Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλησπερα!Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.θελω να κοψω ενα ξυλο ισια με σεγα.Βαζω ενα πιχακι με σφιχτηρες για οδηγο ξεκιναω να κοβω με την σεγα και βλεπω οτι η λαμα στραβωνη λιγο με αποτελεσμα να μην εχω ακριβως καθετο κοψιμο και να προσθεσω οτι δεν την πιεζα,την πηγαινα πολυ χαλαρα για να αποφυγω την στραβαδα.Απο λεπιδες εχω αγορασει 2-3 μαρκες διαφορετικες μηπως βρω καποια ποιο σκληρη.Η σεγα ειναι μια B&D 380Watt.Υπαρχει περιπτωση να φταινε τα Watt?

Καλησπερα πρωινιατικα? :)) Που βρισκεσαι, Αμερικη η Αυστραλια?

Πρωτον, η σεγα που εχεις ειναι παρα πολυ αδυναμη στα 380watt και ειναι η πιθανοτερη αιτια της αστοχιας.
Απο κει και περα ομως εξαρταται απο το τι ειδος και τι παχους ξυλο προσπαθεις να κοψεις.

Η λαμα (για ξυλο φυσικα) στην περιπτωση σου με το συγκεκριμενο σεγακι νομιζω οτι παιζει δευτερευοντα ρολο.

Συγνωμη Καλημερα.Απλα δουλευα βραδυ και μου φαινετε μεσημερι.:laugh:
Την σεγα την ειχα παρει παλια σαν πιτσιρικας και δεν προσεξα.
Λαθος μου που δεν ανεφερα τυπο ξυλου αλλα κατα 80% κοβω μελαμινη 16-18mm.

Συνήθως, όταν βάζουμε οδηγό για να κόψουμε με τη σέγα, το χέρι μας έχει την τάση να σπρώχνει τη σέγα προς τον οδηγό για να κάνουμε ευθεία κοπή και έτσι στραβώνει η λάμα κόβοντας.
Ισχύει βέβαια κι αυτό που λέει ο Μιχάλης για τα watt..
Αν κόβεις μελαμίνες και στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου, πάρε ένα δισκοπριονάκι να σωθείς..

Ενα δισκοπριονο εχει μπει στο προγραμμα.
Παντως θελω να κοψω κατι μικρο σκεφτομαι την στραβαδα και ξενερωνω.Ασε που αχρηστευεται ενα εργαλειο ετσι τσαμπα.

Δισκοπριονο φίλε μου όπως λέει και ο Μπαμπης με δίσκο με πολλα δόντια . Την σεγα για καμία σανιδα κλπ . Θέλεις καλη σεγα-λάμες και πολυ εμπειρία για να κοψεις καθαρή ευθεία μελαμινη .

Συνήθως, όταν βάζουμε οδηγό για να κόψουμε με τη σέγα, το χέρι μας έχει την τάση να σπρώχνει τη σέγα προς τον οδηγό για να κάνουμε ευθεία κοπή και έτσι στραβώνει η λάμα κόβοντας.
Ισχύει βέβαια κι αυτό που λέει ο Μιχάλης για τα watt..
Αν κόβεις μελαμίνες και στο επιτρέπουν τα οικονομικά σου, πάρε ένα δισκοπριονάκι να σωθείς..

ΜDF/Mελαμινη---> με δισκοπριονο και ειδικη λαμα για MDF (πολλα δοντια).
Σεγα με λαμες ξυλου δεν εχει καλο αποτελεσμα, οσο και αργα να το πας. Κολλανε, σπανε κλπ. Εκτος και αν παρεις σεγα 800 watt oποτε τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.

Εναλλακτικα δοκιμασε σεγα με λαμα μεταλλου (με τα πολλα δοντακια), σιγουρα θα κανει καλυτερη δουλεια απο την λαμα για ξυλο.

Το ποστ αυτο πηγαινε ως απαντηση στον Ακυλα. Κατα λαθος απαντησα στον Μπαμπη

Αυτο με τη λαμα μεταλλου δεν το ηξερα και εχω λαμες.
Παντως σκεφτομουνα μηπως πηγαινα στο paletadeals και παρω μια σεγα 750 watt που εχει με 30 ευρω Εγγλεζικη αλλα απο την αλλη λες δεν δινεις ενα 50αρικο να παρεις ενα δισκοπριονακι skil.

Θα εχεις μια ισχυρη σεγα αλλα οχι το εργαλειο που ταιριαζει για κοπη μελαμινης και οχι μονο.

Όντως πολύ έξυπνο αλλά έτσι πρέπει να έχεις πολυυυυυ χώρο για να βάζεις έξι πενσες σε μισό τετραγωνικό.
Με καστανιες και καρυδακια θα είναι πολύ καλό!!!

Eιμαι περιεργος πως γνωρισατε το AVclub και κατ' επεκταση την κατηγορια μας των εργαλειων.

