Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

ένα στηθοδράπανο έψαχνα και έπεσα πάνω σ' αυτο...κι εγώ σφυροκατσάβιδο το ξέρω...η force σαν εταιρεία τι λέει έχει ενα σετ καστανια σαν αυτο που φερνει το lidl την πέμπτη και έλεγα να πάρω το force? όχι τελικά?

Καταλαβαινω την αναγκη του σφυροκατσαβιδου καθως δεν υπαρχει κατι που ευκολα μπορει να το αντικαταστησει.

Το δραπανακι χειρος ομως και το παραπλησιο στηθοδραπανο που λες, που μπορει να εχει καποια ουσιαστικη χρηση στις μερες μας?

έχει ένα πολυ λογικό κόστος (κάτω από 10 ευρώ πλέον) το πετάς στο μηχανάκι και δεν σε νοιάζει αν θα έχει ρεύμα εκεί που θα πας ή αν θα έχει μείνει μπαταρία σοτ επαναφορτιζόμενο που έχεις παρατήσει εδώ και 3 μήνες στην μπαγκαζιέρα...

Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε... Δράπανο χειρός (στηθοδράπανο) είναι αυτό:

attachment.php

Το του site κι εγώ ως σφυροκατσάβιδο το ξέρω.

Attachments

• 2015-06-08 17.15.38.jpg
    2015-06-08 17.15.38.jpg
    81.9 KB · Views: 370
Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Δραπανο χειρος!! Εγω νομιζα οτι λεγεται σφυροκατσαβιδο :))

Για μενα αξιζει να εχεις ιδιαιτερα εργαλεια, οπως αυτο, και ας τα χρησιμοποιεις μια φορα τα 5 χρονια.

Εαν ομως συχνα πυκνα καλεισαι να ξεβιδωσεις κολλημενες η/και σκουριασμενες βιδες απο μεταλλικες κατασκευες, μηχανες και σκαφη, τοτε αξιζει με το παραπανω.

Εχω ενα αντιστοιχο force, απο το οποιο δεν ειμαι ευχαριστημενος. Το συγκεκριμενο φαινεται προσεγμενο και παρα πολυ οικονομικο. Θα ελεγα να το αγορασεις.

Από το Force τι παράπονο-α έχεις, τι δεν σου αρέσει; Εγώ πάντως είμαι ικανοποιημένος. Το μόνο που θα μπορούσε να ήταν καλύτερο κατ' εμέ είναι ο τρόπος εναλλαγής επιλογής αριστερού-δεξιού, σφιξίματος-ξεσφιξίματος.

Ακριβως αυτο που ειπες!
Στο παλιο αμερικανικο σφυροκατσαβιδο που ειχα και το εχασα, η επιλογη δεξιου αριστερου ηταν ευκολη και ξεκαθαρη.

Μιχαλη εξεπλαγην με το ποστ σου για τις ψηφιακες!
Επειτα εγραψα και στο τοπικ και μ ου ειπαν πως ολες παιρνουν νερα!!!

Μα ειναι αληθεια αυτο?
Επιτρεπεται?

Μιχαλη εξεπλαγην με το ποστ σου για τις ψηφιακες!
Επειτα εγραψα και στο τοπικ και μ ου ειπαν πως ολες παιρνουν νερα!!!

Μα ειναι αληθεια αυτο?
Επιτρεπεται?

Kαι γω στην αρχη δεν το πολυπιστευα. Νομιζα οτι επροκειτο για κακη χρηση/κακη συντηρηση των υποβρυχιων μηχανων απο τους χρηστες.

Ομως μετα την τριτη και τελευταια υποβρυχια καμερα που αγορασα -και που εμπασε νερο απο το φλας!!- σταματησα καθε ενδιαφερον για τετοιες καμερες.

Εαν την προοριζεις ομως για παιχνιδια πανω στον αφρο και μεχρι το 1 μετρο συντομες υποβρυχιες φωτο, δεν πρεπει να εχεις προβλημα εαν την συντηρεις οπως λεει το μανουαλ.

Κατι για 10 μετρα αδιαβροχοτητα που λενε ειναι εντελως παραμυθια. Ασε που στα 5-10 μετρα το φως ειναι περιορισμενο και το φλασακι ειναι εντελως αχρηστο.

