Tο Καφενείο των Μαστόρων.

μιας και το εφερε η κουβεντα... ξερει κανεις απο τους Κρητικους, σε τι βαθος ειναι το φορτηγάκι που ειναι βυθισμένο στην Καλυψώ στο Ρέθυμνο ?

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

View attachment 136414
εκανα ταξινομηση στις φωτο μου και ανεβαζω την παραπανω για τον φιλο νικο πετειναρακη.ειναι απο καταδυση μου στο ναυαγιο ζηνοβια οταν υπηρετουσα στην κυπρο το 2008.

Σε ευχαριστώ Βασίλη!Εξώκοσμο...Απο τις εντυπωσιακότερες που έχω δει φίλε,να είμαστε καλά να βουτήξουμε παρέα..

Καλημέρα σέ όλους καϊ χρόνια πολλά μέ καλή φώτιση.

Καλημέρα στην ωραία μαστοροπαρέα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όντως εντυπωσιακή φωτογραφία Βασίλη. Βγάζει και μια ανατριχίλα όμως.

bb910e3ddb6e364ffcadb28fc78dd739.jpg

Καλημερα και Χρονια Πολλα στους εορταζοντες και εορταζουσες.

εκανα ταξινομηση στις φωτο μου και ανεβαζω την παραπανω για τον φιλο νικο πετειναρακη.ειναι απο καταδυση μου στο ναυαγιο ζηνοβια οταν υπηρετουσα στην κυπρο το 2008.

Πολυ μου αρεσουν αυτου του ειδους οι φωτο, αν και δεν το εχω (ειχα) με τις καταδυσεις. Απλα καποτε περναγα ωρες ατελειωτες μεσα στο νερο, μεχρι να πονεσει το κεφαλι μου απο τη μασκα, και καμμια φορα ειχα μαζι μου και καμμια φωτογραφικη μηχανη μιας χρησεως αδιαβροχη.

Kαλήμερα σε ολους.

Κωστα ενημερωση για τον καιρο ατην Τριπολη: Εβρεχε ολη την νυχτα μεχρι τις 8 το πρωι. Τωρα εχει συννεφια αλλα εχει σταματησει και μαλλον δεν θα ριξει αλλο.

Σηκωθηκα με φωνη Βασιλη Καρρα. Επεσα για υπνο στις 12 και επειδη εβηχα ολη την ωρα σηκωθηκα και ξανακοιμηθηκα στις 03:00.
Το ιδιο και ο μικρος που βηχει 2-3 μερες τωρα αλλα χθες επιδεινωθηκε.

Καλημερα κυριοι! Εμεις περιμεναμε το χιονια του αιωνα αλλα απο χθες βραδυ μεχρι στιγμης τουλαχιστον οι θερμοκρασιες κυμαινονται γυρω στους +10C💣

Καλημερα κυριοι! Εμεις περιμεναμε το χιονια του αιωνα αλλα απο χθες βραδυ μεχρι στιγμης τουλαχιστον οι θερμοκρασιες κυμαινονται γυρω στους +10C💣

Μάλλον η βαρυχειμωνιά ήταν δάκτυλο των σούπερ μάρκετ. Γινόταν χαμός χτες το απόγευμα από κόσμο για να πάρουν προμήθειες με τον φόβο του αποκλεισμού.

Παναγιωτη περιμενε και την αυριανη να περασει για πιο σιγουρια.

Καπου μεσα στο χαμο, νομιζω καποιος ειχε παρει ενα δισκοπριονο με κουμπωτους οδηγους, και το ειχε κανει και παρουσιαση. Που στην ευχη ηταν γραμμενο αυτο το πραγμα οεο ;;;

Να απαντησω εγω στον συμφορουμιτη , που εχει "στραβωμαρα" το "ραμόλι", οτι μαλλον αυτο που ψαχνει ειναι εδω

Θα μπερδεψανε τα forecasts με αυτα της Ρουμανιας!
Eκει οντως αρχισε να χιονιζει χθες το βραδυ και θα επιδεινωθει σημερα και μεχρι την Κυριακη με θερμοκρασιες την ημερα μεχρι -12 βαθμους.

Εδω μια φωτο απο τις πολλες που μου εστειλαν φιλοι για να ζηλεψω:))
Απο το κεντρο του Βουκουρεστιου, πλατεια Πανεπιστημιου, στα αριστερα το ξενοδοχειο Intercontinental.

31327325653_5ed2b4462a_b.jpg

Νικο πετειναρακη μακαρι να με αξιωση ο θεος να βουτηξω στα νερα της ομορφης κρητης!!αν και τωρα τελευταια ενω η ευβοια εχει φοβερες βουτιες δεν εχω αξιωθει να παω!καλη μερα και η θεια φωτιση μαζι μας!!

