Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Μια χαρά είναι, αστειεύομαι επειδή ανήκω στο "αντίπαλο" στρατόπεδο (Nikon γαρ).

Αααααα ειπα και γω χαχχαχαχα

Δεν εχω τετοια κολληματα :) τη δουλεια μου να κανω και ας λεει και pentax (αχ να ειχα μια)

Αυτό το μοτέρ έχω.
6c109e85bda36e09e134e130f5e1b237.jpg
Καλο μηνα σε ολους με υγεια!

Συνηθως το ένα (πιθανον μπλε η γκρι) είναι ο κοινος ουδέτερος.Τα αλλα είναι για αργη περιστροφή,για γρηγορη και για αναποδη.
Ισως να θελουν δυο φασεις ενωμα για να βγαλει την γρηγορη ταχυτητα και πυκωτη.

Στερεωσε καπου καλα το μοτερ και δοκιμασε.

Τα μοτέρ αυτά δεν είναι σύγχρονα βραχυκυκλωμένου δρομέα, όπως αυτά που έχουν πολλά πλυντήρια.
Είναι Universal και στην ουσία είναι σαν μεγάλα μοτέρ, ανάλογα αυτών που έχουν τα δράπανα.
Λειτουργούν με εναλλασσόμενο , αλλά και με συνεχές.
Έχουν ψύκτρες και συλλέκτη και παίρνουν αρκετές χιλιάδες στροφές (χωρίς φορτίο μπορεί να φτάνουν και τις 20.000 !)
Έχουν αρκετή ροπή και μπορούν να ελεγχθούν είτε με DC είτε με ρυθμιζόμενο AC.
Υπάρχουν controler στο εμπόριο που μπορούν να ελέγξουν ένα τέτοιο μοτέρ μέσω θυρίστορ.
Είναι καλή περίπτωση για τη δουλειά που το θέλεις, αλλά θέλει αρκετή μείωση στις στροφές (υποπολλαπλασιασμό με μειωτήρα στροφών).

Φίλε Seafalco, βλέποντας τα στοιχεία του μοτέρ απόρησα..Μοιαζει να είναι μοτερ universal, αλλά γράφει 16μF πυκνωτή που δεν χρησιμοποιείται στα μοτερ αυτά. Μήπως είναι πράγματι μοτερ 2 τυλιγμάτων?

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_Фото047.jpg
Ψάχνοντας λίγο στο νετ βρήκα την παραπάνω φωτογραφία με το μοτέρ ανοιγμένο. Ο seafalco έχει δίκιο, είναι μοτέρ universal. Η απορία του πυκνωτή παραμένει. Μήπως αναφέρεται στο αντιπαρασιτικό?

Καλό μήνα σέ όλους
Φίλε Αθανάση ένα JBC 40 watt έχω 15 χρόνια καί είμαι πολύ ευχαριστημένος,γιά μεσαίες κολλήσεις,στήν πρώτη φωτό δεξιά στό συρτάρι
Καί έχω καί ένα σταθμό κόλλησης CT-BRAND πού έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία ανάλογα τό υλικό πρός κόλληση

Εrsa - weller - jbc είναι καλές μάρκες σέ ηλεκτρονικά κολλητηρια καί σταθμούς κόλλησης.

koliti12.jpg
[/url]

Καλημερα.
Αν σου πω οτι εχω το ιδιο απο το 90.... Μια φορα εχω αλλαξει μυτη και την ακριβοπληρωσα. 1200 δραχμες.......αλλα ειναι παλικαρι σε σχεση με κατι αλλα που ειχα και ειχαν σκασει και στα χερια μου.
Γραψε μου τι λεει στη βιδα του καλωδιου γιατι το δικο μου εχει σβησει απο τα χρονια.

+1

Αααααα ειπα και γω χαχχαχαχα

Δεν εχω τετοια κολληματα :) τη δουλεια μου να κανω και ας λεει και pentax (αχ να ειχα μια)

Yashica διοπτικη με 120 φιλμ, και φλας βενταλια με λαμπες μιας χρησης σου κανει; (χα, χα, χα οχι δεν την δινω)

Tο Καφενείο των Μαστόρων

View attachment 125194
Ψάχνοντας λίγο στο νετ βρήκα την παραπάνω φωτογραφία με το μοτέρ ανοιγμένο. Ο seafalco έχει δίκιο, είναι μοτέρ universal. Η απορία του πυκνωτή παραμένει. Μήπως αναφέρεται στο αντιπαρασιτικό?

Καλημέρα Πανό, Σωτήρη, Θανάση και seafalco. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας. Εχω δει αρκετά βιντεάκια για συνδεσμολογία μοτερ (θα δω και του μελισσοκόμου) αλλά τα καλωδιάκια δεν εχουν διαφορετικά χρώματα, ώστε να αναγνωρίσω τα τύλιγματα. Δεν σκαμπάζω κι όλας απο μοτερ, όποτε φοβάμαι να δώσω τάση μήπως και το κάψω. Χρήστο με λένε.

Yashica διοπτικη με 120 φιλμ, και φλας βενταλια με λαμπες μιας χρησης σου κανει; (χα, χα, χα οχι δεν την δινω)

Είσαι σίγουρος ότι δε τη δίνεις; Πες πόσα :rofl:

Καλημέρα σε όλη τη παρέα :)
Η μέρα μου ξεκίνησε με πρόβλημα στα υδραυλικά. Μέρες είχα να δω τον υδραυλικό και ανησύχησα :Banane0:

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Είσαι σίγουρος ότι δε τη δίνεις; Πες πόσα :rofl:

Καλημέρα σε όλη τη παρέα :)
Η μέρα μου ξεκίνησε με πρόβλημα στα υδραυλικά. Μέρες είχα να δω τον υδραυλικό και ανησύχησα :Banane0:

Το πρόβλημα στα υδραυλικά θα το φτιάξεις μόνη σου αν προσπαθήσεις, δεν έχεις ανάγκη τον υδραυλικό, δεν σε φοβάμαι εσένα..... :a0210:

View attachment 125194

Κατά πάσα πιθανότητα είναι για να δίνει την μειωμένη ταχύτητα.
Παρεμβάλει τον πυκνωτή και η τάση προς το μοτερ μειώνεται, οποτε στρέφεται με λιγότερες στροφές κατά τη διάρκεια των πλύσεων.
Όταν είναι να στίψει, το μοτέρ συνδέεται κατ' ευθείαν στο δύκτιο και στρέφεται με πολύ περισσότερες στροφές!

Δες και αυτό το video με μια συνδεσμολογία:
https://www.youtube.com/watch?v=XrYBAVG5dT4
Φυσικά αυτό είναι για να πάρεις μια ιδέα , γιατί τα μοτερ δεν είναι ίδια !!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δεν εχω ιδέα απο αυτά ειλικρινά. Η μόνη σχέση που έχω με νερά είναι οι υδροψύξεις των υπολογιστών. Με τα του σπιτιού δε το έχω τολμήσει :rofl:

Ξέρεις από υδροψύξεις υπολογιστών, και δεν τολμάς τα υδραυλικά του σπιτιού; Πέσε στην θάλασσα και κολύμπα που λένε, θα τα καταφέρεις σου ξαναλέω δεν σε φοβάμαι :2thumb22sup:..... άλλωστε ο τολμών νικά :fahne90: