Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Starman έχουμε ολόκληρο νήμα φίλε με αξιολόγηση εργαλείων και αναλώσιμων.
Σε παρακαλώ να ψάχνεις λίγο τα θέματα και να ποσταρεις στο κατάλληλο κάθε φορά.
Θα το μεταφέρω απλά είμαι εκτός Η/Υ.

Γραφω απο το tapatalk και δεν μπορω να ψάξω .. Αλλα υπόσχομαι οτι θα ρωτησω την επομενη φορα

Παιδια δεν ξερω που αλλου να γραψω για αυτο το θεμα οπωτε γραφω εδω ....
Λοιπον οι εντυπώσεις μου για τα εργαλεια που αγοράσα εχθες ειναι οι παρακατω: το χορτοκοπτικό Matrix Bms 1400-3 το αγόρασα γιατι με έπεισε ο πωλητής οτι ειναι αξιόλογο και δεν υπαρχει λογος να παω σε κατι πιο ακριβό για την δουλεια που το θελω. Ηθελα να παρω το Hyundai 5300 το οποίο ηταν και πιο ακριβό. Ο φυσητήρας Gas 550 G της Garland ιδια ιστορία, ρωτησα τον ευγενέστατο φιλο στο κατάστημα τι μου προτείνει και καταλήξαμε εκει.
Τα μηχανήματα απο ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα θεωρώ οτι ειναι μεσα στα στάνταρ μου και value for money ... Ειδικά το Garland ειναι ισάξιο με πολυ ακριβότερα στο φινίρισμα. Μεχρι εδω ολα καλα, ο φυσητήρας δεν εχει καποιο ιδιαίτερο σεταρισμα ειναι plug and play ... Μίγμα στο ντεποζιτακι κουμπώνεις την σωλήνα που βγαζει τον αερα και βρουν, βρουμ ....
Αμ δε ... Ετσι μου τα είπανε, ετσι νομιζα και εγω το γατακι ... Οταν τα αγόρασα ενημέρωσα οτι ειμαι εντελος αρχάριος απο τέτοιου είδους εργαλεια και ζήτησα demonstration. Βέβαιος μου λεει ο φιλος ... Θα φωνάξω τον τεχνικό να στα πει .... Εμφανίζεται ο τεχνικός με τα χερια στις τσέπες (νομιζω) και μου λεει: ειναι πολυ απλα δν εχεις να κανεις τιποτα ... Πατάς το γκάζι να κλειδώσει, ανοίγεις τον διακόπτη, ανοίγεις τον αερα και τραβάς το κορδόνι ... Μολις παρει αστο να δουλεψει μονο του μιας και ειναι καινουριο καμια 10ρια λεπτα και μετα δούλεψε το. Αυτα μου τα ειπε για το Matrix αλλα στην ερωτηση μου αν και το αλλο δουλευει καπως ετσι η απαντηση ηταν, ακριβως το ιδιο πραγμα..... Για την φούσκα που υπαρχει κατο απο το καρμπυρατέρ καμια κουβεντα .... Λες και το μίγμα θα ανεβει μονο του. Το αποτέλεσμα ειναι οτι κόντεψα να σπασω το ελατήριο της επαναφοράς απο το κορδόνι και πηρα το service της Garland για να βγαλω ακρη. Ο Κος Βαγγέλης με εξηπηρετησε άμεσα και τέλεια ... Μεχρι ρυθμιση απο το τηλεφωνο καναμε, τον ευχαριστω για την υπομονη του. Πρωτη κουβεντα που του ειπα ηταν οτι δεν υπήρχαν οδηγίες στα ελληνικα, δευτερη κουβεντα οτι το κορδόνι ειναι εξω και δεν κανει επαναφορά... Πάγωσα γιατι μου ειπε οτι μαλλον εχει σπάσει το ελατήριο και πρεπει να παει για σέρβις. Τελικα καναμε την νίκη διάγνωση και αφου ξελασκαρισα τις βίδες απο το πλαϊνό καπακι το ελατήριο επανηλθε. Μου εξήγησε τι ειναι η φούσκα και τι κανει και επιτελους πηρε μπροστα μετα απο λιγες προσπάθειες λογο μαλλον οτι ηταν καινουριο, μολις πηρε ο ανθρωπος μου ειπε και το ρύθμισα άψογα με δια της τηλεφωνικής ακουστικής μεθόδου. Για το Matrix δεν εχω να πω πολλα αφου ειχα φαει το αγγουρι πιο πριν εκανα τα παντα σωστα και πηρε με την 2η προσπάθεια. Το δυσκολο σε αυτο ηταν να το συναρμολόγησω γιατι ειναι σπαστό σε δυο κομματια και επρεπε να σεταρω και το τιμόνι στα μέτρα μου ... Εφαγα περιπου 3 ωρες να κανω και τα δυο να δουλέψουν αλλα μετα μεσα σε μια ωρα εκανα δουλεια που χωρις αυτα θα έτρωγα ολη την μερα... Χαλάλι τους η πρωινή μανούρα μου, δεν εχω ξαναδουλέψει τέτοιου τύπου μηχανήματα και δεν εχω μέτρο σύγκρισης αλλα εμενα μου έλυσαν τα χερια και μου φανηκε οτι άξιζαν που τα αγόρασα.
Αυριο θα παρω τηλεφωνο στο μαγαζι που τα πηρα να τους πω λιγο την εμπειρία μου ετσι ενημερωτικά. Συγνωμη αν εγραψα πολλα και σας κούρασα αλλα ηθελα να αναλύσω λιγο την κατασταση. Τα συμπεράσματα δικα σας ......
(Αν ειναι σε ασχετο νήμα το ποστ παρακαλω να μεταφερθεί στο σωστο)

