Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων
Καλημέρα στην παρέα.
@cdfdim
Θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο.
Το θέμα είναι τεράστιο και δεν συζητιέται μεσώ πληκτρολογίου.
Μήπως το ""περασμένα μεγαλεία. Και διηγώντας τα να κλαις." το ζούμε και τώρα" εμπεριέχει τα περισσότερα από όσα αναφέρεις;
Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία και πάντα μιλάει με τις προσωπικές εμπειρίες του.
Τώρα για το θέμα ανθρωπιάς, επειδή δεν μου αρέσει να βάζουμε όλους σε ένα καζάνι και μπαίνουμε έτσι και εμείς μέσα, π.χ για την διάσωση και βοήθεια
στους πρόσφυγες τι έχεις να πεις;
Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα την ερωτηση αλλα θα προσπαθησω να απαντησω.
Ειμαι καλος ανθρωπος και λιγο ψυχοπονιαρης και βλεπω ενα σκυλι σε κατασταση υποσιτισμου να κλαιει εξω απο την φραχτη μου. Το μαζευω, το ταιζω, του προσφερω ιατρικη περιθαλψη, και επειδη ηταν "σε ενδιαφερουσα" το ιδιο κανω και με τα 4 κουταβια του.
Βλεπω και ενα σκυλακι κατω στη θαλλασα να κινδυνευει να πνιγει και το μαζευω και αυτο, καθως και ενα που το εχει ψιλοχτυπησει ενα αυτοκινητο.
Περνω τα ευσημα απο τους συνανθρωπους μου, αλλα και εγω νιωθω πολυ καλα μεσα μου, αν και ζοριζομαι να τα φερω βολτα, αλλα λεω στη δυσκολη μου, ολοι αυτοι γυρω ειναι διπλα μου και αν χρειαστω ενα χερι βοηθειας, θα το κανουν.
Καποια στιγμη αυτα τα σκυλια απο τη φυση τους λειτουργουν σαν αγελη, αρχιζουν "παιχνιδια κυριαρχιας, καυγαδες, και φασαρια. Αρχιζουν και τρωνε τα φυτα μου, καταστρεφουν το χορταρι μου μετατρεποντας το σε λασπορινγκ, δαγκωνουν και κοβουν τα ποτιστικα μου.
Οι συνανθρωποι μου δειχνουν ακομα κατανοηση, αλλα μου τη λενε κιολας, ρε φιλε κανε κατι με τα σκυλια
σου, γιατι ειναι ενοχλητικα. Η κρατικη υποδομη για τα αδεσποτα μου λεει οτι εισαι "ηρωας" αλλα αυτη την στιγμη δεν εχουμε την δυνατοτητα να σε βοηθησουμε.
Αρχιζω και ζοριζομαι πολυ, και παρουσιαζονται και τα πρωτα αμυδρα σημαδια προβληματων υγειας.
Τα σκυλια μεγαλωνουν, τρυπανε και πηδανε το φραχτη μου, σουλατσαρουν τρυγυρω, και πλεον θελουν συνεχη προσοχη, ή την καταληλη υποδομη που εγω και λογω χωρου αλλα και λογω οικονομικης καταστασης δεν μπορω να παρεχω, αλλα που η κρατικη προνοια και οι φιλοζωικοι συλλογοι ειχαν υποσχεθει σε μενα για να συνεχισω αυτο που κανω.
Ερχεται λοιπον ο γειτονας και μου λεει, τα
κωλοσκυλα ΣΟΥ μου εφαγαν 2 κοτες. Παω και βλεπω τις κοτες πνιγμενες, και του λεω οτι τα σκυλια την "διαλυουν" την κοτα γιατι παιζουν μαζι της, και οτι αυτο ειναι απο κουναβι. Οχι τα
σκυλια ΣΟΥ το εκαναν και θα ειδοποιησω και την γειτονια οτι ειναι δολοφονοι και αν δεν τα διωξεις θα στα φωλιασουμε.
Ταυτοχρονα ενα σκυλι χανεται, αλλα ευτυχως το βρισκει η κρατικη προνεια, και με ειδοποιει, να το παρω.
Μα ρε παιδια δεν ειναι δικο μου, ειναι εκεινη η περιπτωση με τα αδεσποτα που μου ειπατε να υπερβαλω εαυτο για να βοηθησω την κατασταση και μετα θα αναλαβετε.
Δεν καταλαβαινουμε τι λετε κυριε, ελατε να παρετε το σκυλι σας γιατι αλλιως θα υποστειτε τις νομιμες συνεπειες.
Ταυτοχρονα πεφτει συρμα και στις φιλοζωικες οργανωσεις και με κανουν ξεφτιλα σε ολο τον κοσμο οτι ειμαι ενας κακουργος "συλεκτης σκυλων" που πεταξα στον δρομο το φτωχο σκυλακι και με στοχοποιουν για να καλυψουν την δικη τους απραξια.
