Το Φωτογραφικό chat

Καλημέρα. Υπάρχει τρόπος. Τίτλος κτήσης λέγεται το παραστατικό που εκδίδει ο επιχειρηματίας ακριβώς γιατί δεν μπορεί να εκδοθεί από τον ιδιώτη για περιστασιακή απασχόληση και με ανώτερο ποσό τα 5000 ευρώ το χρόνο και κάποιους άλλους περιορισμούς.

Στάλθηκε από το LG-K120 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα Μίλτο. Σε ευχαριστώ πολύ 👍👍

Ο τιτλος κτησης δεν ισχυει, ουτε νομικα ουτε φορολογικα , και αν μεσολαβησει ελεγχος η οτιδηποτε νομικο η φορολογικο, θα υπαρχει σοβαρο θεμα κι απ τις 2 πλευρες.

Ρωτηστε τους δηθεν "wannabe" μαυρους φωτογραφους "γαμων" για το θεμα, οταν τους ελεγξε η ΣΔΟΕ, η εφορια και το ΙΚΑ σε κεντρα δεξιωσεων σε ελεγχους που γινονται τελευταια και θα ενταθουν ακομα περισσοτερο, που το φυσανε και δεν κρυωνει, τρεχουν και δε φτανουν...

Ο τίτλος κτήσης υπάρχει και είναι ο τρόπος για πληρωμή μη υπόχρεων σε έκδοση παραστατικών. Πληρώνουμε στην εταιρεία κάποιους για έκτακτες εργασίες (καθαρισμό χόρτων), φοιτητές που κάνουν πρακτική ένα επιπλέον ποσό από αυτό που θα τους έδινε η σχολή τους, αγορά κλαρκ από ιδιώτη και δεν έχω θέμα στον φορολογικό έλεγχο, λόγω μορφής της εταιρείας είναι ετήσιος. Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για μια εφ άπαξ αμοιβή και όχι συστηματική.

Σημειώνεται ότι, ως «τίτλος κτήσης», μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενδεικτικά ένα συμφωνητικό, μια υπεύθυνη δήλωση, ακόμα και ένα τιμολόγιο λήψης υπηρεσιών, που να περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δεδομένα ενώ για τις λοιπές περιπτώσεις που προβλεπόταν, μέχρι 31.12.1013, η έκδοση απόδειξη δαπάνης π.χ. έξοδα κίνησης προσωπικού, επισκευές εντός εγγύησης κ.λ.π. μπορεί, από 1.1.2014, να εκδίδεται οποιοδήποτε δικαιολογητικό έγγραφο στο οποίο εμφανίζεται η καταβαλλόμενη δαπάνη. Τέλος, όταν καταβάλλονται μισθοί, ημερομίσθια, ή άλλες παροχές σε μισθωτούς δύναται, αντί της έκδοσης τίτλου κτήσης κατά τα ανωτέρω, να συντάσσεται κατάσταση μισθοδοσίας.

Σε ποιες περιπτώσεις όμως εκδίδεται ο τίτλος κτήσης;

Καταρχήν ο ένας από τους δύο συναλλασσόμενους δεν θα πρέπει να είναι υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών. Δεν μπορεί να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος για άλλη αιτία και να αμείβεται με τίτλο κτήσης από άλλη. Επιπλέον, θα πρέπει να απασχολείται ευκαιριακά, δηλαδή παρεπόμενα και όχι κατά σύστημα.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι η ευκαιριακή παρεπόμενη δραστηριότητα αποδεικνύεται από πραγματικά γεγονότα, τα οποία κρίνονται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Τέτοια πραγματικά γεγονότα αποτελούν ιδίως η συνέχεια ή μη της άσκησης της δραστηριότητας αυτής, η ύπαρξη ιδιαίτερης επαγγελματικής εγκατάστασης, η ύπαρξη ιδιαίτερου εξοπλισμού και μηχανικών μέσων για την παροχή των υπηρεσιών αυτών και γενικότερα εάν η παροχή των υπηρεσιών αυτών έχει τα χαρακτηριστικά της οργανωμένης επιχείρησης.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/17558

Η κατάχρηση του, η οποία σίγουρα γίνεται, όντως θα δημιουργήσει θέμα σε όσους τον χρησιμοποιούν συστηματικά είτε για να μην ανοίξουν βιβλία ή όταν υποκρύπτεται μισθωτή εργασία ή οτιδήποτε άλλο.

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Σλαβομακεδονες;; Τι μας λετε;;; Σοβαρα;;;

Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Σλαβομακεδονες;; Τι μας λετε;;; Σοβαρα;;;

Ναι γιατί όχι ; Μπορεί να έχουν πολύ καλό προιστάμενο στο service στα Σκόπια, τον Vangel Bartsovski αλλά είναι ακριβό το service πιο ακριβό από της Θεσσαλονίκης. Στο δε Βελιγράδι και Σόφια, αν θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από το τυποποιημένο service παίρνουν κεφάλια στις τιμές.