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν.
Επειδή και εγώ έτσι ξεκίνησα κοίτα να μάθεις να τα χειρίζεσαι και για αρχή βγάλτους την πιστη. Με τον καιρό θα μάθεις τι πρέπει να προσέχεις κια όταν θα έρθει η ώρα της αναβάθμισης θα πας σε κάτι καλύτερο.
Καλοδούλευτα! :)

:grinning-smiley-043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδια δεν ξερω που αλλου να γραψω για αυτο το θεμα οπωτε γραφω εδω ....
Λοιπον οι εντυπώσεις μου για τα εργαλεια που αγοράσα εχθες ειναι οι παρακατω: το χορτοκοπτικό Matrix Bms 1400-3 το αγόρασα γιατι με έπεισε ο πωλητής οτι ειναι αξιόλογο και δεν υπαρχει λογος να παω σε κατι πιο ακριβό για την δουλεια που το θελω. Ηθελα να παρω το Hyundai 5300 το οποίο ηταν και πιο ακριβό. Ο φυσητήρας Gas 550 G της Garland ιδια ιστορία, ρωτησα τον ευγενέστατο φιλο στο κατάστημα τι μου προτείνει και καταλήξαμε εκει.
Τα μηχανήματα απο ποιότητα κατασκευής και φινίρισμα θεωρώ οτι ειναι μεσα στα στάνταρ μου και value for money ... Ειδικά το Garland ειναι ισάξιο με πολυ ακριβότερα στο φινίρισμα. Μεχρι εδω ολα καλα, ο φυσητήρας δεν εχει καποιο ιδιαίτερο σεταρισμα ειναι plug and play ... Μίγμα στο ντεποζιτακι κουμπώνεις την σωλήνα που βγαζει τον αερα και βρουν, βρουμ ....
Αμ δε ... Ετσι μου τα είπανε, ετσι νομιζα και εγω το γατακι ... Οταν τα αγόρασα ενημέρωσα οτι ειμαι εντελος αρχάριος απο τέτοιου είδους εργαλεια και ζήτησα demonstration. Βέβαιος μου λεει ο φιλος ... Θα φωνάξω τον τεχνικό να στα πει .... Εμφανίζεται ο τεχνικός με τα χερια στις τσέπες (νομιζω) και μου λεει: ειναι πολυ απλα δν εχεις να κανεις τιποτα ... Πατάς το γκάζι να κλειδώσει, ανοίγεις τον διακόπτη, ανοίγεις τον αερα και τραβάς το κορδόνι ... Μολις παρει αστο να δουλεψει μονο του μιας και ειναι καινουριο καμια 10ρια λεπτα και μετα δούλεψε το. Αυτα μου τα ειπε για το Matrix αλλα στην ερωτηση μου αν και το αλλο δουλευει καπως ετσι η απαντηση ηταν, ακριβως το ιδιο πραγμα..... Για την φούσκα που υπαρχει κατο απο το καρμπυρατέρ καμια κουβεντα .... Λες και το μίγμα θα ανεβει μονο του. Το αποτέλεσμα ειναι οτι κόντεψα να σπασω το ελατήριο της