Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων
Για αρχή πάρε λίγο ασβέστη, νέρωσε τον και βάψε το δέντρο σου μέχρι περίπου το 1 μέτρο ύψος.
Δεν μου ειπες βλεπεις κατι στο κεδρο και χρειαζεται ασβεστης ;; Με εβαλες σε ανησυχια.
Kαταρχάς συνονόματε λύσε τό Φ16 τό σταλακτοφόρο από τό κέδρο ντεοντάρα γιατί είναι έτοιμο είναι νά κοπεί απο το σφίξιμο τού κορμού επάνω στό λάστιχο.
Εγώ είμαι κατά τής λύσης ζιζανιοκτονων από θέμα οικολογικό ,καί κατά δεύτερον δέν είμαι σίγουρος ότι το Galron μπορεί νά ξεράνει τόσο μεγάλη βρομοκαρυδιά (αείλανθο) πού έχει αρκετά απλωμένο ριζικό σύστημα
Γιά μένα η λύση είναι κόψιμο πολύ χαμηλά το δέντρο,φάσκιωμα μέ νάυλον τον κομενο κορμο,σκέπασμα μέ χώμα,καί ξεπάστρεμα τίς πέριξ επιφανειακές ρίζες του
Ναι ειδα το βροχο και εγω στη φωτο. Τα ατιμα δεν τα προλαβαινεις, τι να προτοκοιταξεις.
Για αρχη εχω ξεκινησει και "κατεβαζω" προσεκτικα τα ψηλα. Μετα επειδη ειναι "σιαμαιο" θα κοψω κομματι-κομματι τον ενα κορμο, και μετα θα κοψω τον αλλο, αφου θα εχει ελευθερωθει και θα ειναι πιο ελεγχομενη η πτωση του.
Το(α) δεντρο βρισκεται στην γωνια απο 2 μαντρες και δεν υπαρχει καμμια περιπτωση μηχανικης επεμβασης στις ριζες. Επισης ειναι περιπου 15 μετρα ψηλο οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να ψεκαστει με οτιδηποτε σαν δεντρο.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι μολις κοπει οι ριζες αν μεινουν ζωντανες θα "παραξουν" νεα δεντρα, καθως και οτι εχω υποψιες για την εισχωρηση τους σε βοθρο.
Πουθενα απο οτι εχω διαβασει δεν εχουν καταφερει να εξαλειψουν τις ριζες εντελως, ακομα και με στοχευμενα χημικα με "ενεση".
Vapan.Στη ριζα ενα ποτισμα και τελος.Δηλητηριο ομως,εννοειται,και μυριζει απαισια.Παντα εφαρμογη απο γνωστη η γεωπονο..
Αυτο δεν το ειχα ξανακουσει. Βεβαια δεν εχω ψαξει ακομα την χημεια. Το garlon το ηξερα απο "αγαπες" γειτονων μεταξυ τους. (ω ! τι ομορφος κοσμος !!!)
Θα ειναι η υστατη προσπαθεια αν αποτυχουν ολα τα άλλα,αλλά θελω να τα αποφυγω, γιατι αγαπαω τα "ζωντανα" μου περισσοτερο απο τον εαυτο μου (και αρκετους ανθρωπους θα ελεγα).
Ευχαριστω ολα τα παιδια που προσπαθουν να συνεισφερουν με τις γνωσεις τους στο προβλημα μου.
Edit: Ειμαι απαραδεκτος και ξεxασα..........Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α σε ολους