Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα σε όλα τα μαστόρια του φόρουμ, καλές δημιουργίες και για σήμερα !

Καλοριζικη η πρεσα George!
Bλεπω οτι παρ'ολο που εκανες τον δυσκολο και δεν σου πολυαρεσε, κατεληξες τελικα στο (σωστο) πολυεργαλειο :)))

Καλημερα στους απανταχου εργαλειανθρωπους.

Χθες παρα τα απειρα οσα φαουλ "φαγαμε" κερδισατε επειδη τα τελευταια 4 λεπτα φυγαμε απο το γηπεδο.
Τελος παντων, την Δευτερα απο οτι φαινεται τα νεωτερα.

Επισης ασχολιαστο το ματς με την ΑΕΚ.

Χθες παρα τα απειρα οσα φαουλ "φαγαμε" κερδισατε επειδη τα τελευταια 4 λεπτα φυγαμε απο το γηπεδο.
Τελος παντων, την Δευτερα απο οτι φαινεται τα νεωτερα.

Επισης ασχολιαστο το ματς με την ΑΕΚ.
Η κάρτα στον βιγιαφανες για γέλια και για κλαμματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχει να προτείνει κανείς ένα δραπανοηλεκτρικο με κατάλληλες στροφές για τρύπημα λαναρινας? Τι πιο φθηνο]

Η κάρτα στον βιγιαφανες για γέλια και για κλαμματα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχει να προτείνει κανείς ένα δραπανοηλεκτρικο με κατάλληλες στροφές για τρύπημα λαναρινας? Τι πιο φθηνο]

Ποσα χιλιοστα λαμαρινας θες να τρυπας, μαξιμουμ? Σε καθε περιπτωση πρεπει να βρεις τρυπανι ρυθμιζομενο απο 0 εως ~ 3000 στροφες.
Θες λιγες στροφες (400-1000) για 10-20+μμ και περισσοτερες για μικρα παχη. Υπαρχουν αβαθμιδωτα τρυπανια αλλα διαφερουν στο μεγιστο βαθος τρυπηματος.
Φυσικα με καλο τρυπανακι κοβαλτιου και απαραιτητα λιπανση για να μην καψεις ουτε το τρυπανι ουτε το εργαλειο.

Το κολωνατο ειναι ιδανικο για τετοιες δουλειες και το parkside αν θυμαμαι ειχε 9 ταχυτητες..

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8102

Τέλειο ρε μιχαλαρα μπράβο. Έχεις να προτείνεις και λιπαντικό?

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τέλειο ρε μιχαλαρα μπράβο. Έχεις να προτείνεις και λιπαντικό?

Αν εννοεις το μακιτα, εχε υποψη οτι εχει μεγιστο βαθος σε μεταλλο 6.5μμ. Επισης να τσεκαρεις αν οντως ειναι αβαθμιδωτη η ρυθμιση, ετσι για σιγουρια.. Τσεκαρε και καποια αβαθμιδωτα skil στον ντετσικα.

Για λιπαντικο χρησιμοποιω wd40, oχι το ιδανικο αλλα κανει τη δουλεια. Δεν το εχω ψαξει, γιατι τρυπες σε μεταλλα κανω κυριως μονο για επισκευες, δεν κανω κατασκευες.

Είναι μάξιμουμ τρία χιλιοστά η λαμαρίνα αλλά πολύ σκληρή

Ποσα χιλιοστα λαμαρινας θες να τρυπας, μαξιμουμ? Σε καθε περιπτωση πρεπει να βρεις τρυπανι ρυθμιζομενο απο 0 εως ~ 3000 στροφες.
Θες λιγες στροφες (400-1000) για 10-20+μμ και περισσοτερες για μικρα παχη. Υπαρχουν αβαθμιδωτα τρυπανια αλλα διαφερουν στο μεγιστο βαθος τρυπηματος.
Φυσικα με καλο τρυπανακι κοβαλτιου και απαραιτητα λιπανση για να μην καψεις ουτε το τρυπανι ουτε το εργαλειο.

Το κολωνατο ειναι ιδανικο για τετοιες δουλειες και το parkside αν θυμαμαι ειχε 9 ταχυτητες..

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8102

Δεν υπαρχει τρυπανι ρυθμιζομενο ουτε πνευματικο.

Εγώ δραπανο ζήτησα.Ό Μιχάλης είπε τρυπάνι. Και επίσης περιστροφικο περιστροφικο περιστροφικο

Αρα θες 3000 στροφες. Αρα θες και καλο λιπαντικο.
Aν δεν ηταν Μακιτα αυτο που σου προτεινα, θα σου ελεγα να κοιταξεις κατι σε περισσοτερα watt, για να μην ζοριζεται το εργαλειο.

Τρυπανακια θα σου προτεινα τα bosch HSS-G τα οποια και εχω και ειναι τα καλυτερα που εχω για μεταλλα ολων των ειδων. Δεν χρειαζονται και προτρυπημα με ποντα, αρκει να εισαι λιγο προσεκτικος στην αρχη.

Μου αρέσει τρελά το τσοκ του κι ας μην μην έίνάί αυτοματο

Μου αρέσει τρελά το τσοκ του κι ας μην μην έίνάί αυτοματο

Nαι, ξερω ακριβως τι λες! Εχω το λιγο πιο ελαφρυ, αλλα μονο 100w, proxxon colt..

PROXXON28490.png

Το θέλω σήμερα για τριάντα τρύπες και ίσως να μην το ξαναδουλεψω