επαναφοράς απο το κορδόνι και πηρα το service της Garland για να βγαλω ακρη. Ο Κος Βαγγέλης με εξηπηρετησε άμεσα και τέλεια ... Μεχρι ρυθμιση απο το τηλεφωνο καναμε, τον ευχαριστω για την υπομονη του. Πρωτη κουβεντα που του ειπα ηταν οτι δεν υπήρχαν οδηγίες στα ελληνικα, δευτερη κουβεντα οτι το κορδόνι ειναι εξω και δεν κανει επαναφορά... Πάγωσα γιατι μου ειπε οτι μαλλον εχει σπάσει το ελατήριο και πρεπει να παει για σέρβις. Τελικα καναμε την νίκη διάγνωση και αφου ξελασκαρισα τις βίδες απο το πλαϊνό καπακι το ελατήριο επανηλθε. Μου εξήγησε τι ειναι η φούσκα και τι κανει και επιτελους πηρε μπροστα μετα απο λιγες προσπάθειες λογο μαλλον οτι ηταν καινουριο, μολις πηρε ο ανθρωπος μου ειπε και το ρύθμισα άψογα με δια της τηλεφωνικής ακουστικής μεθόδου. Για το Matrix δεν εχω να πω πολλα αφου ειχα φαει το αγγουρι πιο πριν εκανα τα παντα σωστα και πηρε με την 2η προσπάθεια. Το δυσκολο σε αυτο ηταν να το συναρμολόγησω γιατι ειναι σπαστό σε δυο κομματια και επρεπε να σεταρω και το τιμόνι στα μέτρα μου ... Εφαγα περιπου 3 ωρες να κανω και τα δυο να δουλέψουν αλλα μετα μεσα σε μια ωρα εκανα δουλεια που χωρις αυτα θα έτρωγα ολη την μερα... Χαλάλι τους η πρωινή μανούρα μου, δεν εχω ξαναδουλέψει τέτοιου τύπου μηχανήματα και δεν εχω μέτρο σύγκρισης αλλα εμενα μου έλυσαν τα χερια και μου φανηκε οτι άξιζαν που τα αγόρασα.
Αυριο θα παρω τηλεφωνο στο μαγαζι που τα πηρα να τους πω λιγο την εμπειρία μου ετσι ενημερωτικά. Συγνωμη αν εγραψα πολλα και σας κούρασα αλλα ηθελα να αναλύσω λιγο την κατασταση. Τα συμπεράσματα δικα σας ......
(Αν ειναι σε ασχετο νήμα το ποστ παρακαλω να μεταφερθεί στο σωστο)
Με γεια!

Το δικο μου matrix,βγηκε καλο,αλλα είναι λιγο βαρυ και όταν είναι στο πλαι δεν τραβάει καλα βενζινα...

Εγω το νιώθω καλα ... Ελαφρύ .... Το ιδιο μοντέλο εχεις ?

Αυτό.

f71302.jpg

Δες το και με ένα stihl combi διπλα

9e8b0d.jpg

Παντως το matrix ξεπερασε τις προσδοκίες μου,ειδικα σαν κονταροαλλυσοπριονο και κονταρομπορντουροψαλιδο!

Καμιά σχέση τα 2 αυτά μηχανήματα. Αν το δουλεψεις κανένα δίωρο θα καταλάβεις την χαοτική διαφορά που έχουν..

