στο ανταγωνισμό και συγκρίνεται με ποιο σύγχρονες μηχανές. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δεν έχει ακόμη χάσει την αξία του.

Καλημέρα παιδιά.
Αφού βγάλατε τα συμπεράσματα σας ότι απαξιώνω τη Samsung και η φωτογραφία μου από την παραλία είναι αφύσικη, πάω πάσο (η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι στις Σεϋχέλλες στην Ικαρία και τα χρώματα εκείνη την ώρα ήταν μοναδικά, όποιος έχει έχει πάει μπορεί να με καταλάβει).
Κρίμα λοιπόν που ο κόσμος δεν αναγνώρισε φωτογραφικά τη Samsung και έτσι η τελευταία έκλεισε το μαγαζί.
Με το σκεπτικό σας όμως δεν έχει και πολύ σημασία η μάρκα και ο φωτογραφικός χαρακτήρας αυτής, οπότε είναι απορίας άξιο γιατί ο κόσμος δεν παίρνει τις μηχανές με τα καλύτερα χαρακτηριστικά στα χαρτιά και μόνο.
Γνώμη μου είναι ότι αν η Samsung είχε πετύχει δεν θα έκλεινε, αν οι μηχανές της ήταν τόσο ξεχωριστές θα ήταν τώρα στην κορυφή και θα είχαν κλείσει άλλοι.
Πρόσφατα δούλεψα μια Nx300 με τον κιτ φακό, τίποτα παραπάνω από μια dslr nikon η μία Sony a5100.,φακοί πια δυσεύρετοι και ακριβοί και επιλογές στην αγορά από τον ανταγωνισμό πολλές και καινούργιες.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Μ αυτά που διαβάζω, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το γυρίσω σε φιλμ,
Το ξαναειπαμε, δεν πήγε καλά και έκλεισε,
Ίσως μελλοντικά να αποκτήσει και συλλεκτική αξια, ποιος ξέρει;
Ίσως γίνει και ιστορική μηχανη

Απέδειξε η Samsung, τι απέδειξε βρε παιδιά; Σε λίγο θα την συγκρίνουμε και με Leica δλδ;

Αν ήταν οκ φωτογραφικά στα δικά μου ματια, θ αγόραζα κ εγώ μια,

Και από τιμές; στα ύψη, πολλά λεφτά ρε παιδιά

Η Samsung πήρε μια επιχειρηματική απόφαση, έκλεισε ένα τμήμα που έπαιζε σε ένα κορεσμένο τομέα που βρίσκεται σε διαρκή συρρίκνωση. Απλά πράγματα - κι εγώ το ίδιο θα έκανα ως επιχειρηματίας. Κι εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με το τί έκανε μια εταιρεία με ιστορία... 10 ετών, σε σχέση με κάποιους που έχουν πείρα 50 χρόνια+...

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Αν ήταν οκ φωτογραφικά στα δικά μου ματια, θ αγόραζα κ εγώ μια,

Και από τιμές; στα ύψη, πολλά λεφτά ρε παιδιά

Ασε τις τιμες στην ακρη. Ή την ποικιλια φακων...Ή την εδραιωμενη βαση χρηστων και και και. Φωταγραφικα που λετε...που υστερει μπορει καποιος να μου εξηγησει;;

Ενώ αυτό είναι από "φυσικού" του, χωρίς φίλτρα και ματζούνια...
Θα ζητήσω τα ρέστα από τον μπαμπά μου που δεν με έκανε να βλέπω τέτοια χρώματα με τα ματάκια μου στην παραλία. Κάτι πρέπει να έχουν. Ήμαρτον!
http://avclub.gr/forum/showthread.php/66797-Χρώμα!?p=1057934710&viewfull=1#post1057934710

φιλε μου μπορει να εισαι καλος στης αντικες, αλλα καλο ειναι να ασχοληθεις και λιγο με την νεα τεχνολογια....ουτε ρεστα θα ζητησεις, και τα ματακια σου θα δουν αλλο κοσμο...

Πραγματικά απορώ πως δεν σας ελκύει φωτογραφικά η στιγμή με τη θάλασσα και τη βάρκα.
Φίλος φωτογράφος μου είπε ότι είναι από τις πιο natural φωτογραφικές στιγμές που έχει δει τελευταία.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Ασε τις τιμες στην ακρη. Ή την ποικιλια φακων...Ή την εδραιωμενη βαση χρηστων και και και. Φωταγραφικα που λετε...που υστερει μπορει καποιος να μου εξηγησει;;

Πουθενά δεν υστερεί, απλά δεν αρέσει σε ορισμένους η μηχανή jpeg Της και αμέσως ρίξανε φτυάρι ως συνήθως. Όλες οι σύγχρονες μηχανές είναι ικανές για εξαιρετικές φωτογραφίες, ζούμε στο 2017 έχουμε Photoshop, nik collection, dxo, topaz, luminar, κλπ κλπ...ο καθένας φέρνει την φωτογραφία του εκει που θέλει εύκολα και γρήγορα άλλα κάποιοι σαν χαλασμένα γραμμόφωνα συνεχίζουν να μιλάνε για φωτογραφικούς χαρακτήρες και πράσινα άλογα. Τραβάς Raw Και τέλος, ήμαρτον ποια. Ο λόγος που το έκλεισε το μαγαζί η Samsung δεν είναι λόγο της ποιότητας των μηχανών της, ο λόγος είναι πολύ βαθύτερος και κυρίως ότι ο φωτογραφικός κόσμος δεν αλλάζει εύκολα δεν δέχεται εύκολα νέους παίκτες....εδώ βλέπουμε το αστείο σύστημα Mirrorless της Canon να ξεπερνάει σε πωλήσεις στην Ιαπωνία την Fuji με τον ''φωτογραφικό χαρακτήρα'' τι να λέμε τώρα. Ας κάτσει ο καθένας στο σύστημα που έχει και αγαπάει άλλα ας σταματήσουμε αυτή την συνεχόμενη απαξίωση προς άλλα συστήματα. Ολα τα συστήματα είναι ικανά για εξαιρετικές φωτογραφίες και είναι στο χέρι κάθε φωτογράφου να ''αναδείξει'' ή να ''θάψει'' μια μηχανή. Και μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο γούστο και την ίδια άποψη, μια φώτο σε κάποιον φαίνεται εξαιρετική σε κάποιον άλλο όχι, απλά πράγματα.

Δεν πήρα το λόγο για να εκθειάσω τις μηχανές τις Samsung, ούτε να υπποβιβάσω κάποια άλλη. Ο λόγος είναι ότι θέλω να αντικρούσω το επιχείρημα του tiniakou που όπως είπε δεν είδε κάτι ουσιώδες στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τις Samsung μηχανές και άρα δεν έχει κάτι καλό να δείξει αυτή. Και να το ξαναπώ, κατά την ταπεινή μου άποψη, ο φωτογράφος είναι αυτός που έχει αξία όχι η μηχανή από μόνη της. Και ως αστείο μόνο μπορώ να εκ λάβω τα περί ιστορικής μηχανής και σύγκρισης με τη Leica.

Τουλάχιστον εσύ φίλε μιλάς ωραία και με σεβασμό. Ο καραμέλας άρπαξε την ευκαιρία να αφήσει υπονοούμενα και να μας χαρακτηρίσει ως χαλασμένα γραμμόφωνα.
Ας μάθουμε επιτέλους ότι σε μια δημόσια συζήτηση πρέπει να σχολιάζουμε τα γραφόμενα του άλλου και όχι οι απαντήσεις μας να είναι επί προσωπικού.