Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ειχα προσπαθησει να ξεθολωσω το ενα φαναρι του αυτοκινητου με μια κρεμα και ειχε γινει μετριο. Ειχα ρωτησει, λοιπον, εδω και ειχα παρει καλες οδηγιες (νομιζω απο τον Κυριακοεντουρα), αλλα μηνες τωρα δεν ειχα αδειασει να κανω το αλλο.

Σημερα βρηκα λιγο χρονο και ξεκινησα, αλλα-προφανως- ειχα ξεχασει τις οδηγιες. Αρχισα, λοιπον, με 300αρι γυαλοχαρτο (ηδη αυτο ηταν μαλλον λιγο χοντρυτερο απο οτι επρεπε). Αλλα θολωνε πολυ περισσοτερο. Εκανα με 500αρι αλλα ακομα θολωνε πολυ. Ξεκινησα λιγο με 1000αρι, δεν ειδα αμεσως προκοπη και, καπου εκει, αρχισα να πανικοβαλλομαι οτι το χαλασα.

Ολοκληρωσα, λοιπον, την πατατα, γυρνωντας σε 220 και μετα 180αρι, νομιζοντας οτι αυτο ειναι το προβλημα.
Αφου εγινε πολυ χειροτερο, εκατσα με ηρεμια και το εψαξα λιγο.

Ξανα εκανα με 500αρι, μετα με 1000, μετα με 2000, μετα με 3000 και τελος με 5000. Ηδη ειχε γινει αρκετα καλυτερο και με την κρεμα στο τελος (εδω ηταν, φυσικα, η βλακεια μου εξαρχης, οτι δεν επεμενα σε μεγαλυτερα νουμερα, εχοντας στο μυαλο οτι με την κρεμα θα γυαλισει τελικα) ηρθε και εγινε πολυ καλο.
Βεβαια, απο την πατατα με το 180, εχουν μεινει καποιες χαρακιες. Αλλα και παλι ειναι πολυ καλυτερο απο το αλλο που το ειχα κανει μονο με την κρεμα.

Το ερωτημα, βεβαια, τωρα ειναι αν πρεπει (και αξιζει) να το ξανακανω απο την αρχη με 180-220 οοοοολο σιγα σιγα, ουσιαστικα να το "χαραξω" ολο, και και μετα να ανεβω σταδιακα, ωστε τελικα να ειναι το ιδιο με τωρα, αλλα χωρις τις χαρακιες.

Οποτε βλεπω οτι μου εχουν ξεφυγει 'χαρακιες' σε ξυλο που εχω ηδη γυαλισει, ξανακανω μονο το μερος με τις χαρακιες και λιγο περιξ φυσικα. Αν αξιζει τον κοπο βεβαια.

Το προβλημα στο φαναρι ηταν οτι το αρχισες με 300αρι που μαλλον ηταν χοντρο. Η αρχη επρεπε να γινοταν με 600αρι ανεβαινοντας σταδιακα στα 2000 και μετα κρεμα.
Επισης νομιζω οτι πηδας πολλα νουμερα αν πηγαινεις πχ απο το 500 στα 1000. Ειδικα κατω απο τα 1000 δεν πρεπει να πηδας πανω απο 200 νουμερα για καθαρισμο φαναριου.

Καλημερα σε ολους τους μαστορες, μισο-καραντινιασμενους και μη.
Μιχαλη, κι εγω αυτο συνειδητοποιησα, εκ των υστερων, οτι το 300 ηταν χοντρο, ποσο μαλλον το 180.
Απλως αναρωτιεμαι αν αξιζει να προσπαθησω να βγαλω τις γρατζουνιες του 180...με περισσοτερο τριψιμο με 180 κτλ κτλ.
Και αν θα εχω αποτελεσμα ή θα τα κανω χειροτερα.