Εννοείται οτι εχουν διαφορα .... Η stihl ειναι απο τις κορυφαίες εταιρίες κήπου στον κοσμο και η matrix μια γερμανική που φτιαχνει στην Κίνα .... (Τύπου einhell μου κανει) .... Ειναι σαν να συγκρίνεις το Range Rover με το RAV4 .... Και τα δυο θα κανουν την δουλεια σου αλλα για καποιο λογο το range εχει 60.000 και το rav 30.000

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ειναι σαν να συγκρίνεις το Range Rover με το RAV4 .... Και τα δυο θα κανουν την δουλεια σου αλλα για καποιο λογο το range εχει 60.000 και το rav 30.000

Μάλλον ατυχής η σύγκριση. -bye-

Καλημέρα στην παρέα.

@cdfdim

Θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο.
Το θέμα είναι τεράστιο και δεν συζητιέται μεσώ πληκτρολογίου.
Μήπως το ""περασμένα μεγαλεία. Και διηγώντας τα να κλαις." το ζούμε και τώρα" εμπεριέχει τα περισσότερα από όσα αναφέρεις;
Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία και πάντα μιλάει με τις προσωπικές εμπειρίες του.
Τώρα για το θέμα ανθρωπιάς, επειδή δεν μου αρέσει να βάζουμε όλους σε ένα καζάνι και μπαίνουμε έτσι και εμείς μέσα, π.χ για την διάσωση και βοήθεια
στους πρόσφυγες τι έχεις να πεις;

Δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα την ερωτηση αλλα θα προσπαθησω να απαντησω.
Ειμαι καλος ανθρωπος και λιγο ψυχοπονιαρης και βλεπω ενα σκυλι σε κατασταση υποσιτισμου να κλαιει εξω απο την φραχτη μου. Το μαζευω, το ταιζω, του προσφερω ιατρικη περιθαλψη, και επειδη ηταν "σε ενδιαφερουσα" το ιδιο κανω και με τα 4 κουταβια του.
Βλεπω και ενα σκυλακι κατω στη θαλλασα να κινδυνευει να πνιγει και το μαζευω και αυτο, καθως και ενα που το εχει ψιλοχτυπησει ενα αυτοκινητο.
Περνω τα ευσημα απο τους συνανθρωπους μου, αλλα και εγω νιωθω πολυ καλα μεσα μου, αν και ζοριζομαι να τα φερω βολτα, αλλα λεω στη δυσκολη μου, ολοι αυτοι γυρω ειναι διπλα μου και αν χρειαστω ενα χερι βοηθειας, θα το κανουν.
Καποια στιγμη αυτα τα σκυλια απο τη φυση τους λειτουργουν σαν αγελη, αρχιζουν "παιχνιδια κυριαρχιας, καυγαδες, και φασαρια. Αρχιζουν και τρωνε τα φυτα μου, καταστρεφουν το χορταρι μου μετατρεποντας το σε λασπορινγκ, δαγκωνουν και κοβουν τα ποτιστικα μου.
Οι συνανθρωποι μου δειχνουν ακομα κατανοηση, αλλα μου τη λενε κιολας, ρε φιλε κανε κατι με τα σκυλια σου, γιατι ειναι ενοχλητικα. Η κρατικη υποδομη για τα αδεσποτα μου λεει οτι εισαι "ηρωας" αλλα αυτη την στιγμη δεν εχουμε την δυνατοτητα να σε βοηθησουμε.

Αρχιζω και ζοριζομαι πολυ, και παρουσιαζονται και τα πρωτα αμυδρα σημαδια προβληματων υγειας.

