Αυτο ακριβως Νεκταριε! γι' αυτο λεω πως στην ευχη τα δινουνε ετσι στον κοσμο λες και πουλανε προιοντα ευρειας! αυτα κανονικα θα επρεπε να τα εβρισκες μονο σε καταστηματα για επαγγελματιες που πριν στα πουλησει να σου ελεγε τις ιδιαιτεροτητες του
και επειδη διαβαζω παντα προσεκτικα τις οδηγιες στο κουτι, το συγκεκριμενο δεν σε ενημερωνει να παρεις προφυλαξεις, παρα μονο αναφερει τις οδηγιες χρησης
Τι να σου πω βρε Παναγιωτη! Πριν 2 ωρες το περασα, λογικα δεν εχει στεγνωσει.. αλλα κ να ειχε δεν κατεβαινω κατω με τπτ! Η μυρωδια με κλειστες κ τις 2 μεσοπορτες στο υπογειο ειναι ακομα αποπνικτικη! Και ειμαι στον δευτερο οροφο φιλε....
Αλλος εχει χρησιμοποιησει τον διαβολο αυτον ή μονο εγω ημουν ο πονηρος;
Γιάννη δες πίσω στο κουτί το VOC (πτητικότητα).
Έτσι από περιέργεια αν και εκτιμώ ότι είναι πάνω από 700 gr/L για να μυρίζει έτσι.
Και εγώ την πάτησα έτσι τώρα τελευταία με κάτι βερνίκια εμποτισμού Vitex διαλύτου.
Μακριά!!!
Ρε Νικο τοσο πολυ? να μη μπορω να κρατησω τα ματια μου ανοιχτα απο το δακρυ? να κραταω την αναπνοη μου για να βαψω κ να φευγω εξω να παρω ανασα? ειλικρινα δεν εχω ξαναπαθει ποτε τετοιο πραμα φιλε μου
Μιλάμε αυτό είναι θάνατος. Ούτε έξω δεν μπορείς να βάψεις.
Παιδιά προσοχή, πάντα να ψάχνετε την πτητικότητα για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Εκτός αυτού ακόμα και σε 1 εβδομάδα η μυρωδιά δεν φεύγει οπότε καλό θα είναι να μην μπει στο σπίτι το κομοδινάκι.
ρε συ Κυριακο δεν σε ακουσα κ την πατησα!
και την πατησα γιατι δεν ηξερα τι ακριβως ηταν το sealer. μου ειπαν στο leroy οτι "σφραγιζει" το ξυλο και ειχα την εντυπωση οτι θα εκανε ενα ειδος κρουστας επανω και ειπα καλυτερα να το κατεβασω κατω για να μην κατσουν πανω σκονες και βρωμιες απο το εργαστηρι επειδη δεν εχω παραθυρα. αλλα αυτο απ' οτι βλεπω δεν κανει καμια κρουστα, σαν γαλα ειναι κ ισα ισα που ειναι λιγοτερο παχυρευστο και απο βερνικι εμποτισμου..
δυστυχως τζαμπα γνωση δυσκολα. πρεπει να παθεις για να μαθεις..
Βερνικια και μπογιες νερου χρησιμοποιω στις μικροξυλοκατασκευες και στις μινιατουρες και ειναι οκ.
Αμφιβαλλω ομως αν ενα βερνικι νερου αχρωμο πχ. θα δωσει το ιδιο αποτελεσμα σαν το βερνικι διαλυτη.
Σε μια κατασκευη -μεγαλυτερης επιφανειας απο τις μινιατουρες-που εκανα το αχρωμο βερνικι νερου αποδειχτηκε αδυναμο (δεν εδωσε το γυαλιστερο που για καποιο λογο ηθελα) και αναγκαστηκα να βαλω βερνικι νεφτιου.
Δυστυχως δεν εχω συγκριτικη φωτο με το βερνικη νερου, αλλα εδω ειναι μια με το βερνικι νεφτιου. Δεν φαινεται καλα απο την φωτο, δεν εχει καλη εστιαση, αλλα το βερνικι νεφτιου ειχε μεγαλη διαφορα στην κρουστα και στην γυαλαδα.
Και εμενα βερνικι νεφτιου μου εδωσαν και αφου τριψω το sealer θα το περασω αυριο
Μιχαλη να σε ρωτησω.. η αισθηση της κρουστας του βερνικιου με νεφτι ειναι σκληρη ή μαλακή?
Σε ρωταω γιατι στο δειγμα με τα χρωματα που ειχε το leroy, εβαλα το νυχι μου και μου αφησε μαλακη αισθηση. ετσι πρεπει να ειναι?
Η αισθηση του βερνικιου νεφτιου πρεπει να ειναι σκληρη και καπως ελαστικη για ανθεκτικοτητα, οχι ομως μαλακη. Μαλακη ειναι οταν εχει πεσει πολυ βερνικι.
Εχω ακουσει οτι τα βερνικια νιτρου (οχι νεφτιου) ειναι σκληρα (η κρουστα δηλαδη) και ανθεκτικοτερα, δεν τα εχω δοκιμασει ποτε ομως.
Γιάννη όπως σου είπα στο τηλ και όπως σου είχε γράψει ο Κυριάκος βερνικι εμποτισμου(νερού) για χρωματισμό και κατοπιν αχρωμο βερνικι πολυουρεθανης για πολυ δυνατη κρουστά , μεγιστη αδιαβροχοποιηση και αοσμα .
Του νεφτιού δημιουργει μια κρουστα αλλα δεν ειναι σαν της πολυουρεθανης .
Το έχω ξαναγράψει , τα περισσοτερα παιδιά που δουλεύουν σε τέτοιου είδους "σουπερμάρκετ" δεν ειναι και ότι πιο αξιόπιστο για συμβουλές . Τους δείχνουν 5 πράγματα για την πώληση , μαθαίνουν τα 3 , δεν έχουν εμπειρία για κανένα . Να βγαίνει το μεροκάματο...