Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλη σας Ημερα, και καλη εβδομαδα επισης και απο εμενα. Αν καταλαβαινεις ζεστη στις 7 το πρωι, φαντασου τι θα κανει στις 12......
Αδρεναλινη.....Ελλαδα εισαι καμινι........(παραφραση).

Και οχι δεν θα γραψω στο θεμα του Κυριακου "Ομαδικη αγορα Stanley.......". Απεταξάμην!!!!

Re: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Κοκκαλα, κυριως πλευρο απο μοσχαρι, κομμενο σε μηκος αναλογα το μεγεθος του σκυλου. Πολυ καλο για καθαρισμο δοντιων, καθως δεν σπαει αλλα οπως το μασουλαει ο σκυλος "λειωνει" σιγα σιγα και απασχολειται. Τωρα για το ψυχολογικο της υποθεσης μπορει το κοκκαλο να ειναι "ζεματισμενο" για 5 λεπτα, αλλα οχι βρασμενο.
Το barf ειναι μεγαλη υποθεση, αλλα προυποθετει οτι θα το ακολουθεις πιστα, και σε ποσοτητα, αλλα και στο τι δινεις. Το θεμα της διατροφης του σκυλου ειναι τεραστιο.
Λυπαμαι πολυ Νικο για την απωλεια σου. Ειναι ενα θεμα που με προβληματιζει αρκετα, και σκεφτομαι πολλες φορες αυτη τη στιγμη. Εχω δηλωσει οτι μετα απο αυτο, δεν προκειται να ξαναασχοληθω με σκυλια, οσο και αν μου λενε οι σκυλοφιλοι μου ανα την Ελλαδα οτι ειναι μονο λογια και στο τριμηνο θα ξαναψαχνω.
Εχω δει, ακουσει και βιωσει τοσα πολλα που πλεον θεωρω οτι δεν μπορω να το στηριξω ψυχολογικα.

Καλη βδομαδα να'χουμε, η τελευταια του Ιουλιου και η 30η του χρονου απο τις 52.
Διανυουμε την 207η μερα του ετους σημερα. Αλλες 159 μερουλες και εχουμε πρωτοχρονια :))

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Έχω σκυλιά από 7 ετών, κάποια στιγμή είχαμε 5 ταυτόχρονα! Σχεδόν όλα έφυγαν από ασθένειες (πχ καλαζάρ όπως ανέφερα), γενετικό πρόβλημα, ή ατύχημα. Μόνο 2 έφυγαν από γηρατειά. Με κάθε απώλεια πόνεσα αφάνταστα, όμως και πάλι δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς σκύλο. Σκέφτομαι πως η τελευταία εβδομάδα είναι η πρώτη φορά σε σχεδόν 30 χρόνια που δεν υπάρχει μια κουνιστή ουρίτσα να με καλωσορίσει όταν γυρίζω στο σπίτι και ήδη μου λείπει. Οπότε οι σκυλόφιλοι ανά την Ελλάδα ξέρουν τι λένε.

Πηγαίνοντας για μπάνιο στα Νιφορέικα της Αχαΐας βρήκα έναν μάστορα που ΜΌΝΟ με μια παλιά πριονοκορδέλλα έφτιαχνε και πουλούσε τα παορακάτω.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

όλα αντιμετωπίζονται εκτός του καλαζάρ....όσο για την καλύτερη τροφή σχετικά με τον σκύλο είναι ότι πιο κοντινό στην φυσική του τροφή και είναι το barf http://www.barfing.gr/ ...τώρα σχετικά με τους κτηνιάτρους...κράτα μικρό καλάθι καλύτερα και να προσπαθείς να βλέπεις πίσω από αυτά που προτείνουν, ειδικά για τις τροφές....

τώρα σχετικά με το θέμα του τόπικ, το τραπεζάκι τρίφτηκε επιμελώς (κανά τρίωρο) με 60-120-240-320 και έγινε σαν γυαλί....τώρα περιμένω τον Χρήστο να μου το κουρέψει για να το βάψω.

