Παντως αυτό το σχόλιο, στο ανωτέρω blog, είναι κορυφαίο
Κύριε καθηγητά
Ως Πελοποννήσιος και ειδικότερα ως Μεσσήνιος σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ θερμώς δια την ανακάλυψιν σας.
Είναι γνωστός εις το πανελλήνιον ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο προφέρουν τον φθόγγον "Ν" οι συμπατριώται μου.
Από σήμερον όμως και χάριν σε εσάς, γνωρίζωμεν ότι εις αυτήν την προφοράν οφείλεται το υψηλώτατον μορφωτικόν επίπεδο καθώς και η ανάδειξις πλείστων όσων πρωθυπουργών, στρατηγών και επιστημόνων, της ημετέρας γαίας τέκνων.
Ως σήμερον επιστεύετο ότι αυταί αι υψηλαί επιδόσεις οφείλονται εις την μεγάλην κατανάλωσιν της εξαιρετικής ποιότητας ελαιολάδου και σύκων, τα οποία αφθονούν και χρησιμοποιούνται ευρύτατα είς την γεννέτηράν μου.
Η πλάνη αυτή, συνοδευόμενη και από τον απαραίτητον φθόνον των συνελλήνων, συνετέλεσε και εις την δημιουργίαν τόσων αστειοτήτων και παροιμιών (π.χ: «φάε λάδι κι έλα βράδυ» , «Τί φρούτα βγάζει η Καλαμάτα; Απάντησις: «σύκααα...» κλπ)
Κατόπιν της αποστομωτικής πλέον επιστημονικώ τω τρόπω απαντήσεώς σας. Ότι δηλαδή αι επιδόσεις αυταί οφείλονται εις υπεροξυγόνωσιν δια της προφοράς του «Ν» και ουχί εις άλλα αίτια, να δούμε τι θα βρούν πλέον να λένε οι ζηλόφθονοι.
Ειλικρινώς
Πουλόπουλος Λυκούργος
Στρατηγός ε.α