Το Φωτογραφικό chat

Μια Ricoh GR πέρασε για κανά - δυό μήνες απ' τα χέρια μου, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη δεν είχε σταθεροποίηση. Οπότε τα πλεονεκτήματα του μεγάλου αισθητήρα πήγαιναν περίπατο, άρα ακατάλληλη και για... περίπατο. Επίσης περίεργα raw (και jpeg), με δυσκολία στην διαχείριση χρώματος. Μετά, κάποια στιγμή είδαμε σε έκθεση την ΙΙΙ (νομίζω) με σταθεροποίηση και μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά δεν εστίαζε με τίποτα, ίσως ήταν μοντέλο προπαραγωγής ή κάτι κάναμε λάθος - πάντως τα καρέ που πήρα σε δική μου κάρτα ήταν απαράδεκτα.

Πολύ ιδιαίτερες μηχανές 95% για μερακλήδες που θέλουν διακριτικότητα στην τσέπη τους και δεν γουστάρουν τα κινητά ως φωτογραφικές...

Μια Ricoh GR πέρασε για κανά - δυό μήνες απ' τα χέρια μου, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη δεν είχε σταθεροποίηση. Οπότε τα πλεονεκτήματα του μεγάλου αισθητήρα πήγαιναν περίπατο, άρα ακατάλληλη και για... περίπατο. Επίσης περίεργα raw (και jpeg), με δυσκολία στην διαχείριση χρώματος. Μετά, κάποια στιγμή είδαμε σε έκθεση την ΙΙΙ (νομίζω) με σταθεροποίηση και μεγαλύτερη ανάλυση, αλλά δεν εστίαζε με τίποτα, ίσως ήταν μοντέλο προπαραγωγής ή κάτι κάναμε λάθος - πάντως τα καρέ που πήρα σε δική μου κάρτα ήταν απαράδεκτα.

Πολύ ιδιαίτερες μηχανές 95% για μερακλήδες που θέλουν διακριτικότητα στην τσέπη τους και δεν γουστάρουν τα κινητά ως φωτογραφικές...
Μήπως ήταν οι παλιές (αρχές μέσα 2000) GR digital;
Εκείνες είχαν μικρό αισθητήρα, οι GR των 2010s έχουν APS-C.
Όσο για IBIS μόνο GRIII και έπειτα.
Όντως το AF ήταν και είναι ψιλομάπα, ποτέ δεν το έφτιαξαν αν και η GRIV έχει ένα τσικ καλύτερο.

Όχι ήταν η GR II APS-C, ο φακός με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, άψογη κατασκευή, ωραίο feeling, αλλά δύσχρηστη για το στυλ μου...

• Like
Reactions: LongTom
Όχι ήταν η GR II APS-C, ο φακός με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, άψογη κατασκευή, ωραίο feeling, αλλά δύσχρηστη για το στυλ μου...
Θέλει ιδιαίτερο στυλ, μόνο με το ένα χέρι με λουράκι, focus zone ή μεγάλο f (δηλαδή όσο γίνεται λιγότερο το AF) και σε A priority.
Όλοι όσους έχω δει πραγματικά - όχι σε βίντεο γιουτουμπ - έτσι τη χρησιμοποιούν.

Nikon Stock Skyrockets Amid Rumors of a Sale​

Nikon’s largest shareholder, EssilorLuxottica, is reportedly weighing a major acquisition of the company, sending its stock soaring.
Εάν πωληθεί σε αυτά τα παράσιτα, τότε χαιρέτα μας το πλάτανο.
Θα πάει άκλαφτη η Νίκον που ξέραμε και θα γίνει ακόμη μια νιανια shell εταιρία μέχρι να ρουφήξουν ότι έχει μείνει.

Μαύρα τα μαντάτα εάν ισχύει.

• Wow
Reactions: cacau