Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλώς ήρθες στο φόρουμ γενικότερα φίλτατη, η συγκεκριμένη κατηγορία με τα μαστορέματα σου ταιριάζει γάντι, οφείλω να ομολογήσω! :grinning-smiley-043

Ανέβασε και μερικές φωτογραφίες από το εργαστήριό σου, όπως ήταν στην τελευταία του μορφή, να μαζεύουν τα σαγόνια τους από το πάτωμα οι άντρες-μαστροχαλαστές του φόρουμ... :flipout:

Ωχ... Τον ξέρεις κι αυτόν; :chinscratch:
Έχω ένα κακό προαίσθημα... :flipout:

Εδώ έχει τα μεγάλα μέσα στο φόρουμ Στρατηγέ μου, τον Χασοδίκη και τον JL, σε εμένα βρήκες να κολλήσεις; :flipout:

Σοβαρά μιλάς; Ρε τα λαμόγια... Τις ποντικομαμές....
Πάνο μου, γονατιστός συγνώμη... Σε αδίκησα...

Αγάπη, αν όντως ξέρεις αυτούς, το προαίσθημα που έλεγα πρίν.... Έ, ξέχνα το...
τώρα πλέον είμαι βέβαιος... :flipout:

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Zoρισα αφανταστα ενα κατσαβιδακι μινι μπαταριας- που με ειχε βολεψει παρα πολυ με τα μικρα μεγεθη βιδων (πχ βιδες λαπτοπ κλπ)- και πεθανε.
Τελειωνε η μπαταρια και το ζορισα στο βιδωμα για να τελειωσω, και ενα αξονακι μεσα ξεκολλησε απο καποιο γραναζι και το κατσαβιδι εχασε τη ροπη του.

Φυσικα το ανοιξα μηπως και μπορουσε να διορθωθει, αλλα ματαια.. Ιδου το πτωμα. Θα κρατησω το μοτερ ετσι μηπως χρειαστει σε καμμια γκατζετοκατασκευη :))

23992730619_d86d6f6c31_b.jpg

Παιδιά, δεν θέλω να "λερωσω" το θέμα για την αντικατάσταση των μπαταριών νικελίου με λιθίου σε δραπανο. Είναι τόσο αρτιος οδηγός που είναι κρίμα τέτοια ποστ να χάνονται ανάμεσα σε αερολογίες. Για αυτό υπάρχει το καφενείο.

DSC_1923.jpg

Μπαράκι με κανουλες από δύο μπύρες σε κάθε τραπέζι όπου η κατανάλωση φαίνεται σε οθόνη στον τοίχο για να γίνονται κόντρες!!!!
Ελπίζω να φαίνεται το δικό μας όνομα!
Εις υγειαν συνάδελφοι!

Παιδιά, δεν θέλω να "λερωσω" το θέμα για την αντικατάσταση των μπαταριών νικελίου με λιθίου σε δραπανο. Είναι τόσο αρτιος οδηγός που είναι κρίμα τέτοια ποστ να χάνονται ανάμεσα σε αερολογίες. Για αυτό υπάρχει το καφενείο.

Και πολυ καλα κανεις!

Παρεμπιπτοντως δεν παρατηρησα ουδεμια 'αερολογια' παρα μονο γνησια επαινετικα σχολια για την συντακτρια του νηματος.
Και ο επαινος, με οποιαδηποτε εκφανση, ειναι παντα ευπροσδεκτος αφου αναγνωριζει και επιβραβευει την προσπαθεια του καθε συντακτη αξιολογου κειμενου η/και κατασκευης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

4 Πυργουσακια.
Και τώρα δείχνει 6,15

Τους χαιρετισμους μου, απο εναν Καρδαμυλιτη!

Σε ουγκιες ειναι το μετρημα η σε λιτρα? :))

Και πολυ καλα κανεις!

Παρεμπιπτοντως δεν παρατηρησα ουδεμια 'αερολογια' παρα μονο γνησια επαινετικα σχολια για την συντακτρια του νηματος.
Και ο επαινος, με οποιαδηποτε εκφανση, ειναι παντα ευπροσδεκτος αφου αναγνωριζει και επιβραβευει την προσπαθεια του καθε συντακτη αξιολογου κειμενου η/και κατασκευης.

Τους χαιρετισμους μου, απο εναν Καρδαμυλιτη!

Σε ουγκιες ειναι το μετρημα η σε λιτρα? :))
Θα με συγχωρέσεις, αλλά το ποσο "αρτια είναι η παρουσίαση" αλλά και τα μπράβο στο συντάκτη, δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρουν όποιον διαβάζει το θέμα με σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες για την κατασκευή. Για αυτό και τα δικα μου "μπραβο" τα εκφράζω στο καφενείο.

Το σκορ βλεπω να γερνει υπερ σας, καλα με ποιους πινετε παρεα, με Βρονταδουσιους η Ψαριανους? :)))

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλησπέρα, ψάχνω για αμορτισέρ λαδιού ανύψωσης κρεβατιού. Νομίζω ότι τα λένε και κουμπάσα. Αυτό που έχω λέει πάνω

ILCA F1 1000N

Υποθέτω ότι το 1000Ν είναι η δύναμη που ασκεί ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων. Που μπορώ να βρω δυο τέτοια, κατά προτίμηση Αθήνα κέντρο; Όσα βρίσκω είναι μικρά, για ντουλάπια, 100-200Ν.

Τα αμορτισερ αυτα ειναι αεριου και οχι λαδιου. Κουμπασο λενε το μοχλικο που παιζει ρολο κλαπας και οχι το αμορτισερ. 1000 Newton ειναι η δυναμη που σηκωνει το αμορτισερ και ειναι 100 κιλα, γι αυτο και τα 100-200 Ν (10 - 20 κιλα) ειναι μικρα.
Περα απο τα κιλα πρεπει να δεις και την συμπεριφορα του αμορτισερ, π.χ. αν εχει φρενο στο τερμα ανοιγμα, δλδ αν πεταγετε με δυναμη το κρεβατι και πριν ανοιξει τελειως φρεναρει για να μην χτυπησει στο τερμα.
Επεισης εχουν σημασια και πως στηριζεται στα ακρα, και αν αυτη η στηριξη ειναι ενσωματωμενη στην μπουκαλα-εμβολο ή ξεβιδωνει.
Κορυφαια εταιρια που προτιμουν ολοι οι κατασκευαστες (και αυτοκινητων) ειναι η stabilus αλλα ειναι φαρμακι απο τιμες.
Τωρα αν ξεκαθαρισεις ολα τα παραπανω υπαρχουν universal αμορτισερ σε αντ/κα αυτωκινητων αλλα εκει θα πας ακομα με διαστασεις και διαδρομη εμβολου. Συνηθως 100 κιλα ειναι τα αμορτισερ απο επαγγελματικα van στην ανακλινομενη προς τα επανω πισω πορτα.
Προσοχη μην προσπαθησεις να κλεισεις το αμορτισερ εκτος κρεβατιου ριχνοντας το βαρος σου πανω του, γιατι αν σου γλυστρισει θα σου καρφωθει στην κοιλια (ετσι και αλλιως δεν κλεινει με το χερι, αν κλεινει ειναι τελειως "κοφα"). Την διαδρομη θα την μετρησεις δουλευοντας το επανω στο κρεβατι.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο.

Τα αμορτισερ αυτα ειναι αεριου και οχι λαδιου. Κουμπασο λενε το μοχλικο που παιζει ρολο κλαπας και οχι το αμορτισερ. 1000 Newton ειναι η δυναμη που σηκωνει το αμορτισερ και ειναι 100 κιλα, γι αυτο και τα 100-200 Ν (10 - 20 κιλα) ειναι μικρα.
Περα απο τα κιλα πρεπει να δεις και την συμπεριφορα του αμορτισερ, π.χ. αν εχει φρενο στο τερμα ανοιγμα, δλδ αν πεταγετε με δυναμη το κρεβατι και πριν ανοιξει τελειως φρεναρει για να μην χτυπησει στο τερμα.
Επεισης εχουν σημασια και πως στηριζεται στα ακρα, και αν αυτη η στηριξη ειναι ενσωματωμενη στην μπουκαλα-εμβολο ή ξεβιδωνει.
Κορυφαια εταιρια που προτιμουν ολοι οι κατασκευαστες (και αυτοκινητων) ειναι η stabilus αλλα ειναι φαρμακι απο τιμες.
Τωρα αν ξεκαθαρισεις ολα τα παραπανω υπαρχουν universal αμορτισερ σε αντ/κα αυτωκινητων αλλα εκει θα πας ακομα με διαστασεις και διαδρομη εμβολου. Συνηθως 100 κιλα ειναι τα αμορτισερ απο επαγγελματικα van στην ανακλινομενη προς τα επανω πισω πορτα.
Προσοχη μην προσπαθησεις να κλεισεις το αμορτισερ εκτος κρεβατιου ριχνοντας το βαρος σου πανω του, γιατι αν σου γλυστρισει θα σου καρφωθει στην κοιλια (ετσι και αλλιως δεν κλεινει με το χερι, αν κλεινει ειναι τελειως "κοφα"). Την διαδρομη θα την μετρησεις δουλευοντας το επανω στο κρεβατι.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο.

Κουμπασα με αμορτισέρ χρειάζεται ο φίλος , καλα τα λέει . Υπάρχουν κουμπασα κρεβατιου με αμορτισέρ λαδιού και με ελατηρια .

Μπορείς να βρεις εδω :

http://www.spfurniturematerials.gr/Proionta/Plaisia-krevatiou/Plaisia-krevatiou.html

Δεν ξέρω ποιος ψάχνει και απο που εχει "σκάσει" η ερώτηση ...