Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ξυπνησει ποτε. Γερμανοτσολιαδες υπαρχουν παντου. Ηδη η μιση βουλη ειναι με τους Γερμανους αντιμαχομενη την ελληνικη κυβερνηση. Τι αλλο να κανουν πια;

Ναι ισως εχεις δικιο. Ετσι φαινεται.
Η φωτογραφια αυτη ομως μου αρεσε πολυ, εκφραζει ευσεβεις ποθους..

Αυτο που έχω αντιληφθεί ειναι ότι αν δεν φύγει αυτή η κυβέρνηση συμφωνία δεν πρόκειται να έρθει , πολυ απλα δεν γουσταρουν τον αντίλογο απο την βόρεια Ευρώπη.
Ότι πρόταση και να τους παει θα ζητούν πολυ περισσότερα..
Οι κινήσεις της κυβέρνησης έχουν ενοχλήσει πολυ .
Εδω και χρόνια δεν πιστεύω κανέναν και ειναι όλοι στο συνολο τους απέναντι μου .
Δεν υπάρχει τεχνοκρατης-πολιτικός που να μην κινείται βαση συμφερόντων . Έχω ακούσει τον τελευταίο καιρο την πατάτα..."ειναι φίλοι μας , θέλουν το καλο μας" ...
Δυστυχώς ο έλληνας εχει πολυ σθεναρή μνήμη και έντονη την επιθυμία του οπαδισμου.. Τα τελευταία 6 χρόνια δεν του δίδαξαν τίποτα...αυτοί που τον έφεραν μέχρι εδω , ειναι οι ίδιοι που πιέζουν για μια οποιαδηποτε συμφωνία...αυτοί οι παρελθοντες "αντίπαλοι" που σύσσωμοι πλεον κάνουν το παν για το δέσιμο με μια ακόμη συμφωνία...

Προσκυνημενοι και ιδιοτελεις πολιτικοι υπηρχαν παντοτε με ελαχιστες εξαιρεσεις, απλα σημερα βλεπουμε ξεκαθαρα τις πιεσεις και απειλες που διαδραματιζονταν ανεκαθεν, απο καταβολης Ελληνικου κρατους.
Ακομα και σχετικα 'καθαροι' πολιτικοι (aka tsipras/karamanlis) τελικα εσκυβαν το κεφαλι και αναθεωρουσαν πιστευω και ιδεολογιες μολις αισθανονταν το μαχαιρι στο σβερκο. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ντροπη και ξεφτιλα.

Ενα εθνος χρειαζεται Ηγετες που να μην λογαριαζουν τιποτα μπροστα στο καλο του συνολου, οχι ανθρωπακια που να λυγανε, να παρακαλανε, να τα γυριζουν και να βαζουνε την ουρα στα σκελια οταν πιανουν τα ζορια.

Δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα που η Ελλαδα βρισκεται αιμοφυρτη στο καναβατσο. Το θεμα ειναι ποτε θα γυρισει ο τροχος, και εχει ενδιαφερον να δουμε ποιος θα τον γυρισει.

Προσκυνημενοι και ιδιοτελεις πολιτικοι υπηρχαν παντοτε με ελαχιστες εξαιρεσεις, απλα σημερα βλεπουμε ξεκαθαρα τις πιεσεις και απειλες που διαδραματιζονταν ανεκαθεν, απο καταβολης Ελληνικου κρατους.
Ακομα και σχετικα 'καθαροι' πολιτικοι (aka tsipras/karamanlis) τελικα εσκυβαν το κεφαλι και αναθεωρουσαν πιστευω και ιδεολογιες μολις αισθανονταν το μαχαιρι στο σβερκο. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη ντροπη και ξεφτιλα.

Ενα εθνος χρειαζεται Ηγετες που να μην λογαριαζουν τιποτα μπροστα στο καλο του συνολου, οχι ανθρωπακια που να λυγανε, να παρακαλανε, να τα γυριζουν και να βαζουνε την ουρα στα σκελια οταν πιανουν τα ζορια.

Δεν ειναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα που η Ελλαδα βρισκεται αιμοφυρτη στο καναβατσο. Το θεμα ειναι ποτε θα γυρισει ο τροχος, και εχει ενδιαφερον να δουμε ποιος θα τον γυρισει.

Μιχάλη δίκιο έχεις αλλά δεν είχαν όλοι να αντιμετωπίσουν ένα Grexit...
Όχι ότι είμαι κατά αυτού αλλά αν παρακολουθήσεις τις εξελίξεις θα δεις ότι αυτό που και καλά ο Σόιμπλε έκρυβε (δυνατότητα grexit 5 ετών) είναι στην ουσία παγίδα.

Το κατάλληλότερο είναι να μην υπογράψει τίποτα, να κάνει εκλογές (δύσκολο με τις τράπεζες κλειστές αλλά όχι ακατόρθωτο) με νέα πρόταση εκτός ΕΕ και Σόιμπλε και μετά βλέπουμε...
Ή να πάει σε απευθείας ρήξη να τελείωνουμε...

Πιστευω οτι ο Τσιπρας ειναι δυστυχως ο μοναδικος που προσπαθει να κανει κατι. Οι προηγουμενοι αποδειχτηκαν αναλγητα τομαρια -to say the least- για να μην τους χαρακτηρισω αλλιως.
Εξ'ου και ο ερπης και οι κρισεις πανικου που ειχε. Αυτο ειναι δειγμα αγχους και τουλαχιστον σημαινει ειχε τσιπα και συναισθηση της τεραστιας ευθυνης που φερει. Aυτο του το αναγνωριζω. Μεχρι εκει ομως..

