Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Οχι Πανο δεν χρειάζεται , υπερβολη και μεγάλο το συνολικό κόστος για ολα αυτα .
Καλο τριψιμο ειδικα στα παγκάκια και ενα καλο βερνικι εμποτισμου (θεωρώ την Aquaxyl σειρά της Vivechrom απο τα καλύτερα που έχω δουλέψει) και θα είσαι καλυμμένος .
Ευχαριστω πολύ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η παντα τα παντως με το μοτέρ πλυντηρίου και ειναι καθολου κακη ...
Στην προ-Κινεζων εποχη,το μοτερ πλυντηρίου ηταν το καλυτερο εργαλειο...
Πρωτη εφαρμογή σε τεντες και δευτερη σε κοπη καυσόξυλων...

Παιδιά αναφέρω ότι άνοιξα ένα νέο νήμα στην κατηγορία των ηλεκτρονικών εργαστηρίων με σχετικό θέμα:

Κολλητήρι για λεπτές δουλειές και PCB. (LINK)

Σας παρακαλώ άν κάποιος απο την παρέα εδώ, έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε κολλητήρια, ας μας δώσει τα φώτα του(της). Στον πιό πάνω σύνδεσμο υπάρχουν φωτογραφίες με υποψήφια κολλητήρια από 50 μέχρι 400 (Weller). Τα Weller είναι αμερικάνικα και δεν πολυ πουλιόνται στην Αγγλία και Γερμανία.

Επίσης, πέραν απο τα weller έχω διαβάσει και για κολλητήρια μάρκας Ersa. Σε σχέση με κολλητήρια τύπου Station ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας όπως είπα και πιό πάνω υπάρχουν και πολύ φθηνα (μάρκας "Me'kapses") 50 που ίσως κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά.

Ευχαριστώ.

Ευχαριστω πολύ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στην προ-Κινεζων εποχη,το μοτερ πλυντηρίου ηταν το καλυτερο εργαλειο...
Πρωτη εφαρμογή σε τεντες και δευτερη σε κοπη καυσόξυλων...
Καλημέρα και καλό μήνα Πάνο.
Κι εγώ που έχω ένα τέτοιο μοτέρ και θέλω να φτιάξω ένα ξυλοτορνο, πως το συνδέω;

Καλό μήνα και καλές business παιδιά. Μπορεί κάποιοι να το κάνουμε σαν χόμπι αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία απο το να κάνεις το χόμπι επάγγελμα.

Και αν κάποιος έχει άποψη, εδώ:
Κολλητήρι για λεπτές δουλειές και PCB. (LINK)

(Διόρθωση Link)
Σας παρακαλώ άν κάποιος απο την παρέα εδώ, έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε κολλητήρια, ας μας δώσει τα φώτα του(της). Στον πιό πάνω σύνδεσμο υπάρχουν φωτογραφίες με υποψήφια κολλητήρια από 50 μέχρι 400 (Weller).

Last edited:

Καλημέρα και καλό μήνα Πάνο.
Κι εγώ που έχω ένα τέτοιο μοτέρ και θέλω να φτιάξω ένα ξυλοτορνο, πως το συνδέω;
Αυτό το μοτέρ έχω.
6c109e85bda36e09e134e130f5e1b237.jpg

Καλό μήνα σέ όλους
Φίλε Αθανάση ένα JBC 40 watt έχω 15 χρόνια καί είμαι πολύ ευχαριστημένος,γιά μεσαίες κολλήσεις,στήν πρώτη φωτό δεξιά στό συρτάρι
Καί έχω καί ένα σταθμό κόλλησης CT-BRAND πού έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία ανάλογα τό υλικό πρός κόλληση

Εrsa - weller - jbc είναι καλές μάρκες σέ ηλεκτρονικά κολλητηρια καί σταθμούς κόλλησης.

koliti12.jpg
[/url]

koliti10.jpg

Καλό μήνα σέ όλους
Φίλε Αθανάση ένα JBC 40 watt έχω 15 χρόνια καί είμαι πολύ ευχαριστημένος,γιά μεσαίες κολλήσεις,στήν πρώτη φωτό δεξιά στό συρτάρι
Καί έχω καί ένα σταθμό κόλλησης CT-BRAND πού έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία ανάλογα τό υλικό πρός κόλληση

Εrsa - weller - jbc είναι καλές μάρκες σέ ηλεκτρονικά κολλητηρια καί σταθμούς κόλλησης.

