Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Eν μερει εχεις καποιο δικιο Νικολα αλλα οχι σε ολα.(ομοιοκαταληξια)
Π.χ το τι παραγειλαμε σημερα το θεωρο ολιγον ακυρον σαν νημα,αλλα τις παραλαβες μην τις σνομπαρεις ασχετο αν προσωπικα εγω δεν δειχνω κατι λογο που βαριεμαι να ανεβαζω φωτογραφιες,μαθαινουμε τι υπαρχει και τι εργαλεια-αναλωσιμα κυκλοφορουν στην μαστρο-πιατσα,που πολλα δεν τα γνωριζαμε οτι καν υπαρχουν και τα ξετρυπωνουν καποιοι και τα δειχνουν,και μετα πεφτει το κους-κους πως-τι-ποσο-που κ.τ.λ

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι. Συν του ότι υπάρχει ένας διαδικτυακός χώρος να μοιραστείς με άλλους "ομοιοπαθείς" με την ίδια αρρώστια την χαρά της δημιουργίας και να ανταλλάξεις γνώμες, απόψεις, ιδέες νεωτερισμούς κτλ....

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Επειδη το "οικιακο εργαστηριο "το ανοιξα εγω θελω να πω οτι δεν ανοιξα το νημα ωστε να προβαλω το "τζαματο " εργαστηριο μου γιατι δεν ειναι "τζαματο " αλλα ενας απλος χωρος με παρκσιντε (και οχι μπλε μπος) οπου παιρνω τον καφε μου προσπαθω να μαστορεψω κατι και να χαλαρωσω απλα.
νικο (osatosa)παντα μου αρεσουν τα σχολια σου γιατι εχουν μεγαλη δοση χιουμορ ειναι ευστοχα και ποτε παρεξηγησημα!
Ο μιχαλης ακομα και αν πρεπει να κανει καμμια παρατηρηση ως συντονηστης το κανει παντα με την γνωστη ευγενεια που τον χαρακτηριζει.επισης το νημα το ανοιξα ωστε να παρω η να παρουμε ιδεες απο αλλα εξαιρετικα εργαστηρια ωστε αν μπορεσω να βελτιωσω τον χωρο στον οποιο χαλαρωνω.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα παιδιά
Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε πια νήματα προσφέρουν και πια απλώς υπάρχουν.
Το "οικιακό εργαστήριο" είναι από τα χρήσιμα νήματα (ο βόρειος Νικόλας το στόχευσε)
"" Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και το νήμα "Οικιακό εργαστήριο" όπου ο καθε ένας (και εγώ) δείχνουμε τι και πόσο "τζαμάτο" εργαστήριο έχουμε.""
Ναι μπορεί να έχει δόση επίδειξης (όταν θα σας βάλω το δικό μου τότε θα δείτε τι θα πει επίδειξη) αλλά εκεί θα μπουν και οι προσπάθειες και οι λύσεις για την κατασκευή ενός πάγκου ή ενός παγκοπρίονου ή μιας πλάτης ή μιας μέγγενης και ότι τέλος πάντων συμβάλει στις κατασκευές.
Μην ξεχνάμε ότι τα πάντα γίνονται για τις κατασκευές. Και ότι προσπαθούμε να κάνουμε και να μοιραστούμε πρέπει να είναι στα πλαίσια του ερασιτεχνισμού και υλοποιήσημα από τους περισσότερους που θα τα προσπαθήσουν χωρίς "ειδικά διαστημικά" εργαλεία.
Κάποτε είπα ότι όποιος δείχνει κάποια κατασκευή εργαστηριακή πρέπει να μπαίνει στο νήμα "οικιακό εργαστήριο" και υπήρχε διαφωνία. Ειπώθηκε ότι καλό είναι να ανοίγει νέο νήμα με τίτλο " Ο πάγκος του Νίκου"..... πλεονασμός !!!
Τέλος πάντων το πνεύμα του σχολίου μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουμε τα περιττά σχόλια συμπεθερικού τύπου "αχ τι ωραίο το φοντάν σας από που πήρατε την σαντιγί "

Καλημέρα παιδιά
Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε πια νήματα προσφέρουν και πια απλώς υπάρχουν.
Το "οικιακό εργαστήριο" είναι από τα χρήσιμα νήματα (ο βόρειος Νικόλας το στόχευσε)
"" Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και το νήμα "Οικιακό εργαστήριο" όπου ο καθε ένας (και εγώ) δείχνουμε τι και πόσο "τζαμάτο" εργαστήριο έχουμε.""
Ναι μπορεί να έχει δόση επίδειξης (όταν θα σας βάλω το δικό μου τότε θα δείτε τι θα πει επίδειξη) αλλά εκεί θα μπουν και οι προσπάθειες και οι λύσεις για την κατασκευή ενός πάγκου ή ενός παγκοπρίονου ή μιας πλάτης ή μιας μέγγενης και ότι τέλος πάντων συμβάλει στις κατασκευές.
Μην ξεχνάμε ότι τα πάντα γίνονται για τις κατασκευές. Και ότι προσπαθούμε να κάνουμε και να μοιραστούμε πρέπει να είναι στα πλαίσια του ερασιτεχνισμού και υλοποιήσημα από τους περισσότερους που θα τα προσπαθήσουν χωρίς "ειδικά διαστημικά" εργαλεία.
Κάποτε είπα ότι όποιος δείχνει κάποια κατασκευή εργαστηριακή πρέπει να μπαίνει στο νήμα "οικιακό εργαστήριο" και υπήρχε διαφωνία. Ειπώθηκε ότι καλό είναι να ανοίγει νέο νήμα με τίτλο " Ο πάγκος του Νίκου"..... πλεονασμός !!!
Τέλος πάντων το πνεύμα του σχολίου μου είναι ότι πρέπει να περιορίσουμε τα περιττά σχόλια συμπεθερικού τύπου "αχ τι ωραίο το φοντάν σας από που πήρατε την σαντιγί "

Καλημέρα κι απο μένα. Θα συμφωνήσω με το σχόλιο σου Νίκο, υπό την έννοια οτι ειναι χρονοβόρα η παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν. Τι παραγγείλαμε, παραλάβαμε, φτιάξαμε, μαζί με τις παρατηρήσεις και τα σχόλια, is just too much. Μόλις σας ανακάλυψα και ξεκίνησα να σάς διαβάζω, υπήρχε η χαρά της συμμετοχής σε ομάδα με τα ίδια ενδιαφέροντα. Τώρα αν δεν τσεκάρω τις αναρτήσεις νοιώθω οτι κατι χάνω. Μόλις τις τσεκάρω όμως βλέπω οτι η ουσία για μένα περιορίζεται σε 2-3 σημεία. Εργαλεία που δεν ήξερα, βίντεο που δεν ειχα δει και κατασκευές που θα ηθελα να κανω, συν ενα καλύτερο τροπο να τις κανω, άτομα που θα ηθελα να γνωρίσω. Σίγουρα θα μπορούσε να ήταν πιο περιεκτικό, αλλά και στην ζωή μας το ίδιο δεν συναντάμε ; Πολυλογαδες, μετριοπαθείς, επιδειξίες, σεμνούς. Και ζούμε και δουλεύουμε με αυτούς τους ανθρώπους, εκτός κι αν έχουμε άλλη επιλογή. Εδώ τουλ. αν κατι δεν μου αρέσει, το προσπερνώ κι αυτή ειναι ωραία επιλογή. Καθαρα προσωπική άποψη.

Το τι παραλαβαμε και τι παράγγειλα με είναι δύο θέματα που σε βάζουν στο τρυπακι να αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεται μόνο και μόνο από "ζηλια" ή επειδη απλά για να το έχουν οι άλλοι το χρειάζομαι και εγώ κτλ.

Παρόλα αυτά είναι πολύ ωραία θέματα γιατί μαθαίνεις την αγορά χωρίς να ψάξεις, και πάντα τα τσεκάρω.

Τα δέκα καλοριζικα από κάτω βαρετά και ανούσια αλλά είναι στοιχειώδη ευγένεια.

Το τι παραλαβαμε και τι παράγγειλα με είναι δύο θέματα που σε βάζουν στο τρυπακι να αγοράσεις πράγματα που δεν χρειάζεται μόνο και μόνο από "ζηλια" ή επειδη απλά για να το έχουν οι άλλοι το χρειάζομαι και εγώ κτλ.

Αν είναι κάποιος τόσο ευάλωτος στη διαφήμιση, την πληροφορία ή ακόμα χειρότερα το φθόνο/ζήλεια, τότε ας κλειστεί μέσα χωρίς να βλέπει τηλεόραση, διαβάζει περιοδικά/εφημερίδες/internet. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί.

Είμαι όμως σίγουρος πως όλοι ανεξαιρέτως έχουμε γύρω μας πράγματα που δε χρειαζόμαστε.

Το ζηλια επίτηδες το έβαλα σε εισαγωγικά, αλλά μάλλον παρεξηγηθηξα.

Συγκεκριμένα έχω ένα δραπανοκατσαβιδο και ένα παλμικο από το leroy, κάνω την δουλειά μου άψογα έχω και τρεις μπαταρίες είμαι άρχοντας. Παρόλα αυτά βλέποντας συνέχεια να παραλαμβανεται bosch μπλε καινούργια στα ωραία τους κουτιά σε πολύ καλές τιμές (βλ αυτό το γερμανικό eshop που αγνοούσα την ύπαρξη του) μπαίνω στο τρυπακι να τα αλλάξω. Είναι δλδ ένα θέμα που με τσιγκλαει που μου θυμίζει ότι υπάρχουν εκεί έξω ωραία εργαλεία και σε καλές τιμές. Σε καμία περίπτωση δεν ζηλεύω αυτόν που τα έχει.

Εδώ που τα λέμε παιδιά ....έχει καταντήσει και λίγο facebook πλέον το κομμάτι των μαστορικών στο forum.
Όλοι μας (και εγώ μέσα) γράφουμε πολλές φορές χωρίς λόγο.... αγοράζουμε ένα κατσαβίδι το βάζουμε φωτογραφία και ακολουθούν 10 καλορίζικο, καλοδούλευτο καλά βιδώματα κλπ. μέχρι να δείξει κάποιος άλλος κάποιο καλύτερο κατσαβίδι και πάει λέγοντας.
Κάθε τόσο ανοίγει και καινούργιο νήμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη. πχ "τι παραγγείλαμε σήμερα" ....καθαρά επιδεικτικό νήμα !!!
Ας μην αναφερθώ σε άλλα γιατί θα στεναχωρήσω κόσμο ... βέβαια αυτά που λέω είναι απόψεις μου πάντως σημασία έχει ότι το πράγμα αρχίζει και ξεφεύγει από τον αρχικό σκοπό του την παρουσίαση -βοήθεια-και ανταλλαγή απόψεων για κατασκευές μεταξύ ερασιτεχνών.
Γκρινιάρικο το σχόλιο μου ...είναι και προχωρημένη η ώρα ...τέλος πάντων σταυρώστε με :HTEHETH63:

Eλα ελα γκρινιαρη, μην γραφεις προχωρημενες ωρες ειπαμε :))

Exουμε εναν απο τους μεγαλυτερους, καλυτερους και πιο δυναμικους ιστοτοπους για εργαλεια και ο λογος ειναι ακριβως αυτα τα επιμερους νηματα και η πληθωρα πληροφοριων. Οποιο νημα δεν εχει ενδιαφερον παει στον πατο.
Τιποτα δεν εχει ξεφυγει απο τον αρχικο σκοπο και η αποδειξη ειναι οτι καθημερινα μεγαλωνουμε απο τη μερα που αρχισαμε.

Επισης δεν υπαρχει κανενα θεμα επιδειξης. Εδω η τρελλα ειναι σαν του μικρου παιδιου που δειχνει τα νεα του παιχνιδια στην παρεα του για να μοιραστει τη χαρα. Ετσι το βλεπω και ετσι θελω να πιστευω οτι ειναι, σαν ερασιτεχνες που ειμαστε.

Τωρα μιας που το σκεφτομαι, εχω παραλαβει 1-2 καινουρια παιχνιδακια. Να να ανεβασω στο νημα των παραλαβων η θα γκρινιαζεις παλι? :))):ernaehrung004:

Eλα ελα γκρινιαρη, μην γραφεις προχωρημενες ωρες ειπαμε :))

Exουμε εναν απο τους μεγαλυτερους, καλυτερους και πιο δυναμικους ιστοτοπους για εργαλεια και ο λογος ειναι ακριβως αυτα τα επιμερους νηματα και η πληθωρα πληροφοριων. Οποιο νημα δεν εχει ενδιαφερον παει στον πατο.
Τιποτα δεν εχει ξεφυγει απο τον αρχικο σκοπο και η αποδειξη ειναι οτι καθημερινα μεγαλωνουμε απο τη μερα που αρχισαμε.

Επισης δεν υπαρχει κανενα θεμα επιδειξης. Εδω η τρελλα ειναι σαν του μικρου παιδιου που δειχνει τα νεα του παιχνιδια στην παρεα του για να μοιραστει τη χαρα. Ετσι το βλεπω και ετσι θελω να πιστευω οτι ειναι, σαν ερασιτεχνες που ειμαστε.