Μακαρι να κανει κατι στο παρα πεντε για να σωσει την αξιοπρεπεια της χωρας και ταυτοχρονα οτι εχει απομεινει απο την δικη του.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι με οποιονδηποτε αλλο θα υποφεραμε ηδη με νεες μειωσεις μισθων, συνταξεων. Αυξησεις στα παντα. Οπως γινεται τοσα χρονια με μνημονια. Τουλαχιστον το προσπαθει. Εαν θα βγει κατι δεν ξερω, δεν μπορεις να κερδισεις ολες τις μαχες.

Το μονο σιγουρο Παναγιωτη ειναι οτι οι εξαγγελιες που εκανε πριν εκλεγει ηταν παραμυθια. Οπως και των υπολοιπων προηγουμενων.
Η μονη διαφορα με τους αλλους ειναι οτι τις εξαγγελιες του ισως να τις πιστευε πραγματικα και οτι ηταν εφαρμοσιμες. Η πραγματικοτητα ομως τον τσακισε.

Δύσκολα τα πράγματα παιδιά... δύσκολο το ξεβράκωμα το πλιάτσικο και η ξεφτίλα μιας συμφωνίας όπως παρουσιάζεται.... αλλά ακόμα πιο δύσκολος και ο μοναχικός δρόμος με μια χώρα εντελώς διαλυμένη παραγωγικά τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο Τσίπρας πιστεύω ότι είναι έντιμος ...τουλάχιστον περισσότερο από όσους έχω δει και έχω ψηφίσει στην μέχρι σήμερα ζωή μου.

Οποιο και να ειναι το μελλοντικο εκλογικο αποτελεσμα ειναι πλεον ξεκαθαρο -και με τον καλυτερο τροπο- ποιοι θα κανουν παλι κουμαντο. Οτιδηποτε δεν ειναι αρεστο και υπακουο στη νεα ταξη πραγματων βαφτιζεται 'αναξιοπιστο', γελοιοποιειται, τιμωρειται και συν τω χρονω περιθωρειοποιειται με μονο θυμα τον λαο. Βλεπε σημερινη κατασταση. Ζητειται Ελπις..

Last edited:

Εχει αλλά ξει κάτι στο φορουμ??? Δεν διαβάζω ελληνικά στην πρώτη σελίδα....

Σήμερα αισθάνομαι σαν αφρικανός που περιμένει το αεροπλάνο να περάσει για να πετάξει το φαγητό με αλεξίπτωτο. Σαν να μας δίνουν τα ψάρια υπό μορφή βοήθειας αλλά να μας απαγορεύουν να ψαρευουμε μόνοι μας.

Πως το βλέπετε θα αλλάξει κάτι σχετικά με τα λαμογια με την φοροδιαφυγή; Εάν όχι τι άλλαξε πέρα απ το διαφορετικό κόμμα;

Από μεριάς του φορολογικού σίγουρα θα αλλάξει κάτι.
Ο Σύριζα δεσμεύτηκε και ήδη κάνει κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και των καταθέσεων (φορολόγηση αυτών που έστειλαν τα λεφτά τους έξω κλπ).
Αν δεν τα κάνει και αυτά θα καταρρεύσει εν μία νυκτή!
Εγώ περίμενα έτσι την εξέλιξη των πραγμάτων, μία ρήξη αυτήν την στιγμή δεν θα μας έσωζε.
Δυστυχώς πέραν από εικασίες δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πλέον, περιμένουμε και βλέπουμε!

Η Φοροδιαφυγη και η ατιμωρησια διαπλεκομενων και διαφορων λαμογιων γενικοτερα εχει αποδειχτει ανιατη οπως καποιες μορφες καρκινου που εχει φαει τις σαρκες μας.
Ελπιζω οτι αυτη η κυβερνηση που συρθηκε γονυπετης και..παρακαλουσα μπρος στους δανειστες να μην πραξει τουλαχιστον το ιδιο και μπροστα στα εγχωρια λαμογια. Οπως υποσχεθηκε προεκλογικα.

Αυτό Μιχάλη είναι και η τελευταία της ευκαιρία, είναι μια υπόσχεση που μπορεί να εκπληρωθεί, αν δεν γίνει και αυτό ...ζήτω που (απο)καήκαμε.
Και πρώτα απ´όλα να ξεκινήσει με το ξεκαθάρισμα εκ των έσω.
Και μετά ισότητα στις απολαβές. Όλοι να αντιμετωπίζονται σαν ισότιμοι πολίτες ...και οι πολιτικοί και οι δικαστικοί και οι αρματωλοί.

Προσοχή μην μας πάρουν είδηση τα αδέλφια από το "που πάει η χώρα" ότι εκφράζονται πολιτικές απόψεις εδώ ....χαθήκαμε !!!!:flipout:

Last edited:
Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Γιατί βρε χαθήκαμε;Υπάρχει σώφρων Έλληνας αυτή τη στιγμή που να μη μιλάει πολιτικα;Την κάτσαμε μάγκες...

Το "σώφρων" θα μπορούσε να λείπει Νίκο, όλοι οι Έλληνες μιλάνε πολιτικά. Μάλιστα θα τολμούσα να πω οτι οι σώφρωνες μιλάνε λιγότερο...
Αν κάποιος απο μας θέλει πάντως μπορεί άνετα να το κάνει εντός Forum, εδώ νομίζω είναι λίγο άκυρο.