Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Παρακαλώ κυριοι. Παρακαλω!!! Μην θορυβειστε!!!!!!
Ειμαι σιγουρος οτι η ..........αληθεια θα "λαμψει".
Λιγη προσπαθεια μονο!

DSCN1763 (Medium).JPG

Καλη σας ημερα.

Κωστα, μου αρεσει το σκεπτικο σου.
Συνηθως λεμε οχι ρε gamoto, ποτε εφτασε τεταρτη; Φτου παει και αυτη η βδομαδα. Τι εχουμε ;;;;; 2018;;;;;

Καλημέρα στην παρέα.
Λιτό το ευθυμογράφημα σήμερα αλλά έχει εμπλουτιστεί με φώτο.

Last edited by a moderator:
Καλημερα Μαστρο-Παναγο.
Ασε αυτο ειναι σχετικα ευκολο. Να δεις ενα ιδιο που ειναι σχεδον ετοιμο σε μινι μεγεθος. Ισα που τερματιζει στο νυχι απο το μικρο δακτυλο.
Βεβαια εχω και πιο δυσκολη σκεψη στα "σκαρια".
Αν δεν κολλησω(CA) ή φαω κανα δακτυλο.
Δεν εχω κατι να κοψω ισια τα ξυλα και ολο λεω να σε παρω, αλλα μετα το μετανιωνω, και βουρ στην πατεντα. Ποτε θα φυγει το κουτσουρο μαζι με το δισκοπριονο, τους σφιγκτιρες και τον παγο μαζι δεν ξερω.
Αλλα προσεχω ομως......Πανω απο ολα η ασφαλεια......(U know αυτη στον πινακα, αυτη στην Ερμου, αυτη στο ντουλαπακι του αυτοκινητου........)

Δεν μου κανει και "καιρο" να "ριξω" το τελειωμα. Με τοση υγρασια και κρυο θα γινει χειροτερα απο οτι ειχε βγει το χειροτερο του Μπαμπη. Θελω να σου φτιαξω και μια πρωτη υλη διαφανη με "ποσειδωνια" μεσα, να δουμε τι "στρουφογυριστο" θα βγει.
Εκτος αν δεν θες για τα "εργαλεια".

Last edited:
Καλημέρα...
Δημήτρη, με το δράπανο αν δεν υπάρχει στήριξη κι απ´τη δεξιά μεριά της ντίζας δεν θα κάνεις δουλειά.
Εδώ στον τόρνο, που το τσόκ είναι βράχος, κι αν δεν έχεις και τη στήριξη της κουκουβάγιας ζορίζεσαι.
Κάνε κάτι, έστω κι ένα κόντρα πλακέ με τρύπα, ή ακόμα καλύτερα να βρείς ένα ρουλεμανάκι να χωνέψεις ώστε να στηρίζεται η ντίζα.

Ναι το ξερω και γι' αυτο η αυτοδιακωμωδηση.
Αν εφτιαχνα κατι τετοιο θα ηταν με 2 Ω και ζευγη ρουλεμαν ευθυγραμισμενα σε μια σταθερη βαση, κατα προτιμηση κωνικα και αντιθετα για να μαζευονται και οι τζογοι.
Τα κομματια ειναι πολυ μικρα, 16 με 17 χιλλιοστα διαμετρο, οποτε αν δεν κανω καμμια "χοντραδα" θελει πολυ παρατηρηση και εμπειρο ματι για να δει τις διαφορες δεκατων.
Αν θα το εξασκουσα, θα πηγαινα σε πολυ μικρο κανονικο τορνο, ωστε να ξερω οτι αν θελω να παρω 5/10, θα ειναι 5/10 και οχι περιπου.
Γιατι στον ξυλουργικο το χερι και το ματι ειναι βασικα εργαλεια, που πρεπει να εχουν εξασκηθει και αποκτησει εμπειρια οταν ειναι 120% λειτουργικα, ωστε να δουλευει η "μνημη" τους οταν αρχισουν και "ρεταρουν".

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ναι το ξερω και γι' αυτο η αυτοδιακωμωδηση.
Αν εφτιαχνα κατι τετοιο θα ηταν με 2 Ω και ζευγη ρουλεμαν ευθυγραμισμενα σε μια σταθερη βαση, κατα προτιμηση κωνικα και αντιθετα για να μαζευονται και οι τζογοι.
Τα κομματια ειναι πολυ μικρα, 16 με 17 χιλλιοστα διαμετρο, οποτε αν δεν κανω καμμια "χοντραδα" θελει πολυ παρατηρηση και εμπειρο ματι για να δει τις διαφορες δεκατων.
Αν θα το εξασκουσα, θα πηγαινα σε πολυ μικρο κανονικο τορνο, ωστε να ξερω οτι αν θελω να παρω 5/10, θα ειναι 5/10 και οχι περιπου.
Γιατι στον ξυλουργικο το χερι και το ματι ειναι βασικα εργαλεια, που πρεπει να εχουν εξασκηθει και αποκτησει εμπειρια οταν ειναι 120% λειτουργικα, ωστε να δουλευει η "μνημη" τους οταν αρχισουν και "ρεταρουν".

Ε παρε ενα τορνακι...

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

"Το 50% της εταιρείας "skroutz" που ειδικεύεται στην διαδικτυακή πώληση προϊόντων προχώρησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία Dionic."

Ο αρθρογράφος προφανώς δεν έχει μπει ποτέ στο skroutz....

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα στην παρεα!!!!!

Υπεροχη μερα σημερα!!!

Της Αγιας Τσικνας σημερα!!!!!!!!!!!!!

Τι Αγιου Βαλεντινου......

Κυριάκο Enduras1 Χρόνια μας Πολλά για σήμερα.

Ραντεβού στα ................Μπριζολάδικα !!!!

Κωστα χρονια μας πολλα!!!

Ραντεβου στην Βοσκοπουλα!!!!!!!!!!!