Τωρα μιας που το σκεφτομαι, εχω παραλαβει 1-2 καινουρια παιχνιδακια. Να να ανεβασω στο νημα των παραλαβων η θα γκρινιαζεις παλι? :))):ernaehrung004:

Καραlike!!!

Όχι να μην τα ανεβάσεις επιδειξία!!! :p
Θα αρχίσω να σε ζηλεύω πάλι!!! :p

Για να μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας
To θεμα ζηλια ειναι στην ανθρωπινη φυση,εδω και τα ζωα ζηλευουν αν χαιδευεις καποιο αλλο ζωο και παραμελεις το πρωτο και στο δειχνει με κλαμα.
Το κλειδι για τα παντα οπως παντου με μια λεξη ειναι το "χρημα" οποιος εχει χρημα και ανα πασα στιγμη μπορει να αγορασει το οτιδηποτε εργαλειο βλεπει απο τις παραλαβες πρατει αναλογος,η τα αγοραζει και εκεινος,η λεει οποτε θελω μπορω να το αγορασω ανα πασα στιγμη,αλλα τι να το κανω,δεν μου χρειαζεται προς το παρων,και το προσπερναει.

Καποιος απο την αντιθετη πλευρα ομως που δεν εχει χρημα να αγορασει κατι ακριβο και το θελει αμεσα,απο την φυση του θα πει ρε τον @#$%% τι αγορασε παλι το ατομο.Υπαρχει σαφως και μεριδα ανθωπων που τους ειναι αδιαφορα και τα ακριβα εργαλεια και κανουν την δουλεια τους με φτηνα οι λεγομενοι ολιγαρκης (αρκούνται και με τα λιγα) και δεν μπαινουν στο τρυπακι αυτο.Οσο και να μην θελουμε να το παραδεχτουμε για λογους σαβουαρ-βιβρ ειναι στην φυση του ανθρωπου η ζηλια,αλλος βεβαια περισσοτερο,αλλος λιγοτερο.

για να αλλάξω λίγο θέμα ,(γιατί με τη ζήλια ψώρα etc δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη , λες και είμαστε γκομενίτσες του γυμνασίου , που η μια ζηλεύει την άλλη που έχει πιο ωραίο γκόμενο ) , θα πρότεινα να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξει ένα threat με αποκλειστικό θέμα reviews προιόντων .Αυτό θα πρόσφερε στην κοινότητα πολύ περισσότερα από ανούσιες κόντρες.
Προσωπικά , έχω κάνει δύο-τρία μικροreview , τα οποία μάλιστα συγκέντρωσαν γενικά καλές κριτικές , αλλά τώρα έχουν χαθεί τελείως , και αυτό δεν βοηθά κανέναν στο πάρει έστω και μια πρώτη εικόνα για κάποια προιόντα .
Δεν ξέρω τι λένε οι μονρεράτορες Κυρι'ακος, Χιώτης και Νίκος , απλά το ρίχνω στο "τραπέζι".

όποιος έχει χρήμα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αγοράσει το οτιδήποτε εργαλείο βλέπει από τις παραλαβές............................,ή λέει όποτε θέλω μπορώ να το αγοράσω ανά πάσα στιγμή,άλλα τι να το κάνω,δεν μου χρειάζεται προς το παρόν,και το προσπερνάει.
..........................
Υπάρχει σαφώς και μερίδα ανθρώπων που τους είναι αδιάφορα τα ακριβά εργαλεία και κάνουν την δουλεία τους με φτηνά οι λεγόμενοι ολιγαρκείς (αρκούνται και με τα λίγα) και δεν μπαίνουν στο τρυπάκι αυτό.

Έχεις αρχίσει Σάκη και περιγράφεις το προφίλ μου -bye-:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Επειδη το "οικιακο εργαστηριο "το ανοιξα εγω θελω να πω οτι δεν ανοιξα το νημα ωστε να προβαλω το "τζαματο " εργαστηριο μου γιατι δεν ειναι "τζαματο " αλλα ενας απλος χωρος με παρκσιντε (και οχι μπλε μπος) οπου παιρνω τον καφε μου προσπαθω να μαστορεψω κατι και να χαλαρωσω απλα.
νικο (osatosa)παντα μου αρεσουν τα σχολια σου γιατι εχουν μεγαλη δοση χιουμορ ειναι ευστοχα και ποτε παρεξηγησημα!
Ο μιχαλης ακομα και αν πρεπει να κανει καμμια παρατηρηση ως συντονηστης το κανει παντα με την γνωστη ευγενεια που τον χαρακτηριζει.επισης το νημα το ανοιξα ωστε να παρω η να παρουμε ιδεες απο αλλα εξαιρετικα εργαστηρια ωστε αν μπορεσω να βελτιωσω τον χωρο στον οποιο χαλαρωνω.

