Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα παιδιά!
1.9 δισεκατομμύρια ευρώ ΝΈΟΙ ΦΌΡΟΙ!!!

Και πληρωμή στις σακούλες με 24% ΦΠΑ. Και σε άλλα με υγεία.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Και πληρωμή στις σακούλες με 24% ΦΠΑ. Και σε άλλα με υγεία.

Εγώ σήμερα είχα πάει νά ψωνίσω σέ ένα πολυκατάστημα,καί είχα στήν τσέπη μιά σακκούλα πού έλεγε χρωματα-σιδηρικά ο Θανάσης,τήν βγάζω στό ταμείο καί έβαλα μέσα τά ψιλοκοκό πού πήρα,δέν τό έκανα γιά να γλυτώσω τα 4 λεπτά πρός Θεού,νά βγαίνεις από πολυκατάστημα πού οι σακούλες του είναι must have πού λένε,καί να έχεις σακούλα τού χρώματα-σιδηρικά ο Θανάσης,πιστεύω σέ κανένα κατάστημα δέν θά τού αρέσει να βγαίνεις μέ κάποια σακκούλα άλλα ντάλλων,πόσο δέν μάλλον να είναι καί κανας ανταγωνιστής του.

Αυτό με τις σακούλες παιδιά εγώ το επικροτώ.
Όπου να κοιτάξει κανείς πλαστικές σακούλες ποτήρια καφέ και μπουκάλια νερου.
Οι παππούδες μας που ψωνιζαν με το δικτυ καλυτερα δεν ηταν?

Τα "καλά" καταστήματα κυρίως αυτά των ενδυμάτων έχουν χάρτινες σακούλες οπότε δεν τίθεται θέμα "φίρμας".
Το μέτρο δεν θα αποδώσει στο πεδίο προστασίας περιβάλλοντος γιατί οι συμπατριώτες δεν θα διστάσουν να πληρώσουν την πλαστική σακούλα (μην μας πούνε και τσίπιδες για 4 λεπτά). Άλλωστε το βλέπω στο Lidl που πάντα χρέωνε τις σακούλες.
Η σωστή λύση θα ήταν να απαγορευθεί εντελώς η πλαστική σακούλα και να διατίθεται μόνο χάρτινη όπως το είχα δει στα super market στην Αμερική εδώ και δεκαετίες.

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Τα "καλά" καταστήματα κυρίως αυτά των ενδυμάτων έχουν χάρτινες σακούλες οπότε δεν τίθεται θέμα "φίρμας".
Το μέτρο δεν θα αποδώσει στο πεδίο προστασίας περιβάλλοντος γιατί οι συμπατριώτες δεν θα διστάσουν να πληρώσουν την πλαστική σακούλα (μην μας πούνε και τσίπιδες για 4 λεπτά). Άλλωστε το βλέπω στο Lidl που πάντα χρέωνε τις σακούλες.
Η σωστή λύση θα ήταν να απαγορευθεί εντελώς η πλαστική σακούλα και να διατίθεται μόνο χάρτινη όπως το είχα δει στα super market στην Αμερική εδώ και δεκαετίες.

Ολόσωστος ο long haired.

Ψωνίζω γαριδάκια και coca-cola απ´ το mini-market χωρίς σακούλα βέβαια γιατι εγώ είμαι οικολόγος...
Μόλις τα φάω και τα πιώ όμως τι θα τα κάνω, θα βρωμίσω την αμαξάρα μου; Ανοίγω το παράθυρο και τα πετάω...
Δυστυχώς, στον συγκεκριμένο τομέα, "μένουμε Ελλάδα", κι αυτό που βλέπω, δεξιά κι αριστερά του δρόμου όταν βγαίνω επαρχία, είναι αηδιαστικό.
Αν δεν υπάρχει παιδεία ό,τι μέτρα και να πάρεις...

Καλημέρα και καλή χρονιά. Στις ΗΠΑ, στα μεγάλα μάρκετ τύπου SAM, COSTCO κλπ, στα ταμεία υπάρχουν πάντα μεγάλα χαρτοκουτα συσκευασίας από προϊόντα κι ένας τυπακος σε βοηθάει να τακτοποιήσεις μέσα ότι αγόρασες. Βέβαια εκεί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, πάντα πας με αμάξι και στην επιστροφή έχεις σπίτι έναν κάδο για χαρτοκουτα που τα πετάς. Για αγορές εντός πόλης, ή για αγορές στα mall ή στα outlets στις περισσοτερες περιπτωσεις σου δίνουν πλαστικές σακούλες.
Σε κάθε περίπτωση, είτε εδώ, είτε στην Αμερική, είτε οπουδήποτε, το κόστος της συσκευασίας έχει ήδη μετακινηθεί στην τιμή πώλησης, και τόσα χρόνια το πληρώνουμε κανονικά. Τώρα τσονταρουμε και στο κράτος ένα ποσό με την γιαλαντζι δικαιολογία περί οικολογικής ευαισθησίας. Θα ήταν πιο έντιμο να πουν στα ίσια ότι θέλουν κι αυτοί το κάτι τις τους παρά να μας γεμίζουν με οικολογικά φουμαρα.
Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια έχω πάντα στο αμάξι 2-3 μεγάλες μπλε ΙΚΕΑ, όχι για λόγους οικολογικούς αλλά γιατί με βολεύουν καλύτερα στο κουβάλησα (από το να έχω σε κάθε δάχτυλο κάθε χεριού από μια + 2 σε κάθε καρπό 😁 ). Αν βγω στην αγορά με τα πόδια και πρέπει να πάρω κάποια προϊόντα τότε θα προτιμήσω πλαστικές σακούλες, όχι γιατί δεν έχω οικολογική συνείδηση, αλλά γιατί με βολεύουν περισσότερο στο κράτημα (από το να κρατώ αγκαλιά χαρτοσακουλες). Τις χαρτοσακουλες θα τις προτιμήσω μόνο στη λαϊκή και με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μαζί το τροχήλατο καρότσι

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα και καλή χρονιά. Στις ΗΠΑ, στα μεγάλα μάρκετ τύπου SAM, COSTCO κλπ, στα ταμεία υπάρχουν πάντα μεγάλα χαρτοκουτα συσκευασίας από προϊόντα κι ένας τυπακος σε βοηθάει να τακτοποιήσεις μέσα ότι αγόρασες. Βέβαια εκεί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, πάντα πας με αμάξι και στην επιστροφή έχεις σπίτι έναν κάδο για χαρτοκουτα που τα πετάς. Για αγορές εντός πόλης, ή για αγορές στα mall ή στα outlets στις περισσοτερες περιπτωσεις σου δίνουν πλαστικές σακούλες.
Σε κάθε περίπτωση, είτε εδώ, είτε στην Αμερική, είτε οπουδήποτε, το κόστος της συσκευασίας έχει ήδη μετακινηθεί στην τιμή πώλησης, και τόσα χρόνια το πληρώνουμε κανονικά. Τώρα τσονταρουμε και στο κράτος ένα ποσό με την γιαλαντζι δικαιολογία περί οικολογικής ευαισθησίας. Θα ήταν πιο έντιμο να πουν στα ίσια ότι θέλουν κι αυτοί το κάτι τις τους παρά να μας γεμίζουν με οικολογικά φουμαρα.
Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια έχω πάντα στο αμάξι 2-3 μεγάλες μπλε ΙΚΕΑ, όχι για λόγους οικολογικούς αλλά γιατί με βολεύουν καλύτερα στο κουβάλησα (από το να έχω σε κάθε δάχτυλο κάθε χεριού από μια + 2 σε κάθε καρπό  ). Αν βγω στην αγορά με τα πόδια και πρέπει να πάρω κάποια προϊόντα τότε θα προτιμήσω πλαστικές σακούλες, όχι γιατί δεν έχω οικολογική συνείδηση, αλλά γιατί με βολεύουν περισσότερο στο κράτημα (από το να κρατώ αγκαλιά χαρτοσακουλες). Τις χαρτοσακουλες θα τις προτιμήσω μόνο στη λαϊκή και με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μαζί το τροχήλατο καρότσι

+1000
Επίσης καλή χρονιά.
Πολύ σωστά όλα,η χάρτινη σακουλα είναι γιά ελαφρυά πράγματα επειτοπλείστον,άντε νά βάλεις κανα τσουβάλι χώμα η κανα καρπούζι σέ χάρτινη νά δούμε τίς αντοχές τις αφενός,καί άντε νά κουβαλήσεις 5-6 χάρτινες μαζί αφετέρου
Αν δέν πληρώνω σακκούλα γίνομαι Χουντίνι καί βγάζω σακκούλες απο τα μανίκια.:flipout:

Last edited:
Εγω επαιρνα σακουλες απο τα σουπερμαρκετ που εδιναν μαζι με την αγορα, τις εβαζα στον μαγειρα που εχουμε κρεμασμενο στην κουζινα και τις χρησιμοποιουσα στο καλαθι της κουζινας αντι να αγοραζω ειδικες σακουλες. Τωρα πια ειδομεν.
Πλεον εχω στο αμαξι υφασματινες σακουλες.
Πηραμε και μια υπεροχη των playmobil απο ενα καταστημα παιχνιδιων στην Χιο εχω και του Leroy και τελος.