Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

παλι καλα που ηταν ακομα αθωα, γιατι τελευταια φορα που ακουσα να χρησιμοποιουνται τα στρατιωτικα μαγνητικα κεντρα/τηλεφωνα ηταν σε σκοτεινα μπουντρουμια στο Ιρακ.

Αθωο ηταν, το θυμα δεν παταγε σε βρεγμενα σφουγγαρια!!!!!!!!

Εδω ειχαμε φτιαξει (ακονισε το πληκτρολογιο σου), κυκλωμα με ασταθη πολυδονητη 555 και τριπλο νταρλικτον (πρεπει να τα θυμαμαι σωστα, και θα την γλυτωσω), που οδηγουσε πολλαπλασιαστη αυτοκινητου, συνδεδεμενο στο χερουλι της πορτας του ξενοδοχειου στην 5ημερη, και μεγαλους ηλεκτρολυτικους που εφορτιζαμε σε συμμαθητες μας και αυτοι εκφορτιζαν σε εμας.
Αντε και κανενα διαλυμμενο πιεζοηλεκτρικο αναπτηρα, που επειδη το χρησιμοποιουσαμε για να "παιρνουμε" δωρεαν παιγνιδια "χτυπωντας" με αυτο τα joystick απο τα ουφο-φλιπερακια, "την τρωγαμε" και οι ιδιοι.
Ακομα και ο μαστορας μου 13 χρονων με ειχε βαλει να πιασω μπουζοκαλωδιο με διαροη υψηλης, και χοροπηδαγα σαν "κατσικι" πιο πολυ απο το ξαφνιασμα παρα απο την ταση.

Οι σημερινες κατασκευες - πατεντες αυτου του ειδους, σε συνδυασμο με τον τροπο και τον λογο για τον οποιο γινονται, και την ελειψη φιλοτιμου, στον σημερινο μικροκοσμο του σχολειου - στρατου, μας ξεπερνουν κατα πολυ πιστευω, κανοντας το τοτε πολυ αθωο.

Μητσοοοοοοο!!!
Το Σάββατο έχουμε σύνταξη!!!!

Γιατι βρε, ποτε εγινες 99,99 ετων, γιατι τοσο θα παρεις....συνταξη....
Το δε συντακτικο μου ειναι δε.....:damnyou:

Βλεπω το ποδηλατο διπλα στη φωλια, και σκεφτομαι οτι ο δικος μου προτιμαει για υπνο τη σελα της μηχανης η/και το καπω του καρου..:)))

Αυτή η σέλα που βλέπεις έχει κοντά στο 100άρικο από εδώ (δεν είναι δικό μου το ποδήλατο). Παλιά ανέβαινε πάνω αλλά φαίνετια θα την φόβησε ο ιδιοκτήτης του ποδηλάτου και ξανά δεν. Η κάθε γρατζουνιά πονάει!!! :p

Τι μου θύμισες τώρα Κυριάκο ....πολύ καλή εταιρία είχε πάρει και διεθνή βραβεία για τα λάστιχα !!!!
Υπάρχει ακόμα σαν εταιρία ??? ...την θυμάμαι στα ξεκινήματα της δίπλα στην Σιβιτανίδειο που σπούδαζα κάποτε :flipout:

Πριν απο κανα 2 μηνες ειχαμε στη δουλεια παραλαβη απο Γερμανια. Μεσα στα υπολοιπα λοιπον ηταν και διαφανο πλαστικο σωληνακι (κατι σαν αλφαδολαστιχο) και πιανοντας το, με την ακρη του ματιου βλεπω Petzetakis. Χαρηκα γιατι ο Πετζετακης ηταν η μοναδικη ελληνικη πολυεθνικη εταιρια, και νομισα οτι ηταν "δικο μας".
Η χαρα μου κρατησε λιγο γιατι κοιτωντας το καλα ειδα www.petzetakis.de, και εκανα ενα μικρο ψαξιμο.

http://www.euro2day.gr/specials/top...taggelies-sok-gia-thn-ypothesh-petzetaki.html

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1330439/teleftaio-antio-gia-thn-petzetakis.html

Ο οποιος αφου αγορασε-ανοιξε τις παρακατω εταιριες

Γερμανια A.G. Petzetakis GmbH (Heliflex Gmbh) 1972
Γερμανια Behka Plast Gmbh 2001
Αφρικη Main Pipesystems (Petzetakis Africa Ltd) 2001
Ιταλια Induplas SpA
Ισπανια Flexiplas S.A
Μ.Βρεττανια Eurohose Ltd

μετα τον θανατο του Αριστοβουλου Πετζετακη η εταιρια εμπλεχθει σε ενα κουβαρι με εικονικες εταιριες (Javes με εδρα Παρθενες Νησους), εταιριες εξωτερικου αγνωστων μετοχων ( Multie-Chemie Ελβετιας) κ.α. οπως αναφερουν και τα παραπανω οικονομικα δημοσιευματα, με αποτελεσμα εκατονταδες απληρωτους εργαζομενους, φεσια εκατομυριων για το κρατος και δεκαδες χιλλιαδες μικρομετοχων που υπεστησαν μεγαλες απωλειες.

Πολλοι θεωρουν οτι ειναι ακομα μια ιστορια κακομαθημενου γυιου που κατεστρεψε το εργο του πατερα.
Εγω νομιζω πως ειναι ακομα μια ιστορια εταιριας που αφου αρμεξε οτι μπορουσε απο την χωρα, με πλαγιο τροπο βγηκε εκτος αυτης, ισοσκελιζοντας την οποια χασουρα, με το "καρφωμα" του κρατους και των εργαζομενων.

Σε κατι τετοιες περιπτωσεις νιωθεις και λιγο μακακας, αν εχεις στηριξει την εταιρια επειδη ειναι ελληνικη.
Κατι σαν την Φιξ (ολυμπιακη ζυθοποιεια) που στηριχτηκε απο τους ελληνες σαν ελληνικη, και αφου "ανεβηκε" το brand" πουληθηκε στην Kalsberg (περυσι ή προπερσι), και ακομα λεει παραμυθια περι ελληνικης μπυρας.

χμμ..πηγαιναμε στο ιδιο σχολειο με τον Γιωργο Πετζετακι (το ι με γιωτα, δεν ειναι λαθος).
Ειμασταν στην ομαδα ποδοσφαιρου. Καλος παιχτης και δυνατος. Ειχε τον αερα που του εδινε η ευπορη κατασταση της οικογενειας του.
Το ιδιο και με την Μαριαννα Φιξ, στο ιδιο σχολειο, την κορη του Καρολου. Ομως αυτη ηταν πολυ απλο και προσιτο κοριτσι.

χμμ..πηγαιναμε στο ιδιο σχολειο με τον Γιωργο Πετζετακι (το ι με γιωτα, δεν ειναι λαθος).
Ειμασταν στην ομαδα ποδοσφαιρου. Καλος παιχτης και δυνατος. Ειχε τον αερα που του εδινε η ευπορη κατασταση της οικογενειας του.
Το ιδιο και με την Μαριαννα Φιξ, στο ιδιο σχολειο, την κορη του Καρολου. Ομως αυτη ηταν πολυ απλο και προσιτο κοριτσι.

Το είχα καταλάβει εγώ ότι κοινωνικά είσαι "άλλου" επιπέδου :flipout::flipout::flipout::ernaehrung004: