Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Tο Καφενείο των Μαστόρων

"Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, πρέπει να ανοίξει για να δουλέψει"

Μεγάλη κουβέντα που δεν λύνεται χωρίς προσωπική επαφή.
"Το θέμα είναι τεράστιο και δεν συζητιέται μεσώ πληκτρολογίου."...[/
QUOTE]

Συμφωνω και στα δυο ....

Εγραψα οτι αγράμματος κατα την γνωμη μου δεν ειναι αυτος που δεν πηγε σχολείο ... Ειναι αυτος που δεν παίδεψε το μυαλο του περα απο αυτο ... Δλδ ενας λαό που δεν διαβάζει λογοτεχνία, δεν ασχολειτε με τις τέχνες και χλευάζει οτι απλα δεν μπορει να καταλαβει ... Πχ ενα ποίημα η εναν πίνακα ... Αυτος ο λαος για μενα ειναι απαίδευτος και αγράμματος με την ακριβή έννοια "πτωχος στο πνεύμα" .... Εχει λογική βεβαια αυτο γιατι εδω και 600-700 χρονια που η υπόλοιπη Ευρώπη εκανε επεκτατισμό, αναγέννηση, βιομηχανική επανάσταση κτλ, εμεις βοσκαμε τα πρόβατα υπόδουλοι σε ξένους.
Λογικα λοιπον σχεδον ολη η υπόλοιπη Ευρώπη ειναι αρκετα πιο μπροστα σε πολλα θέματα απο εμας .... Δεν θελω να επεκταθώ αλλο γιατι δεν θα τελειωσει ποτε ....

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα σε όλους και καλό Σ/Κ να έχουμε!

Ο πίνακας τελαρώθηκε και μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Αντε να έρθει και το φαλτσοπρίονο να κάνω τη κορνίζαααααααααα

Αυτό πήρα τελευταία. Έχει και Laser Guide. Ελαφρύ και κοντρολάρεται με το ένα χέρι. 150 ευρώ απο κατάστημα στην Κύπρο.

IMG_20160219_204932.jpg

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Συμφωνω και στα δυο ....

Εγραψα οτι αγράμματος κατα την γνωμη μου δεν ειναι αυτος που δεν πηγε σχολείο ... Ειναι αυτος που δεν παίδεψε το μυαλο του περα απο αυτο ... Δλδ ενας λαό που δεν διαβάζει λογοτεχνία, δεν ασχολειτε με τις τέχνες και χλευάζει οτι απλα δεν μπορει να καταλαβει ... Πχ ενα ποίημα η εναν πίνακα ... Αυτος ο λαος για μενα ειναι απαίδευτος και αγράμματος με την ακριβή έννοια "πτωχος στο πνεύμα" .... Εχει λογική βεβαια αυτο γιατι εδω και 600-700 χρονια που η υπόλοιπη Ευρώπη εκανε επεκτατισμό, αναγέννηση, βιομηχανική επανάσταση κτλ, εμεις βοσκαμε τα πρόβατα υπόδουλοι σε ξένους.
Λογικα λοιπον σχεδον ολη η υπόλοιπη Ευρώπη ειναι αρκετα πιο μπροστα σε πολλα θέματα απο εμας .... Δεν θελω να επεκταθώ αλλο γιατι δεν θα τελειωσει ποτε ....

Με απλά λόγια άλλα εκπαίδευση και άλλο παιδεία. Δεν υπάρχει παιδεία, ούτε εκπαίδευση πλέον.

@Athanasis το είδα και το έψαξα να σου πω την αλήθεια. Εχω ένα της bosch το οποίο είναι μεγαλύτερο απο αυτό που έχεις αλλά το έχω βάλει ανάποδα σε πάγκο σαν παγκοπρίονο. Ισως κάποια στιγμή τσιμπήσω κάτι παρόμοιο για να μη βάζω βγάζω το bosch κάθε φορά που είναι σιχτίρι. Απλά αυτό που λέω ότι περιμένω είναι αυτό εδώ

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00C23UCI8

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τα' παμε αγαπητέ Παναγιώτη σχετικά με το πνεύμα των ανθρώπων. Και μάστορας σημαίνει να είσαι και άνθρωπος ταυτόχρονα. Τέχνη δεν είναι να ξεκωλιάζεσε στις πίστες, εννοείται.

Ο μάστορας της τέχνης δεν είναι κλαρινογαμπρός. Και ο κλαρινογαμπρός δεν μπορεί να είναι και μάστορας της τέχνης !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αγαπητή Κάρμεν1983, είναι και γαμώ το Εvolution που περιμένεις ! Φυσικά περιορίζεται για τη δουλειά που το χρειάζεσαι π.χ κορνίζες, αλλά συμπληρώνει το πριόνι κάτω από τον πάγκο που διαθέτεις!

Είναι απο την Άμαζον που το παρήγγειλες ? Εμένα δεν με αφήνει να φέρω εργαλεία στην Κύπρο !

Καλημέρα.

