Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Οι καιροι αλλαζουν και το οτι εχω αγορασει εργαλεια ακριβα δεν σημαινει οτι δεν εχω αναγκη να βγαλω και λεφτα.
Ουτε καθε μηνα, οπως λες αγοραζω ακριβα εργαλεια. Μεσα σε ενα μηνα μπορουν να αλλαξουν πολλα. Και απο τη τελευταια αγορα μου και μετα εχουν αλλαξει παρα πολλα.

Το οτι δεν εβαλα την αγγελια εδω δεν χρειαζεται εξηγηση, μην επαναλαμβανεις την ερωτηση.

Και γιατι να παρει ο Μιχαλης το μερος μου και να εχει δυο μετρα και σταθμα? Νομιζω εχει αποδειξει οτι ειναι αμεροληπτος. Αν κανω λαθος και εχεις δικιο υπαρχουν και αλλοι να κρινουν τη κριση του αλλα και εμενα επισης.

Re: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Προτεινω να μην διαγραφουν και να μεταφερθουν στο καφενειο,για να τα διαβαζουν τα μελη και να βγαζουν συμπερασματα.
Νεκταριε απο τις αγορες εργαλειων και μαλιστα ακριβα εργαλεια που κανεις καθε μηνα ,δεν φαινεται να εχεις αναγκη απο χαρτζηλικη.
Γιατι δεν την εβαλες την αγγελια και στο εδω φορουμ,αν οπως λες ολα τα βλεπεις λογικα και φυσιολογικα,αλλες αγγελιες που πουλας κατι τις βαζεις εδω ,αυτη γιατι εκανε τζιζ που λεμε και την απεφυγες .
Ηθελα να ηξερα Μιχαλη αν ημουν εγω στην θεση του Νεκταριου και εκανα το ιδιο με τα εργαλεια wiha, επειδη ξερω τι συμπαθεια εχεις για μενα,θα με υποστηριζες ετσι; η θα με ειχες μπαναρει κανονικα ; θελω να πω υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα.
Σαφεστατα υπαρχει θεμα ηθικης με την παραπανω πραξη.Τουλαχιστον καταλαβε και ζητησε συγγνωμη για το θεμα της ηθικης.

Σάκη είσαι φάουλ για ακόμη μια φορά.

Δε ξέρω για ποιο λόγο το τραβάς τόσο.
Τι συμπέρασματα να βγάλει κάποιος?
Και αν το είχες κάνει εσύ για ποιο λόγο να φας μπάνιο δλδ δε καταλαβα.

Όσο για τις αποδείξεις ατυχές το παράδειγμα των αγοροπωλησιων εργαλείων και άλλο των αυτοκινήτων τα οποία δηλωνωνται στην εφορία.
Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο.

Παιδιά μην ξεφεύγουμε.
Δικαίωμα του καθενός να πουλήσει το οτιδήποτε όσο θεωρεί σωστό.
Δικαίωμα επίσης του αγοραστή να τσεκάρει τις επιλογές του.

Μιχάλη θες να συνεχίσουμε αυτήν την συζήτηση, που δεν θα έχει κανένα όφελος σε κανέναν ή να το σταματήσουμε εδώ και να το θεωρήσουμε λήξαν?

μία που το αυτοκίνητο ήταν ατυχές παράδειγμα να σου δώσω ένα άλλο, έχεις ένα μποστάνι και βγάζεις 100 καρπούζια και έχεις και 10 λεμονιές και βγάζεις 500 κιλά λεμόνια.....δεν είσαι παραγωγός όμως...απλά έχεις περίσσευμα από κάτι και θες να το πουλήσεις, πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορείς να το κάνεις νόμιμα στην Ελλάδα? ή φτιάχνεις 50 από τα ωραία αυτά καραβάκια και θες να τα πουλήσεις, νομίζεις ότι μπορείς να στήσεις ένα πτυσσόμενο πάγκο και να πουλάς?
και αναφέρω την Ελλάδα διότι στο εξωτερικό οι πωλήσεις από πολίτες μέσω sites διαφοροποιούνται από τις πωλήσεις από εμπόρους...δηλαδή στο εξωτερικό μπορεί ο καθένας να πουλήσει οτιδήποτε θέλει όσο θέλει....στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό.

τέλος πάντων θα προτείνω ξανά να σταματήσει αυτή η κουβέντα που μας χαλάει καλοκαιριάτικα....

Κυριακος αν αναφέρεσαι σε εμένα Σωτήρη.

Η μεταπωληση αυτοκινήτου απαιτεί παραστατικα, μεταβιβασεις κλπ κλπ.
Η πώληση μιας πενσας δεν απαιτεί τπτ από έναν ιδιώτη.
Αν κερδίσω ένα σετ εργαλείων και τα πουλήσω είμαι απατεώνας επειδή το κέρδος μου είναι άπειρο???

Ο συγκεκριμένος Νεκτάριος έχει αποδείξει πολλές φορές τι άνθρωπος είναι με τις βοήθειες που έχει δώσει σε αρκετά παιδιά.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μιχάλη θες να συνεχίσουμε αυτήν την συζήτηση, που δεν θα έχει κανένα όφελος σε κανέναν ή να το σταματήσουμε εδώ και να το θεωρήσουμε λήξαν?

μία που το αυτοκίνητο ήταν ατυχές παράδειγμα να σου δώσω ένα άλλο, έχεις ένα μποστάνι και βγάζεις 100 καρπούζια και έχεις και 10 λεμονιές και βγάζεις 500 κιλά λεμόνια.....δεν είσαι παραγωγός όμως...απλά έχεις περίσσευμα από κάτι και θες να το πουλήσεις, πιστεύεις ειλικρινά ότι μπορείς να το κάνεις νόμιμα στην Ελλάδα? ή φτιάχνεις 50 από τα ωραία αυτά καραβάκια και θες να τα πουλήσεις, νομίζεις ότι μπορείς να στήσεις ένα πτυσσόμενο πάγκο και να πουλάς?
και αναφέρω την Ελλάδα διότι στο εξωτερικό οι πωλήσεις από πολίτες μέσω sites διαφοροποιούνται από τις πωλήσεις από εμπόρους...δηλαδή στο εξωτερικό μπορεί ο καθένας να πουλήσει οτιδήποτε θέλει όσο θέλει....στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό.

τέλος πάντων θα προτείνω ξανά να σταματήσει αυτή η κουβέντα που μας χαλάει καλοκαιριάτικα....

Ποιους παγκους πτυσσομενους και καρπουζια βρε Σωτηρη. Εδω εχουμε συγκεκριμενη περιπτωση. Ενας ανθρωπος βαζει σε αγγελια κατι που αγορασε νομιμα.
Ποιο φορο-νομικο-οικονομικο προβλημα νομιζεις οτι υπαρχει? που εγκειται το παρανομο στην αγγελια? Μπορεις να μου απαντησεις επακριβως για την περιπτωση?

Σώτο εγώ αύριο παραλαμβάνω το σκαπτικό Bosch GBH 2400.
Το αγόρασα 85 ευρώ συν μεταφορικά ενώ τη τιμή του στην Ελλάδα είναι 189 ευρω στο φθηνότερο κατάστημα συν μεταφορικά.
Αν το πουλήσω στα 130 ευρώ θα είμαι άδικος ή θα είμαι απατεώνας?

Δεν υπερασπίζομαι τον Νεκτάριο και ούτε θεωρώ ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γι αυτό που έκανε, γιατί να το κάνει άλλωστε?
Δεν είναι απάτη αυτό που έκανε, έβαλε μία τιμή που θεώρησε σωστή και αυτό είναι όλο, δεν επέβαλε σε κανέναν να την αγοράσει την συγκεκριμένη κασετίνα.

Ο μόνος που είναι λάθος σε αυτήν την περίπτωση είσαι εσύ και ο Σάκης που το τραβάτε όσο δεν πάει. Θέλεις να τον κλείσεις και μέσα κιόλας. Αλίμονο μας δηλαδή!
Είστε άδικοι στο 100%. Σκεφτείτε το λίγο και θα δείτε..

Re: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Προτεινω να μην διαγραφουν και να μεταφερθουν στο καφενειο,για να τα διαβαζουν τα μελη και να βγαζουν συμπερασματα.
Νεκταριε απο τις αγορες εργαλειων και μαλιστα ακριβα εργαλεια που κανεις καθε μηνα ,δεν φαινεται να εχεις αναγκη απο χαρτζηλικη.
Γιατι δεν την εβαλες την αγγελια και στο εδω φορουμ,αν οπως λες ολα τα βλεπεις λογικα και φυσιολογικα,αλλες αγγελιες που πουλας κατι τις βαζεις εδω ,αυτη γιατι εκανε τζιζ που λεμε και την απεφυγες .
Ηθελα να ηξερα Μιχαλη αν ημουν εγω στην θεση του Νεκταριου και εκανα το ιδιο με τα εργαλεια wiha, επειδη ξερω τι συμπαθεια εχεις για μενα,θα με υποστηριζες ετσι; η θα με ειχες μπαναρει κανονικα ; θελω να πω υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα.
Σαφεστατα υπαρχει θεμα ηθικης με την παραπανω πραξη.Τουλαχιστον καταλαβε και ζητησε συγγνωμη για το θεμα της ηθικης.

Αν εχεις προβλημα με την συμπεριφορα ενος μελους, μπορεις να το αναφερεις στους διαχειριστες η στην ΔΟ με προσωπικο μηνυμα. Κανεις δεν σε εχει ορισει χωροφυλακα της ηθικης εδω μεσα.
Επισης φρονιμο θα ηταν να μην απαντας ο ιδιος στις υποθετικες σου ερωτησεις για λογαριασμο αλλων.

"Απαγορεύονται οι συστάσεις από έναν χρήστη σε άλλον σχετικά με τη συμπεριφορά του δεύτερου. Αρμόδιοι για το θέμα είναι οι Διαχειριστές, και οι χρήστες που παρατηρούν ενοχλητική συμπεριφορά από κάποιο άτομο, μπορούν να το αναφέρουν στη ΔΟ με προσωπικό μήνυμα, οι οποίοι θα επιληφθούν του ζητήματος κατά την κρίση τους."

Ας πέσουν οι τόνοι βρε παιδιά! Ο Νεκτάριος δεν έκανε τίποτα εγκληματικό. Ηθικά ίσως είναι στο όριο , αλλά αυτό είναι κ υποκειμενικό. Ο Σωτήρης καλώς το επεσήμανε, αλλά το τράβα πολύ. Άσε τους άλλους να βγάλουν το συμπέρασμα τους. Τέλος η διαχείριση καλό θα ήταν να μένει απέξω από τις διαμάχες, αφού εχει κ την επιμέλειατης τήρησης της τάξης στην κουβέντα. Σωτήρη κ εσύ μην το τραβάς με τους διαχειριστές γιατί κ να σε μπαναρουν μπορούν και να σβήσουν τα ποστ σου κ να τα αλλάξουν, οπότε μην τραβάς το σχοινί.

Last edited:
οκ παιδιά δεν βγαίνει άκρη.

από μένα δεν θα συνεχίσει άλλο η συζήτηση....δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει πλέον το θέμα με τον Νεκτάριο, αυτό έχει τελειώσει....εξάλλου δεν ήξερα καν όταν είδα την αγγελία στο facebook ότι είναι αυτός, και ανέφερα πως δεν με ενδιαφέρει κιόλας εάν ήταν.

Μπορείτε να ξεχάσετε λίγο τις φιλίες και τις προσωπικές σχέσεις και να το δείτε αποστασιοποιημένα?

Μπορείτε να το δείτε σαν φιλοσοφική συζήτηση καφενείου?

μπορείτε στην τελική να ρωτήσετε ένα λογιστή για να μην συνεχίσετε το λάθος που κάνετε από άγνοια....στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμο να πουλάς ως απλός πολίτης ή συλλέκτης ή οτιδήποτε άλλο είσαι χωρίς την νόμιμη και σίγουρα άδικη νομοθεσία που υπάρχει.
έχετε ξεχάσει ή δεν γνωρίζετε τι είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια με κάποια ελληνικά σιτε, εποχή 2011-2012 εάν θυμάμαι καλά, δεν θέλω να πω ονόματα, τα οποία πήγαν να αντιγράψουν το ebay (που δεν μπορεί να το φτάσει η εφορία) τα οποία έδωσαν τα στοιχεία των χρηστών στην εφορία και αυτή άρχισε να κόβει πρόστιμα?

τα πράγματα έχουν αλλάξει από το 2010, και από το 2014 άλλαξαν περισσότερο , νομίζω, πως και η εφορία έχει άμεση σύνδεση με τους λογαριασμούς καθενός μας.

μία χρήσιμη ενημέρωση υπάρχει εδώ

https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/82122-σδοε-πρόστιμα-για-πωλήσεις-από-site-αγγελιών/?page=1

εδώ άποψη από λογιστή
http://agkous.gr/article/pws-na-poylhseis-kati-sto-internet-kai-ti-isxyei-me-th-nomothesia
Χρειάζεται να κάνω έναρξη και να δίνω αποδείξεις ακόμα και για χαμηλό εισόδημα από πωλήσεις, π.χ. 50 το μήνα;

Η ευκαιριακή άσκηση παρεπόμενης δραστηριότητας, πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών είναι η δραστηριότητα που ασκείται όχι κατά σύστημα και αποδεικνύεται από πραγματικά γεγονότα, τα οποία κρίνονται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Τέτοια πραγματικά γεγονότα αποτελούν ιδίως η συνέχεια ή μη της άσκησης της δραστηριότητας αυτής, η ύπαρξη ιδιαίτερης επαγγελματικής εγκατάστασης, η ύπαρξη ιδιαίτερου εξοπλισμού και μηχανικών μέσων για την παροχή των υπηρεσιών αυτών και γενικότερα εάν η παροχή των υπηρεσιών αυτών έχει τα χαρακτηριστικά της οργανωμένης επιχείρησης. Ρωτήστε το λογιστή σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρέπει να κάνω έναρξη και να δίνω αποδείξεις και για πωλήσεις από ιδιώτη σε ιδιώτη ή ισχύει κάτι διαφορετικό;

Αν θέλουμε να είμαστε νόμιμοι πρέπει να γίνει έναρξη και να δίδονται αποδείξεις.

Υπάρχει άλλος τρόπος να πουλήσω κάτι χωρίς να πρέπει να κάνω έναρξη επιχείρησης στην εφορία;

Μόνο μέσω μιας επιχείρησης που υπάρχει η οποία μπορεί να κάνει επέκταση δραστηριότητας με τον αντίστοιχο κωδικό και η οποία θα αγοράζει από εσένα με Τιμολόγιο Αγοράς. Πρέπει να πάρουμε όμως υπ’ όψιν μας ότι θα πρόκειται για μικρές αξίες και όχι για μεγάλες.

Για να πουλήσω κάτι σε online πλατφόρμες πωλήσεων, π.χ. στο ebay ή στο etsy (το etsy είναι αποκλειστικά για χειροποίητα), χρειάζομαι αποδείξεις;

Ισχύει το ίδιο με την προηγούμενη ερώτηση.

που συμφωνεί και ένα site σχετικό με αγορές-πωλήσεις

http://www.jamjar.gr/sell-faq
Πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα των συναλλαγών;

Μπορώ να συμμετάσχω ακόμη και αν δεν έχω επιχείρηση;

Ναι! Στο jamjar μπορείς να συμμετάσχεις ως δημιουργός και να ανοίξεις το δικό σου jamjarstore είτε έχεις δική σου επιχείρηση, είτε όχι (είτε, δηλαδή, και ως ιδιώτης). Το jamjar διαχειρίζεται τις παραγγελίες και τις συναλλαγές, ώστε όλες οι διαδικασίες να γίνονται με ασφάλεια και διαφάνεια.

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει πως σε κάθε παραγγελία το jamjar αγοράζει το εκάστοτε προϊόν από το δημιουργό και στη συνέχεια το πουλάει στον τελικό πελάτη εκδίδοντας και αποστέλλοντάς του τη νόμιμη απόδειξη. Έτσι και λειτουργώντας ως μεσάζοντας, το jamjar είναι εκείνο που μεσολαβεί στην εμπορική συναλλαγή, ώστε να μη συναλλάσσονται απευθείας ιδιώτες δημιουργοί και ιδιώτες πελάτες.

Αν είμαι ιδιώτης πρέπει να εκδώσω/κόψω κάτι προς το jamjar;

Όχι, καθώς ως ιδιώτης δε μπορείς να εκδώσεις κάποιο παραστατικό. Για αυτό για κάθε παραγγελία που έχεις και για να πιστοποιήσουμε το γεγονός πως αγοράζουμε από εσένα, εκδίδουμε και σου αποστέλλουμε ένα παραστατικό που ονομάζεται τιμολόγιο αγοράς.

Πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα του καταστήματός μου και των πωλήσεων μου; Θα είμαι συνεπής απέναντι στην εφορία/στο κράτος;

Εννοείται!!! Στο jamjar λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια και με βάσει τους ισχύοντες νόμους. Σύμφωνα με το νόμο ΠΟΛ 1003/31.12.2014, κάθε ιδιώτης μπορεί να πουλήσει αντικείμενα ή υπηρεσίες αξίας μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να πρέπει να ανοίξει δική του επιχείρηση, αφού μέχρι αυτό το ποσό, δεν θεωρείται επιτηδευματίας.

Το τιμολόγιο αγοράς είναι το παραστατικό/έγγραφο που χρειάζεσαι, για να είναι οι συναλλαγές σου απολύτως νόμιμες και διαφανείς, μέχρι, φυσικά να αποφασίσεις να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση.

Τα τιμολόγια αγοράς με ποια αξία εκδίδονται;

Τα τιμολόγια αγοράς ουσιαστικά πιστοποιούν το γεγονός πως το jamjar αγόρασε ένα προϊόν από εσένα. Έτσι, κάθε τιμολόγιο αγοράς περιλαμβάνει την αξία στην οποία αγοράσαμε το προϊόν (τιμή αγοράς), αλλά και ένα 2,4% φόρο χαρτοσήμου επί της αξίας αυτής. Το χαρτόσημο δεν το λαμβάνει ο δημιουργός. Το αποδίδει η εταιρεία μας στο κράτος.

Ποια είναι η τιμή στην οποία αγοράζει το jamjar το προϊόν μου;

Στην τιμή αγοράς δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ (τον οποίο αποδίδουμε στο κράτος), ενώ έχει παρακρατηθεί και η προμήθειά μας (12% επί της καθαρής αξίας). Έτσι, αν έχεις αναρτήσει στο jamjarstore σου και πουληθεί ένα προϊόν με αξία πώλησης προς τον πελάτη 20 Ευρώ, η τιμή αγοράς (δηλαδή, η τιμή του προϊόντος στο τιμολόγιο αγοράς) διαμορφώνεται ως εξής = 20 Ευρώ /(δια) 1.24 για να αφαιρέσεις το ΦΠΑ (24%)= 16,13 Ευρώ – 12% = 14,19 Ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το ποσό που λαμβάνεις ως έσοδο για τη συναλλαγή.

Τα τιμολόγια αγοράς πρέπει να τα δηλώνω στη φορολογική μου δήλωση;

Ναι, εννοείται. Τα έσοδα από τα τιμολόγια αγοράς τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 10.000 Ευρώ το χρόνο δηλώνονται ως έσοδα από ελευθέρια επαγγέλματα και συνοδεύονται από σχετική φορολόγηση της τάξεως του 26%.

ελπίζω να απάντησα στον Μιχάλη στον Κυριάκο και στον Νίκο με τα ανωτέρω, και ας το κλείσουμε επιτέλους το θέμα εδώ...και συγνώμη για την αναστάτωση

Καλημέρα.

Όλες οι ομαδικές παραγγελίες λοιπόν είναι παράνομες εκτός εκείνης από το χιωτικο κατάστημα όπου είχα ζητήσει να κοπουν ονομαστικές αποδείξεις στο κάθε μέλος ξεχωριστά κι όχι μόνο μια σε εμένα ο οποίος την οργανωσα.
Καλώ λοιπόν την εφορία να κάνει το καθήκον της και να συλλάβει τα παιδιά που τις οργανώνουν και μας ΒΟΗΘΟΥΝ.

Κατανοητό?

Καλημεριζω τους σεβαστους μαστορες!

Μεσα ηθελα να την βγαλω σημερα που εχει λαβρα αλλα θα μου φερουνε φρεσκα αυγουλακια απο την επαρχια και πρεπει να βγω να τα παραλαβω :))

Εδώ περιμένουμε βροχές. Άντε να δούμε μπας και πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλπμερα απο την δροσερη πλατεια του χωριου μου, κατω απο τον πλατυσκιωτο πλατανο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

11080405309aa9e8fdebbd4937ea99df.jpg

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλπμερα απο την δροσερη πλατεια του χωριου μου, κατω απο τον πλατυσκιωτο πλατανο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

11080405309aa9e8fdebbd4937ea99df.jpg

ΖΑΧΑΡΗ !

Sent from my iPad using Tapatalk