Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημερα στην παρεα!

Στην κωλομεγαλουπολη που ζουμε εχουμε ενα σωρο επιβλεβεις ουσιες να αναπνευσουμε ΔΩΡΕΑΝ .
Γιατι να πληρωνετε για τα τσιγαρα?

Κριμα ειναι. Καντε τα λεφτα εργαλεια.

Καλημερα. 28 χρονια καπνιστης 83-11, εχω καπνισει μια "πολυκατοικια". Απο 1 πακετο τη βδομαδα μεχρι 4 τη μερα, με τα τελευταια χρονια να ειναι 2 την ημερα, η ενα πακετο καπνο 50 gr ανα 2 ημερες. Αν δεν τσαντιζομουν παρα πολυ με τις "ξεφτιλισμενες" τους πολιτικους που εχωναν φορους στο "αλκολικι" μου, και η βροχιτιδα απο το τσιγαρο δεν μου γυρναγε το κρυωμα σε βροχοπνευμονιες, δεν θα το εκοβα.
Ναι καποιες φορες με χαλαγε η εξαρτηση, του να μην θελω αλλα να καπνιζω, αλλα το απολαμβανα.
Επειδη κραταω ακριβη λογαριασμο, μεσα σε αυτα τα 5 χρονια, εχω εξοικονομησει 12800 ευρω, τα οποια εχω κανει ηλιακο, αλυσοπριονο, κ.α.
Αυτο που με κραταγε στο τσιγαρο δεν ηταν η εξαρτηση στα χημικα, αλλα η ηρεμια, που μου προσφερε η κινηση της τζουρας. Μπορει να εχει να κανει υποσυνειδητα με τον θηλασμο και την πιπιλα των βρεφικων χρονων, τι να πω, δεν ξερω.
Θυμιζει και τις εποχες που "πιναμε τα αντερα μας", "καπνιζαμε σαν φουγαρα", "τρωγαμε ενα σκασμο βλακειες", και γενικα ταλαιπωρουσαμε το σωμα μας χωρις να του δινουμε λογαριασμο, προς τερψιν του μυαλου μας.

Περιεργο πραμα το τσιγαρο. Ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι ειναι εξαρτηση του μυαλου και οχι του οργανισμου. Καπνιζα για λιγο παραπανω απο 15ετια και τα περισσοτερα χρονια του'δινα και καταλαβαινε γιατι μου αρεσε πολυ. Το καθε τσιγαρο που εχω καπνισει το εχω ευχαριστηθει 100%, ακομα και την περιοδο που καθαριζα εναμισι πακετο τη μερα. Μου εσκασε ξαφνικα μια μερα σιχαμαρα, ειπα το "ασταδιαλα" και το εκοψα επι τοπου. Τον Ιουνιο του '10 ηταν. Απο τοτε πολυ σπανια που το ζηλευω, κανω καμια τρακα και μου περναει επι τοπου. Πακετο εχω παρει μονο δυο φορες απο τοτε και το εχω καθαρισει σε μια βραδια. Ειμαι τυχερος σε αυτο το θεμα, το εκοψα πολυ ευκολα και δεν ξανακυλησα. Δεν εβαλα βεβαια και το μυαλο μου στη διαδικασια οτι το εκοψα, μου λειπει, τωρα με τον καφε η με την μπυρα θα καπνιζα, κλπ.
Τα θετικα ηταν στην τσεπη, στις σωματικες αντοχες και σε γευση-οσφρηση. Λιγοτερο στα φαγητα, πιο πολυ σε οινοπνευματωδη οι γευσεις και τα αρωματα ειναι πιο ξεκαθαρα και απολαυστικα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένας φίλος του Πατέρα μου έλεγε ότι ο "καφές είναι ο ρουφιάνος του τσιγάρου"... Κάτι ήξερε!!!! :P
Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα ποτά!

Υ.Γ: Εγώ δεν καπνίζω και ούτε κάπνιζα ποτέ (απλά παθητικός)!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα παίδες!

το άτιμο πως τραβιέται..

animated-coffee-image-0014.gif
smoking-005.gif

άντε καλημέρα, θα δούμε κανένα χιονάκι σήμερα;

σαν μικρό παιδί κάνεις :flipout:

ορίστε νάχεις..
hiv.gif

Καλημέρα Παύλο

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ένας φίλος του Πατέρα μου έλεγε ότι ο "καφές είναι ο ρουφιάνος του τσιγάρου"... Κάτι ήξερε!!!! :P
Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα ποτά!

Υ.Γ: Εγώ δεν καπνίζω και ούτε κάπνιζα ποτέ (απλά παθητικός)!

Πράγματι, Νίκο, λέγεται και αυτό για το τσιγάρο αλλά πιστεύω, ακράδαντα, ότι το θέμα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο περιορίζεται, μόνο στο μυαλό και αρκεί μια απόφαση μόνο.

Όταν, πριν από κάποιες δεκαετίες, αποφάσισα να το κόψω για ένα πρωινό (κάπνιζα τότε 3 πακέτα την ημέρα με τη συνοδεία 2 δύο Nescafe), με στόχο να παρασύρω και τη σύζυγο να το κόψει, πήγα στη δουλειά και ήπια την κούπα κανονικά, χωρίς να υποκύψω στη διάθεση να ανάψω ένα τσιγάρο. Το ίδιο έκανα το απόγευμα της ίδιας μέρας, τις επόμενες μέρες και χρόνια, αν και οι δύο κούπες ημερησίως συνεχίζονται μέχρι σήμερα κανονικά.

Αν με ρωτήσεις για τον αρχικό στόχο, η απάντηση είναι ότι απέτυχα, αφού ανακάλυψα μετά από καιρό ότι η σύζυγος συνέχιζε να καπνίζει, και για μερικά χρόνια ακόμη, μέχρι που το έκοψε και εκείνη οριστικά.

Άμα ξαναρχίσω το κάπνισμα λέτε να μαυρίσουν τα Makita μου... :silly::silly:
Πολύ τα γουστάρω τα μαυράκια...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Πράγματι, Νίκο, λέγεται και αυτό για το τσιγάρο αλλά πιστεύω, ακράδαντα, ότι το θέμα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο περιορίζεται, μόνο στο μυαλό και αρκεί μια απόφαση μόνο.

Όταν, πριν από κάποιες δεκαετίες, αποφάσισα να το κόψω για ένα πρωινό (κάπνιζα τότε 3 πακέτα την ημέρα με τη συνοδεία 2 δύο Nescafe), με στόχο να παρασύρω και τη σύζυγο να το κόψει, πήγα στη δουλειά και ήπια την κούπα κανονικά, χωρίς να υποκύψω στη διάθεση να ανάψω ένα τσιγάρο. Το ίδιο έκανα το απόγευμα της ίδιας μέρας, τις επόμενες μέρες και χρόνια, αν και οι δύο κούπες ημερησίως συνεχίζονται μέχρι σήμερα κανονικά.

Αν με ρωτήσεις για τον αρχικό στόχο, η απάντηση είναι ότι απέτυχα, αφού ανακάλυψα μετά από καιρό ότι η σύζυγος συνέχιζε να καπνίζει, και για μερικά χρόνια ακόμη, μέχρι που το έκοψε και εκείνη οριστικά.

Ο Σκοπός πέτυχε (να κόψεις το κάπνισμα) αλλά ο στόχος απέτυχε (να το κόψει και η σύζυγος).
Σιγά σιγά!

Άμα ξαναρχίσω το κάπνισμα λέτε να μαυρίσουν τα Makita μου... :silly::silly:
Πολύ τα γουστάρω τα μαυράκια...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν συμφέρει Θείε.
Πάρε καλύτερα ένα σπρέυ σε μαύρο ματ!

Εγώ που ούτε καπνίζω, ούτε πίνω, άρα δεν έχω από πού να κόψω, πώς θα κάνω οικονομία?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ο Σκοπός πέτυχε (να κόψεις το κάπνισμα) αλλά ο στόχος απέτυχε (να το κόψει και η σύζυγος).
Σιγά σιγά!

Δεν συμφέρει Θείε.
Πάρε καλύτερα ένα σπρέυ σε μαύρο ματ!

Φοβάμαι οτι θα ζορίζεται θα ζεσταίνεται και θα ξεβάφει... :p

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Υπαρχουν τέτοιοι ανθρωποι????:flipout:
εμείς οι μεσογειακοί λαοί με μίξη από ανατολικούς μαυριδερούς-μελαχρινούς έχουμε αδυναμία σε αυτό που έχουμε έλλειψη, στο ξανθό....το ανάποδο συμβαίνει στους βόρειους λαούς, εκεί ισχύει το "ψηλή μελαχρινή με πράσινα μάτια , εμένα δεν μ´αρέσει..." χεχεχε

Σημερα συνεβη ενα περιστατικο που με εχει στεναχωρησει πολυ.

Το να εχει ο καθενας την αποψη του ειναι απολυτα σεβαστο.

Το να προσπαθει με καθε τροπο να σε κανει να χασεις την δικια σου ειναι απαραδεκτο.

Το να αναφερεις τα ιδανικα σου και να μην τα σεβεται ειναι επιεικως απαραδεκτο.

Απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας.