Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Να αναφέρω απλώς (χωρίς να δώσω παραπάνω συνέχεια), οτι
στο Facebook, σε (Ελληνικό) Group οπου γίνονται αγοραπωλησίες εργαλείων,
εμφανίστηκε αγγελία μέλους που αγόρασε από το 1ο Group Buy την συγκεκριμένη κασετίνα και την πωλεί στα 100 ...

Re: Απάντηση: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

εμφανίστηκε αγγελία μέλους που αγόρασε από το 1ο Group Buy την συγκεκριμένη κασετίνα και την πωλεί στα 100 ...

Ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας κάνει ότι θέλει Αντώνη.
Δεν κοροιδεύει κανέναν! :)

Re: Απάντηση: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Μπραβο που το ειδες φιλε, για να ξερουμε τι γινεται, αν ειναι ο γνωστος Νεκταριος του φορουμ, ειναι πολυ ασχημο αυτο να αγορασει την κασετινα 50 ευρω και να την πουλαει 100, , .ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, αν δεν ειναι και ειναι συνωνυμια ζητω συγνώμη
Μην προσπαθεις να τον δικαιολογεισης Νικο, αγορασε κατι και εβαλε σε κοπο για την ομαδικη , και μετα θελει να βγαλει κερδος, και αν εκανε καλα τοτε γιατι δεν την εβαλε και στο εδω φορουμ αγγελια ;
Και εσυ κανεις πολλες αγοροπωλησιες βλεπω, αλλα σε πολυ λογικες τιμες κατω του ανταγωνισμου.

Last edited:
Re: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας ότι θέλει κάνει Σάκη.
Απλά είναι τα πράγματα.
Από εκεί και πέρα αν βρεθεί κάποιος και την πάρει άλλο είναι αυτό.
Πληροφοριακά 48+17 ευρώ έχει στην καλύτερη περίπτωση και δεν έχουν όλοι κάρτες ή δεν μπορούν να περιμένουν 10 μέρες για να την παραλάβουν.

Ελευθερη αγορα εχουμε Νικο δεν διαφωνω, αλλα δεν ειναι σωστο οταν εισαι σε παρεα να αγοραζεις κατι σαν μελος του φορουμ και μαλιστα με ομαδικη ,και μετα να το πουλας με μεγαλο καπελο προς τα πανω,σε αγγελια εκτος φορουμ.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα στην παρέα. Σήμερα φεύγω για το νησί απ' όπου θα παρακολουθώ το φόρουμ πιο αραιά. Καλό καλοκαίρι σε όλους.:fahne90:

Καλο ταξίδι Παναγιώτη και Καλο Καλοκαίρι

Sent from my iPad using Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παμε πλατεια.

Τι να πατε να κανετε στην GayLand ρε παιδια?
Δεν ειναι για Ελληνες αυτες οι χωρες.

Σημερα οι Άγγλοι απέδειξαν οτι εχουν κατι cohones ΝΑ !

Sent from my iPad using Tapatalk

Κύριοι κάνεις δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει ούτε κάποιος είναι υποχρεωμένος να μην δώσει κάτι που του ανήκει στην τιμή που επιθυμει.
Όποιος Νεκτάριος και αν είναι αυτός.
Αν είναι ο δικός μας, την πλήρωσε την κασετίνα δεν την έκλεψε οπότε μπορεί να την αξιοποιησει όπως εκείνος θέλει και θεωρεί καλύτερα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ανούσια.

Η αγγελία χάθηκε και ο χρήστης δεν υπάρχει στο group πλέον.
είχα απαντήσει κάτω από την αγγελία βάζοντας το link από εκεί που θα γίνει η ομαδική, μετά από λίγο μου απάντησε , με το ειρωνικό "ε, και " και όταν πήγα να απαντήσω ξανά δεν υπήρχε τίποτα.
Δεν ξέρω εάν είναι δικός μας ή όχι και δεν με ενδιαφέρει κιόλας...απλά με τσάτισε που έσβυσε την αγγελία, ήθελα να την προχωρήσω και την παραλαβή θα την έκανα επί τόπου παρουσία υπαλλήλων από την κατάλληλη υπηρεσία του κράτους....

