Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Ξέρεις πόσοι γαλανο/πρασινομάτηδες είναι στα μεγάλα νησιά των Κυκλαδων; Και δεν χρειάζεται το DNA τα επώνυμα φτάνουν... Έίναι πολλοί οι φραγκόσποροι.

Ναι τα επώνυμα πολλές φορές φτάνουν.
Και το δικό μου γαλλικό (με Ελληνοποιημενη κατάληξη) είναι.
Από την πλευρά του πατέρα μου, ο πρώτος ήρθε με άλλους φιλέλληνες και πολέμησε στη μάχη του Πέτα.
Παρέμεινε και παντρεύτηκε εδώ.

Μακεδόν ο μισός , ο αλλος μισός κάτω απο τα αυλάκι , , και τα 2 επώνυμα απλά δεν υπάρχουν σε αυτό το σύμπαν , κουφά πράγματα

ήρθαμε απο τον άρη μάζί με τον Σφακιανάκη παρέα

κάθε προσπάθεια να ανακαλύψω απο τι σκατά υπάρχω ,,, δεν με τίποτα ,, χάνομαι κάπου απο τον βορά μέχρι βαθειά τον Μωρία , σαλάτα

πάντως είμαι ξανθός σαν Γερμανός ´1.99 , σωματώδης, φέτες δλδ σαν αρχαιοελληνικό άγαλμα , με πουλί αφρικανού , και iq 205 ,

αλλα ποιός τα μετράει αυτά , ... σιγά

εάν δεν κέρδιζα και το τζακπότ τις προάλλες ,, κανείς δεν θα μου έδινε σημασία :music-smiley-005:

Τάσο δεν έχω ιδέα ποια χρωμοσωμικά αποτυπώματα εξετάζει το project αλλά έχω την εντύπωση ότι συγκρίνουν ολόκληρες ομάδες γονιδίων.Η εξέταση του Y και του μιτοχονδριακού DNA είναι πλέον παρωχημένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται πλέον μόνο στη γενεαλογία.

Μακεδόν ο μισός , ο αλλος μισός κάτω απο τα αυλάκι , , και τα 2 επώνυμα απλά δεν υπάρχουν σε αυτό το σύμπαν , κουφά πράγματα

κάθε προσπάθεια να ανακαλύψω απο τι σκατά υπάρχω ,,, δεν με τίποτα ,, χάνομαι κάπου απο τον βορά μέχρι βαθειά τον Μωρία , σαλάτα

πάντως είμαι ξανθός σαν Γερμανός ´1.99 , σωματώδης, φέτες δλδ σαν αρχαιοελληνικό άγαλμα , με πουλί αφρικανού , και iq 205 ,

εάν δεν κέρδιζα και το τζακπότ τις προάλλες ,, κανείς δεν θα μου έδινε σημασία :music-smiley-005:

:flipout::flipout:
Epic λέμε!!

Έγραψες παλι....

Re: Απάντηση: Re: Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Αυτό ακριβώς με προβληματίζει σε σχέση με κενά στην έρευνα,που εμείς αντιλαμβανόμαστε...

Μάλλον ισχύει,ότι οι στόχοι της έρευνας πρέπει να είναι πέρα απο την δική μας εθνικοκεντρική οπτική κι αντίληψη περί του εγχειρήματος...

Η ορθότητα της μεθόδου μπορεί να είναι σωστή.
Π.Χ. οι ποσοστόσεις των πληθυσμιακών δειγμάτων και οι σχέσεις μεταξύ τους. Το δείγμα όμως είναι τόσο τραγικά μικρό που και εγώ αμφιβάλλω πολύ για το αν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα....
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των Pima [url] που αν κι αυτόχθονες εμφανίζουν 5% Ελληνικό Na!
Εκτός πια και αν ο Λιακό έχει δίκιο... :flipout:

Last edited:

Το ότι είσαι μετεμψύχωση του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου το κρατάς κρυφό γιατί είσαι και μετριόφρων! :worshippy: :a0210:

Απάντηση: Re: Το γενετικό ανακάτεμα των λαών.

Τάσο δεν έχω ιδέα ποια χρωμοσωμικά αποτυπώματα εξετάζει το project αλλά έχω την εντύπωση ότι συγκρίνουν ολόκληρες ομάδες γονιδίων.Η εξέταση του Y και του μιτοχονδριακού DNA είναι πλέον παρωχημένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται πλέον μόνο στη γενεαλογία.

Πάντως εξέταση του Y-DNA ήταν εκείνη που έβγαλε την περίφημη είδηση (η οποία αργότερα αμφισβητήθηκε επιστημονικώς) πως ο Χίτλερ είχε ...εβραϊκή καταγωγή!

Το μέγεθος του δείγματος ελέγχεται στατιστικά για την καταλληλότητα του, δεν χρειάζεται να παραπέμψω σε θεωρίες της στατιστικής αλλά είναι δυνατόν να πιστεύουμε στα σοβαρά ότι εμείς εδώ μπορούμε να κρίνουμε αν ένα δείγμα είναι μεγάλο ή μικρό επειδή είδαμε ένα νούμερο και τόσοι και τόσοι ειδικοί επί του θέματος να το έκαναν γαργάρα...με όλη την καλή διάθεση και τελείως φιλικά ας σοβαρευτούμε, προφανώς και το δείγμα είναι ικανό σε ποσότητα και χαρακτηριστικά ώστε να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα έτσι όπως κρίνουν οι μελετητές για το επίπεδο εμπιστοσύνης που θεωρούν αποδεκτό. Ειδάλλως να τους πούμε εκεί στο science πριν δημοσιεύουν οποιαδήποτε μελέτη να την περνούν από το avclub για το τελικό ΟΚ.

