Τελικά φτάνω σε σημείο να πιστεύω ότι η ζωή του επαγγελματία είναι πιο εύκολη από αυτή του ερασιτέχνη , χομπίστα
Ο επαγγελματίας θα διαλέξει σε μια μικρή γκάμα κορυφαίων μηχανών , ενώ εμείς τραβάμε τα μαλλιά μας ..
Οπως τα λες....ο επαγγελματίας επιλέγει ανάμεσα σε 4-5 μοντέλα και τέλος, ενώ εμείς εδώ ''χανόμαστε'' όπως είπες σε δεκάδες μοντέλα από κινητά και drones μέχρι 1 ίντσας και FF mirrorless και εν τέλει ποιο πολύ ασχολούμαστε με το ποιος εξοπλισμός είναι κατάλληλος παρά φωτογραφίζουμε...
Ωρες ώρες αναπολώ την εποχή που είχαμε μόνο dslr και είχες να επιλέξεις ανάμεσα σε 4-5 μοντέλα, την έπαιρνες μαζί σου όσο βαριά και αν ήταν και τέλος....τώρα ψυρίζουμε την μαϊμού και αλλάζουμε σύστημα/μηχανή για να κερδίσουμε 50-100 γρ....ή γίναμε ποιο μαλθακοί ή απλά γίναμε καλομαθημένοι..
Εχω καταλήξει σε μια φωτογραφική και 3 σταθερούς φακούς μετά από επίπονη διαδικασία. Πιστεύω ότι για να καταφέρω να βγάλω "καλές" φωτογραφίες έπρεπε να καταλήξω σε αυτό. Εναν 28άρη, έναν 50άρη, και έναν 135άρη manual όλοι λόγω οικονομικών δυσκολιών. Για τον ίδιο λόγο πήρα και μια 5d μεταχειρισμένη. Και ξεκίνησα την εκπαίδευση ΓΙΑ ΝΑ καταφέρω να φτιάξω το κάδρο μου, κάτι το οποίο δεν το καταφέρνεις με ζουμ φακό. Βέβαια, έχω και μια 500d όχι τόσο για εφεδρική, αλλά γιατί ήταν η πρώην. Τώρα πια δεν κουβαλώ μαζί μου άλλους φακούς. Drones, φλας, τηλεφακοί κλπ αξεσουάρ δεν μου κάνουν για αυτό που προσπαθώ να γίνω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.