Για 2-3 αντε 5 μετρα την ηθελα.
Να βγαλω και εγω φωτο καμια περκα και κανενενα θαλασιο χαλι την γλωσσα δλδ που ειναι πανεμορφα!

Πολυ στεναχωρηθηκα.

πάτε στα 5 μέτρα; εγώ που ειμαι κ νησιώτης μέχρι εκει που πατώ κάνω κολυμπι..

Δεν φοβάστε κανα σκυλόψαρο;

Φέτος που πηγαινα στις βορινές παραλίες της Ανδρου (που ειναι βαθιές.. ) εβλεπα τους ξένους έβγαιναν έξω απο τον κολπίσκο...!

Για να σας δώσω να καταλάβετε ηταν σε τέτοιο βάθος το κεφάλι τους δεν ξεχώριζε εαν ειναι ανθρώπου ή καμια σημαδούρα..

Για 2-3 αντε 5 μετρα την ηθελα.
Να βγαλω και εγω φωτο καμια περκα και κανενενα θαλασιο χαλι την γλωσσα δλδ που ειναι πανεμορφα!

Πολυ στεναχωρηθηκα.

υπάρχει housing για τις περισσότερες φωτογραφικές στυλ go pro για να τις βουτας χωρις κανενα προβλημα ;)

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Ακριβως αυτο που ειπες!
Στο παλιο αμερικανικο σφυροκατσαβιδο που ειχα και το εχασα, η επιλογη δεξιου αριστερου ηταν ευκολη και ξεκαθαρη.

Κι όμως και σε ένα της ACESA πού έχω, έχει το ίδιο σύστημα επιλογής αριστερά-δεξιά με αυτό της FORCE....Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο σύστημα επιλογής σε μακροχρόνια και συνεχή χρήση είναι πιο αξιόπιστο και λιγότερο ευπαθές!

Παιδιά έβαφα πρίν ένα ντουλάπι με εμποτισμού της Kraft και τα μάτια μου έπαθαν σοκ και δέος!Καίνε και είναι πρησμένα.Τι σταδιάλα,στο αναπνευστικό δε με ενόχλησε καθόλου.

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Νικο και γω το ιδιο επαθα πριν λιγες μερες με ενα βερνικη .μια καρεκλα που εβαφα την παρατησα μιση ,πηραν φωτια τα ματια μου .

Δεν ξερω τι ακριβως παιζει. Αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχει μασκα για τα ματια της 3Μ που ειναι καταλληλη για βαψιμο. Την πηρα για βαψιμο με σπρευ (αερογραφο μοντελισμου) για να μην πανε οι εκνεφωσεις στα ματια. Δεν ξερω κατα ποσο θα σας καλυψει για αυτα τα βερνικια.

DSC07802Custom_zpsa5f9a42a.jpg

Ναί Κυριάκο,αλλά με πόρτα-παράθυρο ανοικτά στο δεύτερο όροφο και ένα πενταράκι να φυσάει έξω..Πολύ χημεία παιδιά,νομίζω πως η ταμπέλα των "οικολογικών" υλικών είναι μεγάλη απάτη..Να ένα ωραίο θέμα να ανοίξουμε ίσως μάστορες..

Ναί Κυριάκο,αλλά με πόρτα-παράθυρο ανοικτά στο δεύτερο όροφο και ένα πενταράκι να φυσάει έξω..Πολύ χημεία παιδιά,νομίζω πως η ταμπέλα των "οικολογικών" υλικών είναι μεγάλη απάτη..Να ένα ωραίο θέμα να ανοίξουμε ίσως μάστορες..

Εγώ έχω βάψει και μέσα και έξω με βερνίκια και ουδέποτε με έχουν ενοχλήσει τα μάτια...
Τα πιο οικολογικά είναι του Lidl, όλα τα άλλα είναι απλά στο όριο.
Του Lidl αν το όριο είναι 130 gr/L είναι κοντά στα 20 οπότε είναι πρακτικά άοσμο!

Τι ειναι αυτο που κανει ομως το ενα βερνικι καυστικο καιντο αλλο οικολογικο? το οικολογικο ειναι ποιο αδυναμο και πωλειται(στο lidl) ποιο φτηνο? ειναι δυσκολο οι εταιριες οι επωνυμες να φτιαξουν οικολογικα-μή ανθυγιεινα προιοντα?