Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη από πάνω για το garlon. Το έχω χρησιμοποιήσει σε βάτα, έκανε δουλειά αλλά σε τόσο μεγάλο δέντρο θα χρειαστείς μεγάλη ποσότητα, και πάνω από ένα ψεκασμό. Αν είναι κάποια κατοικία κοντά, καλύτερα όχι. Στις οδηγίες αν θυμάμαι καλά, λέει ότι μετά τη χρήση η έκταση πρέπει να μείνει ακαλλιέργητη για κάποιο διάστημα ( δεν επιτρέπεται ούτε η καλλιέργεια για παραγωγή ζωοτροφών, αυτό για το πόσο τοξικό είναι)

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημέρα, καλό Σ/Κ με καλά μαστορέματα...

Καλημέρα Παναή!!!

Καλημέρα και σε όλα τα μαστόρια βεβαίως - βεβαίως!

Για αρχή πάρε λίγο ασβέστη, νέρωσε τον και βάψε το δέντρο σου μέχρι περίπου το 1 μέτρο ύψος.

Δεν μου ειπες βλεπεις κατι στο κεδρο και χρειαζεται ασβεστης ;; Με εβαλες σε ανησυχια.

Kαταρχάς συνονόματε λύσε τό Φ16 τό σταλακτοφόρο από τό κέδρο ντεοντάρα γιατί είναι έτοιμο είναι νά κοπεί απο το σφίξιμο τού κορμού επάνω στό λάστιχο.
Εγώ είμαι κατά τής λύσης ζιζανιοκτονων από θέμα οικολογικό ,καί κατά δεύτερον δέν είμαι σίγουρος ότι το Galron μπορεί νά ξεράνει τόσο μεγάλη βρομοκαρυδιά (αείλανθο) πού έχει αρκετά απλωμένο ριζικό σύστημα
Γιά μένα η λύση είναι κόψιμο πολύ χαμηλά το δέντρο,φάσκιωμα μέ νάυλον τον κομενο κορμο,σκέπασμα μέ χώμα,καί ξεπάστρεμα τίς πέριξ επιφανειακές ρίζες του

Ναι ειδα το βροχο και εγω στη φωτο. Τα ατιμα δεν τα προλαβαινεις, τι να προτοκοιταξεις.

Για αρχη εχω ξεκινησει και "κατεβαζω" προσεκτικα τα ψηλα. Μετα επειδη ειναι "σιαμαιο" θα κοψω κομματι-κομματι τον ενα κορμο, και μετα θα κοψω τον αλλο, αφου θα εχει ελευθερωθει και θα ειναι πιο ελεγχομενη η πτωση του.
Το(α) δεντρο βρισκεται στην γωνια απο 2 μαντρες και δεν υπαρχει καμμια περιπτωση μηχανικης επεμβασης στις ριζες. Επισης ειναι περιπου 15 μετρα ψηλο οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να ψεκαστει με οτιδηποτε σαν δεντρο.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι μολις κοπει οι ριζες αν μεινουν ζωντανες θα "παραξουν" νεα δεντρα, καθως και οτι εχω υποψιες για την εισχωρηση τους σε βοθρο.

Πουθενα απο οτι εχω διαβασει δεν εχουν καταφερει να εξαλειψουν τις ριζες εντελως, ακομα και με στοχευμενα χημικα με "ενεση".

Vapan.Στη ριζα ενα ποτισμα και τελος.Δηλητηριο ομως,εννοειται,και μυριζει απαισια.Παντα εφαρμογη απο γνωστη η γεωπονο..

Αυτο δεν το ειχα ξανακουσει. Βεβαια δεν εχω ψαξει ακομα την χημεια. Το garlon το ηξερα απο "αγαπες" γειτονων μεταξυ τους. (ω ! τι ομορφος κοσμος !!!)
Θα ειναι η υστατη προσπαθεια αν αποτυχουν ολα τα άλλα,αλλά θελω να τα αποφυγω, γιατι αγαπαω τα "ζωντανα" μου περισσοτερο απο τον εαυτο μου (και αρκετους ανθρωπους θα ελεγα).

Ευχαριστω ολα τα παιδια που προσπαθουν να συνεισφερουν με τις γνωσεις τους στο προβλημα μου.

Edit: Ειμαι απαραδεκτος και ξεxασα..........Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α σε ολους

Καλημερες μαστορια!!!
Σήμερα το πρωί πήγαμε μια βόλτα σε επιπλαδικα.
Πολύ μελαμινη ρε παιδια!!!!!
Έχω μπει σε σκέψεις.

Μόνο στο ΙΚΕΑ πλέον για μασίφ ξύλο...

Καλημερες μαστορια!!!
Έχω μπει σε σκέψεις.

Φθηνή πρώτη ύλη Κυριάκο..
Προσωπικά, τα θεωρώ πολύ φτηνιάρικα τα έπιπλα από μελαμίνη..
Αφού τα χέρια σου πιάνουν, γιατί δε φτιάχνεις αυτό που χρειάζεσαι μόνος σου;

Καλημερες μαστορια!!!
Έχω μπει σε σκέψεις.

Welcome to the real world.
Συμπαγες ξυλο μονο σε παραδοσιακα επιπλαδικα με τιμες μαλλον υψηλες.

Επιπλα απο μασιφ ξυλεια παιδια υπαρχουν πολλα και οικονομικα,εισαγωγη απο αφρικη και ασια κυριως.Αρκει να βρει κανεις το σωστο μαγαζι..Παραθετω και ενα λινκ Ηρακλειωτικης εταιριας,ο τυπος φτιαχνει παπαδες,αξιζει νομιζω μια ματια.Εχει επιπλα ιδιεταιρου στυλ ομως,οχι μοντερνιες..

http://www.kopidakis.com

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημερες μαστορια!!!
Έχω μπει σε σκέψεις.

Άντε να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά και η ώρα η καλή...

Να εισαι καλα Παναγιωτη ευχαριστω!!!!

παιδια με βλεπω να παιρνω χονδεικη επιφανειες οξας να φτιαξω πραγματα!!!!!!

Βρε ´συ κοιτα τον ΣΑΧΛΟ στην Μεταμόρφωση , οι τιμες του ειναι σούπερ για μασιφ ξυλεια . Μια φορα θα πας και θα κολλησεις με την ποικιλία και τις τιμες , δεν ξέρω ποσα στρέμματα έκταση ..!

Βρε ´συ κοιτα τον ΣΑΧΛΟ στην Μεταμόρφωση , οι τιμες του ειναι σούπερ για μασιφ ξυλεια . Μια φορα θα πας και θα κολλησεις με την ποικιλία και τις τιμες , δεν ξέρω ποσα στρέμματα έκταση ..!

Βρίσκω στις Αχαρνές, έχει και Μεταμόρφωση ή βρήκα άλλον;

Όντως πολυ καλος αλλα ρε παιδι μου...αυτοί οι μεγαλο ξύλαδες ειναι και λίγο μυστήριοι με τους ερασιτέχνες...

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Βρίσκω στις Αχαρνές, έχει και Μεταμόρφωση ή βρήκα άλλον;

Όχι, αυτός είναι. Στο Μενίδι ειναι προς την πλευρά των Θρακομακεδόνων.