O Nικολας (osatosa) στο μηνυμα του δεν εθιξε το νημα οικιακο εργαστηριο,αλλα το τι παραγγειλαμε σημερα και το τι παραλαβαμε σημερα,για μενα δεν θα επρεπε να απολογηθεις για τιποτα,μας αρεσει να βλεπουμε εργαστηρια μαστοράντζας στο φιναλε,για να παιρνουμε ιδεες και μυρωδια που λενε,σε ενα forum δεν θα ταιριαζουν ολοι με ολους,και επισης ακαιρος ο διαχωρισμος μπλε Bosch - Parkside.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δεν απολογουμαι την γνωμη μου απλα ειπα ισα ισα ο osatosa ειναι απ τα ατομα που μου αρεσει η προσεγγιση του σε διαφορα θεματα!

για να αλλάξω λίγο θέμα ,(γιατί με τη ζήλια ψώρα etc δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη , λες και είμαστε γκομενίτσες του γυμνασίου , που η μια ζηλεύει την άλλη που έχει πιο ωραίο γκόμενο ) , θα πρότεινα να βρεθεί ένας τρόπος να ανοίξει ένα threat με αποκλειστικό θέμα reviews προιόντων .Αυτό θα πρόσφερε στην κοινότητα πολύ περισσότερα από ανούσιες κόντρες.
Προσωπικά , έχω κάνει δύο-τρία μικροreview , τα οποία μάλιστα συγκέντρωσαν γενικά καλές κριτικές , αλλά τώρα έχουν χαθεί τελείως , και αυτό δεν βοηθά κανέναν στο πάρει έστω και μια πρώτη εικόνα για κάποια προιόντα .
Δεν ξέρω τι λένε οι μονρεράτορες Κυρι'ακος, Χιώτης και Νίκος , απλά το ρίχνω στο "τραπέζι".

Η ζηλια φιλτατε δεν εχει να κανει μονο με γενους θηλυκου,anyway συμφωνω παντος για το σωστο του πραγματος
Yπαρχει το νημα που θελεις εδω.Και συμφωνω και παλι οτι αυτο το νημα θα επρεπε να ηταν κορυφη,αλλα μπορει να βαριεται ο αλλος να τραβαει 20 φωτος το εργαλειο του και να γραφει σεντονια απο δοκιμες.

Έχεις αρχίσει Σάκη και περιγράφεις το προφίλ μου -bye-:ernaehrung004:

Τα μεγαλα πνευματα συναντιουνται Νικολα :ernaehrung004:

Δεν μας αρέσει .....επιβάλλεται να βλέπουμε λύσεις για οικιακό εργαστήριο... από εκεί περιμένω και εγώ να κλέψω κανένα σχέδιο για φράχτη στο παγκοπρίονο.

Δεν μας αρέσει .....επιβάλλεται να βλέπουμε λύσεις για οικιακό εργαστήριο... από εκεί περιμένω και εγώ να κλέψω κανένα σχέδιο για φράχτη στο παγκοπρίονο.

Τι να κλεψεις βρε Νικολα ; o κλεψας του κλεψαντος γινεται στο γιουτιουμπ :grinning-smiley-043

sakisap, σε φόρουμ εργαλείων και ......τεχνών είμαστε. Και εγώ θα ήθελα όλα τα εργαλεία μου να είναι festool και Mafell , αλλά , φευ , δεν είναι , και έτσι δουλεύω με skill . Αυτό δεν σημαίνει ότι θα "ζηλέψω" κάποιον που έχει όλα Bosch μπλε , Makita etc . Η ζήλεια είναι θηλικό, ο φθόνος είναι αρσενικό , αν τα θυμάμαι καλά από την γραμματική .Τώρα αν ολόκληροι μαντράχαλοι ζηλεύουν τον δίπλα πούχει καλύτερο δράπανο ή πένσα ή τροχό και δε συμμαζεύεται , ε τότε πάω πάσο