Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Kαλημερα στις Κυριες και τους Κυριους ευχομαι.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα μαστόρια... Σέρρες πολύ ομίχλη και υγρασία . .. Ας ελπίσουμε να μας κάνει τη τιμή ο ήλιος. ..

Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

Καλημέρα σε όλους, υπέροχη μαστοροπαρεα εδώ μέσα αλλά μαζί με την αύξηση των γνώσεων απο τις συζητηςεις και ανταλλαγή ιδεών αυξάνονται και τα εργαλεία που αγοράζω!! Με βασικό οικονομικό αντίχτυπο

Re: Προσφορές εργαλείων που αξίζει να δείτε. Εντός και εκτός Ελλάδος

χεχε, ο φαυλος κυκλος του μαστορα!

Φορουμ εργαλειων--->αυξηση γνωσεων--->αυξηση ιδεων--->αυξηση αναγκης εφαρμογων και ιδεων--->αυξηση αναγκης εργαλειων--->αυξηση αγορων--->αυξηση εργαλειων--->αυξηση ικανοποιησης--->μειωση περιφερειας πορτοφολιου--->Φορουμ εργαλειων.

Απλα εγω ανησυχω επειδη δεν βλεπω ποστ στο τι μαστορεψαμε σημερα που να δικαιολογουν την αγορα τους...
Χεχεχεχε

Και μιλαω πρωτα απο τον εαυτο μου που εχω καιρο να καταπιαστω με κατασκευη αξιωσεων.

Μην ανησυχεις καθολου, παρε παραδειγμα απο τη φυση. Ο μερμυγκας κουβαλαει συνεχως αλλα τρωει αμεσως ολο το φαγητο που μαζευει στη φωλια του? Οχι, μαζευει πραμα για ωρα αναγκης και για την 'αναβροχια'.
Μυρμηγκομαστορες ειμαστε ολοι :))

Μην ανησυχεις καθολου, παρε παραδειγμα απο τη φυση. Ο μερμυγκας κουβαλαει συνεχως αλλα τρωει αμεσως ολο το φαγητο που μαζευει στη φωλια του? Οχι, μαζευει πραμα για ωρα αναγκης και για την 'αναβροχια'.
Μυρμηγκομαστορες ειμαστε ολοι :))

Μιχάλη +1 :worshippy::grinning-smiley-043

τηλέφωνο σήμερα το πρωί στην Unimac . Το σηκώνει μια τύπισσα .Ερώτηση εγώ "Γειά σας τι διαφορά έχουν τα μοντέλα Boston PJ200 και pj200s ,(είναι ξεχονδρηστήρες ) πέρα από την τιμή φυσικά. Α δεν το ξέρω , να σας συνδέσω με τους τεχνικούς . Ωραία λέω στην πηγή είμαστε . Το σηκώνει ένα τύπος .ίδια ερώτηση εγώ , απάντηση από τον τεχνικό "Κάτσε να δω το πρσπέκτους και θα σου απαντήσω."
" Λοιπόν το ένα είναι πιο ακριβό γιατί δίνει και την σακκούλα ροκανιδιών μαζί ." Κόκκαλο εγώ .Τι ρε παιδί μου , σκέψου να μην ήταν και τεχνικός. Στο τέλος μου λέει , αλλά μην πολύ εμπιστεύεσαι την σακκούλα , σύνδεσέ την με σκούπα γιατί βγάζει πολύ πράμα.
Μετά από αυτά , τα συμπεράσματα δικάς . Δεν κατηγορώ την εταιρεία , που εξάλλου έχει και καλό όνομα στην αγορά , αλλά μετά από τέτοια κρίση , δεν θα έπρεπε να φροντίζουν να είναι πιο ενημερωμένοι και να βοηθούν τον πελάτη ?
Το μεσημέρι , ρωτώ έναν φίλο μαραγκό , και μου λέει "μακριά από αυτά τα κινέζικα " . Μάζεψε λεφτά και πάρε κάτι καλό και επώνυμο.
κάτι που δεν ήξερα δε , ότι τα μαχαίρια τους (έχουν δύο) απορρυθμίζονται σχετικά εύκολα , ειδικά σε σκληρά ξύλα , και για να τα ρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο (μιλάω για κινέζικα ).