Εμενα προσωπικα με προσβαλει ο ορος Σλαβομακεδονες....Οι monkeydonians που μενουν στα Σκοπια ειναι στην πλειοψηφια τους Αλβανικης, Βουλγαρικης και Σερβικης καταγωγης. Τα Σκοπια μαλιστα δεν ανηκουν καν γεωγραφικα στα ορια της αρχαιας Μακεδονιας. Οποτε δεν καταλαβαινω που εξυπηρετει ο ορος Σλαβομακεδονες για το συνολο των πολιτων που κατοικουν στα Σκοπια κ θελουν φτηνο service στην Θεσσαλονικη;;

Εμενα προσωπικα με προσβαλει ο ορος Σλαβομακεδονες....Οι monkeydonians που μενουν στα Σκοπια ειναι στην πλειοψηφια τους Αλβανικης, Βουλγαρικης και Σερβικης καταγωγης. Τα Σκοπια μαλιστα δεν ανηκουν καν γεωγραφικα στα ορια της αρχαιας Μακεδονιας. Οποτε δεν καταλαβαινω που εξυπηρετει ο ορος Σλαβομακεδονες για το συνολο των πολιτων που κατοικουν στα Σκοπια κ θελουν φτηνο service στην Θεσσαλονικη;;

α μάλιστα.... περί αυτού πρόκειται. Αν και είμαστε παντελώς εκτός θέματος. μπορείτε να δείτε όλες μου τις επιστημονικές δημοσιεύσεις πάνω στο θέμα αυτό στο https://uom-gr.academia.edu/VlasisVlasidis . Αν θέλετε κάτι πιο εύκολο και εύπεπτο, μπορείτε να πάτε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στην Προξένου Κορομηλά και να ζητήσετε το πιο πρόσφατο τεύχος από το επιστημονικό περιοδικό Τετράδια που εκδίδει. Εκεί θα βρείτε ένα αρκετά εκτενές άρθρο μου για τη γέννεση του μακεδονισμού στη γείτονα χώρα και πώς αυτός επιβλήθηκε στον πληθυσμό. Κύρια θεση ότι το κράτος δημιουργεί το έθνος κι όχι το έθνος το κράτος, όπως συνέβη στα περισσότερα εθνικά κράτη στην Ευρώπη. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τις μακεδονικές ταυτότητες απλώς πείτε μου να σας στείλω σε pdf ένα άρθρο με 13 επιστημονικές συνεργασίες.

Δεν χρειάζεται να διαβάσω τίποτε για να θεωρώ το λιγότερο άστοχη (να μην πω κ τίποτε πιο βαρύ) την χρήση της παραπάνω ορολογίας.

Δεν χρειάζεται να διαβάσω τίποτε για να θεωρώ το λιγότερο άστοχη (να μην πω κ τίποτε πιο βαρύ) την χρήση της παραπάνω ορολογίας.

Όπως εσείς νομίζετε.... Η άγνοια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Eίμαστε εκτός θέματος βέβαια, απλά να πώ ότι τα όσα έχει συγγράψει επι του θέματος αυτού ο Βλάσης, οι επιστημονικές μελέτες, κείμενα και εργασίες δεν υπάρχουν αλλού.
Και τεκμηριωμένες -το κυριότερο- όχι απλές αντιρρήσεις γιατί απλά έτσι θέλει.

Πάμε παρακάτω.

Η Βροχίδης Χατζής έχει εξαιρετικό service τόσο που έρχονται Βούλγαροι Σέρβοι και Σλαβομακεδόνες για service στη Θεσσαλονίκη (μου το είπαν οι ίδιοι οι κάτοχοι των αυτοκινήτων). .

Όπως εσείς νομίζετε.... Η άγνοια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Αναφορα σε Βουλγαρους ( εθνικος προσδιορισμος ), Σέρβους (εθνικός προσδιορισμος) αλλα κ σε Σλαβομακεδονες; Αληθεια υπαρχει εθνος - κρατος Σλαβομακεδονια κ δεν το ξερω;; Πραγματικα αυτο το αγνοω. Ή μηπως χρησιμοποιηθηκε για δηλωσει γεωγραφικο προσδιορισμο; Ενας προσδιορισμος ο οποιος χρησιμοποιηθηκε κατα κορον απο κινήματα που ήθελαν να αποσχίσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη από την Ελλάδα.

Οι κατοικοι της FYROM είναι Σλαβικής καταγωγής είναι Σέρβοι ή Βούλγαροι, ή Αλβανικής καταγωγής άρα δεν είναι Μακεδόνες. Όσοι όμως κάτοικοι της χώρας αυτης είναι πράγματι Μακεδόνες δεν είναι Σλάβοι.

Αρα απο που προκυπτει ο ανιστορικος προσδιορισμος Σλαβομακεδονες που χρησιμοποιηθηκε στο παραπανω σχολιο;

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους οτιδήποτε σχολιαστεί στην συνέχεια για το συγκεκριμένο θέμα να γϊνει κόσμια χωρίς προσωπικές προσβολές και αντιπαραθέσεις με τον απαραϊτητο σεβασμό στους κανόνες του forum ειδάλλως θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση η διαχείρηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Μετέφερα και τα υπόλοιπα μνμ. από το σχετικό νήμα για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα της συζήτησης.