Τα σκυλια μεγαλωνουν, τρυπανε και πηδανε το φραχτη μου, σουλατσαρουν τρυγυρω, και πλεον θελουν συνεχη προσοχη, ή την καταληλη υποδομη που εγω και λογω χωρου αλλα και λογω οικονομικης καταστασης δεν μπορω να παρεχω, αλλα που η κρατικη προνοια και οι φιλοζωικοι συλλογοι ειχαν υποσχεθει σε μενα για να συνεχισω αυτο που κανω.
Ερχεται λοιπον ο γειτονας και μου λεει, τα κωλοσκυλα ΣΟΥ μου εφαγαν 2 κοτες. Παω και βλεπω τις κοτες πνιγμενες, και του λεω οτι τα σκυλια την "διαλυουν" την κοτα γιατι παιζουν μαζι της, και οτι αυτο ειναι απο κουναβι. Οχι τα σκυλια ΣΟΥ το εκαναν και θα ειδοποιησω και την γειτονια οτι ειναι δολοφονοι και αν δεν τα διωξεις θα στα φωλιασουμε.
Ταυτοχρονα ενα σκυλι χανεται, αλλα ευτυχως το βρισκει η κρατικη προνεια, και με ειδοποιει, να το παρω.
Μα ρε παιδια δεν ειναι δικο μου, ειναι εκεινη η περιπτωση με τα αδεσποτα που μου ειπατε να υπερβαλω εαυτο για να βοηθησω την κατασταση και μετα θα αναλαβετε.
Δεν καταλαβαινουμε τι λετε κυριε, ελατε να παρετε το σκυλι σας γιατι αλλιως θα υποστειτε τις νομιμες συνεπειες.
Ταυτοχρονα πεφτει συρμα και στις φιλοζωικες οργανωσεις και με κανουν ξεφτιλα σε ολο τον κοσμο οτι ειμαι ενας κακουργος "συλεκτης σκυλων" που πεταξα στον δρομο το φτωχο σκυλακι και με στοχοποιουν για να καλυψουν την δικη τους απραξια.
Μαζευονται και τα καναλι απ'εξω απο το σπιτι μου, και τα γνωστα αντιπλα στρατοπεδα του χαβαλε και των σκοπιμοτητων.
Η υγεια μου εχει αποκτησει μονιμο προβλημα, η ζωη μου εχει καταστραφει, και εγω μισω τους ανθρωπους, τον εαυτο μου και τον χαρακτηρα μου. Δεν μισω τα σκυλια.
Τελικα βρισκονται στο πλαι μου 4-5 ανθρωποι που ειχαν παρομοια εμπειρια και με βοηθουν αφανεστατοι, να ξεπερασω με αισιο τελος αυτη τη κατασταση. Το προβλημα στην υγεια μου εχει προχωρησει σε αλλους δρομους, και εγω σαν ανθρωπος εχω αλλαξει

Τι θα κανω νομιζεις την επομενη φορα που θα δω ενα σκυλι στη θαλλασα; η ψυχη θα τρεξει να το βοηθησει, η μνημη μου θα επαναφερει εικονες, και αμεσως θα σκηνοθετησει στο μυαλο μου το μελλοντικο σεναριο. Το καταπονημενο σωμα μου θα συμφωνησει και θα συμμαχησει, και με πονο ψυχης θα κλεισω τα αυτια και τα ματια, θα το αφησω στην τυχη του, και θα συνεχισω τον δρομο μου. Αν εχω αλοτριωθει πολυ, μπορει και να το πνιξω ο ιδιος.
Πιστευω να καταλαβες. Το αποδεικνυουν εξξαλου τα εκατονταδες θαμενα κορμια στα βορεια συνορα μας. Το αποδυκνειει και ο στυνομικος που σου λεει οτι αν μπει ο κλεφτης στο σπιτι σου, σκοτωσε τον, εξαφανησε το πτωμα, και μην με φωναξεις. Η φωναξε την πυροσβεστικη που θα ερθει αμεσως, για να ακουσει την σειρηνα και να φυγει, γιατι εμεις θα "αργησουμε" να ερθουμε.

Παιδιά τις πατάτες τις καθαρίζω στον τόρνο :rofl:

Καλημέρα σε όλους :D

Αχχχ κοπελια (συγνωμη αν θεωρεις τη λεξη υποτιμητικη) να χρωστας που δεν εχω χρονο αλλιως θα εστηνα μια φωτο σε κιτρινο τορνακι (θα εβαζα και φιρμα dewalt) με πατατα επανω και ενα γυναικειο χερι στο σαπορτι, με δακτυλιδι απο φωσφορουχο μπρουτζο στο δακτυλο, και θα ελεγα spy photo απο της Καρμεν την.......κουζινα.

μέσα σε 50 χρόνια εκτελώντας ένα ξεκάθαρο και πολύ μελετημένο σχέδιο, βήμα-βήμα, κρίκο κρίκο στην αλυσίδα, κατάφεραν όλα τα παραπάνω που λέτε.

