Καλημερα, Χρονια Καλα.
Ο κυριος απο επανω να χαρει τον αερα της ελευθεριας που αναπνεει ακομα. Να "ρουφηξει" οσο πιο πολυ μπορει απο την καθε ωρα, για οσο ακομα προλαβαινει.
Δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει Μαστρο-Κυριακο, αλλα εσυ και ο Νεκ εισαστε τα "πιπινια" (οι πιο πιτσιρικαδες) στη συζητηση.
Μετα ηλικιακα ειμαι εγω γιατι δεν θυμαμαι τον "Αγνωστο Πολεμο" και τους "Εμπορους των Εθνων, οπως οι υπολοιποι εδω, αλλα μονο το "Γιουσουφακι" στο "Ο Χριστος ξανασταυρωνεται".
Επισης, παρολο που υπηρχα, δεν θυμαμαι την ΕΙΡΤ, παρα μονο την ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ.
Καλα το "Γκαλακτικα" δεν το εβλεπε κανενας; Τον ...μπιρι, μπιρι, μπιρι.....Μπακ Ροτζερς;
Μπολεκ και Λολεκ που ειπε ο Κωστης πιο πανω κορυφη!
.....................................................................................................................................................................................
Αφηγηση.
Ηταν καλοκαιρι, και ο πατερας μας ειχε βγαλει οικογενειακως για πιτσα. Μεγαλη χαρα, αλλα και συγκρουομενα αισθηματα, γιατι ηταν σαββατο βραδυ, και εκτος απο το στανταρ "ελληνικο" που επαιζε παντα, ειχε μια ταινια περιπετειας με πολλα υποσχομενο τιτλο, που ηθελα οπωσδηποτε να δω.
Φτανουμε στην πιτσαρια και διαλεγοντας τραπεζι, εδωσα μαχη ωστε η καρεκλα μου να ειναι απεναντι απο την "τελεοραση" ωστε να δω και το εργο.
Ξεκιναει λοιπον η ταινια με τον βαρυγδουπο τιτλο "Πεφτουν οι σφαιρες σαν το χαλαζι" και τρωω την πρωτη κρυα. Ηταν ελληνικη. Ελληνικη και καλη περιπετεια δεεεεεεενν επαιζε να ειναι.
Και εκει που ειχα αρχισει να ξενερωνω, ηρθε το "καλο". Κατι "γκομενες" με τα "βυζια" εξω, και με ενα μουσατο μαντραχαλο να κανει το μωρο.Οι δικοι μου δεν ειχαν καταλαβει κατι, και εγω ειχα ηδη αντικρουσει τη προτροπη "φαε την πιτσα σου, θα κρυωσει" με το "παγωμενη μου αρεσει καλυτερα.
Πανω λοιπον που την ειχα καταβρει γιατι στην ΥΕΝΕΔ εκαναν λαθος και εβαλαν τσοντα αντι για την περιπετεια, και ειχε γεμισει η οθονη στηθη, αρχισε μια βουη να δυναμωνει. Ηταν οι υπολοιποι πελατες που εκραζαν το μαγαζατορα για την ταινια που ειχε βαλει, με τα κλασικα "νροπη σου", "εχουμε και μικρα παιδια" καθως και το "τι πραγματα ειναι αυτα".
Και ενω καταριομουν τους βλακες που φωναζαν (ισως δεν καταλαβαιναν απο "ποιοτικο" σινεμα), και τον ιδιοκτητη της πιτσαριας εχει λουσει ιδρωτας και εχει βαλει καρεκλα για να αλλαξει καναλι, πεφτει χιονι..............Εκλεισαν τον "διακοπτη" του καναλιου.
Αντε δεν πειραζει λεω απο μεσα μου, τουλαχιστον μου εμεινε η πιτσα, και η ελπιδα την επομενη που ηταν Κυριακη, να εχει κανα καλο "καμποϋκο".