Σωτήρη μετά από ερώτηση στο κτηνίατρο έχω να σου πω τα εξής:

1) Η ωμή τροφή δεν είναι ποτέ καλύτερη από την κροκέτα και αυτό γιατί:

i) Η ωμή τροφή (πάρε και το B.A.R.F) έχει πολλά μειονεκτήματα όπως αυξημένη παρουσία μικροβίων και ιών που ακόμα και με κατάψυξη δεν εξαφανίζονται τελείως και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ο σκύλος να νοσήσει. Αυτό ισχύει και για το ωμό κρέας οπότε καλό είναι να μην του δίνεις.

ii) Η ξηρά τροφή περιέχει ΟΛΑ τα συστατικά (ιχνοστοιχεία, βιταμίνες κλπ) που χρειάζεται ο σκύλος και στην ποσότητα που χρειάζεται. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η ωμή τροφή να τα αντικαταστήσει αυτά πόσο μάλλον αυτή που μπορεί να ετοιμάσει ο καθένας στο σπίτι μας. Αν ήταν έτσι τότε θα ανακατεύαμε κρέας με λαχανικά, ρύζι και μακαρόνια και θα τα δίναμε σε όλα τα ζωντανά (γάτες, σκύλους, άλογα κλπ). Δεν τρώνε όλα τα ζώα την ίδια τροφή (άλλες ανάγκες σε αλάτι έχει η γάτα και άλλες ο σκύλος πχ).

iii) Σίγουρα και η καλυτερη κροκέτα περιέχει υποπροϊόντα κρέατος αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν κάνει ο σκύλος να τα φάει (π.χ δέρμα) γιατί ούτως η άλλως είναι στην φύση του να τα τρώει (όπως έφαγε την αλεπού ο δικός σου).

Επίσης το B.A.R.F. αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε από έναν Ιταλό και μάλλον θα περάσει καθώς πρόκειται για μόδα.
Τέλος σε ότι αφορά την τροφή φυσικά μία τροφή που κοστίζει κάτω από 1 ευρώ το κιλό περιέχει μέσα μόνο υποπροϊόντα κια άχυρα αλλά μία τροφή έστω και premium περιέχει ακριβώς ότι χρειάζεται ο σκύλος. Οπότε αν μπορείς να δίνεις 50-60 ευρώ στο 15κιλο κάνεις το καλύτερο για τον σκύλο σου.

2) Σε ότι αφορά την κατανάλωση κόκκαλων.
Αν πάρεις το πιο συγγενικό είδος του σκύλου, τον λύκο, θα δεις ότι ο τελευταίος δεν καταναλώνει ποτέ κόκκαλα. Φυσικά όχι μόνο αυτός αλλά και όλα τα σαρκοφάγα. Τα κόκκαλα τα καταναλώνουν κυρίως οι γύπες (οι λεγόμενοι κοκκαλάδες).
Σε ερώτηση μου μήπως λόγω χρόνου δεν μπορεί να τα καταναλώσει, μου απάντησε ότι ο λύκος είναι το κυρίαρχο σαρκοφάγο οπότε μια χαρά μπορεί να τα καταναλώσει απλά δεν τα προτιμάει.

Τέλος κάθε χρόνο υπάρχουν πολλά περιστατικά από διάτρηση στομάχου λόγω κοκκάλων αλλά είναι και θέμα τύχης όπως σου είχα πει χθες. Μπορεί να τρώει μια ζωη κόκκαλα ο σκύλος και να μην πάθει τίποτε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τέλος αναφορικά με το καλαζάρ ή λεισμανίαση είσαι λάθος.

Έχω δει πάμπολλες περιπτώσεις ακόμα και προχωρημένες, να σώζονται. Απλά υπάρχει κόστος της τάξης των 300 ευρώ για έναν μεσαίο σκύλο (τα διπλά για μεγάλα), και δεν μπορεί ο καθένας να το αναλάβει.
Απλά εκτός του κόστους θέλει καθημερινή ενασχόληση με τον σκύλο και κάθε εβδομάδα εξετάσεις από τον κτηνίατρο.

Τέλος υπάρχει και εμβόλιο με 80% κάλυψη από την λεισμανίαση.

1 σεπτεμβριου ο σκυλος μου θα παει για εμβολιο για καλααζαρ γιατι με ανχωσατε ! Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι σε τρεις δοσεις.

Κυριάκο μεγάλες και ύποπτες φωτιές βλέπω στο νησί. Ελπίζω να μην είναι και στα δικά σου μαστιχόδενδρα.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

1 σεπτεμβριου ο σκυλος μου θα παει για εμβολιο για καλααζαρ γιατι με ανχωσατε ! Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ειναι σε τρεις δοσεις.

και εγώ τα έχω κάνει
3 το πρώτο χρόνο και μετά θέλει 1 κάθε χρόνο

και πάλι πρέπει να κάνεις ότι και πρίν το εμβόλιο

αμπούλα ή λουράκι για τη σκνίπα (δεν κάνουν όλα)
και το ιδανικό είναι να μπαίνει ο σκύλος μέσα στο σπίτι όταν μπαίνετε και εσείς (για τα κουνούπια!)