Μαζευονται και τα καναλι απ'εξω απο το σπιτι μου, και τα γνωστα αντιπλα στρατοπεδα του χαβαλε και των σκοπιμοτητων.
Η υγεια μου εχει αποκτησει μονιμο προβλημα, η ζωη μου εχει καταστραφει, και εγω μισω τους ανθρωπους, τον εαυτο μου και τον χαρακτηρα μου. Δεν μισω τα σκυλια.
Τελικα βρισκονται στο πλαι μου 4-5 ανθρωποι που ειχαν παρομοια εμπειρια και με βοηθουν αφανεστατοι, να ξεπερασω με αισιο τελος αυτη τη κατασταση. Το προβλημα στην υγεια μου εχει προχωρησει σε αλλους δρομους, και εγω σαν ανθρωπος εχω αλλαξει
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Τι θα κανω νομιζεις την επομενη φορα που θα δω ενα σκυλι στη θαλλασα; η ψυχη θα τρεξει να το βοηθησει, η μνημη μου θα επαναφερει εικονες, και αμεσως θα σκηνοθετησει στο μυαλο μου το μελλοντικο σεναριο. Το καταπονημενο σωμα μου θα συμφωνησει και θα συμμαχησει, και με πονο ψυχης θα κλεισω τα αυτια και τα ματια, θα το αφησω στην τυχη του, και θα συνεχισω τον δρομο μου. Αν εχω αλοτριωθει πολυ, μπορει και να το πνιξω ο ιδιος.
Πιστευω να καταλαβες. Το αποδεικνυουν εξξαλου τα εκατονταδες θαμενα κορμια στα βορεια συνορα μας. Το αποδυκνειει και ο στυνομικος που σου λεει οτι αν μπει ο κλεφτης στο σπιτι σου, σκοτωσε τον, εξαφανησε το πτωμα, και μην με φωναξεις. Η φωναξε την πυροσβεστικη που θα ερθει αμεσως, για να ακουσει την σειρηνα και να φυγει, γιατι εμεις θα "αργησουμε" να ερθουμε.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Παιδιά τις πατάτες τις καθαρίζω στον τόρνο :rofl:
Καλημέρα σε όλους
Αχχχ κοπελια (συγνωμη αν θεωρεις τη λεξη υποτιμητικη) να χρωστας που δεν εχω χρονο αλλιως θα εστηνα μια φωτο σε κιτρινο τορνακι (θα εβαζα και φιρμα dewalt) με πατατα επανω και ενα γυναικειο χερι στο σαπορτι, με δακτυλιδι απο φωσφορουχο μπρουτζο στο δακτυλο, και θα ελεγα spy photo απο της Καρμεν την.......κουζινα.
μέσα σε 50 χρόνια εκτελώντας ένα ξεκάθαρο και πολύ μελετημένο σχέδιο, βήμα-βήμα, κρίκο κρίκο στην αλυσίδα, κατάφεραν όλα τα παραπάνω που λέτε.
Συμφωνω απολυτα σε αυτο, οταν θες να διαλυσεις ενα εθνος, σιγοτρως τους δεσμους που ειναι δυνατοι και συγκρατουν το συνολο πανω απο οποιες διαφορες, τονιζεις αυτες τις διαφορες, και μετα κυριαρχεις.
Διαιρει και βασιλευε. Το κακο με τους ελληνες ειναι οτι δεν διδασκονται απο την ιστορια τους.
Και αυτο γινεται σιγα σιγα χρονια τωρα, απαξιωνοντας στα ματια των νεων και οχι μονο αυτους τους δεσμους.
Δεν με ενδιαφερει αν ο χριστιανισμος ειναι πραγματικος η ψευτικος ( τα περισοτερα γυρω μας ειναι αληθοφανη πλεον) , δεν με ενδιαφερει αν ο παπας εκλεβε απο το παγκαρι, δεν με ενδιαφερει σε τελικη να ειμαι πιστος. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι (και θα το υποστηριξω γι αυτο, ασχετα τι πιστευω) η δυνατη κοινωνικη συνοχη που πραγματοποιειτε μεσω αυτου.
Υ.Γ. (ελληνιστι P.S.) θα μου συγχωρησετε καποια ορθογραφικα λαθη γιατι δεν προλαβαινω να φιλτραρω με τη "ψιλη" σιτα, και θα επικαλεστω την "ανθρωπια" του Κυριακου ωστε να μην ξαναπροτεινει δημοσι λιθοβολισμο.
Μαστρο-Στελιο αυτο ειναι σεντονι και οτι τα δικα σου.............