Ανοίξατε τεράστιο θέμα πάντως . Οσον αφορά την παιδεία οτι "τσιμπήσει" το κάθε παιδί απο το σπίτι του αν είναι τυχερό και εχει καλό δάσκαλο ακόμη καλύτερα. Αν οχι ..

Επι´της ουσίας ολα στην τύχη τους.

Πως μπορεις να κατηγορήσεις μετα το 18χρονο που "κολοφτιάχνει" το αμάξι και παει και σκοτώνεται ή σκοτώνει κι άλλους;
Υπήρξε κάποιο υποχρεωτικό μάθημα στο σχολείο για οδηγική συμπεριφορά , σεξουαλική διαπαιδαγώγηση , κοινωνική συμπεριφορά και άλλα πολλά;
Ειναι δυνατον να πηγαίνω στο γυμναστήριο και ενα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας να παίρνει αναβολικά επειδή το διάβασαν στο τάδε φόρουμ ;

Τι ανθρώπους βγάζουμε τελικά απο αυτο το σύστημα και ποιος ειναι πραγματικά υπεύθυνος;

Κάποια πράγματα δεν τα αφήνεις στην τύχη τους και αν τα αφήνεις εχεις σχέδιο. Μιλάω ξεκάθαρα για το κράτος και την νεα τάξη πραγμάτων της "Ευρωπαικής μασωνο Ελίτ"

Ειναι πολύ κρίμα για τα Ελληνόπουλα με την σωστή καθοδήγηση γίνονται σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και διαπρέπουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Τα' παμε αγαπητέ Παναγιώτη σχετικά με το πνεύμα των ανθρώπων. Και μάστορας σημαίνει να είσαι και άνθρωπος ταυτόχρονα. Τέχνη δεν είναι να ξεκωλιάζεσε στις πίστες, εννοείται.

Ο μάστορας της τέχνης δεν είναι κλαρινογαμπρός. Και ο κλαρινογαμπρός δεν μπορεί να είναι και μάστορας της τέχνης !

Αγαπητή Κάρμεν1983, είναι και γαμώ το Εvolution που περιμένεις ! Φυσικά περιορίζεται για τη δουλειά που το χρειάζεσαι π.χ κορνίζες, αλλά συμπληρώνει το πριόνι κάτω από τον πάγκο που διαθέτεις!

Είναι απο την Άμαζον που το παρήγγειλες ? Εμένα δεν με αφήνει να φέρω εργαλεία στην Κύπρο !

Ναι απο άμαζον ειναι. Υποτίθεται θα παραλάμβανα χθες αλλά δεν εχει μπει καν ελλάδα απο ότι δείχνει το tracking number.

Μπα ούτε για δευτέρα το κόβω. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έρχεται με ΕΛΤΑ και επειδή πετάνε τα δέματα σα τσουβάλια φοβάμαι μην έρθει σε κατασταση μη λειτουργική. Θα δείξει.... Υπομονή

Μπα ούτε για δευτέρα το κόβω. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι έρχεται με ΕΛΤΑ και επειδή πετάνε τα δέματα σα τσουβάλια φοβάμαι μην έρθει σε κατασταση μη λειτουργική. Θα δείξει.... Υπομονή

Μπα τελευταία τα προσέχουν πολύ Αγάπη. Επιπλέον είναι προσεγμένα στην συσκευασία οπότε το ν πάθει κάτι είναι απίθανο. Τόσα χρόνια παραλαμβάνω δέματα και ποτέ δεν μου έτυχε κάτι έτσι σοβαρό.

Μπα τελευταία τα προσέχουν πολύ Αγάπη. Επιπλέον είναι προσεγμένα στην συσκευασία οπότε το ν πάθει κάτι είναι απίθανο. Τόσα χρόνια παραλαμβάνω δέματα και ποτέ δεν μου έτυχε κάτι έτσι σοβαρό.

Πρώτη φορά περιμένω εργαλείο απο εξωτερικό Νίκο και ανησυχώ. Πάντα αγοράζω απο μαγαζιά κοντά μου που τα ξέρω εργαλεία για να έχω άμεσο Service (βλέπε dewalt πουχου)
Ο λόγος που το πήρα απο άμαζον είναι καθαρά οικονομικός. Εδώ έβγαινε το απλό 407ευρώ και πήρα απο αμαζον το plus με όλα τα παρελκόμενα 250ευρώ αν θυμάμαι καλά. Οπότε το έκανα γαργάρα. Με ηρέμησες πάντως :)

Πρώτη φορά περιμένω εργαλείο απο εξωτερικό Νίκο και ανησυχώ. Πάντα αγοράζω απο μαγαζιά κοντά μου που τα ξέρω εργαλεία για να έχω άμεσο Service (βλέπε dewalt πουχου)
Ο λόγος που το πήρα απο άμαζον είναι καθαρά οικονομικός. Εδώ έβγαινε το απλό 407ευρώ και πήρα απο αμαζον το plus με όλα τα παρελκόμενα 250ευρώ αν θυμάμαι καλά. Οπότε το έκανα γαργάρα. Με ηρέμησες πάντως :)

Όχι άγχος λέμε....

