Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Συνεχίζω εδώ την συζήτηση...

Τι μου θυμίσατε παιδιά. Η διαδρομή μου στο χώρο των υπολογιστών, πριν μπω στον κόσμο των wintel PC και ασχοληθώ
επαγγελματικά 11 χρόνια πριν μας κλείσει η κρίση στο επάγγελμα που άρχισε να φαίνεται από το 2008.

ΖΧ81
zx81.jpg
ORIC -1

300px-Oric1.jpg
Commodore C64
images.jpg

Amiga 500

images (1).jpg

AMIGA 1200
images (2).jpg

Last edited:
Απο δω ξεκίνησαν όλα....

zx2.jpg

....και συνέχισα με τον μεγάλο έρωτα. :worshippy:

S0fUl.jpg

....τίποτε αξιόλογο μετά. Απλά άλλαζα πισιά.

Δεν φταίω εγω. Ο Χιώτης το ξεκίνησε.
Εδώ πρώτο ακούμπησα τα μικρά αμόλυντα χεράκια μου
adcfb9286cc54c1d2dfcf715cd7f4872.jpg

Δεν ήταν δικό μου.

Αυτο όμως εγινε και το εχω ακόμα.
1a44c9a5a4fb73902e4e981947768a59.jpg

Μέχρι σημερα που πρέπει να εχω καμία 10αρια PC στο σπίτι μου σε εξαρτήματα και κάποια και σε λειτουργία.

Sent from my iPad using Tapatalk

Αλλο πραγμα τα PC, αλλο τα ΙΙc, αλλο τα spectrum...
Αυτο το παιχνιδι της ΑΜΙΓΚΑ το επαιξαν ομως σε ολα...

defender_of_the_crown_01.png

Defender_of_the_Crown-2.png

Amiga_Defender_of_the_Crown_raid.png

Εγω εχω ακομα τον πρωτο φορητο μου υπολογιστη (μας τον ειχε δωσει η τραπεζα που δουλευα).. :))

9821704273_d1e74bd888_b.jpg

..και την πρωτη καμερα των 2ΜP που κυκλοφορησε τοτε και κοστιζε γυρω στα 900 ευρω (σε δραχμες)!! Η χαρα μου ηταν απειρη θυμαμαι!!!

9824425055_cc09a08422_b.jpg

Αααχ αναπόληση... Προσωπικά θα θυμηθώ τα εξής: άργησα πολύ να αγοράσω προσωπικό υπολογιστή (ένας καλός για την εποχή Pentium II@350MHz χοχο), όμως στην παρέα είχα ZX80, ΖΧ81, Amstrad διαφόρων γενεών, και ο κολλητός μου (μεγαλύτερος σε ηλικία και ήδη τότε εργαζόμενος στην πληροφορική και δη στην ιδιωτική τηλεόραση - Mega) είχε κόλλημα με τις Amiga. Όταν από την 500 μπόρεσε να πάει στη 1200, έβγαιναν ήδη δειλά δειλά οι πρώτοι Pentium στην αγορά (σε εξωφρενικές φυσικά τιμές) αλλά ήταν τυχερός να τους έχει σε πλήρη παράταξη λόγω δουλειάς. Φυσικά η Amiga ήταν απείρως δυνατότερο μηχάνημα (και παίζαμε τότε GP και Pinball με απίστευτα γραφικά χαχαχα)!

Στη δουλειά του πατέρα μου όπου τριγυρνούσα από τα 12 μου είχαμε άπειρες δισκέτες floppy (τις αυθεντικές floppy, όχι τις σκληρές των 1,44 ιντσών χαχαχα) με λογιστικά/inventory προγράμματα όπου έπρεπε να φορτώσεις 10 δισκέτες στη σειρά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα...

Στα 15 μου έπιασα την πρώτη επίσημη δουλειά μου (λέω επίσημη γιατί ήταν η πρώτη με μισθό και όχι χαρτζιλίκι) σε βουλκανιζατέρ. Μόλις ανακάλυψα ότι το αφεντικό είχε στο γραφείο του έναν Apple Macintosh, έπεσα με τα μούτρα να τον μάθω. Έφτιαξα "πρόγραμμα" παρακολούθησης αποθήκης και στοκ, στοιχεία πελατών κλπ, όλα φυσικά σε απλά λογιστικά φύλλα. Αργότερα έπαιξα αρκετά με τους πρώτους iMac σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Όμως δεν ήταν αρκετό για να με μεταπείσει για τη χρηστικότητα και καθολική (τότε) συμβατότητα των κανονικών pc's...

Από τότε φυσικά έχουν περάσει πολλά χρόνια κι έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα.

Μιχάλη έχω αντίστοιχο! Όταν μετακομίζαμε τις εγκαταστάσεις μας ο πατέρας μου είχε αγοράσει τότε την CASIO QV-10, την πρώτη ψηφιακή ever, για το αστρονομικό ποό των 600.000 δρχ (1.760 σα να λέμε, μόνο που τότε η αξία ήταν μεγαλύτερη) για να καταγράψουμε τη διαδικασία...

casio_qv10.jpg

...η οποία "χάθηκε" κατά τη μετακόμιση... Είμαι σίγουρος ότι την πήρε ο τότε υπεύθυνος μηχανογράφησης. :smash:

Edit: γκουλπ, τώρα συνειδητοποιώ ότι μιλάω για +20 χρόνια πίσω... :grandpa:

Ντου στο σπίτι του άδειασμα του ψυγείου του και επανάκτηση της μηχανης

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχετε τέτοια μηχανάκια λειτουργικά ρε θηρία;Εγώ τα δικά μου Atari 130xe (1986) και 520 stfm (1988) τα έστειλα στα παλικάρια στην συμπρωτεύουσαόπου επανήλθαν στη ζωή και πλέον κοσμούν το "μουσείο" τους!

