Το Φωτογραφικό chat

Τουλάχιστον εσύ φίλε μιλάς ωραία και με σεβασμό. Ο καραμέλας άρπαξε την ευκαιρία να αφήσει υπονοούμενα και να μας χαρακτηρίσει ως χαλασμένα γραμμόφωνα.
Ας μάθουμε επιτέλους ότι σε μια δημόσια συζήτηση πρέπει να σχολιάζουμε τα γραφόμενα του άλλου και όχι οι απαντήσεις μας να είναι επί προσωπικού.

χαχα ποιος μιλάει....Παναγιώτη άστο, ναι το γυρνάω στο προσωπικό όπως έχεις κάνει και εσύ άπειρες φορές και παλιότερα σου είχα κάνει και παρατήρηση μέσω pm...και ναι δεν συμφωνώ σχεδόν σε τίποτα με ότι γράφεις. Οταν θα είσαι και εσυ ποιο κόσμιος μαζί μου ναι τότε δεν θα ασχολούμαι μαζί σου. Και χαλασμένο γραμμόφωνο φωτογράφιζα εσένα προσωπικά και κανέναν άλλο.
http://avclub.gr/forum/showthread.php/143328-Φακοί-e-mount?p=1057942025&viewfull=1#post1057942025

Παρατηρήθηκα λοιπόν και δεν συμμορφώθηκα άρα ειμαι ατίθασο παιδί τελικά.
Δέχομαι ότι δε συμφωνείς και γιατί να συμβαίνει αυτό άλλωστε αφού ο καθένας αλλά πιστεύει.
Το ζητούμενο είναι ότι περιμένεις στη γωνιά για να αντιδράσεις σε ότι γράφω ακόμη και αν δε σε αφορά.
Πολλές φορές για να είμαι ειλικρινής φρικάρω με αυτά που γράφεις και πιο πολύ με το ότι τα αναιρείς μετά από λίγο αλλά σέβομαι το δικαίωμα σου να εκφράσεις ότι νομίζεις.

...Πρόσφατα δούλεψα μια Nx300 με τον κιτ φακό, τίποτα παραπάνω από μια dslr nikon η μία Sony a5100.,φακοί πια δυσεύρετοι και ακριβοί και επιλογές στην αγορά από τον ανταγωνισμό πολλές και καινούργιες.

Την ΝΧ300 την είχα και εγώ και να σου πω ότι είναι μια αρκετά καλή μηχανή. Το RAW της είναι αρκετά καλό και ο κιτ φακός που μάλλον θα δούλεψες δεν είναι κάτι ξεχωριστό, είναι απλά ένας κιτ της σειράς. Υπάρχουν όμως φακοί, σαν τον 30mm f2 που πραγματικά "ξυρίσουν" σε sharpness και όταν οι τιμές ήταν σε λογικά επίπεδα ήταν κάτω από 200 .
Υπάρχουν φωτογράφοι που χρησιμοποιούν την εν λόγω μηχανή με αποτελέσματα που πιστεύω ότι θα κάνουν πολλούς να εκπλαγούν σε σύγκριση πάντα με τις δυνατότητές της αλλά και των φακών της. Ο συγκεκριμένος είναι και Έλληνας...

https://www.flickr.com/photos/eugeniosx/

Στάλθηκε από το E6553 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όπως το λες ήταν γιατί τώρα η κάτοχος της nx300 ψάχνει έναν ζουμ και οι τιμές στα μεταχειρισμένα έχουν χτυπήσει ταβάνι.
Ευχαριστημένη είναι αλλά σκέφτεται να αλλάξει σύστημα λόγω της δυσκολίας εύρεσης φακών.

φιλε μου μπορει να εισαι καλος στης αντικες, αλλα καλο ειναι να ασχοληθεις και λιγο με την νεα τεχνολογια....ουτε ρεστα θα ζητησεις, και τα ματακια σου θα δουν αλλο κοσμο...