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν !

Παναγιώτη ωραίο το ανεκδοτάκι σου χαχαχαχα

Μιχάλη αυτό είναι που λένε '' να δούμε μια άσπρη μέρα '' ωραία να είναι κανείς εκεί και να απολαμβάνει το χιονισμένο τοπίο αρκεί να μην δουλεύει.

Αυτή τη στιγμή που γράφω, εδώ Πετρούπολη έχει βγει ήλιος !!

Πίνοντας ρακομελα με την γιαγιά στα απίστευτα Λαγκάδια, με 2 βαθμούς κ ήλιο.
Το μαγαζί έχει απίστευτα ξύλινα τραπέζια κ ξύλινα φωτιστικά.

Πάντα τέτοια Κώστα. Καλά να περνάτε.

Καλη διασκεδαση Κωστα και ελπιζω να δειτε και χιονι μεχρι αυριο.

Αν ερθετε το βραδυ προς Τριπολη, επειδη δεν θα μπορω να ερθω θα σας προτεινω απο τωρα 2-3 μερη να πάτε για να μην ψαχνεστε.
Για καφε πανω κατω μπορειτε να πατε οπουδηποτε, κοψτε με το ματι αν σας ταιριαζει-αρεσει το περιβαλλον και ο κοσμος.
Για ποτο ομως η καλυτερη επιλογη ειναι το Olive Green (Eλια) κοντα στο δικαστηριο (στον πεζοδρομο προεκταση της ευθειας στην εισοδο του Mainalon) με καλο κοσμο και ανετο περιβαλλον.
Για φαγητο τυπου, πιτσα,μακαρονια φουρνου, σνιτσελ κ.α. στην πλατεια αρεως απεναντι απο το Mainalon εναι το Grand Chalet. (Προσοχη η 12αρα πιτσα ειναι για 3 ατομα. χαχαχα)
Για ταβερνα με καλες τιμες, φαγητο και ζωντανη μουσικη θα ρωτησετε για το Σεντουκακι (πρωην ταβερνα Σίδερη) προς το στρατοπεδο της αεροποριας.

Σημερινή παραλαβή από το Πράκτικερ. Αλυσίδες για τα χιόνια, γάντια κ 2 φωσφορίζων γιλέκα. Όχι, όχι πιστόλι φωτοβολιδων κ φωτοβολίδες δεν πήρα!!

Φίλε οδηγέ... Εσύ έβαλες φλας στη μπαταρία?

Καλά να περάσετε Κώστα! :a0210:

Καλησπέρα το πρωί έφτιαξα ένα ακόμα ελαφάκι με την μικρή κορδέλα της einhell έστω και καθυστερημένα γιατί το είχα κολλήσει εβδομάδες τώρα πάνω στο mdf.

Μετά επειδή υπήρχε χρόνος είπα να φτιάξω πρώτη ύλη από οξεία (είχα αγοράσει ένα σκαλοπάτι από το Leroy στην εξευτελιστικη τιμή των 11euro) για να φτιάξω μικρά χιοναθρωπακια για χαρτοπετσέτες.

Ήταν η πρώτη φορά που θα έκοβα κάτι σοβαρό με το δισκοπριονο bosch.

Μια χαρά τα κατάφερε αλλά δεν έχει καμία σχέση με ότι είχα κόψει μέχρι τώρα.

Στην συνέχεια ήθελα από 35 χιλιοστά να κόψω φέτες των 12 και επειδή το φοβήθηκα στο δισκοπριονο λέω να δοκιμάσω με την κορδέλα.....αμ δε.... Το πήγαινα υπερβολικά αργά όταν λέμε υπερβολικά δεν καταλάβαινες αν προχωράει.

Το αποτέλεσμα η κορδέλα δεν έκοβε ολοισα αλλά εντάξει δεν βαριέσαι και μετά από 4 εκατοστά τομή έσπασε. Προφανώς και εξακολουθώ να θεωρώ την κορδέλα einhell φοβερό εργαλείο αλλά σίγουρα δεν μπορεί να βγάλει φέτες όσο υπομονή και να υπάρχει.

IMG_20170106_132052.jpg

+ ότι εκαιγε και το ξύλο στο σημείο που έκοβε

Τελικά πάλι στο δισκοπριονο και πολύ κοντά στο μέγιστο ύψος κοπής του έβγαλα την φέτα που ήθελα. Ζορίστηκε αλλά μια χαρά.

IMG_20170106_132424.jpg
IMG_20170106_133427.jpg

Να δω τώρα πόσες λαμες θα σπάσω στην επιτραπέζια σεγα για τα χιοναθρωπακια.