Αααχ αναπόληση... Προσωπικά θα θυμηθώ τα εξής: άργησα πολύ να αγοράσω προσωπικό υπολογιστή (ένας καλός για την εποχή Pentium II@350MHz χοχο), όμως στην παρέα είχα ZX80, ΖΧ81, Amstrad διαφόρων γενεών, και ο κολλητός μου (μεγαλύτερος σε ηλικία και ήδη τότε εργαζόμενος στην πληροφορική και δη στην ιδιωτική τηλεόραση - Mega) είχε κόλλημα με τις Amiga. Όταν από την 500 μπόρεσε να πάει στη 1200, έβγαιναν ήδη δειλά δειλά οι πρώτοι Pentium στην αγορά (σε εξωφρενικές φυσικά τιμές) αλλά ήταν τυχερός να τους έχει σε πλήρη παράταξη λόγω δουλειάς. Φυσικά η Amiga ήταν απείρως δυνατότερο μηχάνημα (και παίζαμε τότε GP και Pinball με απίστευτα γραφικά χαχαχα)!

Στη δουλειά του πατέρα μου όπου τριγυρνούσα από τα 12 μου είχαμε άπειρες δισκέτες floppy (τις αυθεντικές floppy, όχι τις σκληρές των 1,44 ιντσών χαχαχα) με λογιστικά/inventory προγράμματα όπου έπρεπε να φορτώσεις 10 δισκέτες στη σειρά για να ξεκινήσει το πρόγραμμα...

Στα 15 μου έπιασα την πρώτη επίσημη δουλειά μου (λέω επίσημη γιατί ήταν η πρώτη με μισθό και όχι χαρτζιλίκι) σε βουλκανιζατέρ. Μόλις ανακάλυψα ότι το αφεντικό είχε στο γραφείο του έναν Apple Macintosh, έπεσα με τα μούτρα να τον μάθω. Έφτιαξα "πρόγραμμα" παρακολούθησης αποθήκης και στοκ, στοιχεία πελατών κλπ, όλα φυσικά σε απλά λογιστικά φύλλα. Αργότερα έπαιξα αρκετά με τους πρώτους iMac σε αρχιτεκτονικό γραφείο. Όμως δεν ήταν αρκετό για να με μεταπείσει για τη χρηστικότητα και καθολική (τότε) συμβατότητα των κανονικών pc's...

Από τότε φυσικά έχουν περάσει πολλά χρόνια κι έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα.

Μιχάλη έχω αντίστοιχο! Όταν μετακομίζαμε τις εγκαταστάσεις μας ο πατέρας μου είχε αγοράσει τότε την CASIO QV-10, την πρώτη ψηφιακή ever, για το αστρονομικό ποό των 600.000 δρχ (1.760 σα να λέμε, μόνο που τότε η αξία ήταν μεγαλύτερη) για να καταγράψουμε τη διαδικασία...

casio_qv10.jpg

...η οποία "χάθηκε" κατά τη μετακόμιση... Είμαι σίγουρος ότι την πήρε ο τότε υπεύθυνος μηχανογράφησης. :smash:

Edit: γκουλπ, τώρα συνειδητοποιώ ότι μιλάω για +20 χρόνια πίσω... :grandpa:

Ωραίο το flash back Νικόλα αλλα δεν μας τα λες καλα.
20+ χρονια πισω ;
Δηλ. έπαιζες με τετοια "εργαλεια" απο τα 10 σου ;
Πριν αρχίσεις καλα καλα να μπουσουλας, έγραφες κώδικα ;
Εστω lotus123

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλό σαββατοκύριακο σε όλους. Καλό τριήμερο σε όσους δεν δουλεύουν την Δευτέρα.

Καλημερα γεροντες!!!!!!!!!!!!!!!
Ακου εκει ΖΧ-48κ, 464, Com.64. O Πρωτος υπολογιστης που επιασα στα χερια μου (δανεικος απο φιλο) ηταν ο ΖΧ spectrum 48K. Επερνα και το περιοδικο της sinclair που ανελυε την δικη τους basic, και καθομουν και εγραφα σε τετραδιο με τις ωρες .......REM, GOTO, GOSUB, POKE, PEEK, IF THEN........Μεχρι και pac-man ειχα φτιαξει. Ξεκινησα να φτιαχνω χαρακτηρα με BIN που ο καθενας ηθελε 12 γραμμες νομιζω, και μετα εμαθα το δεκαεξαδικο, και τον εφτιαχνα με μια. Τοτε ειχε προσπαθησει να με μαθει machine code ενας φιλος αλλα δεν....και παρατησα το σπορ για 20 χρονια μεχρι το 2006 που ξαναεβαλα (δικο μου πια) "κολομηχανημα" στο σπιτι μου.
Σεβασμιε Γεροντα Ολυμπιε μιλαμε για 30 χρονια πισω και οχι για 20.......
Η πρωτη μου φωτογραφικη, μια kodak instamatic 76Χ με φλας κυβακια και φιλμ κασετα.
Those were the days my friend!!

Οποιος εχει ακομα απωθημενο το παρακατω, μπορω να του στειλω χαρτη με τα κοματια, και κανα 2 τρυκ για να το τελειωσει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.