Σου έβγαλαν τα ΕΛΤΑ άφιξη σε ΚΔ Αεροδρομίου (Δέματα) ?
Αν ναι τότε παίζει να το έχεις και την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Να μην φοβάσαι, δύσκολα να βγάλει κάτι που να μην μπορείς να το επιδιορθώσεις... Ειδικά δε αν είναι και επώνυμο.

Όχι άγχος λέμε....

Σου έβγαλαν τα ΕΛΤΑ άφιξη σε ΚΔ Αεροδρομίου (Δέματα) ?
Αν ναι τότε παίζει να το έχεις και την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Να μην φοβάσαι, δύσκολα να βγάλει κάτι που να μην μπορείς να το επιδιορθώσεις... Ειδικά δε αν είναι και επώνυμο.

οχι δεν έχει μπει καν Ελλάδα να καταλάβεις

State Date Time Area
RECEIVE ITEM FROM CUSTOMER 11-02-2016 20:37 GERMANY
ITEMS IN PACKING 12-02-2016 07:09 GERMANY

και κάτι που ξέχασα πριν. Τα Evolution αν τα παραγγείλεις απο Αγγλικό έδαφος (πχ Amazon.co.uk που έκανα εγώ) έχουν 3 χρόνια εγγύηση. Μένει να το επιβεβαιώσω μόλις παραλάβω

Είναι Σαββατοκύριακο. Μή περιμένεις κίνηση μέχρι Δευτέρα. Είναι σοβαρές εταιρείες αυτές. Είμαι σίγουρος έχουν βάλει τα πράγματα σε ασφαλή συσκευασία.

οχι δεν έχει μπει καν Ελλάδα να καταλάβεις

State Date Time Area
RECEIVE ITEM FROM CUSTOMER 11-02-2016 20:37 GERMANY
ITEMS IN PACKING 12-02-2016 07:09 GERMANY

και κάτι που ξέχασα πριν. Τα Evolution αν τα παραγγείλεις απο Αγγλικό έδαφος (πχ Amazon.co.uk που έκανα εγώ) έχουν 3 χρόνια εγγύηση. Μένει να το επιβεβαιώσω μόλις παραλάβω

Βάλτο στο σύστημα των ΕΛΤΑ (elta-courier.gr).
Αν και αφού δεν έπιασε Ελλάδα κομματάκι δύσκολο να το έχεις Δευτέρα.
Πιστεύω όμως μέσα στην εβδομάδα σίγουρα.

Είναι Σαββατοκύριακο. Μή περιμένεις κίνηση μέχρι Δευτέρα. Είναι σοβαρές εταιρείες αυτές. Είμαι σίγουρος έχουν βάλει τα πράγματα σε ασφαλή συσκευασία.

Νόμιζα για τα ΕΛΤα είπες ότι είναι σοβαρή εταιρεία!! :)

Νόμιζα για τα ΕΛΤα είπες ότι είναι σοβαρή εταιρεία!! :)

Για την Amazon.co.uk έλεγα (Η οποία νομίζω αποστέλλει κατευθείαν απο τη Γερμανία.)

Εν τω μεταξύ περιμένω και εγώ παραγγελία από Amazon.co.uk
5 x Βολτο-Αμπερόμετρα εργαστηρίου
6130M3rdszL._SX466_.jpg

1 χ Raspberry Pi 2 Model B Desktop
4133JwedpXL.jpg

Προτεραιότητες μου μέχρι τέλος του μήνα.

Να αδειάσω το ένα (απο τα δύο) δωμάτια στο διαμέρισμα από τα παλιο-πράγματα και να μετακινήσω το ένα κρεβάτι σε αποθήκη.
Να κάνω πάγκο κοψίματος και να οργανώσω (για εύκολη πρόσβαση) τα βασικά εργαλεία.
Να ετοιμάσω ένα πάγκο ηλεκτρονικών με βασικές ευκολίες (breadboards, power-supplies, multimeters, καλώδια συνδέσεων) .
Να ηχομονώσω μία γωνίτσα στο διαμέρισμα για να κάνω πρακτική με το σαξόφωνο έτσι ώστε να μην ενοχλώ τους γείτονες (με φτηνή πολυστερίνη)

Μπορεί να σας χαλάσω την ωραία ατμόσφαιρα, αλλά να σας θυμίσω ότι η τελευταία παραγγελία μου από άμαζον.ντε (αξίας σημαντικότατης) έσπασε σε πολλές αποστολές, με τις 2 τελευταίες να έχουν σοβαρή καθυστέρηση (την τελευταία δεν την έχω παραλάβει ακόμα - η παραγγελία έγινε 27/01), και η μια παραλαβή ήρθε σπασμένη και ανοικτή (από Γερμανία), και όταν λέμε ανοικτή εννοούμε με κοπίδι, να δουν τι έχει μέσα.
Ταυτόχρονα βέβαια, άλλα τμήματα ήρθαν με υποδειγματικό πακετάρισμα. Είναι λίγο λαχείο.