Το Φωτογραφικό chat

Άσχετο ειδικώς, αλλά σχετικό γενικώς: η Fuji αγόρασε την - πάλαι ποτέ - πρωτοπόρο τεχνολογικά Xerox, με εκτιμώμενο τίμημα ~6 δις $. Συγχώνευση λένε τα επίσημα χαρτιά, με την Fuji να έχει το 50,κάτι στην νέα εταιρεία που θα ονομάζεται... Fuji-Xerox!

Για όσους έχουν κάπως αδύνατη μνήμη, η Xerox ήταν η εταιρεία από την οποία ο μέγας - μακαρίτης - Steeve Jobs έκλεψε την ιδέα των "παράθυρων" και το ποντίκι - μέχρι τότε κοιτάγαμε μαύρες οθόνες και πληκτρολογούσαμε εντολές. Άλλες μικροεφευρέσεις της :grinning-smiley-043 ήταν το πρωτόκολλο ethernet, οι laser printers και λοιπά ασήμαντα... Θα πέσουν οι "αναγκαίες" απολύσεις φυσικά (κάτι ακούστηκε για μια κωμόπολη ~10.000 κεφάλια).

Μετά μην απορήσετε αν ανέβουν (κι άλλο) οι τιμές της Fuji... :bigcry::flipout:

https://arstechnica.com/information-technology/2018/01/fujifilm-acquires-xerox-for-6-1-billion/

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Επεσε στα χέρια μου ο nikkor 14-24mm 2.8ed, σε dx σώμα αξίζει να δουλευτεί μέχρι να βρεθούν χρήματα για FF και ποιο σώμα προτείνετε?

τι λες βρε φιλε, σε μας δεν βρεχει τιποτα....:flipout:
το λιγοτερο θες μια d810

Σε μια d7100 που τον έβαλα και τράβηξα καμιά 20αρια φωτογραφίες είδα το φως το αληθινό. Πόσο μάλλον σε FF σώμα.
Αλλά πολύ βάρος να κουβαλάς και έχω καλομάθει με τα μικρό σύστημα.

Φωτογραφία δεν είναι μονο τεχνικές και νούμερα
Το σημαντικότερο κομμάτι της φωτογραφίας (για μένα) είναι η σύνθεση , και αυτό κανένα προγραμμα δε θα μπορεσει να το κάνει ΠΟΤΕ

Τώρα, όλοι μας έχουμε επιλέξει κάποια στιγμή το menu auto
αυτό κάνει και το γκατζετακι απλά πολύ πιο εξελιγμένα

Να ρωτησω,,, ποια τιμη θεωρειται καλη για μια D750 ? (μεταχειρισμενη, με λιγοτερα απο 10k clicks)

Έμαθα ότι φέτος το περσινό χάλι με τις δυο εκθέσεις που είχαμε παράλληλα στην Αθήνα ΔΕΝ θα επαναληφθεί. Έσσονται εις σάρκαν μίαν - αρχές Απριλίου στο Hellexpo Αμαρουσίου...

Last edited:
Τελικά θα χρειαστεί να δώσω την d5600 για ρύθμιση μιας και έχει πρόβλημα front back focusing. Εκτός από δαμκαλιδη μπορώ να την παω αλλού? Απο ότι θυμάμαι στην d90 είχα πολύ μεγάλη καθυστέρηση μιας και είμαι ερασιτέχνης.

Τελικά θα χρειαστεί να δώσω την d5600 για ρύθμιση μιας και έχει πρόβλημα front back focusing. Εκτός από δαμκαλιδη μπορώ να την παω αλλού? Απο ότι θυμάμαι στην d90 είχα πολύ μεγάλη καθυστέρηση μιας και είμαι ερασιτέχνης.

μπα, καινουργια μηχανη??

Άρης Καραμπάς, Θεμιστοκλέους 1, 2103820789

Υπαρχει καποιος που απο FF πηγε σε mirroress ?

Τι του "ελειψε" ?
(αν του ελλειψε δλδ)

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Υπαρχει καποιος που απο FF πηγε σε mirroress ?

Τι του "ελειψε" ?
(αν του ελλειψε δλδ)

Ντινο υπάρχει και FF mirrorless, εννοείς crop mirrorless ή κάτι άλλο που πρέπει να διευκρινήσεις?

δύσκολη ερώτηση - η απάντηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

προσωπικά από a7ii σε a6500 δε μπορώ να πω πως μου έλειψε κάτι πέρα από το πιο εργονομικό (αν και μεγαλύτερο) σώμα...

διαφορές στην ποιότητα του αρχείου υπάρχουν αλλά τίποτα που φτιάχνει ή χαλάει το τελικό αποτέλεσμα

αυτό που βρήκα πολύ ενδιαφέρον είναι το παρακάτω, όπου αναφέρει κάποια πλεονεκτήματα των crop συστημάτων

https://admiringlight.com/blog/full-frame-equivalence-and-why-it-doesnt-matter/2/

βρε την σονυ δεν την πιανει κανενας......

ΓΖ’ΓŽΒΏΓŽΒ½.jpg

... αντε και του χρονου με 8κ-bye-