Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Δεδομένου ότι ο Αχιλλέας θα το χρησιμοποιεί επαγγελματικά εγώ θα τον έστελνα σε περισσότερα watt Μιχάλη.

Tο Makita ειναι καργα επαγγελματικο εργαλειο και τα 3μμ ατσαλι δεν θα ειναι θεμα στο να το δουλευει συνεχως. Εχει και 3 χρονια εγγυηση.
Εκτος εαν θελει να ανεβει σε χιλιοστα στο μελλον. Παντως το συγκεκριμενο ειναι απλα κουκλι και παναλαφρο.

Έχω ένα μακιτα 230 κατ αλλα δουλεύει γρήγορα εχω ένα μεταμπο που είναι σκουπίδια και πεταμμενα λεφτά και έχω μπαταρίας μετά αλλα θα κλασουν

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

15d51d023f960777afc8014eb7ce4e91.jpg

29f7bc18cc0d2ea5909ad4cadac172da.jpg

Από κάποιους που την έχουν, και την έχουν χρησιμοποιήσει μου έχουν μεταφέρει πως δεν είναι ακριβείας όσο ισχυρίζεται αλλά και θα έπρεπε να είναι ένα προσάρτημα σέγας, αυτών των χαρακτηριστικών, όπου το ζητούμενο είναι η ακρίβεια.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Από κάποιους που την έχουν, και την έχουν χρησιμοποιήσει μου έχουν μεταφέρει πως δεν είναι ακριβείας όσο ισχυρίζεται αλλά και θα έπρεπε να είναι ένα προσάρτημα σέγας, αυτών των χαρακτηριστικών, όπου το ζητούμενο είναι η ακρίβεια.

Το βασικο ερωτημα ειναι αν σου προσφερει κατι καλυτερο απο το τιποτα.
Αναφορικα με την ακριβεια, δεν βλεπω καποια καλυτερη εναλλακτικη για σεγα. Σε σχεση με τι μπορει να την συγκρινουν οι κατοχοι αυτης της βασης?

Παρεμπιπτοντως εχω την βαση ανεγγιχτη στο κουτι της, καθως μου ηρθε την ιδια μερα που μετακομιζα εκτος Ελλαδος.. Aπλα ρωταω για αυτην καθως ισως του χρονου επιστρεψω :)))

Μιχαλη μετα την προσθηκη στο οπλοστασιο σου του φαλτσοπριονου δεν θα την χρειαστεις φιλε.

Ναι αυτο σκεφτομαι Κυριακο, και οχι μονο του φαλτσοπριονου αλλα και της επιτραπεζιας σεγας, και της κορδελλας, και της γερμανικης βασης για σεγα, και αλλα πολλα εναλλακτικα που εχουν προκυψει :)))

Εγω τη βαση την ειχα αυτη να κοβω laminate. Πολυ καλη και βολικη γι τη χρηση αυτη.
Ακριβεια ομως μεσα στα πλαισια 1-2 χιλιοστα ομως. Οχι καλυτερη.

Ναι αυτο σκεφτομαι Κυριακο, και οχι μονο του φαλτσοπριονου αλλα και της επιτραπεζιας σεγας, και της κορδελλας, και της γερμανικης βασης για σεγα, και αλλα πολλα εναλλακτικα που εχουν προκυψει :)))

Και Θααααααααααααα προκύψουν!!!

Την ίδια ακριβώς βάση έχει το Praktiker στην Πάτρα, εξωτερικά κ εμφανισιακά δεν είναι κάτι το σπουδαίο.
Δεν την έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Μια σέγα που πήρα τώρα τελευταία μπλε της Bosch την δουλεύω με το ενα χέρι, είναι πολύ σταθερή κ με μακριά λάμα κόβει τα ξύλα από το τζάκι στην ταράτσα λες κ είναι το καλύτερο βενζινοπριονο.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Το θέλω σήμερα για τριάντα τρύπες και ίσως να μην το ξαναδουλεψω.

Αν δεν χρειάζεσαι πραγματικά καινούριο δράπανο μην πετάς τα λεφτά σου τσάμπα...
Όλη τη δουλειά στη λαμαρίνα θα την κάνει το σωστό τρυπάνι.
Πάρε ένα καλό κοβαλτίου με 2-3 ευρώ και είσαι μια χαρά με τα δράπανα που έχεις.

Γηρασκω αει γηρασκομενος:)

Aυτην την πολυβαση πως τη βλεπεις? χρησιμo βοηθημα για σεγα?

314656_600_370.png

https://www.amazon.co.uk/Bosch-PLS-300-Saw-Station/dp/B002LC6UWM

Από ότι θυμάμαι Μιχάλη τήν είχε ο Νεκτάριος,τήν πούλησε μετά,καί άν δέν κάνω λάθος καί θυμάμαι άλλον άς μέ διορθώσει, είχε αναφέρει ότι αριστερά -δεξιά στήν ράγα είχε λίγο τζόγο,η πατούρα τής σέγας.

Θα συμφωνησω με τον Μπαμπη. Αν οντως δεν χρειαζεσαι αυτο το ομορφο εργαλειακι, το υπαρχον δραπανο θα κανει τη δουλεια.
Ουτως η αλλως, δεν σε πειραζουν οι στροφες αφου για τρυπημα λιγων χιλιοστων σε μεταλλο, μεχρι 4-5μμ, θες πολλες στροφες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από ότι θυμάμαι Μιχάλη τήν είχε ο Νεκτάριος,τήν πούλησε μετά,καί άν δέν κάνω λάθος καί θυμάμαι άλλον άς μέ διορθώσει, είχε αναφέρει ότι αριστερά -δεξιά στήν ράγα είχε λίγο τζόγο,η πατούρα τής σέγας.

Οταν την ανοιξω -επιτελους μετα απο δυο χρονια- θα σου πω απο πρωτο χερι :))

Υπάρχει κάποια εμπειρία για το ξύλο του ευκαλύπτου ? Κόψαμε αρκετά μεγάλα δέντρα στην εταιρεία από ενα ανάχωμα κ μπορούμε να πάρουμε από μια καρότσα αγροτικού ο καθένας.

1. Κάνει για τζακόξυλο ή πετάει κομμάτια ? Πάντως οι πιο πολλοί για αυτό θα τα πάρουν.

2. Υπάρχει ”ξυλουργική εκμετάλλευση” ? Βγαίνουν πολύ ωραία στρογγυλά κομμάτια από κορμούς κ από μεγάλα κλαδιά. Έχουν όμορφο ανοιχτό χρωμα αλλά οχι καλά νερά. Καθόλου θα έλεγα .

3. Κάποια άλλη ιδέα ή χρήση ?

Καλησπέρα σε όλους!

Καλημέρα εν Χριστώ αδελφοί!

Τελικά θα αποφασίσεις αν είσαι αριστερός ή όχι?

όποιος θέλει ένα πνευματικό, κατεδαφιστικό γενικά εκεινά τα ακριβά εργαλεία, θα πάρει δώρο και ένα θερμαινόμενο μπουφάν της dewalt αξίας περί των 350

Σωτήρη αν κάποιος το αναφέρει λανθασμένα ακυρώνεται το δώρο ε? -bye-