Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Να 'σαι καλα Χιωτη, και ευχαριστω για την απαντηση!

Ηταν η πρωτη φορα που εγραψα κατι σε αυτο το Forum και δεν ηξερα καν αν αυτη η ερωτηση ηταν εντος θεματος,

απλα την εβαλα μιας που ειδα πληροφοριες για κολλες γενικα.

Δουλευω ως επιπλοποιος Βραζιλια και χαρηκα που ειδα ενα forum για ξυλουργικα κτλ απο την πατριδα μας.

Ω! ρε φίλε. Με το καλό.
Πες μας κάτι παραπάνω από Σάμπα μέχρι & για τροπικά ξύλα για να μαθαίνουμε & εμείς εδώ στο Ελλαντα!

Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Γεια σου Κωστα,
απο ξυλεια εδω αρκετες επιλογες, αλλα δυστηχως αυτο που δουλευει περισοτερο (90+%) ειναι το mdf

λογω χαμηλου κοστους,παραγωγικοτητας και χρονο παραδοσης. Οταν ομως ερχεται καμια δουλεια με μασιφ ξυλο, η εργασια γινεται χαρα.

Τα ξυλα που ειναι ποιο ευκολα να βρεις εδω ειναι απο πευκο,ελατο και κεδρο που κανουν παραγωγη και ειναι ποιο φτηνα,

μετα παμε σε ,garapeira,freijo,peroba,ipe,muricatiara,cumaru,jatoba,mogno και αλλα πολλα ειδη τα οποια δεν εχουμε στην Ελλαδα.

Sampa οπως το λεμε το Σαο Παολο,εινα καλα για δουλεια(ευτυχως το Ικεα δεν ανοιξε εδω...) αλλα η ζωη επικυνδινη και δεν εχει το χαλαρο που νοιωθεις στην Ελλαδα....

Ειμαι εδω απο το 2003,εκλεισα 16 χρονια που εφυγα, ερχομαι 1,2 φορες το χρονο να δω τους δικους μου και ελπιζω να μπει σε καλυτερους ρυθμους η Ελλαδα για να γυρισω συντομα

Σε ευχαριστώ (σε ευχαριστούμε) πολύ για τις απαντήσεις.
Μείνε εδώ στην παρέα & όταν έχεις χρόνο & διάθεση κάνε βόλτα & στα άλλα νήματα & σίγουρα θα βρεις χρήσιμα πράγματα & θα περνάς καλά.
Χάρηκα που & στην άλλη άκρη του κόσμου με την δύναμη του διαδικτύου υπάρχει αυτή η άμεση επικοινωνία καθώς επίσης που τελικά παντού υπάρχει ένας Έλληνας. Stay tuned!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Να 'σαι καλα Χιωτη, και ευχαριστω για την απαντηση!

Ηταν η πρωτη φορα που εγραψα κατι σε αυτο το Forum και δεν ηξερα καν αν αυτη η ερωτηση ηταν εντος θεματος,

απλα την εβαλα μιας που ειδα πληροφοριες για κολλες γενικα.

Δουλευω ως επιπλοποιος Βραζιλια και χαρηκα που ειδα ενα forum για ξυλουργικα κτλ απο την πατριδα μας.

Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο Γιωργο!
Δυσκολη η ξενιτια και η ζωη μακρια απο την πατριδα φιλε μου και ειδικα σε τοσο μακρινους προορισμους. Ελπιζω να πανε ολα καλα και να δημιουργηθουν συντομα οι προυποθεσεις του επαναπατρισμου σου.
Απο την Βραζιλια εχω πολλες και ομορφες αναμνησεις καθως εχω ερθει πανω απο 10 φορες και εχω μεινει αρκετο καιρο στο Ρεσιφε, στο Σαντος και στο Ριο με τον πατερα μου που ηταν καπετανιος. Εχω βγει και φωτο στην επαυλη του Πελε στο Σαντος!
Καλα να περνας και ελπιζω να τα λεμε εδω μεσα!

Και εγω το ελπιζω να πανε καλα τα πραγματα στην Ελλαδα μας, το χρειαζομαστε ολοι...

Πολυταξιδευμενος βλεπω! Ειχα και εγω τον σχωρεμενο τον πατερα μου στα καραβια,ηταν μηχανικος και ερχοτανε συχνα απο εδω...

Σιγουρα θα τα λεμε εδω,τωρα που βρηκα το Forum απο πατριδα δεν το αφηνω!

Εχουμε και εδω ενα Forum απο καμια 60 χιλιαδες μελη απο ολη την Βραζιλια, καποιοι ειμαστε ξυλουργοι,αλλοι το εχουνε σαν χομπυ,αλλα μας συνδεει η αγαπη για κατασκευες και κυριως εργαλεια !!!! Που και που βρισκομαστε και κανουμε κανα μπαρμπεκιου(κοινως κρεατα στα καρβουνα) και μερικες φορες κανουμε ταξιδια σε εργοστασια με ξυλεια η εργαλεια οπως αυτο της Makita που πηγαμε τωρα τελευταια. Καμια φορα οργανωνουμε και παζαρια, και ανταλασουμε η αγοραζουμε εργαλεια ο ενας απο τον αλλον παντα με την συνοδεια απο πολλες μπυρες!

Εσεις κανετε καμια συναντηση μεταξυ των μελων του Forum?

Re: Κόλλες & Υλικά συγκόλλησης

Πολυ ωραια, ειδικα αν κατεχεις καλα και τα πορτουγεζικα ειναι μεγαλη δουλεια, κανεις τη ζωη σου ευκολοτερη και πιο ευχαριστη.

Και εδω βρισκομαστε που και που, ειμαστε αρκετα μελη απο ολη την Ελλαδα, αλλοι για καφε αλλοι για κοψιδια! Ειμαστε το μεγαλυτερο και πιο ζωντανο φορουμ εργαλειων στην Ελλαδα!

Ωραια , αν κανονισετε τιποτα για τελος Νοεμβρη αρχες Δεκεμβριου που θα ερθω να δω την μανα μου Αθηνα, ειμαι μεσα !

Καλη ξεκουραση για εσας, εδω ακομη ειναι απογευμα

Καλημέρα σας κύριοι συνάδελφοι. Να σας αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη μόλις χθες το βράδυ.
Εχθές λοιπόν το βράδυ, κατά τις 10 περίπου, μου έρχεται μήνυμα στο κινητό ότι η τράπεζα Πειραιώς μου απενεργοποιει την προπληρωμενη κάρτα μου και να τους πάρω τηλέφωνο σε κάποιο νούμερο που μου εδωσαν. Μπήκα στην εφαρμογή στο κινητό, winbank, και βλέπω όντως ότι η κάρτα είναι απενεργοποιημένη στην οποία είχα και κάποια χρήματα μέσα.
Σήμερα, πριν από λίγο δηλ, παίρνω τηλέφωνο και μου λένε ότι έγινε προσπάθεια συναλλαγής, τρεις φορές, για αγορές από κάποιο κατάστημα phase eight και ευτυχώς τις μπλόκαρε η τράπεζα. Προφανώς κάποιος έχει τα στοιχεία της κάρτας μου και προσπάθησε να κάνει συναλλαγή, οπότε πρέπει να ακυρώσω αυτή την κάρτα και να εκδώσω άλλη.
Την έχω αυτήν την κάρτα για αγορές μέσω PayPal, στο aliexpress, eBay κλπ.
Προσοχή λοιπόν, να έχουμε τον νου μας όλοι μας.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σας κύριοι συνάδελφοι. Να σας αναφέρω ένα περιστατικό που μου συνέβη μόλις χθες το βράδυ.
Εχθές λοιπόν το βράδυ, κατά τις 10 περίπου, μου έρχεται μήνυμα στο κινητό ότι η τράπεζα Πειραιώς μου απενεργοποιει την προπληρωμενη κάρτα μου και να τους πάρω τηλέφωνο σε κάποιο νούμερο που μου εδωσαν. Μπήκα στην εφαρμογή στο κινητό, winbank, και βλέπω όντως ότι η κάρτα είναι απενεργοποιημένη στην οποία είχα και κάποια χρήματα μέσα.
Σήμερα, πριν από λίγο δηλ, παίρνω τηλέφωνο και μου λένε ότι έγινε προσπάθεια συναλλαγής, τρεις φορές, για αγορές από κάποιο κατάστημα phase eight και ευτυχώς τις μπλόκαρε η τράπεζα. Προφανώς κάποιος έχει τα στοιχεία της κάρτας μου και προσπάθησε να κάνει συναλλαγή, οπότε πρέπει να ακυρώσω αυτή την κάρτα και να εκδώσω άλλη.
Την έχω αυτήν την κάρτα για αγορές μέσω PayPal, στο aliexpress, eBay κλπ.
Προσοχή λοιπόν, να έχουμε τον νου μας όλοι μας.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εισαι τυχερος που προλαβε και την ακυρωσε η τραπεζα.
O ξαδερφος μου χρεωθηκε προσφατα 1800 ευρω στην debit card του σε 3-4 χρεωσεις και η Eurobank αργησε να την ακυρωσει αλλα ευτυχως που την ακυρωσε εστω και αργα.
Θα τα παρει πισω λεφτα αλλα σε κανα διμηνο. Η καρτα του ακυρωθηκε οπως και ο συνδεδεμενος λογαριασμος. Ανοιξε αλλο λογαριασμο και εκδοθηκε αλλη καρτα επι τοπου.

Μεγαλη προσοχη, αγορες μονο με paypal εκτος εαν προκειται για μεγαλα ονοματα οπως η αμαζον η μαγαζια που γνωριζετε την αξιοπιστια τους.