Τα καλα εργαλεια εχουν συρταρωτα μαχαιρια οπου δεν χανουν τη ρυθμιση τους.
Τα υπολοιπα μονο με βιδες που αν χασουν τη θεση τους αντε να τα φτιαξεις.

τηλέφωνο σήμερα το πρωί στην Unimac . Το σηκώνει μια τύπισσα .Ερώτηση εγώ "Γειά σας τι διαφορά έχουν τα μοντέλα Boston PJ200 και pj200s ,(είναι ξεχονδρηστήρες ) πέρα από την τιμή φυσικά. Α δεν το ξέρω , να σας συνδέσω με τους τεχνικούς . Ωραία λέω στην πηγή είμαστε . Το σηκώνει ένα τύπος .ίδια ερώτηση εγώ , απάντηση από τον τεχνικό "Κάτσε να δω το πρσπέκτους και θα σου απαντήσω."
" Λοιπόν το ένα είναι πιο ακριβό γιατί δίνει και την σακκούλα ροκανιδιών μαζί ." Κόκκαλο εγώ .Τι ρε παιδί μου , σκέψου να μην ήταν και τεχνικός. Στο τέλος μου λέει , αλλά μην πολύ εμπιστεύεσαι την σακκούλα , σύνδεσέ την με σκούπα γιατί βγάζει πολύ πράμα.
Μετά από αυτά , τα συμπεράσματα δικάς . Δεν κατηγορώ την εταιρεία , που εξάλλου έχει και καλό όνομα στην αγορά , αλλά μετά από τέτοια κρίση , δεν θα έπρεπε να φροντίζουν να είναι πιο ενημερωμένοι και να βοηθούν τον πελάτη ?
Το μεσημέρι , ρωτώ έναν φίλο μαραγκό , και μου λέει "μακριά από αυτά τα κινέζικα " . Μάζεψε λεφτά και πάρε κάτι καλό και επώνυμο.
κάτι που δεν ήξερα δε , ότι τα μαχαίρια τους (έχουν δύο) απορρυθμίζονται σχετικά εύκολα , ειδικά σε σκληρά ξύλα , και για να τα ρυθμίσεις είναι αρκετά δύσκολο (μιλάω για κινέζικα ).

Όταν λεει "Μάζεψε λεφτά και πάρε κάτι καλό και επώνυμο." τον ρώτησες πόσα; 500+ πάντως. Ένας επαγγελματίας σίγουρα δεν θέλει να φάει τον χρόνο του με ρυθμίσεις. Κατ' εμέ παίρνεις κάτι επώνυμο και ακριβό αν τα διαθέτεις.
Δες εδώ και σύγκρινε τον πρώτο με τον δεύτερο και πες μου αν αξίζει αυτή η διαφορά.
Φασόν ο HAN MB9020A φασόν και ο Boston PJ-200. Απλά ο ΗΑΝ είναι εισαγωγή του καταστήματος και ο Boston της Unimac
Εγώ περιμένω τον HAN MB9020A, λογικά Δευτέρα, οπότε θα γράψω σχετικά όταν μπορέσω.

Εγώ επειδή δεν έχω τέτοιο εργαλείο, δεν καταλαβαίνω πως τα μαχαίρια που ας πούμε είναι βιδωτά με κάποιες βίδες σε κάτι μεταλλικό προφανώς, μπορούν να ξερυθμιστούν, και εάν μπορούν ως προς ποια κατεύθυνση και πως? χαλάει η βίδα, το σπείρωμα, μεγαλώνει η τρύπα? τι συμβαίνει και απορυθμίζονται?

Μαραγκός ήταν τι ήθελες να σου πει αδερφέ μου?
Το κόστος μιας επώνυμης ξεκινάει από τα 4πλα και φτάνει πολύ παραπάνω. Νομίζω ότι αξίζει η δοκιμή της φτηνής και μετά βλέπεις αν θα πας σε ακριβότερη.
Μπορείς να αποκτήσεις την ίδια πλάνη/ξεχονδριστήρα με άλλο όνομα στα 200 ευρώ.

Στην πλάνη χειρός που είχα, τα μαχαίρια χάσανε λίγο την ρύθμιση τους ύστερα από εντατικό δούλεμα (και αν δεν πλάνισαν δοκάρια και σανίδια δηλαδή) στα 3 σχεδόν χιλιοστά βάθος.
Λογικό είναι. Δεν είναι σα και κάτι δύσκολο το ρύθμισμα, ειδικά σε επιτραπέζια πλάνη. Γίνεται με ένα καλό αλφάδι η γωνία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα καλα εργαλεια εχουν συρταρωτα μαχαιρια οπου δεν χανουν τη ρυθμιση τους.
Τα υπολοιπα μονο με βιδες που αν χασουν τη θεση τους αντε να τα φτιαξεις.

Τα καλά κάνουν και 4 φορές πάνω όμως.
Μην το ξεχνάς αυτό.
Είμαστε ερασιτέχνες πάνω απ όλα, το πιο εύκολο είναι να πάρεις ακριβά μηχανήματα αλλά άντε μετά να κάνεις απόσβεση!!! :p
Αν η διαφορά ήταν μέχρι και 2 φορές πάνω, το σκέφτεσαι, αλλά εδώ είναι 4 και πάνω.

Όταν λεει "Μάζεψε λεφτά και πάρε κάτι καλό και επώνυμο." τον ρώτησες πόσα; 500+ πάντως. Ένας επαγγελματίας σίγουρα δεν θέλει να φάει τον χρόνο του με ρυθμίσεις. Κατ' εμέ παίρνεις κάτι επώνυμο και ακριβό αν τα διαθέτεις.
Δες εδώ και σύγκρινε τον πρώτο με τον δεύτερο και πες μου αν αξίζει αυτή η διαφορά.
Φασόν ο HAN MB9020A φασόν και ο Boston PJ-200. Απλά ο ΗΑΝ είναι εισαγωγή του καταστήματος και ο Boston της Unimac
Εγώ περιμένω τον HAN MB9020A, λογικά Δευτέρα, οπότε θα γράψω σχετικά όταν μπορέσω.

Παναγιωτη όπως τα είπαμε και με μυνήματα, τα συγκεκριμένα μηχανήματα που έχουμε (θα έχεις και εσύ σε λίγο), έχουν κάποια ψιλοθεματάκια. Για αρχή είναι πάρα πολύ καλά και κάνουν για τις περισσότερες δουλειές οπου δεν επαρκεί μία πλάνη χειρός.
Δεν είναι μηχανήματα ακρίβειας χιλιοστού φυσικά.
Ωστόσο για πλάνισμα και ξεχόνδρισμα είναι υπερεπαρκή.

Εγώ επειδή δεν έχω τέτοιο εργαλείο, δεν καταλαβαίνω πως τα μαχαίρια που ας πούμε είναι βιδωτά με κάποιες βίδες σε κάτι μεταλλικό προφανώς, μπορούν να ξερυθμιστούν, και εάν μπορούν ως προς ποια κατεύθυνση και πως? χαλάει η βίδα, το σπείρωμα, μεγαλώνει η τρύπα? τι συμβαίνει και απορυθμίζονται?

Με τους κραδασμούς κάποια στιγμή οι βίδες χαλαρώνουν και το μαχαίρι απορυθμίζεται.
Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν τρώει ζόρι η πλάνη με σκληρά ξύλα και μεγάλο βάθος κοπής.
Γι αυτό είναι προτιμότερο Σώτο, να δουλεύεται από 1 έως 1.5 χιλιοστό πλάνισμα με πολλαπλά περάσματα παρά στο τέρμα και με 1 πέρασμα.

Τα μαχαίρια φωλιάζουν μέσα σε μία υποδοχή και υπάρχουν 3 βίδες όπου τα σφίγγουν (φαντάσου κάτι σαν μέγγενη).
Φυσικά κάποια στιγμή θέλουν και ακόνισμα οπότε και πρέπει να τα ξυλώσεις αλλά μετέπειτα να τα ξανατοποθετήσεις!

Οπότε Νίκο, είναι όπως το φαντάστηκα, τα μαχαίρια τοποθετούνται κάπου σταθερά (φωλιάζουν) και σφίγγουν σε 3 σημεία...αυτά τα δύο πράγματα σε μένα λένε αφενός πως δεν υπάρχει πιθανότητα λάθους τοποθέτησης και αφετέρου ευκολία στην ρύθμιση, κάνω κάπου λάθος?