Σωστά σου τα είπε.
3 δοσεις την πρώτη φορά και μετά από 1 κάθε χρόνο.

και εγώ τα έχω κάνει
3 το πρώτο χρόνο και μετά θέλει 1 κάθε χρόνο

και πάλι πρέπει να κάνεις ότι και πρίν το εμβόλιο

αμπούλα ή λουράκι για τη σκνίπα (δεν κάνουν όλα)
και το ιδανικό είναι να μπαίνει ο σκύλος μέσα στο σπίτι όταν μπαίνετε και εσείς (για τα κουνούπια!)

Το Seresto είναι από τα λίγα λουριά που εκτός του ότι κρατάει 8 μήνες προστατεύει από την σκνίπα.
Κοστίζει γύρω στα 40-45 ευρώ και ήταν σε έλλειψη μέχρι και πρότινος. Καμία σχέση με άλλα φτηνότερα!

Νίκο το seresto όντως είναι το καλύτερο λουράκι και χαίρομαι που εμφανίστηκε ξανά στην αγορά γιατί το έψαχνα και δεν το έβρισκα και του φόραγα scalibor.

Τώρα σχετικά με την διατροφή του σκύλου (που είναι η εξημερωμένη μορφή του λύκου), να σου θυμίσω ότι υπάρχει στην γη περίπου 15.000 χρόνια.

Αναφορικά με την ξηρά τροφή να σου θυμίσω ότι για να γίνει απαιτείται θερμοκρασία περί των 200 βαθμών (απίστευτη καταστροφή των θρεπτικών συστατικών), είναι γεμάτη με χημικά και συντηρητικά (και αυτό φαίνεται από τον πολύ μεγάλο χρόνο ζωής που έχει), κάτω από τον όρο meal κρύβονται ότι άχρηστα πράγματα μπορείς να φανταστείς, πραγματικά σκουπίδια, κρεατάλευρα ιχθυάλευρα και οστεοάλευρα, και τέλος περιέχει τεράστια ποσότητα σε δημητριακά και αμυλώδη που ο σκύλος δεν μπορεί να χωνέψει σε τέτοιες μεγάλες ποσότητες...κανονικά η διατροφή του σκύλου πρέπει να περιέχει το 1/5 σε τέτοια συστατικά και όχι στο 1/2 ή στο 1/3 που περιέχονται στην ξηρά τροφή.

έχεις δει (στα χαρτιά πάντα) πόσο θρεπτικά και πλήρη είναι τα χάμπουργκερ ?

τώρα εάν το barf είναι μόδα που θα περάσει...δεν το ξέρουμε γιατί υπάρχει τουλάχιστον 20 χρόνια

και όχι δεν μπορώ να δίνω 2-3 /κιλό για το σκύλο, μπορούσα και του έδινα για τους πρώτους 12 μήνες τροφή των 4-5 /κιλό και προσπαθούσα να είναι όσο το δυνατόν ισορροπημένη...τώρα του δίνω τροφή των 1-2 /κιλό και συμπληρώνω με λάδι, αυγό, και δικά μας φαγητά.

τέλος σου ανάφερα στο προηγούμενο μήνυμα να είσαι πιο καχύποπτος με τους κτηνιάτρους...ένας υγιείς σκύλος είναι κακός πελάτης για αυτούς...και οι εταιρίες που φτιάχνουν κροκέτες πολλές φορές επιδοτούν τους κτηνιάτρους....

Κυρια πουλαει ψαρακια διπλα στην αμαξοστοιχια του υπερσιβηρικου. Φωτο απο γνωστη μου παρεα που ταξιδευει με αυτο το τραινο. Ζηλευω..

28545213405_4f786239a2_c.jpg

το scalibor σίγουρα καλύπτει απο τη σκνίπα

το seresto έψαξα στο site και δεν διάβασα κάτι

τσιμπούρια/ψύλλοι είναι τα εύκολα και με πολύ πολύ λιγότερα χρήματα

η σκνίπα είναι το θέμα

Νίκο το seresto όντως είναι το καλύτερο λουράκι και χαίρομαι που εμφανίστηκε ξανά στην αγορά γιατί το έψαχνα και δεν το έβρισκα και του φόραγα scalibor.

Τώρα σχετικά με την διατροφή του σκύλου (που είναι η εξημερωμένη μορφή του λύκου), να σου θυμίσω ότι υπάρχει στην γη περίπου 15.000 χρόνια.

Αναφορικά με την ξηρά τροφή να σου θυμίσω ότι για να γίνει απαιτείται θερμοκρασία περί των 200 βαθμών (απίστευτη καταστροφή των θρεπτικών συστατικών), είναι γεμάτη με χημικά και συντηρητικά (και αυτό φαίνεται από τον πολύ μεγάλο χρόνο ζωής που έχει), κάτω από τον όρο meal κρύβονται ότι άχρηστα πράγματα μπορείς να φανταστείς, πραγματικά σκουπίδια, κρεατάλευρα ιχθυάλευρα και οστεοάλευρα, και τέλος περιέχει τεράστια ποσότητα σε δημητριακά και αμυλώδη που ο σκύλος δεν μπορεί να χωνέψει σε τέτοιες μεγάλες ποσότητες...κανονικά η διατροφή του σκύλου πρέπει να περιέχει το 1/5 σε τέτοια συστατικά και όχι στο 1/2 ή στο 1/3 που περιέχονται στην ξηρά τροφή.

έχεις δει (στα χαρτιά πάντα) πόσο θρεπτικά και πλήρη είναι τα χάμπουργκερ ?

τώρα εάν το barf είναι μόδα που θα περάσει...δεν το ξέρουμε γιατί υπάρχει τουλάχιστον 20 χρόνια

και όχι δεν μπορώ να δίνω 2-3 /κιλό για το σκύλο, μπορούσα και του έδινα για τους πρώτους 12 μήνες τροφή των 4-5 /κιλό και προσπαθούσα να είναι όσο το δυνατόν ισορροπημένη...τώρα του δίνω τροφή των 1-2 /κιλό και συμπληρώνω με λάδι, αυγό, και δικά μας φαγητά.

τέλος σου ανάφερα στο προηγούμενο μήνυμα να είσαι πιο καχύποπτος με τους κτηνιάτρους...ένας υγιείς σκύλος είναι κακός πελάτης για αυτούς...και οι εταιρίες που φτιάχνουν κροκέτες πολλές φορές επιδοτούν τους κτηνιάτρους....

Σωτήρη επιμένεις να κάνεις λάθος.
Μην είσαι τόσο καχύποπτος, δεν σκέφτονται όλοι οι κτηνίατροι με τον τρόπο που λες. Επίσης έχουν γίνει χιλιάδες μελέτες πάνω στο τι πρέπει να τρώει ένας σκύλος οπότε καλό είναι να μην τις αμφισβητούμε.
Το ότι τρώει το σπιτικό φαγητό δεν σημαίνει ότι είναι ότι πιο κατάλληλο γι αυτόν.

Δεν διαφωνώ για τα κρεατάλευρα και τα άχυρα αλλά πως να μην περιέχονται στην τροφή που αγοράζεις με 1 ευρώ το κιλό?

Τέλος το τελευταίο που λες απλά δεν ισχύει. Οι επιδοτήσεις που λες είναι με την μορφή δώρων αν κάνουν παραγγελίες αρκετών χιλιάδων ευρώ (ταξίδια στο εξωτερικό και κανένα tablet).
Κανένας κτηνίατρος δεν ζει από τις τροφές που πουλάει, απλά τις έχει για να μην χάνει πελάτες. Φυσικά υπάρχουν και ειδικές τροφές για σκύλους με θέματα υγείας τις οποίες φέρνουν μόνο οι κτηνίατροι.

Κακοί επαγγελματίες πάντα θα υπάρχουν σε όλους τους κλάδους.

το scalibor σίγουρα καλύπτει απο τη σκνίπα

το seresto έψαξα στο site και δεν διάβασα κάτι

τσιμπούρια/ψύλλοι είναι τα εύκολα και με πολύ πολύ λιγότερα χρήματα

η σκνίπα είναι το θέμα

Από την στιγμή που έχει πυρεθρίνη μέσα προστατεύει. Πρόσφατα πήρα την πιστοποίηση απ ότι διάβασα.

Εγώ στα λυκόσκυλα μου τους έδινα μια ποσότητα ρύζι βρασμένο, λίγο από κονσέρβα και λίγο από κροκέτα όλα ανακατεμένα. Επίσης κατά διαστήματα κόκαλο από μοσχαρίσιο πόδι κομμένο στα δύο με την σέγα και ελαφρώς βρασμένο.
Δεν αρρωστήσανε ποτέ ....ο ένας πήγε από τραίνο στα 9 του χρόνια και ο άλλος από γεράματα στα 13.
Αυτό που μου είχε πει φίλος κτηνίατρος είναι ότι τα εμβόλια μετά από τα πρώτα χρόνια τα αραιώνεις ή τα κόβεις γιατί κάνουν περισσότερο κακό από καλό.