Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Παναγιώτη!!! Ζάχαρη ψιλή (όπως είπε και ο Χρήστος).

ένα πλατάνι εάν είναι σε μέρος που ποτίζετε πολύ και είναι αρχικά περίπου 2μ σε πόσο χρόνο, περίπου φτάνει στα 4-5μ ?
οι ρίζες του πάνε σε βάθος ή απλώνονται τριγύρω με κίνδυνο να σηκώσουν ότι βρουν?

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα.

Όλες οι ομαδικές παραγγελίες λοιπόν είναι παράνομες εκτός εκείνης από το χιωτικο κατάστημα όπου είχα ζητήσει να κοπουν ονομαστικές αποδείξεις στο κάθε μέλος ξεχωριστά κι όχι μόνο μια σε εμένα ο οποίος την οργανωσα.
Καλώ λοιπόν την εφορία να κάνει το καθήκον της και να συλλάβει τα παιδιά που τις οργανώνουν και μας ΒΟΗΘΟΥΝ.

Κατανοητό?

Κυριάκο έχεις μπερδέψει τις Αγορές με τις Πωλήσεις.

Καλά τα λέει γιατί θεωρητικά εφόσον ένας αγοράζει στο όνομά του το σύνολο, αλλά κάνει μεταπώληση στο κάθε μέλος ό,τι έχει παραγγελθεί, είναι παράνομο.

Καλά τα λέει γιατί θεωρητικά εφόσον ένας αγοράζει στο όνομά του το σύνολο, αλλά κάνει μεταπώληση στο κάθε μέλος ό,τι έχει παραγγελθεί, είναι παράνομο.

Με αυτή τη λογική εάν ένας από την παρέα πληρώσει τον λογαριασμό σε μια ταβέρνα είναι παράνομο γιατί αγοράζει στο όνομά του το σύνολο και αμέσως μετά κάνει μεταπώληση στο κάθε μέλος της παρέας.

Σωστός ο Ιωάννης !!!!
Γουστράρω την συζήτηση ..... αφού ξεμπερδέψαμε με τις λίστες Λαγκαρντ κλπ τώρα θα στριμώξουμε τον Κυριάκο και τον Ιωάννη και όποιον άλλο οργανώνει ομαδικές :flipout::flipout:

Πανάγο ...καλά να περνάς συνάδελφε συνταξιούχε :ernaehrung004:

Ξεκίνησα τον επιστημονικό πάγκο για δισκοπρίονο και ρούτερ .... καλή μου συνέχεια !!!!
Οπωσδήποτε θα υπάρξει φωτορεπορτάζ.

Last edited:
Μερα καθαριοτητας σημερα.

Απλωσα τις λιμες και τα γυαλοχαρτα να λιαστουν, περιποιηθηκα τα εργαλεια παγκου, ανοιξα και καθαρισα την πριονοκορδελλα, μετετρεψα μια παπουτσοθηκη σε εργαλειοθηκη και περασα με το φτερο (που λεει ο λογος) ολα τα εργαλεια χειρος.

Βεβαια εκανα ενα λαθακι και καθαρισα την πριονοκορδελα στο τελος και ολο το δωματιο με τα εργαλεια εγινε ...οπως ηταν πριν -και δυο φορες χειροτερο βεβαια απο την γλυκεια πριονιδοσκονη :))

Έχω ένα μικρό πρόβλημα και ζητώ βοήθεια.
Σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα που κατασκευάστηκε πριν από 36 χρόνια, είχα προβλέψει χώρο για μελλοντική τοποθέτηση πλυντηρίου πιάτων και μέχρι την αγορά του είχε τοποθετηθεί από τον μαραγκό του κατασκευαστή πόρτα με τα απαραίτητα στηρίγματα, όμοια με το σύνολο των ντουλαπιών (άσπρη φορμάικα). Μετά την αγορά του πλυντηρίου ξηλώθηκαν τα στηρίγματα και η πόρτα αλλά μετά από χρόνια τρύπησε το πλυντήριο, η σύζυγος δεν ήθελε νέο και έμεινε το άνοιγμα. Αποτάνθηκα σε πολλούς μαραγκούς τα τελευταία χρόνια αλλά κανείς δεν έρχεται όταν ακούει την περιγραφή της εργασίας.

Έχω πάρει τα μέτρα του κενού και έχω στο μυαλό μου αυτό που θέλω να φτιάξω αλλά δεν βρίσκω κάποιον να το φτιάξει και να το τοποθετήσω εγώ.
Ζητώ τη βοήθειά σας είτε για μάστορα στην περιοχή είτε για οποιαδήποτε άλλη ιδέα που θα λύσει το πρόβλημα και θα με απαλλάξει από τη χρόνια γκρίνια της συζύγου.

Μάκη λογικά για να μπει το πλυντήριο βγήκε ολόκληρο το ντουλάπι που ήταν εκεί μαζί με την πόρτα.
Αν είναι έτσι χρειάζεσαι ένα ντουλάπι στις διαστάσεις του κενού χώρου από μελαμίνη λευκή με τα ρυθμιζόμενα πλαστικά ποδαράκια και ενα πορτάκι που θα κλείνει το ντουλάπι.
Αν είναι κάπως έτσι επιβεβαίωσε για να προχωρήσουμε την κουβέντα.

Όχι, ακριβώς, Νίκο.
Τα ντουλάπια που είχαν κατασκευαστεί από την αρχή είχαν την κεντρική οριζόντια τραβέρσα, κάτω από το νεροχύτη.
Για να μπει το πλυντήριο, κόπηκε η τραβέρσα και αφαιρέθηκε ο παραστάτης της πόρτας και, φυσικά η πόρτα.

Συμφωνώ με την περιγραφή σου για τη νέα κατασκευή, αν και δεν καταλαβαίνω το ρόλο που θα παίξουν τα ρυθμιζόμενα πλαστικά ποδαράκια.

Κυριάκο έχεις μπερδέψει τις Αγορές με τις Πωλήσεις.

Λάθος φίλε.
Εσύ τώρα μαζεύεις 52 ευρώ από τον καθένα μας για να μας παραδόσεις πράγματα που θα φέρεις από Γερμανία.
Λάθος?

Πώληση είναι μηδενικό κέρδος.

Επίσης Παναγιώτη θα μας τρελλανεις με τέτοιες φωτογραφίες!!!!!
Και ψηνομαστε εδω στην παλιοαθηνα!!!!

Για να σφηνώσει το ντουλάπι κάτω από τον πάγκο.Αυτό που περιγράφω είναι οι κατασκευές ντουλαπιών με διαφορετικά κασόνια ο κάθε χώρος που μπαίνουν το ενα δίπλα στο άλλο και σφηνώνουν επάνω στον πάγκο.
Αν έχεις καμιά φωτό θα βοηθούσε .

Όχι, ακριβώς, Νίκο.
Τα ντουλάπια που είχαν κατασκευαστεί από την αρχή είχαν την κεντρική οριζόντια τραβέρσα, κάτω από το νεροχύτη.
Για να μπει το πλυντήριο, κόπηκε η τραβέρσα και αφαιρέθηκε ο παραστάτης της πόρτας και, φυσικά η πόρτα.

Συμφωνώ με την περιγραφή σου για τη νέα κατασκευή, αν και δεν καταλαβαίνω το ρόλο που θα παίξουν τα ρυθμιζόμενα πλαστικά ποδαράκια.

με την πρόταση μου πάντως θα κλεισεισ και το κενο και θα την απαλλάξεισ και απο το άπλωμα... τι αλλο θελει για να την κανεισ ευτυχισμένη? :P

Μήτσε ...τα στεγνωτήρια θέλουν εξαερισμό αλλιώς είναι ψηστιέρες.

μέχρι και σε ντουλάπα έχω ακούσει να έχουν..εμείς με της μιελε το έχουμε στο μπανακι χωρίς παράθυρο μόνο με εξαερισμό χωρίς ανεμιστήρα και όντως ζεσταίνετε λίγο το μπάνιο αλλά μην φανταστείς τπτ το ιδιαίτερο.... και από πάνω του είναι το πλυντηριο

Ναι αλλά η κατασκευή του δεν είναι για να εντοιχιστεί ...κάπου έχει εξαγωγές υδρατμών κλπ.
Μέσα σε ένα ντουλάπι δεν θα μπορεί να ανασάνει.

To βαρυ πλυντηριο πανω απο το ελαφρυτερο στεγνωτηριο?

Στεγνωτηρια οντως υπαρχουν αριστα χωρις εξαερισμο, μαζευουν την υγρασια σε κασετινα που την αδειαζεις.

Στις 2 φωτο φαίνονται αφενός, στην αριστερή πλευρά, τα ούπατ από τον παραστάτη της πόρτας που υπήρχε αφετέρου, στη δεξιά πλευρά η κομμένη τραβέρσα που στήριζε το νεροχύτη, πήγαινε μέχρι τον αριστερό τοίχο και κόπηκε για να μπει το πλυντήριο.

Φαίνεται, βέβαια, και το μικρό σχεδιαστήριο που χρησιμοποιώ σαν πόρτα για να καλύψω όσα αποθηκεύονται στο χώρο.

Attachments

• IMG_20160625_190234.jpg
    IMG_20160625_190234.jpg
    67.4 KB · Views: 118
  • IMG_20160625_190211.jpg
    IMG_20160625_190211.jpg
    69.9 KB · Views: 118

και όμως στισ οδηγίες του λέει ότι εντοιχίζετε και σου περιγράφει τι πρέπει να κάνεισ..επισησ δεν εξάγει υδρατμούς...τούς υγροποιεί και τούς μαζεύει σε δοχειο (και χρησιμοποιείτε ωσ αποσταγμένο στο σιδέρωμα) ή το συνδεεισ με αποχέτευση και το αδειαζει εκει.. τουλάχιστον τα μιελε που έχω προσωπική εμπειρία....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

έχεις δίκιο χιωτη ανάποδα είναι..από κεκτημένη ταχυτητα

Καλησπέρα σέ όλους
Παναγιώτη πιές καφεδάκι τό πρωί κάτω απο τόν πλάτανο,καί στείλε μας τίς δροσιές του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιώτη!!! Ζάχαρη ψιλή (όπως είπε και ο Χρήστος).

ένα πλατάνι εάν είναι σε μέρος που ποτίζετε πολύ και είναι αρχικά περίπου 2μ σε πόσο χρόνο, περίπου φτάνει στα 4-5μ ?
οι ρίζες του πάνε σε βάθος ή απλώνονται τριγύρω με κίνδυνο να σηκώσουν ότι βρουν?

Φίλε Σωτήρη στά 4-5 μέτρα θα φτάσει περίπου στά 3-4 χρόνια,και οι ρίζες πάνε καί κάθετα κάτω στό χώμα,αλλά και απλώνονται πλάγια μέ κίνδυνο νά σηκώσουν ότι βρούν