Συμφωνω απολυτα σε αυτο, οταν θες να διαλυσεις ενα εθνος, σιγοτρως τους δεσμους που ειναι δυνατοι και συγκρατουν το συνολο πανω απο οποιες διαφορες, τονιζεις αυτες τις διαφορες, και μετα κυριαρχεις.
Διαιρει και βασιλευε. Το κακο με τους ελληνες ειναι οτι δεν διδασκονται απο την ιστορια τους.
Και αυτο γινεται σιγα σιγα χρονια τωρα, απαξιωνοντας στα ματια των νεων και οχι μονο αυτους τους δεσμους.

Δεν με ενδιαφερει αν ο χριστιανισμος ειναι πραγματικος η ψευτικος ( τα περισοτερα γυρω μας ειναι αληθοφανη πλεον) , δεν με ενδιαφερει αν ο παπας εκλεβε απο το παγκαρι, δεν με ενδιαφερει σε τελικη να ειμαι πιστος. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι (και θα το υποστηριξω γι αυτο, ασχετα τι πιστευω) η δυνατη κοινωνικη συνοχη που πραγματοποιειτε μεσω αυτου.

Υ.Γ. (ελληνιστι P.S.) θα μου συγχωρησετε καποια ορθογραφικα λαθη γιατι δεν προλαβαινω να φιλτραρω με τη "ψιλη" σιτα, και θα επικαλεστω την "ανθρωπια" του Κυριακου ωστε να μην ξαναπροτεινει δημοσι λιθοβολισμο.
Μαστρο-Στελιο αυτο ειναι σεντονι και οτι τα δικα σου.............

Last edited:

Καλημέρα!!!!

Καταρχήν μπράβο για την υπομονή σου να γράψεις όλο το κείμενο.
Αυτό που θέλει να πει ο Παναγιώτης είναι πως ο Ελληνικός λαός έχει ακόμη ανθρωπιά και αυτό αποδεικνύουν καθημερινά οι νησιωτες στο Αιγαίο.

Θα μου επιτρέψετε όμως να πω πως η μαλακια που μας δέρνει είναι ότι πρωταρχικα θέλει να βοηθάει ξένους και όχι τους ίδιους τους Ελληνες.
Εγώ έχω την άποψή πως όταν έχει πάρει το σπίτι σου φωτιά δεν κοιτάς να βοηθήσεις τον γείτονα.
Και χρόνια τώρα η Ελλάδα φλεγεται.

Ξανά καλημέρα στην παρέα!

Οι μάστορες της τέχνης είναι αυτόματα και μάστορες της ανθρωπιάς! Αυτά τα δύο είναι αληλένδετα Καλημέρα αγαπητοί....

Tο Καφενείο των Μαστόρων

Συμφωνω με τους φιλους παραπανω αλλα εχω μια επισήμανση ... Δεν ειναι το θεμα ανα θα βοηθήσουμε τους Έλληνες η τους ξένους ... Αν θα σώσουμε το δικο μας σπιτι που εχει πιάσει φωτιά η το απέναντι .... Ολοι κατω απο τον ιδιο ήλιο μεγαλώνουμε, δεν εχω μαθει να χωρίζω τους ανθρώπους σε δικούς μας και ξένους .... Το θεμα ειναι οτι σαν λαος οπω σ σωστα ειπώθηκε δεν μαθαίνουμε απο τα λαθη μας και εχουμε πολυ κοντή μνήμη .... Το πολυ ενα μηνα.
Δεν εχουμε ανοιχτο μυαλο και κριτική σκέψη να φιλτράρουμε απο μονοι μας ολα αυτα που βλεπουμε και να παρουμε λογικές και ώριμες αποφάσεις ... Όχλος ειμαστε γιατι επι της ουσίας ειμαστε αγράμματοι, με την έννοια οτι δεν εχουμε παιδια, δεν ειμαστε σαν λαος της μάθησης και της γνώσης, οτι πει η Τατιάνα και Μενεγάκη ειναι νόμος .... Οτι πει ο καθε ανεπάγγελτος πανελίστας ειναι ευαγγέλιο για τους μίσους Έλληνες.
Νομιζω οτι θα αλλάξουν ολα μαγικα οταν τα παιδια απο μικρα σε ηλικίες 5-6-10 ετών, μάθουν τι ειναι η ηθική, η αξιοκρατία και η προσπάθεια. Νομιζω τοτε ολα θα αλλάξουν μαγικα και θα γίνουμε οι καλυτερη χωρα με τους καλύτερους πολίτες. Πρεπει να καταλάβουμε οτι μεχρι πριν 100 χρονια ήμασταν κατα βαση βοσκοί και ξυπόλυτοι. Για 100 χρονια ιστορίας μεσα απο πολεμους, χούντες κτλ..
Εχουμε κανει τρομερή εξέλιξη αλλα εχουμε δρομο ακομα ... Αν καταλάβουμε οτι εχουμε δρομο και σταματήσουμε την καραμέλα περι αρχαίων Ελλήνων και περι του ολοι για καποιο μαγικό λογο μας χρωστάνε, νομιζω τοτε πραγματικα θα φανεί η αξία του DNA μας και του μυαλού μας.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

