Καλημέρα παιδιά!
1.9 δισεκατομμύρια ευρώ ΝΈΟΙ ΦΌΡΟΙ!!!
Και πληρωμή στις σακούλες με 24% ΦΠΑ. Και σε άλλα με υγεία.
Τα "καλά" καταστήματα κυρίως αυτά των ενδυμάτων έχουν χάρτινες σακούλες οπότε δεν τίθεται θέμα "φίρμας".
Το μέτρο δεν θα αποδώσει στο πεδίο προστασίας περιβάλλοντος γιατί οι συμπατριώτες δεν θα διστάσουν να πληρώσουν την πλαστική σακούλα (μην μας πούνε και τσίπιδες για 4 λεπτά). Άλλωστε το βλέπω στο Lidl που πάντα χρέωνε τις σακούλες.
Η σωστή λύση θα ήταν να απαγορευθεί εντελώς η πλαστική σακούλα και να διατίθεται μόνο χάρτινη όπως το είχα δει στα super market στην Αμερική εδώ και δεκαετίες.
Καλημέρα και καλή χρονιά. Στις ΗΠΑ, στα μεγάλα μάρκετ τύπου SAM, COSTCO κλπ, στα ταμεία υπάρχουν πάντα μεγάλα χαρτοκουτα συσκευασίας από προϊόντα κι ένας τυπακος σε βοηθάει να τακτοποιήσεις μέσα ότι αγόρασες. Βέβαια εκεί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, πάντα πας με αμάξι και στην επιστροφή έχεις σπίτι έναν κάδο για χαρτοκουτα που τα πετάς. Για αγορές εντός πόλης, ή για αγορές στα mall ή στα outlets στις περισσοτερες περιπτωσεις σου δίνουν πλαστικές σακούλες.
Σε κάθε περίπτωση, είτε εδώ, είτε στην Αμερική, είτε οπουδήποτε, το κόστος της συσκευασίας έχει ήδη μετακινηθεί στην τιμή πώλησης, και τόσα χρόνια το πληρώνουμε κανονικά. Τώρα τσονταρουμε και στο κράτος ένα ποσό με την γιαλαντζι δικαιολογία περί οικολογικής ευαισθησίας. Θα ήταν πιο έντιμο να πουν στα ίσια ότι θέλουν κι αυτοί το κάτι τις τους παρά να μας γεμίζουν με οικολογικά φουμαρα.
Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια έχω πάντα στο αμάξι 2-3 μεγάλες μπλε ΙΚΕΑ, όχι για λόγους οικολογικούς αλλά γιατί με βολεύουν καλύτερα στο κουβάλησα (από το να έχω σε κάθε δάχτυλο κάθε χεριού από μια + 2 σε κάθε καρπό ο ). Αν βγω στην αγορά με τα πόδια και πρέπει να πάρω κάποια προϊόντα τότε θα προτιμήσω πλαστικές σακούλες, όχι γιατί δεν έχω οικολογική συνείδηση, αλλά γιατί με βολεύουν περισσότερο στο κράτημα (από το να κρατώ αγκαλιά χαρτοσακουλες). Τις χαρτοσακουλες θα τις προτιμήσω μόνο στη λαϊκή και με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μαζί το τροχήλατο καρότσι
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.