ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Re: Απάντηση: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Ε γι' αυτό θα έκανε και στην Κόρινθο το πανελλήνιο συνέδριο ο Αλέξανδρος. Θα είχε προβλέψει και άφτερ πάρτι με τις ντόπιες εταίρες.

Ο Αλέξανδρος ήταν γκει βρε. Τι να τις κάνει τις ντόπιες εταίρες?

Ε δεν είπα πως τις περιποιήθηκε ο ίδιος. Είπα πως έκανε κουμάντο για τους συνέδρους, για ακριβό πράγμα.

Γνωστό εξάλλου και στην εποχή του Αστερίξ: non licet omnibus adire Corinthum....

24-%20Asterix%20in%20Belgium(22).jpg

άλλωστε το θέμα του "νι" νομίζω οτι εξαντλήθηκε,

εάν ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον για τις "τοπολαλιές" ή ντοπιολαλιές (έστω και σε επίπεδο προφοράς) της Ελλάδας μπορεί όποιος επιθυμεί να ανοίξει νέο νήμα .....

Το μονο που θα ηθελα αν υπηρχε προχειρο αυτο το link της MEDIZIN-JURNAL περι του ν και της οξυγονωσης του εγκεφαλου...

Το μονο που θα ηθελα αν υπηρχε προχειρο αυτο το link της MEDIZIN-JURNAL περι του ν και της οξυγονωσης του εγκεφαλου...

Το σωστό αυτό είναι όταν γράφεις κάτι να και οι αποδείξεις .Αλλά δε το βρήκα αυτό.
Βρήκα το μπλοκ με το όνομα του http://irakleitos.blogspot.gr/2012/11/h.html?spref=fb

Ε δεν είπα πως τις περιποιήθηκε ο ίδιος. Είπα πως έκανε κουμάντο για τους συνέδρους, για ακριβό πράγμα.

Γνωστό εξάλλου και στην εποχή του Αστερίξ: non licet omnibus adire Corinthum....

24-%20Asterix%20in%20Belgium(22).jpg

Μετάφραση του ελληνικού "Ου παντός πλειν ες Κόρινθον"

Επ' αυτού υπάρχει ένα κάποιο ζήτημα: η φράση πρωτοαπαντάται, στα ελληνικά, στα Γεωγραφικά του Στράβωνα, αλλά ήδη κάπου 15 χρόνια πριν (21-20 π.Χ.) ο περίπου σύγχρονός του Οράτιος (Κόιντος Οράτιος Φλάκκος) έγραφε στις Επιστολές του (Epistularum liber primus, XVII.36): Non cuiuis homini contingit adire Corinthum, φράση με ταυτόσημο νόημα.

Απάντηση: Re: ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ "Ν" ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ

Το σωστό αυτό είναι όταν γράφεις κάτι να και οι αποδείξεις .Αλλά δε το βρήκα αυτό.
Βρήκα το μπλοκ με το όνομα του http://irakleitos.blogspot.gr/2012/11/h.html?spref=fb

Που να το βρεις? Και να υπήρχε, θα λεγόταν πρώτα-πρώτα "Journal" και όχι "Jurnal". Αν το βρεις, βάλε έναν δεσμόν (link), στο Εlsevier πάντως που έψαξα δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Συνάδελφος εν ενεργεία είναι ο συγγραφέας του μπλόγκ όντως? Είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα στην εκπαίδευση απ'ότι πίστευα ..

Από το εν λόγω μπλόγκ του "συναδέλφου", σχόλιο αναγνώστη:

"Παρακαλώ όπως προβείτε εις γνωστοποίηση των επισκεπτών καί αναγνωστών του ανωτέρω άρθρου τού κ. Μάρκου, οτι έχει παραληφθεί η αναφορά στό όνομά μου, ως μοναδικού πνευματικού ιδιοκτήτου των Γραμματικών κωδικών εννοιών.
ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ (είναι σήμα εμπορικόν, υπ' αριθμόν 166516)
Εκτενείς πληροφορίες: http://www.ramafa.gr/pinakas1.html"

Είμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα...
Σπύρο -Σούρλα- χωρίς να θέλω να μπω στα χωράφια σας, δεν μπορώ άλλωστε, έχω παρόλ' αυτά την γνώμην ότι λίγο NOZINAN θα βοηθούσε εδώ...

Παντως αυτό το σχόλιο, στο ανωτέρω blog, είναι κορυφαίο

Κύριε καθηγητά
Ως Πελοποννήσιος και ειδικότερα ως Μεσσήνιος σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμώς δια την ανακάλυψιν σας.
Είναι γνωστός εις το πανελλήνιον ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο προφέρουν τον φθόγγον "Ν" οι συμπατριώται μου.
Από σήμερον όμως και χάριν σε εσάς, γνωρίζωμεν ότι εις αυτήν την προφοράν οφείλεται το υψηλώτατον μορφωτικόν επίπεδο καθώς και η ανάδειξις πλείστων όσων πρωθυπουργών, στρατηγών και επιστημόνων, της ημετέρας γαίας τέκνων.
Ως σήμερον επιστεύετο ότι αυταί αι υψηλαί επιδόσεις οφείλονται εις την μεγάλην κατανάλωσιν της εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου και σύκων, τα οποία αφθονούν και χρησιμοποιούνται ευρύτατα είς την γεννέτηράν μου.
Η πλάνη αυτή, συνοδευόμενη και από τον απαραίτητον φθόνον των συνελλήνων, συνετέλεσε και εις την δημιουργίαν τόσων αστειοτήτων και παροιμιών (π.χ: «φάε λάδι κι έλα βράδυ» , «Τί φρούτα βγάζει η Καλαμάτα; Απάντησις: «σύκααα...» κλπ)
Κατόπιν της αποστομωτικής πλέον επιστημονικώ τω τρόπω απαντήσεώς σας. Ότι δηλαδή αι επιδόσεις αυταί οφείλονται εις υπεροξυγόνωσιν δια της προφοράς του «Ν» και ουχί εις άλλα αίτια, να δούμε τι θα βρούν πλέον να λένε οι ζηλόφθονοι.
Ειλικρινώς
Πουλόπουλος Λυκούργος
Στρατηγός ε.α

ΚΛΑΙΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

και ο άλλος πιό κάτω δεν πηρε χαμπάρι ότι τους δουλεύει ψιλό γαζί ο "στρατηγός"