Φίλε κατ' αρχάς συγχαρητήρια για τις νέες αγορές σου. Σου έχω γράψει κάτι εδώ Weather1967 my Reply

Σε ευχαριστώ για το ποστ και τις φώτος. Θά θελα όμως να δώ πώς συγκρίνεται ένας CT-BRAND με ακριβές φίρμες όπως Εrsa - weller - jbc

Φίλε κατ' αρχάς συγχαρητήρια για τις νέες αγορές σου. Σου έχω γράψει κάτι εδώ Weather1967 my Reply

Σε ευχαριστώ για το ποστ και τις φώτος. Θά θελα όμως να δώ πώς συγκρίνεται ένας CT-BRAND με ακριβές φίρμες όπως Εrsa - weller - jbc

Σού απάντησα στο άλλο νήμα
Tήν δουλειά τους τήν κάνουν όλα τό ίδιο φίλε Αθανάση,απλά στό θέμα ερασιτεχνικής και επαγελματικής χρήσης είναι η διαφορά ό CT - Brand είναι ερασιτεχνικός σταθμός, πού σημαίνει ότι δέν κάνει γιά κάθε μέρα συνέχεια 8 ώρα ,επίσης οι μύτες τών ακριβών σταθμών αντέχουν παραπάνω χρόνο από οτι στόν CT-Brand

Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

full frame φακουδακια....γι αυτο ακριβως τον λογο δεν εχω παει εκει και παραμενω (και θα παραμεινω) σε crop frame....
Μιας και μόλις το είδα αυτό (πως μου ξεφεύγουν ποστ απορώ λολ

Εχω και crop και full frame. Αν ασχολήσε αξίζει και με το παραπάνω να πας σε full και ας έχεις 1-2 μόνο φακούς. Ειναι φοβερή εξυπηρέτηση, αίσθηση και το αποτέλεσμα φυσικά ειδικά σε υψηλά iso είναι η μέρα με τη νύχτα.
Βέβαια είπα πρέπει να ασχολήσε πολύ

Moυ αρεσει η φωτογραφια και ασχολουμαι αρκετα. Moυ αρεσει πολυ η μακροφωτογραφια.
Αλλα επειδη ξερω τον εαυτο μου (βλεπεις τι γινεται με τα εργαλεια) αν παω σε full frame, θα θελησω να εχω εναν καλο και γρηγορο ζουμ, εναν ευρυγωνιο, εναν καλο all arounder, εναν φωτεινο σταθερο και εναν μακρο.. τουλαχιστον...
Και δεν νομιζω οτι θα παρω τετοια διαφορα σε ποιοτητα φωτογραφιας - δεν δουλευω ποτε raw αρχεια- σε σχεση με την Nikon D7000 και καποιους καλους crop φακους που εχω.

Canon εισαι η Νικον?

Σού απάντησα στο άλλο νήμα
Tήν δουλειά τους τήν κάνουν όλα τό ίδιο φίλε Αθανάση,απλά στό θέμα ερασιτεχνικής και επαγελματικής χρήσης είναι η διαφορά ό CT - Brand είναι ερασιτεχνικός σταθμός, πού σημαίνει ότι δέν κάνει γιά κάθε μέρα συνέχεια 8 ώρα ,επίσης οι μύτες τών ακριβών σταθμών αντέχουν παραπάνω χρόνο από οτι στόν CT-Brand

Νομίζω αυτή είναι η αντικειμενική απάντηση και κανείς δεν έρχεται να την αμφισβητίσει.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Αθαναση σε ποιο μερος της κυπρου εισαι;