Το μέγεθος του δείγματος ελέγχεται στατιστικά για την καταλληλότητα του, δεν χρειάζεται να παραπέμψω σε θεωρίες της στατιστικής αλλά είναι δυνατόν να πιστεύουμε στα σοβαρά ότι εμείς εδώ μπορούμε να κρίνουμε αν ένα δείγμα είναι μεγάλο ή μικρό επειδή είδαμε ένα νούμερο και τόσοι και τόσοι ειδικοί επί του θέματος να το έκαναν γαργάρα...με όλη την καλή διάθεση και τελείως φιλικά ας σοβαρευτούμε, προφανώς και το δείγμα είναι ικανό σε ποσότητα και χαρακτηριστικά ώστε να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα έτσι όπως κρίνουν οι μελετητές για το επίπεδο εμπιστοσύνης που θεωρούν αποδεκτό. Ειδάλλως να τους πούμε εκεί στο science πριν δημοσιεύουν οποιαδήποτε μελέτη να την περνούν από το avclub για το τελικό ΟΚ.

Μάλλον δεν εχεις καταλάβει για τι μιλάμε.

Το Science δεν δημοσιεύει μελετες με βασικο αξονα να εχουν απαραίτητα ενα ικανοποιητικό στατιστικό δειγμα, απλα γιατι στην συγκεκριμένη μελετη, οπως και σε πολλες αλλες, δεν ειναι προαπαιτουμενο. Σκοπος αυτης της μελετης δεν ειναι η εις βάθος διαλεύκανση της προέλευσης των σημερινών κατοίκων ανα περιοχή αλλα μια γενικοτερη αποδειξη της πανσπερμίας που ισως να μην φανταζόμαστε μεσω μιας νεας τεχνικης που ονομαζεται chromosome painting.

Το δειγμα προφανώς και δεν ειναι ικανοποιητικό για να βγάλουμε ποσοστα επιμιξεων και να χαρακτηρίσουμε λαους ως προς την προέλευση τους. Αυτο δεν ακυρώνει την μελετη, μια χαρα επιδεικνύεται η νεα αυτη τεχνικη.

Οπως ειπα και πιο πανω, θα ειχε ενδιαφερον αν εφαρμοσθει το chromosome painting σε τοπική σκαλα για να εξαχθούν ασφαλη συμπερασματα για την προέλευση των ανθρωπων που σημερα κατοικουν μια περιοχη.

Admixture, the result of previously distant populations meeting and breeding, leaves a genetic signal within the descendants' genomes. However, over time the signal decays and can be hard to trace. Hellenthal et al. describe a method, using a technique called chromosome painting, to follow the genetic traces of admixture back to the nearest extant population. The approach revealed details of worldwide human admixture history over the past 4000 years.

http://www.sciencemag.org/content/343/6172/747

Οποτε τελείως φιλικα, καλο θα ηταν να σοβαρευτείς και να μετριάσεις λιγο τους τόνους.

argumentum ad verecundiam δηλαδή....

Ή ελληνιστί, 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν σκιπ, αυτοί, ξέρουν.

Μας διαφεύγει βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια, ότι το δείγμα έχει επιλεγεί για τον προσδιορισμό της παγκόσμιας εξάπλωσης των πληθυσμών, η οποία και είναι το αντικείμενο της μελέτης. Εμείς όμως (οι ειδικοί) βγάζουμε και συμπεράσματα για κάθε χώρα. Από δείγμα 20 ατόμων.

Σκεφτηκατε οτι ...
οι ερευνητες διαφημιζουν το demo μιας δουλειας που ΔΕΝ εχει ξεκινησει ? (στα σοβαρα ξεκινησει).
"Δωστε μας τα χρηματα (πουντα ?) να κανουμε αντιπροσωπευτικοτερο το δειγμα".

Πολύ λίγο θα με ενδιέφερε το ποσοστό πρόσμιξης των κατοίκων της Ελλάδας, περισσότερο θα ήθελα να μάθω για τη δική μου καταγωγή. Όμως απογοητεύτηκα με το χάρτη που δείχνει ότι οι προσμίξεις (οι άξιες λόγου) φτάνουν μόνο μέχρι το Ιράν. 20 δείγματα είναι πράγματι μικρό δείγμα, αν κρίνω από τον εαυτό μου μάλλον κατάγομαι από την Τζαμάικα.

:afro:

Αν γράψω οτι στη Νότια Αμερική έχουν βρεθεί Μινωικά και Αιγυπτιακά αγγεία θα τρολλάρω;Δεν έχω πηγή,περισσότερο σαν ράδιο-αρβύλα το μεταφέρω.Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας το γράψει..

Νικο ....
Δεν το περιμενα απο σενα αυτο ! :p
Επιστημονας ανθρωπος .... ραδιο-αρβυλα .... (τς τς τς τς)

Να ξαναερθεις την Δευτερα με τους κηδεμονες σου .... εχμμμ .... τις πηγες σου !
:smash: