Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μιας και ξεκίνησαν οι πανελλήνιες σήμερα να γελάσουμε και λίγο. :rofl:

>(Από γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία – Γυμνάσιο Θηβών)
>”Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και
την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ.”

>(Από μάθημα Γεωγραφίας, Λύκειο Χανίων, 1990)
>”Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι.”

Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες.
(από την Έκθεση ιδεών υποψηφίου στη Σχολή Αστυνομίας, 1992)

Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ.
(από Έκθεση του μαθητή του Γυμνασίου Αργοστολίου, 1992)

Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου.
(Γυμνάσιο Κιλκίς, 1992)

ΕΡ.: Τι ονομάζουμε εξάτμιση, τι βρασμό, τι εξαέρωση και τι υγροποίηση;
ΑΠ.: Εξάτμιση ονομάζουμε αυτή που έχει πίσω το αυτοκίνητο, βρασμό ονομάζουμε το νερό όταν βράζει, εξαέρωση είναι όταν βγάζουμε από το καλοριφέρ τα νερά και υγροποίηση όταν σβήνουμε τη φωτιά.

ΕΡ.: Τι γνωρίζεις για την περίοδο του Διαφωτισμού;
ΑΠ.: Διαφωτισμό είχαμε όταν στη Γη είχε πολύ φως και καθόλου νύχτα.

ΕΡ.: Πού βρίσκεται η Λάρισα;
ΑΠ.: Πέμπτη μετά τον Ολυμπιακό.

” Το τετράγωνο της υποτείνουσας ισούται, αλλά όχι πάντοτε” (Από
γυμνάσιο της Καλαμάτας, 1991)

Από διαγώνισμα στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982:
“Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον “.

Οταν ο Ξέρξης έφτασε στις Θερμοπύλες, μήνυσε στον Λεωνίδα να του παραδώσει τα όπλα και αυτός (ο Λεωνίδας) με τα λίγα Περσικά που γνώριζε του απάντησε Μολών Λαβέ

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Από διαγώνισμα στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο, 1982:
“Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον “.

Μπάμπη πότε είπαμε ότι τέλειωσες το Γυμνάσιο ...

Μπάμπη πότε είπαμε ότι τέλειωσες το Γυμνάσιο ...

Εδώ ατύχησες.... Γεωμετρία και Φυσική ηλταν τα μόνα μαθήματα που χτύπαγα ταβάνι. Άλγεβρα και τριγωνομετρία σκατά.
Δεν αναφέρω καν τη Χημεία που έλεγα κα κο τρία... :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Με ξελιγώσατε με τα μεζεκλίκια σήμερα....
Δεν παραπονιέμαι όμως γιατί κι εγώ ψαράκι έφαγα σήμερα, και μάλιστα κερασμένο, αφού είχαμε τα εγκαίνια πέργκολας και τραπεζιού. :ADFADF1:

ΖΑΧΑΡΗ !
Και μαμω τους μάστορες.

Αχ Μπάμπη μου ειλικρινά δεν ήταν υπονοούμενο....εξάλλου μπορεί το καφασωτό να είναι έτοιμο αλλά η ιδέα να το βάλεις εκεί πάνω και να δημιουργεί αποτέλεσμα ντισκοτέκ barbarela ήταν δική σου....και τέλος στα αμιγώς ξύλινα είσαι υπεράνω σχολίων, ειδικά από εμένα...:award:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τώρα όσο αφορά το σταμπωτό δεν έχω τραβήξει φωτογραφίες από την διαδικασία, αλλά επειδή είμαι από πάνω όλη την μέρα μπορώ να την περιγράψω και σας λύσω κάποιες απορίες.

αρχικά καθαρίζεται το έδαφος, μετά στρώνεται ένα πλαστικό και από πάνω πλέγμα Τ131.

ακολουθεί το μπετό, 7-10 εκατοστά, ενισχυμένο με υαλόνημα (κάτι τρίχινα φτερά), στο οποίο αφού στρωθεί του ρίχνουν όσο είναι νωπό ένα ειδικό υλικό που περιέχει χαλαζία, σμυρίδι, το βασικό χρώμα που έχεις επιλέξει και κάτι σκληρυντικά και ενισχυτικά του μπετού (2-3 χέρια), μετά στρώνεται και επιπεδώνεται σε σημείο να γυαλίζει, μόλις απορροφηθεί λίγο το υλικό αυτό και το μπετό αρχίζει να στεγνώνει ρίχνουν από πάνω μία άλλη σκόνη release την λένε η οποία περιέχει εκτός των άλλων και το δεύτερο χρώμα που σε ανάμιξη με το πρώτο το βασικό θα βγάλει το τελικό αποτέλεσμα.

μετά από κάποια ώρα το γυαλίζουν πάλι με σπάτουλες για να ποτίσει το υλικό αυτό στο μπετό....και πριν στεγνώσει αρχίζουν με τα ελαστικά καλούπια να το σταμπώνουν σε ότι σχέδιο θες, εγώ επέλεξα λόγω ασυμμετρίας του χώρου να μπει σχέδιο ακανόνιστη πέτρα σε γήινα χρώματα (κάτι ανάμεσα σε άμμου και καφέ ανοιχτό) με περιμετρικό τουβλάκι σε χρώμα κεραμιδί και ένα σχέδιο σε στυλ πυξίδας μπροστά στην είσοδο.

μετά ακολουθεί πλύσιμο με διάλυμα υδροχλωρικού οξέως με το οποίο το μπετό αρχίζει και ανοίγει σε χρώμα μέχρι του σημείου που σου αρέσει (από το σκούρο release μέχρι το ανοιχτό βασικό χρώμα) και λόγω του σταμπωτού που δημιουργεί εσοχές σε στυλ αρμών θα βγει ένα χρώμα ελπίζω ωραίο και όπως το είδα στην φωτογραφία....αυτό το στάδιο δεν έχει γίνει ακόμη...και τέλος θα περαστεί όλο με ειδικό βερνίκι το οποίο θα δώσει μία γυαλάδα και μία προστασία από τον ήλιο, το παγετό και το αλάτι....από ότι μου είπαν τα μαστόρια κάθε 5-6 χρόνια θα του κάνει καλό ένα πέρασμα από πάνω για συντήρηση και ομορφιά.

για 100 τμ μέχρι τώρα για το μπετό χρειάστηκαν 8 κυβικά άμμου χοντρή, 4 κυβικά γαρμπιλοχαλίκι και 25 τσιμέντα 50κιλα.

από αύριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον σταμπωτό σοβά.

ότι απορία έχετε μπορώ να την μεταφέρω στους μαστόρους να την λύσουμε.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Εδώ ατύχησες.... Γεωμετρία και Φυσική ηλταν τα μόνα μαθήματα που χτύπαγα ταβάνι. Άλγεβρα και τριγωνομετρία σκατά.
Δεν αναφέρω καν τη Χημεία που έλεγα κα κο τρία... :BDGBGDB55:

Εμ γι'αυτο σε γουστάρω στρατηγέ μου!Φυσική!!!

θα δω αύριο για φώτο, αν και δεν φαίνεται τίποτα έτσι όπως είναι ακόμη...τώρα φαίνονται ολίγον από στάμπες και γεμάτος όλος ο χώρος με μία σκούρα πούδρα....

μετά από αρκετό ψάξιμο και 2-3 προσφορές επέλεξα τελικά αυτή την εταιρία
http://www.stencreations.gr/el/etairia
έχει και κάποιες φώτο για να δεις λίγο έτοιμα δάπεδα.

το αρχικό κόστος μέχρι 50τμ στις εταιρίες που ρώτησα είναι 25 /τμ και στους άνευ εταιρίας ξένους που κάνουν τέτοια δάπεδα είναι περίπου 20
για τα 100τμ γίνεται μία εκπτωση στα 20-21 το τμ.

Καλημέρα & από τον παππού Κώστα & την ηλιόλουστη επιτέλους Πάτρα.

Να το πλύνω το αμάξι ή θα ξαναλασποβρέξει, γμτ !!!

Α! 5 & σήμερα.

Αμην Παναγιωτη!
Δυσκολη εβδομαδα λογω κουρασης.

όταν όμως το δεις τελειωμένο με το καλό και το καμαρώσεις, θα φύγει η κούραση με μιας.

Οποιος δεν πάντρεψε παιδί και δεν έχτισε (έβαψε) σπίτι, δεν ξέρει τι θα πει ζωή, έλεγαν οι πιο παλιοί.

Καλή δύναμη κ καλή συνέχεια.

Καλημέρα.
Πλυντο πλύντο!!!

Οκ!

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα & από τον παππού Κώστα & την ηλιόλουστη επιτέλους Πάτρα.

Να το πλύνω το αμάξι ή θα ξαναλασποβρέξει, γμτ !!!

Α! 5 & σήμερα.
Καλημέρα, μόλις άκουσα καιρό στο ραδιόφωνο και προβλέπουν βροχές από το μεσημέρι στα Δυτικά και Βόρεια. You have been warned!

Sent from my C6833 using Tapatalk

Οποιος δεν πάντρεψε παιδί και δεν έχτισε (έβαψε) σπίτι, δεν ξέρει τι θα πει ζωή, έλεγαν οι πιο παλιοί.

Καλή δύναμη κ καλή συνέχεια.

Οκ!

Καλημέρα σε όλους !!

Όχιιιι τι να πλύνεις δεν άκουσες καιρό ; όλη σχεδόν τη βδομάδα θα έχει βροχές πτώση θερμοκρασίας, αέρηδες κ.λ.π.
Εγώ άρχισα εχθές βάψιμο στα κάγκελα του μπαλκονιού και ο αέρας έφερνε σκόνη και σκουπίδια και τα κόλλαγε επάνω φτουουουου

Καλημέρα, μόλις άκουσα καιρό στο ραδιόφωνο και προβλέπουν βροχές από το μεσημέρι στα Δυτικά και Βόρεια. You have been warned!

Sent from my C6833 using Tapatalk

α γεια σου !!