Τα κάθε velvia κτλ κτλ δεν είναι "φίλτρα"? Αυτό μόνο ήθελα να πω και χ....για κάθε μάρκα, δεν έχω μετοχές σε καμία, όπως νομίζω και όλοι (δεν έχουν μετοχές)
Ούτε είπα αν η φωτογραφία μου αρέσει ή όχι όπως έχει παρουσιαστεί, απλά ότι είναι "αλλιώς" αν το θέμα είναι η επεξεργασία ή όχι.

Όπως το λες ήταν γιατί τώρα η κάτοχος της nx300 ψάχνει έναν ζουμ και οι τιμές στα μεταχειρισμένα έχουν χτυπήσει ταβάνι.
Ευχαριστημένη είναι αλλά σκέφτεται να αλλάξει σύστημα λόγω της δυσκολίας εύρεσης φακών.
Οι τιμές στα φωτογραφικά προϊόντα της Samsung είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα ειδικά στα καινούργια που είναι ελάχιστα και πουλιούνται μόνο στο ebay, αλλά και στα μεταχειρισμένα. Γιατί είναι τόσο ακριβά; Γιατί η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά. Γιατί λοιπόν να θέλει κάποιος να επενδύσει σε ένα "πεθαμένο" σύστημα; Την απάντηση δώστε την εσείς...

Δείτε έναν συγκριτικό πίνακα τιμών για διάφορες μηχανές κυκλοφορίας 2014, χωρίς φακό. Έχει ενδιαφέρον...

687e43ebe281c8dc4d78a51c1a293694.jpg

Στάλθηκε από το E6553 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παίδες μου ήρθε η d5600. Εχω θέμα όμως με την οθόνη της. Μου βγάζει τέλειος λαθος την απόχρωση. Αλλο βλέπω άλλο βαίνει. Έχει μια κιτρινίλα και δείχνει σαν υπερεκθεση στην φωτογραφία. Έκανα το τεστ με τον ίδιο φακό και ρυθμίσεις με την d7000. Σε υπολογιστή δεν ξεχωρίζω ποια είναι ποια.. Ιδιες, οτι βλέπω και στην οθόνη της d7000. Υπάρχει τρόπος για ρύθμιση στην αντιπροσωπεία? Το είχε προσέξει κανείς και σε άλλο μοντέλο?

Στις panasonic έχει ρύθμιση που την "φέρνεις" εκεί που θέλεις - μέσα σε κάποια πλαίσια βέβαια. Για ψάξε λίγο...

Στις panasonic έχει ρύθμιση που την "φέρνεις" εκεί που θέλεις - μέσα σε κάποια πλαίσια βέβαια. Για ψάξε λίγο...
Δεν έχει καμία ρύθμιση για την οθόνη πέρα απο την φωτεινότητα.. Θυμάμαι οτι η omd em10 ειχε για το view finder ρύθμιση. Εδώ όμως δεν έχει. Για επιστροφή στο Amazon την στέλνω με ταχυδρομείο η κουριερ?

Με ότι σε βολεύει, αλλά θα συνιστούσα συστημένο αν πας με ταχυδρομείο, η διαφορά είναι μικρή.

Με ότι σε βολεύει, αλλά θα συνιστούσα συστημένο αν πας με ταχυδρομείο, η διαφορά είναι μικρή.

Ξεκίνησα την διαδικασία επιστροφής. Πρώτη φορά επιστρέφω κάτι στο Amazon. Έβαλα δικαιολογία οτι ειδα πραγματικά να συμβαίνει. Στην αυτόματη απάντηση γράφει για μεταφορικά επιστροφής 8.90 ευρώ. Τοσα είναι για δέμα 1,5 κιλά για Γερμανία? Συστημένο με ταχυδρομείο? Κρίμα γιατί έκανα αμάν για να την εχω στις διακοπές και τώρα την επιστρέφω πριν φύγω καλά καλά.... Από την άλλη καλά που υπάρχει η δυνατότητα γιατί έσκασα και μόνο στην σκέψη να την στείλω στο service, να φάω 2-3 εβδομάδες και να μου πουν κανένα κουλό οτι είναι οκ.