Tο Καφενείο των Μαστόρων.

animated-happy-new-year-2018.gif

Καλή χρονιά σε όλους παιδιά... Εύχομαι υγεία, πάνω απ´ όλα, σ´ εσάς και σ´ όσους αγαπάτε.

Καλημερα και χαλη χρονια σε ολους με υγεια και δημιπυργικοτητα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα και χαλη χρονια σε ολους με υγεια και δημιπυργικοτητα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιατι μια χαρα τα λεει!

Καλή χρονιά νά έχουμε όλοι μέ υγεία,ότι τό καλύτερο σέ όλους,καί νά χαιρόμαστε τίς οικογένεις μας.

Καλημέρα σας συνάδελφοι, κουνηθηκαμε σήμερα το πρωί εδώ στις Σέρρες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημερα και καλη μαστοροχρονια !

Θα φτιαξω ενα τραπεζι ξυλινο για εξωτερικο χωρο, (εκτεθειμενο σε ηλιο, βροχη).

Ποιο ειναι το κατάλληλο ξυλο που να αντεχει ?

Καλώστον Ντίνο!Κατάλληλα ξύλα γι'αυτό που θέλεις είναι μόνο τιρόκο και το τικ,αλλά θα ζαλιστείς απο τις τιμές.Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις φθηνή ξυλεία,πχ πεύκη ή έλατο ή σύνθετη επιφάνεια απο οξυά,και να το συντηρείς με κατάλληλα βερνίκια και τζελ τακτικά.Θα το φτιάξεις μόνος σου ή θα το παραγγείλεις σε μαραγκό;

Ευχαριστω Νικο.
Μονος μου θα το φτιαξω, σε διαστασεις (περιπου) 230Χ125, αρκει να υπαρχουν 5μετρα (?) μαδερια.

Για τι τιμες μιλαμε στο περιπου ?

Για ιρόκο θα υπολογίζεις περι τα 1400 το κυβικό,συνήθως το βρίσκεις σε μαδέρια με πάχος 4cm περίπου,πλάτος 25cm και μήκος 3 με 3,5 μέτρα..Για μαδέρια πεύκης το κόστος είναι μικρό,με κανένα κατοστάρικο θα φτιάξεις την επιφάνειά σου,αλλά σε 5m μήκος δύσκολα θα βρείς.Σκελετό-πόδια θα φτιάξεις επίσης μόνος;Έχεις εργαλεία;

Ένα τραπέζι ιρόκο που βρήκα πρόχειρα πχ..

Attachments

• hairpin_leg_reclaimed_iroko_lab_desk_table.5_5ec72d1e-90a6-4370-ac4b-1ab81b942ebf_1024x1024.jpg
    hairpin_leg_reclaimed_iroko_lab_desk_table.5_5ec72d1e-90a6-4370-ac4b-1ab81b942ebf_1024x1024.jpg
    115.3 KB · Views: 74
Last edited by a moderator:
Ευχαριστω και παλι Νικο.

Θα το παλεψω, πρωτα απο ολα θελω να πρω το καταλληλο ξυλο ;-)