To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

lol @ διαβολικό droidimi

''φθηνη'' τιμη.....ψιτ (tm), ειπαμε χαμηλή τιμή, όχι φθηνή / Babi(nioti)s speaking

:p

Re: Απάντηση: To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

Δεν ειναι θεμα να αποφασισει κανεις τιποτα, ειναι θεμα απλης λογικης Δημητρη..
Εκτος και αν νομιζεις οτι 180 δολλαρια ειναι φθηνη τιμη για τα εξαρτηματα ΜΟΝΟ χωρις να προσθεσεις τα επιπλεον κοστη μεχρι να βγει ενα προιον στο ραφι οποτε ΤΟΤΕ θα διαμορφωθει η τελικη τιμη...

Τάκη, ξέρεις και ξέρω ότι η τελική λιανική του προϊόντος ουδεμία σχέση έχει με το κόστος παραγωγής.

Είναι 100% θέμα marketing.

Είναι ο λόγος που το μοντέλο με 3G κάνει 100 παραπάνω από το ίδιο μοντέλο χωρίς.. ενώ η διαφορά στο κόστος παραγωγής είναι ελάχιστη.

Οχι 100% μαρκετινγκ. Το R&D ειναι το μεγαλο κοστος που αφορα ΟΛΑ τα μοντελα. Το πως θα σπασεις τις τιμες (στα μικρα με χαμηλο περιθωριο κερδους στα ακριβα με υψηλο) ειναι θεμα πολιτικης. Το R&D (και το marketing) ομως το εχεις ΗΔΗ πληρωσει..

Δηλ, ρε Δημητρη , αυτη η παπαρια galaxy με 7 ιντσες οθονη και χαλια αισθηση , αξιζει 600 ευρω ?
Δουλευομαστε ?
Ποιος χεστηκε ποσο κοστιζει να φτιαχτει ?
Εγω και 1000 να ειχε το Ipad , καλη τιμη θα τη θεωρουσα, αφου ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει ανταγωνισμος για να κρινεις τις τιμες.

Απάντηση: Re: To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

Έχει προϊόντα η Apple τα οποία έχουν χαμηλό περιθώριο κέρδους; ;)

Για σκέψου το..

To ipad 16gb wifi οταν πρωτοβγηκε... Με απλα μαθηματικα καταλαβαινεις πως αν το hardware μονο κοστιζε στην apple 180 δολλαρια, ειναι εντυπωσιακο πως το πουλουσαν μονο 500 οπως ειπε και ο Γιαννης..
Φυσικα, το εκανε αυτο για να "σπρωξει" το προιον ακομα και αν βραχυπροθεσμα ειχε χασουρα και οπως αποδεικνυεται δικαιωθηκε πανυγηρικα...

Μια επισήμανση για pricing USA vs Europe

Η Αμερική έχει "ενιαίο" καταναλωτικό κοινό 300.000.000 ανθρώπων και επίσης στις τιμές που συγκρίνετε δεν περιλαμβάνονται φόροι (οι οποίοι κυμαίνονται χονδρικά από 2%-11%).

Στις χώρες τις Ευρώπης πρέπει να στηθεί διανομή σε 26+++ διαφορετικές χώρες με κατακερματισμένο καταναλωτικό κοινό, η κάθε διαφορετική χώρα πρέπει να κάνει κοστολόγηση για την αγορά της, δηλαδή περιορισμένο αγοραστικό κοινό. - Πολύ μικρότερος όγκος πωλήσεων ανά χώρα-
Σε αυτά προσθέστε δασμούς εισαγωγής κλπ άλλους φόρους, εκτελωνιστικά, μεταφορικά κλπ έξοδα.
Επίσης στο τέλος στην τελική τιμή στην Ευρώπη -σύμφωνα με τη νομοθεσία- περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ (15%-25%~).

Έτσι μπορείτε να καταλάβετε ότι αγοραστική δύναμη ΗΠΑ-εκάστοτε Ευρωπαικών χωρών, είναι σύγκριση μήλα-πορτοκάλια.

Αν όλη η Ευρωπαική αγορά ήταν ενιαία θα μπορούσε να ισχύει ότι στην Αμερική.

Βέβαια και στους 2 αυτούς τόπους η κρίση έχει αλλάξει και την καταναλωτική συμπεριφορά και σε λίγο θα το δείτε και στα προιόντα premium αλλά και luxury και στην Ελλάδα.

Οι μεγαλύτεροι όμιλοι luxury (LVMH & Richemont) αποχαιρετούν την Ευρώπη και πλέον απευθύνονται στις χρυσοφόρες ασιατικές αγορές με προεξάρχουσα το Hong Kong.

Απάντηση: Re: To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

Για καθειστε ρε παιδια!!!!
Οταν ανακοινωθηκε περσι το Ipad , ολοι ειπανε οτι ειναι ΠΟΛΥ φτηνο για αυτα που προσφερει.
Δεν μιλαω για Ελλαδα κυριως, αλλα για Αμερικη που ετσι κι αλλιως αυτη κινει τα νηματα.
Ειδα απειρα reviews και ολοι παραδεχονταν οτι , δεν ξερουν πως η Apple καταφερε να βγαλει το iPad σε τετοια τιμη... ολοι το υπολογιζαν γυρω στο 1000 αρικο.
Αλλο τι γινεται τωρα στην Ελλαδιτσα μας, που σε λιγο δε θα μπορουμε ουτε τα βασικα να παρουμε.
Ακομη και τωρα , ο ανταγωνισμος δεν εχει τιποτα να δειξει, κι εκεινο το κακομοιρο Samsung galaxy εχει πιο ακριβα, με 7αρα οθονη kai φυσικα καμια σχεση σε χειρισμο κι ευχρηστια.

