Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ρε παιδιά είναι δυνατόν; Το πρωί είχε έξω 2 βαθμούς και έριχνε χιονόνερο, έκανα γύρω στα 20 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και η θερμοκρασία έφτασε μετά βίας στους 60 βαθμούς. Είναι φυσιολογικό ή χάλασε κάτι μια βδομάδα που το είχα εγκλωβισμένο;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Φυσιολογικό, ή το πολύ να έχει κολλήσει ανοιχτός ο θερμοστάτης. Αν ισχύει αυτό, καλό θα ήταν να τον αλλάξεις γιατί δεν κάνει ο κινητήρας να λειτουργεί μονίμως σε χαμηλότερη του κανονικού θερμοκρασία.

Φυσιολογικό, ή το πολύ να έχει κολλήσει ανοιχτός ο θερμοστάτης. Αν ισχύει αυτό, καλό θα ήταν να τον αλλάξεις γιατί δεν κάνει ο κινητήρας να λειτουργεί μονίμως σε χαμηλότερη του κανονικού θερμοκρασία.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να πω ότι αν σταματήσω με τον κινητήρα αναμενο ανέβαζε καμία 10αρια βαθμούς ακόμα.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Βασιλη καλα σου πηρε,με γνησια...

Γιωργο,αν ηταν θερμοστάτης ανοιχτος θα αργουσε αλλα θα εφτανε την θερμοκρασια λειτουργιας.Μηπως παιρνει νωρίτερα ο ανεμιστήρας από καποιο χαλασμενο αισθητηρα?

Καλά έχεις αυτοκίνητο με όργανο μέτρησης θερμοκρασίας νερού ... εμένα γιατί δεν έχει ??:chinscratch:

Καλά έχεις αυτοκίνητο με όργανο μέτρησης θερμοκρασίας νερού ... εμένα γιατί δεν έχει ??:chinscratch:

Θερμοκρασια μηχανης εννοει οχι νερου. η θερμοκρασια μηχανης που πρεπει να παιζει 80 με 90 αναλογα με το αυτοκινητο.

Έλα ....Ιάπωνα .... OPEL ASTRA Cosmo 1800 έχω :Banane0: Το μόνο αυτοκίνητο από όσα έχουν περάσει από τα χέρια μου που 11 χρόνια τώρα έχει βλάβες -0- !!!!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα κ καλή δύναμη σε όλους.

Εδώ στην Πάτρα άμα ξεκινήσει ή θα βρέχει ή θα βρέχει, τελικά.

Καλημέρα σε όλους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα κ καλή δύναμη σε όλους.

Εδώ στην Πάτρα άμα ξεκινήσει ή θα βρέχει ή θα βρέχει, τελικά.

Και σε άλλα μέρη να ρίχνει με το σταγονόμετρο.

Καλημέρα.

Έλα ....Ιάπωνα .... OPEL ASTRA Cosmo 1800 έχω :Banane0: Το μόνο αυτοκίνητο από όσα έχουν περάσει από τα χέρια μου που 11 χρόνια τώρα έχει βλάβες -0- !!!!

Εμεις Νικόλα,στα 11 χρονια,αρχιζουμε και αλλαζουμε την μπαταρια στο control του συναγερμου...και αυτην μας την περνανε στην εγγυηση...:flipout:

Εχμ γιατί διαχωρίζετε τις έννοιες "θερμοκρασία νερού" και "θερμοκρασία μηχανής"?

Εχμ γιατί διαχωρίζετε τις έννοιες "θερμοκρασία νερού" και "θερμοκρασία μηχανής"?

Και εγώ είχα την εντύπωση ότι η ένδειξη ήταν από το κύκλωμα του νερού... τώρα λένε κινητήρα ... αλλά δεν το διευκρινίζουν... που είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας επάνω στο σώμα της μηχανής ??

Και εγώ είχα την εντύπωση ότι η ένδειξη ήταν από το κύκλωμα του νερού... τώρα λένε κινητήρα ... αλλά δεν το διευκρινίζουν... που είναι ο αισθητήρας θερμοκρασίας επάνω στο σώμα της μηχανής ??

Ναι, πανω στο κυκλωμα ειναι ακριβως εκει που μπαινει στην μηχανη. Αλλα οταν ρωτησες οτι εσενα δεν εχει μετρηση θερμοκρασιας νερου θεωρησα οτι νομιζες οτι μιλουσαν για δευτερη ενδειξη θερμοκρασιας περα της κλασικης που ειναι οντως του κυκλωματος αλλα στην ουσια και του σωματος της μηχανης. Μεσα στιν κυλινδρο τι θερμοκρασια να μετρησεις.
Το δικο σου δηλαδη δεν εχει καμμια ενδειξη θερμοκρασιας?

Υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν απλό λαμπάκι θερμοκρασίας χωρίς δείκτη το οποίο απλά ανάβει όταν υπερθερμανθει.
Πολλά αυτοκίνητα έχουν αισθητήρα για τοποθέτηση οργάνου μέτρησης θερμοκρασίας λαδιού.
Επίσης τώρα με τα OBD και μια εφαρμογή στο κινητό βλέπεις τα πάντα
Μέχρι και θερμοκρασία αέρα εισαγωγής σε τρία σημεία.