Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

sakisap, σε φόρουμ εργαλείων και ......τεχνών είμαστε. Και εγώ θα ήθελα όλα τα εργαλεία μου να είναι festool και Mafell , αλλά , φευ , δεν είναι , και έτσι δουλεύω με skill . Αυτό δεν σημαίνει ότι θα "ζηλέψω" κάποιον που έχει όλα Bosch μπλε , Makita etc . Η ζήλεια είναι θηλικό, ο φθόνος είναι αρσενικό , αν τα θυμάμαι καλά από την γραμματική .Τώρα αν ολόκληροι μαντράχαλοι ζηλεύουν τον δίπλα πούχει καλύτερο δράπανο ή πένσα ή τροχό και δε συμμαζεύεται , ε τότε πάω πάσο

Εισαι στην μεριδα των ανθρωπων Βαγγελη που ειναι ολιγαρκης που αναφερα παραπανω,και δεν εχεις προβλημα κανενα,υπαρχουν και οι υπολοιπες κατηγοριες που ανεφερα,γιατι οσο υπαρχουν ανθρωποι μαθαινουμε συνεχεια.
Και ζηλια και φθονος δεν διαχωριζονται σε φυλα αρσενικου-θηλυκου ειναι σε αλλους/αλλες λιγο σε αλλους/αλλες πολυ τα ιδια και στα δυο φυλα

Συμφωνώ Σάκη για το youtube.... αλλά πάντα ψάχνω για Την πατέντα....
πχ σκεφτόμουνα πατέντα ο φράχτης να γλιστράει μέσα σε 2-3 οδηγούς αλουμινίου φυτεμένους μέσα στον πάγκο και κάθετα προς τον δίσκο του πριονιού.
Δηλαδή κάτι σαν τους οδηγούς που φτιάχνουν παράλληλα με τον δίσκο για να κόβουν τα μικροτεμάχια μέσα σε εκείνο το ξυλοκιβώτιο. :flipout:
Κάτι τέτοιο δεν το έχω δει ακόμα.... και απορώ γιατί !!!!

Εγω ζηλευω αρκετα εργαλεια εδω μεσα. Οχι αυτον που το αγορασε.
Παντως και τα χρηματα να ειχα, δεν θα τα αγοραζα ολα αυτα που βλεπω.
Για καποιο λογο μου αρεσει να βλεπω αποτελεσματα απο αυτα που απο μια φωτογραφια παραγγελιας στο "τι παραγγειλαμε" , εγινε ενα ξεπακεταρισμα στο "τι παραλαβαμε" και μετα μια δημιουργια στο "τι μαστορεψαμε". Μια μικρη ιστορια που εμενα με "ηδονιζει" για καθε εργαλειο που αγοραζεται και παρουσιαζεται εδω μεσα. Και πολλες φορες μας εχει γλυτωσει απο μια αποτυχημενη αγορα ή μας εχει βοηθησει σε μια VFM αγορα.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

πχ σκεφτόμουνα πατέντα ο φράχτης να γλιστράει μέσα σε 2-3 οδηγούς αλουμινίου φυτεμένους μέσα στον πάγκο και κάθετα προς τον δίσκο του πριονιού.
Δηλαδή κάτι σαν τους οδηγούς που φτιάχνουν παράλληλα με τον δίσκο για να κόβουν τα μικροτεμάχια μέσα σε εκείνο το ξυλοκιβώτιο. :flipout:
Νομίζω οι παράλληλοι οδηγοί χρειάζονται έτσι και αλλιώς και πρέπει να μετακινούνται παράλληλα με τον δίσκο, αυτό που λες εσύ -ο κάθετος οδηγός- βοηθάει στο να μετακινεί το προς κόψιμο κομμάτι προς τον δίσκο με ευκολία και εάν παίρνει και στρίψιμο να κάνεις και πλάγιες κοπές....οι δύο αυτοί οδηγοί είναι αλληλοσυμπληρούμενοι με βασικότερο τον παράλληλο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τώρα για το θέμα της συζήτησης, προσωπικά δεν με ενοχλεί τίποτα από τα threads, ίσως λίγο με ενοχλεί
1./. τα πολλά συγχαρητήρια, προσωπικά θα εκτιμούσα περισσότερο μία (καλοπροαίρετη) κριτική και παρατήρηση σε κάτι που δείχνω ώστε να διορθωθώ παρά τα 100 μπράβο, και
2./. το πως πρέπει να ρωτάς κάποιον που ανεβάζει μία παραλαβή από που το πήρε και πόσο, θα έπρεπε κάποιος που παρουσιάζει μία παραλαβή του να την κάνει ολοκληρωμένα από μόνος του (περιγραφή-φώτο-τιμή-μαγαζί).