Προφανως δεν εχεις παιξει με galaxy tab....

To ipad δεν ειναι ακριβο, απλα εχει παλιώσει και μας σερβίρουν το στοκ εν όψη του νέου....

Re: Απάντηση: Re: To iPad επίσημα στην Ελλάδα !

Προφανως δεν εχεις παιξει με galaxy tab....

To ipad δεν ειναι ακριβο, απλα εχει παλιώσει και μας σερβίρουν το στοκ εν όψη του νέου....

Προφανως κι εχω παιξει ΚΑΙ με Galaxy tablet.
Εντελως αθλιος χειρισμος
Μικρη οθονη, μετρια κατασκευη, αργο σε σχεση με το Ipad.

Δεν θα δινα ουτε 100 ευρω.

Ουτε φυσικα θα δωσω τοσα χρηματα τωρα για Ipad, περιμενω το ipad2 ... ας ειναι καλα ο θειος στην Αμερικη!

Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια, σοβαρό site μου παράθεσεις.
Μετα απο 2.5 μηνες μακράν το καλύτερο gadget που έχω αγοράσει χωρις καμμια έλειψη, φορητοτατο και κατα 90% αντικατάστησε το laptop.

Το έχω ξαναπεί, εινα μονοδρομος για καποιον που θελει μια all in one συσκευή μαζι του. Αν το θέλετε για το σπιτι μονο κοιτάξτε κατι σε 10 ιντσες....ειτε ipad ειτε * android

Last edited:
Αγαπητε Γιάννη απλα διαφωνω με την αποψη σου, η κατασκευη του ειναι αψογη και πουθενα αλλου δεν εχω διαβασει κατι διαφορετικό ουτε καν σε ξενα fora. H Οθόνη ειναι η καλυτερη απο πλευρας φορητοτητας χωράει παντου και το θεμα οτι ειναι αργο που το ειδες???? Σε πληροφορω εχω 160 εφαργμογες εγκατεστημενες και κανω τα παντα ταχιστα.....μηπως να ανεβασω ενα video Youτube γιατι εδω μεσα οτι θέλει λεει ο καθενας μου φαινεται...

Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια, σοβαρό site μου παράθεσεις.
Μετα απο 2.5 μηνες μακράν το καλύτερο gadget που έχω αγοράσει χωρις καμμια έλειψη, φορητοτατο και κατα 90% αντικατάστησε το laptop.

Το έχω ξαναπεί, εινα μονοδρομος για καποιον που θελει μια all in one συσκευή μαζι του. Αν το θέλετε για το σπιτι μονο κοιτάξτε κατι σε 10 ιντσες....ειτε ipad ειτε * android

Δεν διαβασες καν τι γραφει ε; :p

Η ITG Investment Research πραγματοποίησε έρευνα σε 6,000 καταστήματα στις ΗΠΑ από την ημερομηνία κυκλοφορίας του Galaxy το Νοέμβρη μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου. Το ποσοστό επιστροφών της συσκευής για το μήνα Δεκέμβρη ήταν περίπου στο 13% με μια σημαντική αύξηση την περίοδο των διακοπών στο 16%. Αντίθετα, το ποσοστό επιστροφής του iPad (σε καταστήματα της Verizon από την έναρξη των πωλήσεων σε αυτά) είναι μόλις 2%

Και φυσικά το διάβασα αλλα και παλι δε μου λεει κατι.
Αυτο που μου λεει βρισκεται δεξια στο γραφείο - πραγματικοτητα- και εχει φέρει τα πανω κατω (σε μενα) οργανωτικα, ψυχαγωγικά & επαγγελματικα...

Δεν σου λεει κατι οτι το 16% των αγοραστων το επεστρεψαν;
Τελος παντων, καλα να εισαι να το απολαμβανεις!

Δεν σου λεει κατι οτι το 16% των αγοραστων το επεστρεψαν;
Τελος παντων, καλα να εισαι να το απολαμβανεις!

Οχι διοτι δεν τεκμηριώνεται πουθενά αυτη η ερευνα, διοτι (αν) εγινε, εγινε σε συγκεκριμένο αγοραστικό κομμάτι ευπαθες στα μήλα :flipout: με οτι συνεπάγεται, οτι η αντιστοιχία με τις επιστροφές στο ιδιο χρονικο διάστημα ειναι αποτυχημένη διοτι το Ipad κυκλοφορει εδω και 1 ετος αρα δεν ειναι κατι νεο και αγνωστο προς το κοινό, σε αντίθεση με το tab (και οποιαδηποτα αλλη συσκευή αναλογου μεγεθους) που απλα δεν υπάρχει και προτείνει κατι νεο...

Για μένα δε τιθεται θέμα σύγκρισης μεταξυ των 2, μιλάμε για συσκευές με διαφορετικη χρηση.

-Αν χρειάζεσαι ενα εργαλειο να το εχεις μαζι σου διαρκως που κανει τα παντα τοτε μονοδρομος οι 7.

-Αν το θες για το σπιτι τοτε περιμενεις το ipad2, η κοιτας τα επερχόμενα android σε 10+ιντσες.

PS αν βγει εκδοση ipad σε 7 θα ριξω τρελλο γέλιο... :slapface:
ps δεν εχω δει πουθενα ουτε καν στο xda developers κανεναν να λεει οτι σερνεται η συσκευή του. Κατι δε παει καλα εδω...

Last edited:
Mου παραθέτεις διαρκως αναφορες απο site που ασχολουνται με προιντα apple...

Οσο για την ερευνα εγω ακουσα για μια σε 8000 καταστηματα ευρωπης οπου οι πωλήσεις galaxy tab αυξηση 35% με βασει την τιμολογηση του προιοντος.
So big deal