Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Γύρισα αργά χθες το βράδυ και παραλίγο να με πάρει ο αέρας από το γκαράζ μέχρι να μπω στο σπίτι! Το τι καρέκλες και κλαδιά είχε πάρει δε ο αέρας, δε λέγεται. Η πρώτη μου σκέψη ήταν, πώς ταξιδεύουν με αεροπλάνο τέτοιες ώρες?

Για όσους δεν ξέρουν, μένω πολύ κοντά στο Ελ.Βεν...

Καλό δρόμο/αέρα/νερό σε όσους ταξιδεύουν λοιπόν, να περάσετε τέλεια!

Ραντεβού με τη νέα χρονιά γεμάτοι υγεία, χαρά, δουλειά και δημιουργικότητα!

Νικόλα πιστεύω ότι ο δυνατός αέρας βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας και όχι στα ψηλά.
Η όλη επικινδυνότητα βρίσκεται στη φάση απογείωσης και ιδιαίτερα της προσγείωσης. Δες εδώ..

https://www.youtube.com/watch?v=aulyFhS-eK8

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ !:7612:

Εφαγα μια ξενερα σημερα!εφτιαχνα
μια ρεσοκατασκευη για δωρο και εκει που τα ειχα κανει ολα μετρημενα παω να ρουταρω και για καποιο λογο το χαλασε το ξυλο εντελως!μαλλον πηγα αναποδα στην φορα του κοπτικου.κλασικα ερασιτεχνικα λαθη που σου σπανε τα νευρα!

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

μια ρεσοκατασκευη για δωρο και εκει που τα ειχα κανει ολα μετρημενα παω να ρουταρω και για καποιο λογο το χαλασε το ξυλο εντελως!μαλλον πηγα αναποδα στην φορα του κοπτικου.κλασικα ερασιτεχνικα λαθη που σου σπανε τα νευρα!

Σουηδικό;

Αν πας αναποδα κοβει πιο καθαρα. Αυτο που μαλλον εγινε ηταν συνδιασμος κοπτικου που δεν κοβει καλα με τα νερα του ξυλου στην ακρη που ρουταρες. Η λεπιδα αρπαξε το ξυλο και επειδη δεν εκοβε καλα ή δεν μπορουσε να κοψει με το πασο αυτο, εσπρωξε το ξυλο και ξηλωσε το κομματι παραλληλα στο νερο.
Οταν ρουταρεις ξυλο με εντονα νερα πρεπει να κανει πρωτα τα ακρα με μικρο πασο, μεγαλη ταχυτητα και ΑΝΑΠΟΔΑ την φορα κοπης. Αλλα να κρατας γερα το ρουτερ γιατι φευγει τρεχοντας πανω στο ξυλο. Μετα κανεις με σωστη φορα ολο το υπολοιπο. Αν το κοπτικο ειναι παλιο πρεπει να κινεισαι και αργα με οδηγο αν γινεται για να μην μπορει να παρει πολυ πασο αλλα να ξυριζει λιγο καθε φορα.

Ελατο ηταν το κοματι.το ρουτερ το εχω αναποδα.το κοπτικο το εχω χρησιμοποιησει λιγες φορες αλλα ειναι φτηνιαρικο απο το σετ που κυκλοφορει στο 15ευρω.αυτο με τα νερα δεν το προσεξα!ευχαριστω για τις πληροφοριες για να προσεχω στην επομενη κατασκευη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελατο ηταν το κοματι.το ρουτερ το εχω αναποδα.το κοπτικο το εχω χρησιμοποιησει λιγες φορες αλλα ειναι φτηνιαρικο απο το σετ που κυκλοφορει στο 15ευρω.αυτο με τα νερα δεν το προσεξα!ευχαριστω για τις πληροφοριες για να προσεχω στην επομενη κατασκευη!
Αλλο λαθος που εκανα και το σκεφτηκα τωρα ειναι οτι το ειχα σε χαμηλες στροφες.

Είναι και το ξύλο... Χέσε μέσα...
Εγώ μια ρόδα έφτιαχνα χθές κι ενώ την έχω τρυπήσει με 8-άρι τρυπάνι, αποφάσισα να κάνω την τρύπα μεγαλύτερη.
Μόλις το 10-άρι τρυπάνι πήρε δυό στροφές η ρολδα σκίστηκε σε 5 κομμάτια. Σαν ξερό ψωμί.

Αλλο λαθος που εκανα και το σκεφτηκα τωρα ειναι οτι το ειχα σε χαμηλες στροφες.
Εγω παλι το ρουτερ το εχω για διορθωτη ολων των ατασθαλιων, αρκει φυσικα να ειναι υψηλες οι στροφες.

Είναι και το ξύλο... Χέσε μέσα...
Εγώ μια ρόδα έφτιαχνα χθές κι ενώ την έχω τρυπήσει με 8-άρι τρυπάνι, αποφάσισα να κάνω την τρύπα μεγαλύτερη.
Μόλις το 10-άρι τρυπάνι πήρε δυό στροφές η ρολδα σκίστηκε σε 5 κομμάτια. Σαν ξερό ψωμί.

Ειναι ειναι...

Μπάμπη ώρα να πάρεις κολωνατο.

Πλάκα πλάκα...
Όσο το αναβάλω τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ οτι το κολωνάτο είναι απ´ τα must εργαλεία. Το τι τράβηξα για να τρυπήσω ακριβώς κατακόρυφα μια μικροκατασκευή που έφτιαξα δεν περιγράφεται. Ένα χιλιοστό να κάνεις λάθος σου τα τινάζει όλα στον αέρα.

Πλάκα πλάκα...
Όσο το αναβάλω τόσο πιο πολύ συνειδητοποιώ οτι το κολωνάτο είναι απ´ τα must εργαλεία. Το τι τράβηξα για να τρυπήσω ακριβώς κατακόρυφα μια μικροκατασκευή που έφτιαξα δεν περιγράφεται. Ένα χιλιοστό να κάνεις λάθος σου τα τινάζει όλα στον αέρα.
Μην παρεις του lidl.

Πλάκα πλάκα...

Άσε, αστεία - αστεία αρχίζω και μπριζώνομαι και εγώ. Έχω την βάση του Lidl αλλά βλέπω προς το κολωνάτο. Όχι βέβαια τώρα κοντά αλλά ίσως κάποια
μελλοντική στιγμή. Αν το αποφασίσεις δες κάτι σαν του Νικόλα του Πετειναράκη. Θα μας πει πόσο ευχαριστημένος είναι.

Πάρε το fabel που πήρα Μπάμπη,πολύ καλό!

Τόχω σταμπάρει το δικό σου Νίκο. Το είδα όταν το πήρες και μου άρεσε.
Παναγιώτη άρχισε τα ψαχτήρια σου να είμαστε έτοιμοι... :grandpa:

Στο χωριό αυτό έχω.
Κι εδώ, όταν χρησιμοποιώ κάποιου φίλου, πάλι του Lidl είναι. Έχεις υπ´ όψιν σου κάποιο;

Βρε καλο ειναι, εγω δεν εχω προβλημα καθολου, ειδικα με τα 40 που το πηρα. Αλλα αν θες κατι παραπανω σε ακριβεια πας αλλου.

Re: Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Να το πάρεις με καφέ αποχρώσεις για να ταιριάζει με το σύνθετο αν το βάλεις στο σαλόνι.

2i1mwer.jpg
:flipout:
2i1mwer.jpg

Αγνοώ τα πικρόχολα σχόλια :silly: και επανέρχομαι για λίγο στο θέμα της υγρασίας των ξύλων.
Εγώ, σαν ένας άνθρωπις που ΠΑΝΤΑ διαβάζει το manual :laugh:, βλέπω στο αντίστοιχο όργανο της Wolfcraft το εξής:

Type of wood | Wood humidity in %
-----------------------------------------------------------
Firewood | <20%
Fibre-saturated wood| <15%

Μπάμπη αύριο θα περάσω προς τα επάνω ....θα στείλω χαιρετίσματα στην παραλία περνώντας στο αγνάντι. -bye-