upload an image

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελεύθερη αγορά έχουμε ο καθένας ότι θέλει κάνει Σάκη.
Απλά είναι τα πράγματα.
Από εκεί και πέρα αν βρεθεί κάποιος και την πάρει άλλο είναι αυτό.
Πληροφοριακά 48+17 ευρώ έχει στην καλύτερη περίπτωση και δεν έχουν όλοι κάρτες ή δεν μπορούν να περιμένουν 10 μέρες για να την παραλάβουν.
πολύ σωστά τα λες....ελεύθερη αγορά έχουμε...εφόσον λοιπόν έχουμε ελεύθερη αγορά θα έπρεπε να καπούν και τα ανάλογα παραστατικά σωστα?

Ένας ιδιώτης πουλάει κάτι στην ουσία μεταχειρισμένο. Τι παραστατικό να κόψει? Δηλαδή εγώ που χρειάζομαι χρήματα αυτή τη στιγμή και θέλω να πουλήσω την ίδια κασετίνα αν την δώσω πενήντα ευρώ είναι οκ ενώ αν την δώσω 100 θα έρθει η εφορία να με μαζέψει? 100 ευρώ δεν την περνει κανείς. Και πενήντα να την βάλω παζάρια θα κάνουν. Δεν ήρθε σπίτι μας να την πουλήσει μια αγγελία έβαλε. Και τα λέω ΤΩΡΑ και σε σένα που σε εκτιμώ και είσαι και ενεργό μέλος του Φόρουμ.

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

όταν δεν κάνει εμπορία δεν χρειαζεται παραστατικά...η γραμμή της ηθικής είναι πολύ λεπτή και δεν είμαστε καταλληλοι να κρίνουμε...συμφωνώ πως ακούγεται άσχημη η τιμή ,100% πάνω απο την τιμη αγορασ και θεωρειται αισχροκέρδεια. απο την αλλη (αν ειναι μελοσ του φορουμ) δεν εκμεταλλεύτηκε τουσ αλλουσ..αν ο οργανωτής τησ ομαδικης δεν ειχε πρόβλημα τότε τουσ ελάφρυνε... απο ενα ποσο των μεταφορικών( ίσως αμελητέο). παρολα αυτα ουτε εμενα μου αρεσει αισθητικα οι ομαδικές να έχουν και εμπορικο χαρακτηρα.

αρχικά δεν την πούλαγε σαν μεταχειρισμένο αλλά σαν καινούργια, αν και δεν έχει σημασία νομίζω αυτό, κάθε αγοραπωλησία πρέπει να δηλώνεται σωστά?

εγώ πούλησα ένα μεταχειρισμένο παλιό αμάξι που είχα για 1000 και αναγκαστικά έπρεπε να το δηλώσω...έχει διαφορά αυτό από το παραπάνω? βασικά έχει μία διαφορά και είναι η ηθική πλευρά του θέματος, το δικό μου αμάξι έκανε 1500 αλλά το έδωσα 1000 για να φύγει άμεσα, η κασετίνα κάνει 50 και την πούλαγε 100....αυτό με τσάτισε πάνω από όλα τα άλλα.

και η γιαγιά πούλησε 10 αγκινάρες από τον κήπο της και κάτι παλιά μαχαιροπήρουνα και πιάτα και της έριξαν 3000 πρόστιμο

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μια φωτο για τους Χιωτες, Μιχαλη και Κυριακο

[
aed0f6384bd2a3f05813e9b6b75c36d3.jpg

You made my day Sir, God bless you!!

Eχω να παω 2 καλοκαιρια να παω στο νησι λογω δουλειας και ελπιζω να μην τριτωσει φετος..

είχα ρωτήσει καθηγητή μου ,του πανεπιστημιου πειραιως στο τμήμα χρηματοοικονομικων μέσα στο μάθημα και μου είχε ξεκαθαρίσει οτι στισ αγγελιεσ που πουλάς κατι μεμονωμένα χωρίς να το κάνεις για επαγγελματικουσ λόγους- εμπορικούς. δεν χρειαζεται παραστατικα. το θέμα της αισχροκέρδειασ και των εύκολων χρημάτων είναι κάτι (πιστεύω) που μας χαρακτηρίζει σαν λαό...

Το θέμα αν υπάρχει είναι ηθικό και πάλι αυτό σχετικό είναι γιατί ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει για να το μπαλώσει. Αν πήρε 2η για να την πουλήσει κάποιος είναι λάθος μόνο και μόνο γιατί κάποιος άλλος δεν την αγόρασε και γιατί είναι λίγο περίεργο να τρέχουν άλλοι για να σου κουβαλήσουν κάτι που εσύ θες να πουλήσεις για να βγάλεις κέρδος εκτός αν είσαι αυτός που οργάνωσε το group buy οπότε no problem.
Ας μην καταδικάζουμε κανέναν θα έλεγα και να μην ανοίγουμε θέματα πόσο είναι αισχροκέρδεια κλπ αυτό είναι θέμα του αγοραστή να το ψάξει.

Εγω ειμαι ο Νεκταριος της αγγελιας.
Δεν την εσβησα εγω απο το site.

Πηρα δυο, απο την ομαδικη αγορα με σκοπο να κρατησω τη μια και να δωσω την αλλη. Δεν το κρυβω.στους δυσκολους καιρους σκεφτηκα πως θα μπορουσα να βγαλω ενα χαρτζηλικι. Ολως κανουν πολλοι σε τετοιες σελιδες πουλωντας παλια ή αχρειαστα εργαλεια τους.
Με ρωτησαν πολλοι αν τη δινω και οπως και ο Σωτηρης μου ειπαν οτι τη βρισκουν ποιο φτηνη.
Πολυ ωραια. Δεν εβαλα με το ζορι να τη παρει καποιος. Στην αρχη την εδινα οσο θα εβγαινε σε καποιον να τη παρει μονος του.
Δεν τη πηρε καποιος. Την εδωσα σε ενα φιλο οσο τη πηρα. Εν τελη αν δεν την επαιρνε καποιος ειχα ηδη σκεφτει σε ποιο φιλο θα την εκανα δωρο.

Απο περιεργεια ομως εβαλα τη δικια μου στη διπλη τιμη να δω τι θα γινει, δεν περιμενα να τη δωσω. Οχι ομως οτι δεν θα την εδινα αν βρισκοταν καποιος...ψευτης δεν ειμαι.

Επισης δεν πιεσα κανεναν να τη παρει με το ζορι, αλλο αν δειχνει να μην ειναι σωστο και να εκμεταλλευομαι την χαμηλη τιμη αγορας μεσω της παρεας εδω. Εχετε δικιο σε αυτο και ζητω συγνωμη.

Καινουργια ή μη εφοσον ειναι απο χερι τι λες νομιζω μεταχειρισμενη. Απο ιδιωτη επισης τη παραστατικα να κοπουν, ενα τεμαχιο ειναι. Αν ηταν ετσι οσοι πουλανε και αγοραζουν σε τετοιες σελιδες θα επρεπε να τους κυνηγαει η αστυνομια και η εφορια.

Σωτηρη οσο ρομπεν των δασων εδειξες να εισαι στο site αυτο, ελπιζω να εισαι και στη πραγματικη σου ζωη. Γιαυτο λοιπον θα σε συμβουλευα να αρχισεις το κυνηγη των παρανομων και φοροφυγαδων συνοδεια της αρμοδιας υπηρεσιας απο αυριο κιολλας, οπα αυριο ειναι Σαββατο...

Αυτα. Ο καθενας ας κρινει και ας κρατησει οποια αποψη θελει για τη παρτυ μου. Δεν θα θυμωσω ουτε θα βαλω τη γατα μου να κλαιει. Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε.

Αυτα.

Βρε παιδια, ποιος λογος μας πεφτει αν ενας ιδιωτης εβαλε μια αγγελια να πουλησει ενα προιον -σε οποιαδηποτε τιμη- που αγοραστηκε νομιμα? Υπαρχει φορολογικο θεμα? Υπαρχει νομικο θεμα? Τι θεμα υπαρχει?

Με ποιο δικαιωμα κρινουμε εναν ανθρωπο χωρις να γνωριζουμε τους λογους που θελησε να πουλησει εστω ακριβοτερα κατι που αγορασε φτηνοτερα?? Υπαρχει θεμα ηθικης? Ποιος και πως ακριβως βλαπτεται??

Ολα τα παραπανω ερωτηματα ειναι ρητορικα, δεν χρηζουν καμμιας απαντησης.
Απλα με λυπησαν καποια πραγματα που ειπαμε, οπως τα ειπαμε, λες και ειμαστε οι αδεκαστοι και αναμαρτητοι που δικαιωματικα ριπτουμε πρωτοι και αβασανιστα τον λιθο στον συνανθρωπο μας.

Αργοτερα ολα τα ασχετα με το νημα ποστς, θα διαγραφουν. Για να διαφυλαξουμε την ουσια του νηματος.

Πριν διαγραφουν να διαβαστουν πρωτα ολα απο ολους τους συμμετεχοντες, παρακαλω Μιχαλη.

Προτεινω να μην διαγραφουν και να μεταφερθουν στο καφενειο,για να τα διαβαζουν τα μελη και να βγαζουν συμπερασματα.
Νεκταριε απο τις αγορες εργαλειων και μαλιστα ακριβα εργαλεια που κανεις καθε μηνα ,δεν φαινεται να εχεις αναγκη απο χαρτζηλικη.
Γιατι δεν την εβαλες την αγγελια και στο εδω φορουμ,αν οπως λες ολα τα βλεπεις λογικα και φυσιολογικα,αλλες αγγελιες που πουλας κατι τις βαζεις εδω ,αυτη γιατι εκανε τζιζ που λεμε και την απεφυγες .
Ηθελα να ηξερα Μιχαλη αν ημουν εγω στην θεση του Νεκταριου και εκανα το ιδιο με τα εργαλεια wiha, επειδη ξερω τι συμπαθεια εχεις για μενα,θα με υποστηριζες ετσι; η θα με ειχες μπαναρει κανονικα ; θελω να πω υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα.
Σαφεστατα υπαρχει θεμα ηθικης με την παραπανω πραξη.Τουλαχιστον καταλαβε και ζητησε συγγνωμη για το θεμα της ηθικης.

Απάντηση: Re: Ομαδικη αγορα κασετινας Wiha Μερος 2ο

Προτεινω να μην διαγραφουν και να μεταφερθουν στο καφενειο,για να τα διαβαζουν τα μελη και να βγαζουν συμπερασματα.
Νεκταριε απο τις αγορες εργαλειων και μαλιστα ακριβα εργαλεια που κανεις καθε μηνα ,δεν φαινεται να εχεις αναγκη απο χαρτζηλικη.
Γιατι δεν την εβαλες την αγγελια και στο εδω φορουμ,αν οπως λες ολα τα βλεπεις λογικα και φυσιολογικα,αλλες αγγελιες που πουλας κατι τις βαζεις εδω ,αυτη γιατι εκανε τζιζ που λεμε και την απεφυγες .
Ηθελα να ηξερα Μιχαλη αν ημουν εγω στην θεση του Νεκταριου και εκανα το ιδιο με τα εργαλεια wiha, επειδη ξερω τι συμπαθεια εχεις για μενα,θα με υποστηριζες ετσι; η θα με ειχες μπαναρει κανονικα ; θελω να πω υπαρχουν δυο μετρα και δυο σταθμα.
Σαφεστατα υπαρχει θεμα ηθικης με την παραπανω πραξη.Τουλαχιστον καταλαβε και ζητησε συγγνωμη για το θεμα της ηθικης.
Σάκη όπως την άλλη φορά που φέρθηκες ανώριμα σου την είπα διακριτικά, αυτή την φορά συμφωνώ μαζί σου.

όσο για τα ρητορικά ερωτήματα Μιχάλη ας μείνουν καλύτερα ρητορικά για όλους....

προτείνω να μην συνεχιστεί αυτό το θέμα, μόνο ζημιά θα κάνει περαιτέρω ανάλυση....