Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat
Παίζει ρόλο βέβαια και τι βλέπει το μάτι σου πιο συχνά.
Αν έχεις π.χ Sony και βλέπεις συνέχεια μόνο Sony jpeg και raw αρχίζεις και συνηθίζεις και πιθανόν και το διαφορετικό μετά να μην σου αρέσει.
Πολύ σωστό Παναγιώτη αυτό...έτσι την έπαθα και εγώ πριν χρόνια με την Canon, επειδή δούλευα σχεδόν μόνο Nikon, όταν έπιασα canon έλεγα ''τι χάλι μαύρο είναι αυτό στα χρώματα''' όσο όμως εξοικειωνόμουν μαζί τους τόσο μου άρεσαν και στο τέλος τα θεωρούσα καλύτερα από τις Nikon. Συνολικά πάντως είναι όλα σχετικά....προσωπικά έχοντας δουλέψει μηχανές από όλα σχεδόν τα Brands (ακόμα και Pentax) θα τις έβαζα στην εξής σειρά:
1) Fuji (ότι καλύτερο για τον μέσο χρήστη και τα Film simulation λόγος να πάρεις fuji)
2) Olympus (μια από τα ίδια με την Fuji, λαμπερά χρώματα, φρέσκα, ζωντανά, ίσως ένα τσικ πιο κάτω από την fuji)
3) Canon (σωστά χρώματα και ότι καλύτερο έχω δει για επιδερμίδα)
4) Nikon (all around, δεν υπερέχει πουθενά άλλα δεν υστερεί και κάπου, σε κάποιους τους χαλάει η κιτρινίλα που βγάζουν, εμένα μου αρέσει σε ένα βαθμό).
5) Panasonic (ήταν άθλια έχει κάνει βήματα προόδου αλλα θέλει δουλίτσα ακόμα, είναι κοντά στους άλλους πλέον)
6) Sony (και εδώ βλέπω πρόοδο άλλα θέλει αρκετή δουλειά ακόμα και κυρίως να δίνει σωστά αποτελέσματα κάτω από όλες τις συνθήκες)
7) Pentax (άθλια απλά, ότι χειρότερο, θες πολύ δουλειά να στρώσεις τα αρχεία σου)