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Μετέφερα και τα υπόλοιπα μνμ. από το σχετικό νήμα για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα της συζήτησης.

Απο που ταχεις μεταφερει; Κατι λειπει. Γιατι βλεπω ενα ξεκαρφωτο μνμ του teo για αρχη, που δε ξερω που αναφερεται.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Από το thread του εξοπλισμού , post #2020 και κάτω

Άσχετο

Παρασκευή ήμουν σε έναν γάμο , ειδυλλιακό μέρος δίπλα στη θάλασσα , μικρό εκκλησάκι ,.. έδυε και ο ήλιος
Πριν ακόμα πάω είχα αποφασίσει ότι δεν θα έπαιρνα τη δίκη μου μηχανή (α6000) γιατί ... γιατί μου φαινόταν μεγάλη να την κρατώ

Φτάσαμε πια σε τέτοιο σημείο ? Να μας φαίνονται οι mirrorless μεγάλες ή οι εταιρίες μας έχουν πάρει τα μυαλά με τις pocket size που βγάζουν ?

Όταν την αγόραζα έλεγα "πάει αυτό ήταν .. τελειώσαμε καλή ποιότητα σε μικρό μέγεθος .."
και τώρα συμβαίνει αυτό ..
Αλήθεια οι κάτοχοι mirrorless έχετε και άλλες μηχανές πιο μικρές ?
Δεν είναι overkill να έχεις μεγάλη , μεσαία , μικρή , κινητό ? (Αυτό πάει και για το thread iPhone X ) ...

Αν θες να πάρεις τα μέγιστα παίρνεις μαζί σου την mirrorless, dslr ή τέλος πάντων μια μηχανή που θα έχει αισθητήρα παραπάνω από 1".
Διαφορετικά αν θες απλά να τραβήξεις τη στιγμή ή να παίξεις κάνεις τη δουλειά σου και με iPhone, smartphone κτλ.
Παλαιότερα είχα μια rx100 που την κουβαλούσα μαζί και ήταν βολική και διακριτική, τώρα που έχει χαλάσει παίρνω μαζί την X-t20. Μπορεί να χάνω λίγο σε φορητότητα αλλά αποζημιώνομαι από το φωτογραφικό αποτελέσματα 100%.
Η επόμενη compact σκέφτομαι να είναι με μεγάλο αισθητήρα αλλιώς δύσκολα θα πάρω κάτι άλλο.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Από το thread του εξοπλισμού , post #2020 και κάτω

Άσχετο

Παρασκευή ήμουν σε έναν γάμο , ειδυλλιακό μέρος δίπλα στη θάλασσα , μικρό εκκλησάκι ,.. έδυε και ο ήλιος
Πριν ακόμα πάω είχα αποφασίσει ότι δεν θα έπαιρνα τη δίκη μου μηχανή (α6000) γιατί ... γιατί μου φαινόταν μεγάλη να την κρατώ

Φτάσαμε πια σε τέτοιο σημείο ? Να μας φαίνονται οι mirrorless μεγάλες ή οι εταιρίες μας έχουν πάρει τα μυαλά με τις pocket size που βγάζουν ?

Όταν την αγόραζα έλεγα "πάει αυτό ήταν .. τελειώσαμε καλή ποιότητα σε μικρό μέγεθος .."
και τώρα συμβαίνει αυτό ..
Αλήθεια οι κάτοχοι mirrorless έχετε και άλλες μηχανές πιο μικρές ?
Δεν είναι overkill να έχεις μεγάλη , μεσαία , μικρή , κινητό ? (Αυτό πάει και για το thread iPhone X ) ...

Όπως λέει ο Παναγιώτης, αν θέλεις την καλύτερη ποιότητα παίρνεις την mirrorless, αλλά κάποιες φορές (δηλαδή τι κάποιες, συχνά), ούτε αυτές βολεύουν σε μέγεθος. Προσωπικά παίρνω σχεδόν πάντα μαζί με το ποδήλατο (αφού συνήθως τις περισσότερες φορές φωτό βγάζω στις εξόδους με αυτό) την Canon GX7 II, κι όχι την OM-D M10 II, η οποία παρότι μικρή, δεν χωράει (μαζί με φακό φορεμένο) σε ένα τσαντάκι που έχω στον σκελετό του ποδηλάτου. Αν θέλω αυτή, πρέπει να την βάλω σε back pack, που προσπαθώ να μην το χρησιμοποιώ.

Θυμάμαι κάποτε είχαμε μια compact και κάναμε τη δουλειά μας (για τους μη κατόχους και DSLR)

Μετά ήρθαν οι mirrorless , οι bridge , η μια ίντσα , τα κινητά , οι action-cams , τα drones

Και όπως διαλέγουμε τι ρούχο θα φορέσουμε ανάλογα το event , τώρα λέμε και ποιο μηχανάκι ταιριάζει για να πάρουμε μαζί