Εγω για παραδειγμα πετυχα το AVclub οταν εψαχνα για φωτογραφικη μηχανη dSRL.

Γραφτηκα για να παρω γνωμες και συμβουλες και μετα ειδα την κατηγορια των φακων led, οπου και εγινα θαμωνας και κολλησα για τα καλα!

Τα εργαλεια/μαστορεματα δημιουργηθηκαν πιο μετα, στην πορεια, τοτε δεν υπηρχαν :))

Έπεσα τυχαία στο avclub ψάχνοντας στο γκουγκλ για καμιά ιδέα για παγκοπρίονο και το πρώτο ποστ που διάβασα ήταν του Κυριάκου.. Έριξα πολύ διάβασμα στοην κατηγορία με τα εργαλεία και τα μαστορέματα και είμαι σχεδόν καθημερινός επισκέπτης..

Άσχετο με τα ανωτέρω.. Αυτό το έχετε πάρει γραμμή οι μάστορες του φόρουμ:
http://www.mastoremata.gr/φτιαξε-κερδισε-2-000e/

Είναι μέχρι Οκτώβρη.. Εγώ Θα στείλω αρκετά πράγματα που έχω φτιάξει πάντως..

Παρα πολυ καλη φαση ο διαγωνισμος του Leroy!!

Aντε αυτη τη χρονια να εχουμε νικητη απο το δικο μας forum, υπαρχει αφθονο ταλεντο εδω μεσα!!!!

Επισης να'σαι καλα που το μοιραστηκες, μπραβο Μπαμπη.

Εψαχνα στην google για κάποιο εργαλείο απο Ελλάδα και με έριξε εδω μέσα , με το υπόλοιπο φόρουμ δεν έχω πολυασχοληθει αλλα σε αυτη την γωνια μπαίνω καθε μέρα ..

Μπαμπη πολυ ενδιαφέρον διαγωνισμός !

Εγω εψαχνα παντα για φορουμς με θεματολογια εργαλεια και κατασκευες. Τυχαια μου ανοιξε και αυτο απο Ελλαδα αλλα δεν θυμαμαι ποιο ηταν το αντικειμενο ερευνας. Νομιζω η κυκλονικη σκουπα μαλλον.

image.jpg
Καποιο ακροφυσιο της προκοπης για βρυση κουζινας εχετε να προτεινετε!
Ειχα παρει αυτο απο το lidl παλια, το ξαναδα τωρα, αλλα ειναι χαλια μαυρα. Οταν κλεισει η βρυση σταζει, οταν τρεχει δεν υπαρχει ξεκαθαρη ρυθμιση για συμπαγη ή ψεκαστικη ροη. Δυστυχος ειχα παρει δυο και δεν κρατησα αποδειξη.

Νεκταριε, ισως να αξιζει μια αλλαγη μπαταριας, να βαλεις μια με λαστιχο επεκτεινομενο κλπ, αντι να κοπιαζεις με ακροφυσια.
Το εχω δει και εγω αλλα πολυ χρημα τα 4 ευρω...Το φτηνο... ειναι συχνα ακριβο στην χρηση....

Eιμαι περιεργος πως γνωρισατε το AVclub και κατ' επεκταση την κατηγορια μας των εργαλειων.

Εγω για παραδειγμα πετυχα το AVclub οταν εψαχνα για φωτογραφικη μηχανη dSRL.

Γραφτηκα για να παρω γνωμες και συμβουλες και μετα ειδα την κατηγορια των φακων led, οπου και εγινα θαμωνας και κολλησα για τα καλα!

Τα εργαλεια/μαστορεματα δημιουργηθηκαν πιο μετα, στην πορεια, τοτε δεν υπηρχαν :))

Εγώ πάλι έψαχνα για τηλεόραση, αλλά ήταν πολύ παλιά. Λεγόταν αλλιώς το φόρουμ, και μετά έγιναν 2, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Και για πάρα πολλά χρόνια, δεν ασχολιόμουν με τίποτα άλλο στο φόρουμ εκτός των τηλεοράσεων. Μετά ήρθε η οικονομική κρίση, που γύρω στο 2011 είχε πλέον φανερό αντίκτυπο
στον χώρο της τηλεόρασης, με τις εταιρίες να σταματούν κάθε εξέλιξη στην ποιότητα απεικόνισης. Σήμερα είναι τραγικά τα πράγματα, εντελώς στάσιμα: νέα μοντέλα με μηδενικές βελτιώσεις.
Οπότε έχασα το ενδιαφέρον μου, και τυχαία βρήκα τα εργαλεία και την φωτογραφία.
Βέβαια, μάστορας δεν είμαι, ούτε στο ελάχιστο. Σπάνια να κάνω κάποια κατασκευή. Πιο πολύ συλλέγω εργαλεία, για το αν και όταν χρειαστεί κάποια επισκευή.