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Φακ γιου ναουμ! :p

Όχι.
Μπορείς βέβαια να βγάλεις μία revolut και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

δηλαδη ολοι εδω μεσα φωρτονουν paypall για τις παραγγελιες απο εξω με revolut ;

+1 και από εμένα για revolut σου λύνει τα χέρια

Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ψάξε το Φιλιππίνο, Νίκο
http://youtu.be/O-rY8OHo4DU
εχει κάνει ωραία πατέντα με το φράχτη.

Για το θέμα με τα πολλά ποστ, τα πολλά συγχαρητήρια κλπ (το οποίο κ εμένα με ενοχλεί) να θυμίσω πως υπάρχει κ κουμπί +1 το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για πράσο κλπ!

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ματά από κάμποσο τρέξιμο τις τελευταίες μέρες, σήμερα κάπως ψιλο-λάσκαρα...
Ξεκίνησα το πρωί με χαλαρό καφεδάκι, και καθώς το ελαφρύ αεράκι βοήθαγε και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καθαρή, ξέθαψα τη μηχανή και τον τηλεφακό κι άρχισα να τραβάω...
Ήταν μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσω και κάποια άλλα "εργαλεία" που κοντεύει να τα φάει η απραξία.

Attachments

• Acropolis1.jpg
    Acropolis1.jpg
    96.1 KB · Views: 168
  • Acropolis2.jpg
    Acropolis2.jpg
    151 KB · Views: 168
  • Acropolis3.jpg
    Acropolis3.jpg
    146.1 KB · Views: 169
  • 3.jpg
    3.jpg
    141.4 KB · Views: 158

ααα, τι ωραιες φωτο!!
Απο που ειναι τραβηγμενες? Τριποδακι φανταζομαι αλλα ποιος τηλεφακος?

Έτσι είναι το δικό μου.

Στο χέρι Μιχάλη... Ποιό τρίποδο;
Δε λές καλά που σηκώθηκα και άνοιξα τη τσάντα της μηχανής ήθελες και διαδικασίες με τριπόδια; :D
Ο φακός είναι ο EF 70-200mm 1:4 L USM της Canon, ο απλός, χωρίς το stabilizer.

χεχε, φωτο 200μμ ζουμ, με φακο χωρις VR και χωρις τριποδο... not bad at all, εχεις σταθερο χερι!!

Με τριποδακι η φωτο θα ηταν τουλαχιστον 20% πιο ευκρινης, just for your info :))

Το λατομειο που φαινεται απεναντι ποιο-που ειναι?

Φωτο Αφιερωση στον Μπαμπη :))

10122596253_e0a9ab065c_b.jpg

Το λατομειο που φαινεται απεναντι ποιο-που ειναι?

Οι Πειραιώτες θα μας πούνε... Απέναντι από Δραπετσώνα είναι αλλά δεν ξέρω πως λέγεται το μέρος...

Ρε Μιχάλη... Έλεος !!!
Το τηγάνι μου έβαλες; Μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά της ψαρίλας... :flipout: