Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Makita Κυριάκο με 90 Nm ροπή, σίγουρα κάποιο 18v να μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Πάντως ο μαραγκός που μου το έδωσε μου είπε ότι δεν υπάρχει πιο σκληρό ξύλο απ αυτό, και πανάκριβο φυσικά.

Η Οξυά είναι πιο σκληρή αλλά με το δικό μου ίσως να φταίει που είναι κατάξερο.
Θα σου πω το βράδυ...

Νίκο,

Οι καναμπέδες που έχω στο σαλόνι είναι από οξιά. Πριν από 4 περίπου χρόνια επιχείρησα να βιδώσω με βίδες δύο λαμάκια μεταξύ δύο καναμπέδων (γωνιακός) γιατί όταν καθόμασταν γλιστρούσε ο μικρός 'μονοθέσεος' στο πάτωμα.
Το τι τράβηξα για να τα καταφέρω δεν λέγεται, δεν προ-τρύπησα βέβαια ο χαζός και ίδρωσα για να τα καταφέρω.τόσο σκληρό ξύλο ήταν.
Φέτος που πήρα το παλμικό με 10.8v μπαταρία και δοκίμασα σε ένα σημείο να βιδώσω ξυλόβιδα (5 πόντους) τη βίδωσε μια χαρά αλλά με περισσότερη προσπάθεια απ ότι σε άλλα ξύλα.
Θέλω να πω ότι αυτή τη σκληρότητα που είχε η δρυς δεν το έχω ξαναδεί, βέβαια δεν κατέχω και πολλά σ' αυτόν το χώρο.

Πιστεύω πως γενικά να βιδώνεις χωρίς προτρύπημα....είναι σαν να κάνεις σεξ με άγνωστη χωρίς προφυλακτικό....

Πιστεύω πως γενικά να βιδώνεις χωρίς προτρύπημα....είναι σαν να κάνεις σεξ με άγνωστη χωρίς προφυλακτικό....

Πολύ καλή σύγκριση!!! :p

Δοκίμασε να βιδώσεις βίδα χωρίς προτρύπημα σε πεύκο.. Το ίδιο δύσκολο θα σου φανεί.

Όμως ρόλο δεν παίζει μόνο το είδος ξύλου αλλά και πως γίνεται η επεξεργασία του. Αλλιώς κόβεις - τρυπάς - πλανίζεις-τρίβεις το ίδιο ξύλο και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ανάλογα με την ύπαρξη ή όχι σφαλμάτων (πχ ρόζοι), ανάλογα το μέρος του δέντρου (πχ ρίζες, κλαδιά), με την περιεκτικότητα σε υγρασία και αποθησαυριστικές ουσίες (πχ ρητινή για κωνοφόρα, λάδι για εξωτικά είδη ξύλου κ.α), ανάλογα το μέρος του ξύλου (πχ πρώιμο - όψιμο ξύλο κλπ) κυρίως όμως ανάλογα την τομή (πχ εγκάρσια).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για να το καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Σε ενα μικρό κομμάτι από δοκαράκι πεύκου ή οποιουδήποτε άλλου είδους (έβαλα το πιο συνηθισμένο) τρυπάμε κάθετα και οριζόντια. Στην τελευταία περίπτωση είναι πιο δύσκολο το τρύπημα και πολύ πιθανότερο να σχιστεί το ξύλο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Έστειλα χθές με γενική ταχυδρομική έναν φάκελο που είχε μέσα σημαντικά έγγραφα και 100 ευρώ σε συγγενή μου στην αθήνα..πήγε να παραλάβει τον φάκελο,τον ανοίγει και είχαν γίνει φτερά τα 100 ευρώ μάζι με ενα σημαντικό χαρτί!δυστυχώς τον άνοιξαν και τα έκλεψαν..θα βγάλω άκρη απο το εδώ κατάστημα που το έστειλα;; γνωρίζει κάποιος;;
έκανα την μέγιστη "πατάτα" να μην τα στείλω με μεταφορά σε τράπεζα,αυτό δεν το περίμενα που έπαθα,πραγματικά!

Δυστυχώς νομίζω πως δύσκολα θα βγάλεις άκρη, γιατί το ταχυδρομείο (αλλά και οι εταιρείες courier) απαγορεύει ρητά την αποστολή χρημάτων σε φάκελο...

Λιγα πραματα μπορεις να κανεις καθως θα σου πουν οτι η αποστολη χρηματων μεσω κουριερ απαγορευεται (ετσι ειναι) και δεν εχουν καμμια ευθυνη.
Αυτο που πρεπει να τους ρωτησεις ειναι αν τους απασχολει πραγματικα το γεγονος οτι στα χερια τους -απο υπαλληλους τους- ανοιχτηκε στην διαδρομη ο φακελος.
Μπορεις να κανεις θεμα για το εγγραφο που χαθηκε αλλα να μην το συσχετισεις με τα χρηματα.

Έστειλα χθές με γενική ταχυδρομική έναν φάκελο που είχε μέσα σημαντικά έγγραφα και 100 ευρώ σε συγγενή μου στην αθήνα..πήγε να παραλάβει τον φάκελο,τον ανοίγει και είχαν γίνει φτερά τα 100 ευρώ μάζι με ενα σημαντικό χαρτί!δυστυχώς τον άνοιξαν και τα έκλεψαν..θα βγάλω άκρη απο το εδώ κατάστημα που το έστειλα;; γνωρίζει κάποιος;;
έκανα την μέγιστη "πατάτα" να μην τα στείλω με μεταφορά σε τράπεζα,αυτό δεν το περίμενα που έπαθα,πραγματικά!

μη πεις ότι ειχε λεφτά μεσα
αλλά κάτι που άξιζε 100 ευρω
πχ. m2 sata που είναι και μικρός και ζυγίζει ελάχιστα

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Και πάλι, θα του απαντήσουν ότι κακώς το έστειλε με απλό φάκελο αλληλογραφίας και πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει υπηρεσία δέματος.

Και πάλι, θα του απαντήσουν ότι κακώς το έστειλε με απλό φάκελο αλληλογραφίας και πως θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει υπηρεσία δέματος.

νομίζω ότι υπάρχει ένα βασικό πακέτο εγγύησης μέχρι ένα ποσό και μετά αν θες πληρώνεις εξτρα για μεγαλύτερης αξίας πράγματα

ειδικά με courier δεν είναι λογικό κάτι που μπαίνει σε φάκελο να μην έχει αυτή την εγγυηση και να πρέπει να το κάνεις δέμα

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι,ότι ανοίγουν φακέλους κλπ
θα πάω αύριο το πρωί,να δω τι θα γίνει..μπορεί να με γράψουν και η εφημερίδες!

**έκανα μεγάλη π@τ@τα,δεν το σκέφτηκα καθόλου..και τώρα τα "λούζομαι" :frown:

Last edited:

άμα συμφωνούν σε αυτό οι επαγγελματίες ξυλουργοί, επιπλοποιοί ή τέλος πάντων αυτοί που ασχολούνται με το αντικείμενο εγώ πάω πάσο..

Καλημέρα σε όλους. Δείτε εδώ μια αρκετά άρτια φιλότιμη και περιεκτική τόσο σε εικόνες όσες και σε αφήγηση κατασκευή σε τέσσερα μέρη. Μπράβο λοιπόν στον youtuber, που είναι πρώτα και πάνω από όλα Έλληνας, και όπως θα διαπιστώσετε τα περισσότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί είναι Parkside από τα Lidl.

1. https://www.youtube.com/watch?v=5Omf1rrY8bM

2. https://www.youtube.com/watch?v=ojukpsNmf8s

3. https://www.youtube.com/watch?v=ZoD2ecTU3GQ

4. https://www.youtube.com/watch?v=jHZdKYC-4ns

Να ολοκληρώσω ότι τον ανακάλυψα στο youtube εχθές ενώ χάζευα το βράδυ αργά video στο youtube για οργάνωση και τακτοποίηση εργαλείων. Το εν λόγο video που έχει ανεβάσει είναι το παρακάτω το οποίο είναι μια επίσης πολύ καλή και αξιόλογη προσπάθεια.

https://www.youtube.com/watch?v=m81n_LzLtEQ