Αααχ αναπόληση... Προσωπικά θα θυμηθώ τα εξής: άργησα πολύ να αγοράσω προσωπικό υπολογιστή (ένας καλός για την εποχή Pentium II@350MHz χοχο), όμως στην παρέα είχα ZX80, ΖΧ81, Amstrad διαφόρων γενεών, και ο κολλητός μου (μεγαλύτερος σε ηλικία και ήδη τότε εργαζόμενος στην πληροφορική και δη στην ιδιωτική τηλεόραση - Mega) είχε κόλλημα με τις Amiga. Όταν από την 500 μπόρεσε να πάει στη 1200, έβγαιναν ήδη δειλά δειλά οι πρώτοι Pentium στην αγορά (σε εξωφρενικές φυσικά τιμές) αλλά ήταν τυχερός να τους έχει σε πλήρη παράταξη λόγω δουλειάς. Φυσικά η Amiga ήταν απείρως δυνατότερο μηχάνημα (και παίζαμε τότε GP και Pinball με απίστευτα γραφικά χαχαχα)!
Στη δουλειά του πατέρα μου όπου τριγυρνούσα από τα 12 μου είχαμε άπειρες δισκέτες floppy (τις αυθεντικές floppy, όχι τις σκληρές των 1,44 ιντσών χαχαχα) με λογιστικά/inventory προγράμματα όπου έπρεπε να φορτώσεις 10 δισκέτες στη σειρά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα...
Στα 15 μου έπιασα την πρώτη επίσημη δουλειά μου (λέω επίσημη γιατί ήταν η πρώτη με μισθό και όχι χαρτζιλίκι) σε βουλκανιζατέρ. Μόλις ανακάλυψα ότι το αφεντικό είχε στο γραφείο του έναν Apple Macintosh, έπεσα με τα μούτρα να τον μάθω. Έφτιαξα "πρόγραμμα" παρακολούθησης αποθήκης και στοκ, στοιχεία πελατών κλπ, όλα φυσικά σε απλά λογιστικά φύλλα. Αργότερα έπαιξα αρκετά με τους πρώτους iMac σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Όμως δεν ήταν αρκετό για να με μεταπείσει για τη χρηστικότητα και καθολική (τότε) συμβατότητα των κανονικών pc's...
Από τότε φυσικά έχουν περάσει πολλά χρόνια κι έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα.
Μιχάλη έχω αντίστοιχο! Όταν μετακομίζαμε τις εγκαταστάσεις μας ο πατέρας μου είχε αγοράσει τότε την CASIO QV-10, την πρώτη ψηφιακή ever, για το αστρονομικό ποό των 600.000 δρχ (1.760 σα να λέμε, μόνο που τότε η αξία ήταν μεγαλύτερη) για να καταγράψουμε τη διαδικασία...
![]()
...η οποία "χάθηκε" κατά τη μετακόμιση... Είμαι σίγουρος ότι την πήρε ο τότε υπεύθυνος μηχανογράφησης. :smash:
Edit: γκουλπ, τώρα συνειδητοποιώ ότι μιλάω για +20 χρόνια πίσω... :grandpa:

image hosting 10mb limitWe use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.