@ cbfdim ελληνιστί respect !

@starman το άνοιγμα του μυαλού και η κριτική σκέψη, όπως είπες, έρχεται με την Παιδεία, δεν συμφωνώ όμως ότι δεν είμαστε λαός της μάθησης....μην πας μακρυά 1-2 γενιές πίσω εάν πας θα δεις ότι οι γονείς μας μετά τον πόλεμο λόγω της φτώχειας που υπήρχε, φυσικά όσοι μπόρεσαν, στράφηκαν στην μόρφωση και την εποχή του 60-70 υπήρχε τεράστια βελτίωση στο τομέα αυτό με παγκόσμια αναγνώριση....αλλά μετά προφανώς μπήκε σε λειτουργία αυτό που συνοπτικά αναφέρεται ως σχέδιο Κίσσιγκερ, αρχικά χτύπησαν την Παιδεία και τον Πρωτογενή Τομέα, μετά απαξίωσαν την Θρησκεία και την Οικογένεια και σήμερα συντελείτε η ανάμιξη του πληθυσμού (όπως έχει συμβεί παλιότερα σε όλο τον δυτικό κόσμο) με όλες τις φυλές...χτύπησαν και κατέστρεψαν δηλαδή έναν προς έναν όλους τους παραδοσιακούς συνδετικούς κρίκους της Ελληνικής Κοινωνίας, στο βωμό αυτού που λέγεται σήμερα Νέα Τάξη Πραγμάτων (NWO).

Γεια σου Πανάγο ...τεμπελιάζεις μου φαίνεται τελευταία... δεν βλέπω κατασκευές :flipout::flipout:

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

"Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, πρέπει να ανοίξει για να δουλέψει"

Μεγάλη κουβέντα που δεν λύνεται χωρίς προσωπική επαφή.
"Το θέμα είναι τεράστιο και δεν συζητιέται μεσώ πληκτρολογίου."

Δεν νομίζω να διαφωνούμε επί της ουσίας. Αλλά νομίζω φίλε cdfdim πως το όλο παράδειγμα σου με τον σκύλο είναι λίγο άτοπο και αντιφάσκει με το "όχι σε όλα" που υποστήριξες. Δείχνει ακριβώς και το πως κάποιος με ανθρωπιά γίνεται απάνθρωπος. Το ότι υπάρχουν όμως και συνάνθρωποι μας που σε συγχαίρουν δείχνει ακριβώς ότι υπάρχουν άνθρωποι και πιστεύω πως πάλι θα το βοηθούσες ως ένα σημείο...

Γεια σου Πανάγο ...τεμπελιάζεις μου φαίνεται τελευταία... δεν βλέπω κατασκευές :flipout::flipout:

Καλημέρα Νικόλα... στα σκαριά είναι...

δικές σου δεν βλέπω...

Καλημέρα σε όλους και καλό Σ/Κ να έχουμε!

Ο πίνακας τελαρώθηκε και μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Αντε να έρθει και το φαλτσοπρίονο να κάνω τη κορνίζαααααααααα